Nefunkční upozornění na nový mail
Mám problém s maily na Hotmailu, v sync settings mám nastaveno Download new content as items arrive - potřebuju se o mailu dovědět hned. Upozornění ale funguje spíše sporadicky. Na webmailu vidím přijatý nepřečtený email a v telefonu ani po 5min nic, ještě mi telefon po otevření Hotmailu napíše Email is up-to-date.
Netušíte čím by to mohlo být? Co sledovat, co zkusit, aby maily chodily hned?
Netušíte čím by to mohlo být? Co sledovat, co zkusit, aby maily chodily hned?
To je divné - já na WP7 používám Google účet a e-mailové notifikace jsou téměř okamžité (mám stejné nastavení). Nemáš možnost otestovat to třeba právě s Gmail účtem, on může být problém s doručením (u Hotmailu) klidně i přímo na straně serverů Microsoftu, nikoliv v telefonu.
No otestovat s gmailem samo můžu - udělám to během dne.
Co znamená že může být problém s doručením u Hotmailu? Páč já jsem přihlášen na webmailu a tam se email hned objeví, stejně tak se do minuty objeví v aplikaci Windows Live Mail.
Co znamená že může být problém s doručením u Hotmailu? Páč já jsem přihlášen na webmailu a tam se email hned objeví, stejně tak se do minuty objeví v aplikaci Windows Live Mail.
Tak gmail i hotmail při prvním dnešním pokusu zafungovali bezvadně, při druhém odeslaném pokusném mailu již nikoliv - Gmail vyskočil po více jak deseti minutách, Hotmail nic ani po 3/4 hodině. Poté jsem si poslal další pokusnej mail, na ten prozměnu neupozornil ani google ani hotmail, pak jsem poslal ještě jeden, upozornil pouze Hotmail (dokonce na oba dva poslední), google stále mlčí (než jsem dopsal tuto zprávu, tak se ozval i google, trvalo to 7min) = prostě to nefunguje.
Co s tím? Dříve to určo fungovalo dobře.
Nápady:
1. Může na to mít vliv, že maily mají stejný Předmět?
2. Může na to mít vliv to, že mám v telefonu vypnuté 3G, jede tedy pouze na EDGE.
3. Může na to mít vliv, že mám nastaveno, že má maily stahovat jen za poslední 3dny, přičemž první mail s tímto Předmětem mi byl poslán minimálně před týdnem? /tohle určitě dříve fungovalo/
4. Může na to mít vliv nějaké nastavení na webmailu Hotmail (nejsem si vědom, že bych něco měnil).
Co s tím? Dříve to určo fungovalo dobře.
Nápady:
1. Může na to mít vliv, že maily mají stejný Předmět?
2. Může na to mít vliv to, že mám v telefonu vypnuté 3G, jede tedy pouze na EDGE.
3. Může na to mít vliv, že mám nastaveno, že má maily stahovat jen za poslední 3dny, přičemž první mail s tímto Předmětem mi byl poslán minimálně před týdnem? /tohle určitě dříve fungovalo/
4. Může na to mít vliv nějaké nastavení na webmailu Hotmail (nejsem si vědom, že bych něco měnil).
Napada ma ze ci nemas vybitu baterku a niesi v battery saver modu,vtedy nefunguju pusho notifikacie ani automaticka kontrola mailov.
Nene, to určitě nemám, zásadně nenechávám klesnout baterii pod 30%, spíše ji stále udržuji nad 50%.
Myslíte že může pomoct hardreset?
Eště mě napadla jedna věc, teoreticky by to časově odpovídalo updatu z 7720 na 7740, myslíte že je to možný?
Eště mě napadla jedna věc, teoreticky by to časově odpovídalo updatu z 7720 na 7740, myslíte že je to možný?
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Ještě chvíli možná počkej, Microsoft právě teď uvolňuje update na verzi 7.10.8107 a řeší se v něm i jisté problémy s připojením k Gmailu, takže to možná pomůže.
Jo a co zkusit normální (soft) restart? Vypnout a zapnout?
Jo a co zkusit normální (soft) restart? Vypnout a zapnout?
Já ale primárně řeším problém s Hotmailem, ten by měl fungovat, určitě i fungoval, nyní nefunguje. Bohužel se má domněnka nepotvrdila, update na 7740 jsem dělal dříve než to přestalo fungovat.
Napadá mě, jestli to nemůže způsobovat nějaká verze battery statusu, bo něco takého. Fakt už jsem v koncích a bohužel to nutně potřebuju.
Napadá mě, jestli to nemůže způsobovat nějaká verze battery statusu, bo něco takého. Fakt už jsem v koncích a bohužel to nutně potřebuju.
-
Bobanovicz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Re: Nefunkční upozornění na nový mail
Mě to dělá také a to mám Android. Všiml jsem si toho po přechodu ze Streaka na Galaxy Note, takže to spíš připisuju klientovi v Samsungu, ale chyba může být i v Hotmailu. Zkoušel jsem i nainstalovat další klient pro exchange a nechal je oba souběžně s nastavením push a stávalo se, že jeden ukázal mail hned druhý ne a za chvíli naopak, takže těžko říct čím to je.
Tak telefon po hardresetu, hnedle na první pokus zklamal. Je nějaká možnost nějak zresetovat Hotmail?
Z pozorování jsem zjistil, že notifikace funguje stoprocentně, pokud je telefon aktivovaný (odemčená obrazovka) a také ještě tak 2-3min po uzamčení obrazovky, jakmile leží 5min+ uzamčený, tak notifikace nedorazí. Toto se děje jak se zaplou wifi, tak vypnutou, stejně tak nemá vliv, zda zapnu 3G či je vypnuté. Následné odemčení obrazovky nepomůže, propásnutá notifikace již nedorazí.
Prosím o jakýkoliv nápad.
Prosím o jakýkoliv nápad.
Oživuju téma, jelikož s tím mám problém již na třetím telefonu (po DVP na Nexus 4 a nyní LG G2). Problém shledávám v total nespolehlivejch microsoftích serverech, chtěl bych zkusit nějakej firemní exchange. Není tady někdo správcem nějakého takového serveru? Potřeboval bych na test tak na týden jednu emailovou schránku. Chodí mi jen textové maily, +-50 kousků denně.
To je docela zvláštní. Používám Hotmail ve WP, v noťasu v Outlooku 2013 a v tabletu a vždy mi mail dorazí všude okamžitě.
Dtto maily v Office 365 (Exchange v Cloudu) bez nejmenší prodlevy.
Pokud chceš, mohl bych Ti udělat schránku v Office365, jen je problém, že nelze na libovolné doméně, ale pouze na té, kterou máme k účtu přiřazenou.
Dtto maily v Office 365 (Exchange v Cloudu) bez nejmenší prodlevy.
Pokud chceš, mohl bych Ti udělat schránku v Office365, jen je problém, že nelze na libovolné doméně, ale pouze na té, kterou máme k účtu přiřazenou.
A je to něco jiného než Outlook.com? Jsem si myslel, že je to to samé, jen bez reklam a s licencí na Office. Microsoft má měsíční trial, takže bych to mohl zkusit i na něm.
Jináč doména není problém, chodí mi tam jen strojová upozornění, lidi mi tam nepíšou, takže je to šumák.
Jináč doména není problém, chodí mi tam jen strojová upozornění, lidi mi tam nepíšou, takže je to šumák.
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Doporučuji vyzkoušet tohle http://proemail.cz/
Sám na @proemail.cz jedu už skoro 10 let a naprosto bez problémů. A to na všech platformách a všech OS a všech MS Office.
Sám na @proemail.cz jedu už skoro 10 let a naprosto bez problémů. A to na všech platformách a všech OS a všech MS Office.
To vypadá dobře. Pokud to bude fungovat, tak paráda. Je to rychlej server?
Řešim, jakou verzi potřebuju, jestli mi stačí Exchange online nebo musim mít Plán 1, kterej má cosi co nevím co je: Rychlé zprávy. Tušíš co to je? Jde o to, dostat mail do outlooku 2013 a do mobilu co nejrychlejc, občas využít i webového rozhraní. v tom se objeví email hned jak příde nebo se musí stránka refreshovat?
Edit: taky je otázka, zda Exchange nebo IceWrap? Oba umí EAS.
Řešim, jakou verzi potřebuju, jestli mi stačí Exchange online nebo musim mít Plán 1, kterej má cosi co nevím co je: Rychlé zprávy. Tušíš co to je? Jde o to, dostat mail do outlooku 2013 a do mobilu co nejrychlejc, občas využít i webového rozhraní. v tom se objeví email hned jak příde nebo se musí stránka refreshovat?
Edit: taky je otázka, zda Exchange nebo IceWrap? Oba umí EAS.
Rychlé zprávy obnáší Lync (v případě O365), což je obdoba Skypu pro firemní účely, umí to federaci se Skypem, videohovry, konference, chat atd...
Aha, tak to vůbec nepotřebuju. Koumesil sem to a po svátcích je požádám o zkušební verzi proemailu business, ale asi to nepomůže :( Cosi sem googlil a vypadá to na nějakej bug droidu. Ho budu muset ve čtrnáctidenní lhůtě vrátit a testnu WP, jestli to neopravili. Bohužel se mi na WP vůbec nechce.