[app] Rádio - české stanice na jeden ťuk

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Cheetah007 wrote:Taková aplikace na marketplace přece přímo je má název iRadio...
Jo, o té vím a používám ji. Je ale na mě málo "metro" :-)...
ivkopivko
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC 7 Mozart

Post by ivkopivko »

chysta sa podobny update aj pre aplikaciu Radia SR?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

iRadio nefunguje na Titanech a Radarech, viz zvláštní vlákno o této app. Popisuji tam, co se děje při jeho používání. Autoři ale nereagují.
vkoca
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by vkoca »

Ahoj Roberte, díky za super aplikaci.

Trápí mě jediná věc. Dance Radio nepouští Dance Radio, ale Dance radio ze skupiny webu ABRadio.cz.
Nemohl bys to nějak přehodit na klasické (lepší) Dance Radio (http://www.danceradio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;)? :)

Díky, VK
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Ahoj,
Koukl jsem na to a bohužel jejich stream je na URL: http://www.play.cz/radio/danceradio128.mp3.m3u" onclick="window.open(this.href);return false; ...

Po umazání ".m3u" url neexistuje. Streamy musí být v mp3, jinak je player WP nepřehraje...

R
mmajo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Titan, Samsung Galaxy Note

Post by mmajo »

v m3u máš odkazy na mp3 soubory. V tomto je uveden jediný:
http://icecast2.play.cz:8000/dance-radio128.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Post by miramares »

Teda nic ve zlým, ale proč není v aplikaci jednoduché ovládání start/stop? Rozhodně by to zlepšilo ergonomii ovládání než složitě spouštět systémové ovládání :-/
hoktar
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: glofiish x650/hd2/titan/galxy note

Post by hoktar »

Robert Varga wrote:Řešení existuje: v přehrávači při přehrávání podrž tlačítko přetáčení. Vidíš, přidám to do toho in-app manuálku.
dekuji. skvela rada! celou dobu jsem nad tim premyslel. :wink: 8-)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

mmajo wrote:v m3u máš odkazy na mp3 soubory. V tomto je uveden jediný:
http://icecast2.play.cz:8000/dance-radio128.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsem trubka. Přísahal bych že mi to nefungovalo, ale teď to jede.

Hned večer přidám do updatu. Moc díky.
vkoca
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by vkoca »

I já díky, Roberte, za feedback :)
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

Prosím když byla podle titulku na SM aplikace do středy zdarma,jak to je nkdyž jsem ji včera objedbnal přes marketplace na PC a odkaz ke stažení zaslal mailem,půjde řekněme zítra stáhnout?
Když ne rád si ji zaplatím ač kartu na net. platby nemám,mslím že by se s robertem šlo nějak dohodnout na úhradě ve formě kreditu nebo tak ne? (min. ale můžu přes GSM banjing dobíjet min. za 200 tak by toho bylo třeba více....kvalitní app rád zaplatím :smile: )
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Nákupem je podle mě ten okamžik, kdy si jí "koupíš" v Marketu, ne, kdy si jí nainstaluješ, takže buď v klidu. Proč to navíc posíláš mailem, když z Marketu to jde rovnou nainstalovat?
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Jj taky si myslím. Nicméně pro info - žádná vedlejší cesta "domluvy s autorem aplikace" při zamčeném telefonu neexistuje. Marketplace, marketplace, marketplace. :-)
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Vlasta W. wrote:Nákupem je podle mě ten okamžik, kdy si jí "koupíš" v Marketu, ne, kdy si jí nainstaluješ, takže buď v klidu. Proč to navíc posíláš mailem, když z Marketu to jde rovnou nainstalovat?
Nechal jsem si ho blbec v autě,byl jsem večer urvanej a jak spěchal domů,tak ho zapoměl a k tomu na sedačce alůe parkoviště máme hlídaný šesti kamerami,pejskem :P a vrátným ;-)

Robert
Jo je to blbost,ale nic nekalého v tom nehledej,upřesním,myslel jsem že bych autorovi poslal patřičný kredit třeba na druhou SIMku pokud ji používá a aon by mi účet dobiul 8-) :wink:
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Roberte, u stanic, které mají jen 64kbps stream lepší kvalita neexistuje? Volba by byla ideální. Dovedu si představit, že 64 kbps bych si pustil na 3G a nebál se u toho kvůli FUP usnout :-) Na Wi-Fi ale upřednostním lepší bitrate. Komprese 64 kbps je slyšet i na repráku telefonu. Nijak zvlášť to neobtěžuje, ale přeci jen občas připojuji i sluchátka :-) Přemýšlím, jak ten výběr bitratů udělat... Co třeb na podržení nad názvem stanice v seznamu? Na ťuknutí by se spustil defaultní bitrate a na podržení by šel bitrate vybrat.

Větší problém: Spuštění přehrávání většinou strašně dlouho trvá. V Rádio CZ bych řekl, že to tak dlouho nezabralo. Ve stavovém proužku se napíše Přehrávám a pak se třeba půl minuty stejně ještě čeká. Někdy se přehrávání nespustí vůbec, někdy se po pár vteřinách či minutách přeruší.

Díky ;-)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Fíha, půl minuty... U mně je to pár vteřin :-( Stav "buffering" doprovázím progressbarem a jak vidno, systémový player kecá, protože bufferuje ještě X vteřin po tom, co mi řekne, že už přehrává. Vím že v aplikacích mám chyby, ale v tomhle případě si dovolím říct, že jsem v tom nevinně a bohužel tuhle věc neovlivním.

Nicméně bitrate a streamy, to ovlivnit můžu, a díky pomoci od jednoho uživatele aplikace právě pracuji na přidání několika nových stramů. Co se týče bitrate, snažím se všude dostat na rozmezí 96-128kbps. Ono i 192kbps je už na rádio v mobilu docela zhovadilé (na výstupu mají kompresory a bůhví jaké limitery, takže výsledek stejně pro audiofily není nic extra). Možnost výběru bych rád posunul až do další verze.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Nevím ale mě přijde 64kbps na repráku mobilu celkem poslouchatelný...trochu to je znát ano ale v pohodě.
Tahle kvalita je ideální u mluveného slova tam to nevadí (32kbps už je ale nepoužitelného) bohužel k mé smůle rádio oldies (dříve olympik a ještě dřív melody) už nevysílá noční proudy čeké zábavy takže i kdyby stejně jsem nucen si před spaním pustit vlastní mix. těchle dobrot :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Dnes do Marketplace ráno probublal (nebo probublá v nejbližších hodinách) menší update:

Verze 1.1
- přidány stanice ČRo Radiožurnál, BBC World Service
- úprava streamu pro stanice Dance a Radio 1
- do manuálu přidán fígl jak vypnout přehrávač

Jako vždy, pro urychlení stažení nejnovější verze aplikace stačí stávající odinstalovat a z Marketplace nainstalovat znovu...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Aktualizováno a díky za úpravy.
Pro aktualizaci není nutno odinstalovávat aplikaci. Opět stačí ji vyhledat na MP, stisknout Sdílet, vrátit se zpět, místo Sdílet se již objeví tlačítko Aktualizovat. To vše v případě, že se vám aktualizace ještě neobjevila na Marketplace a nechcete čekat.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Díky za super tip :-)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”