Synchronizace mailu na WiFi
- MichailusB
- nováček

- Zařízení: Samsung Omnia 7
Zdravím vás,
potýkam sa s jedným problémom - maily sú veľmi nepravidelne (raz za tri, raz za päť hodín)alebo vôbec synchronizované, pokiaľ mám zapnuté WiFi. Súčasné nastavenia synchronizácie mám "as items arrive". Keď som pripojený na mobilnom internete, maily mi chodia ihneď, maximálne s minútovým omeškaním. Akonáhle mám zapnuté WiFi, maily nechodia vôbec, musím synchronizovať manuálne, prípadne synchronizácia prebieha nepravidelne. Doteraz som mal nastavenú synchronizáciu každú hodinu, ale fakticky to synchronizovalo nepravidelne a maily som sledoval aj tak manuálne... čo mi zrovna praktické nepríde.
Keď mám WiFi vypnuté a zapnuté len mobile data, všetko funguje úplne bezproblémov... Akonáhle sú mobile data vypnuté a je zapnuté len WiFi, tak je synchronizácia nepravidelná.
Všimol som si, že akonáhle telefón uspím, tak sa wi-fi odpojí, s čím pravdepodobne súvisí aj to, že mi nechodia push notifikácie... na Windows Mobile sa dalo nastaviť, či bude wi-fi pripojená aj v standby režime, je možné toto nastaviť na WP?
Internet mi na WiFi funguje bezproblémov. Máte niekto s takýmto správaním skúsenosť, prípadne by ste mi vedeli pomôcť s nájdením riešenia? Ďakujem moc
potýkam sa s jedným problémom - maily sú veľmi nepravidelne (raz za tri, raz za päť hodín)alebo vôbec synchronizované, pokiaľ mám zapnuté WiFi. Súčasné nastavenia synchronizácie mám "as items arrive". Keď som pripojený na mobilnom internete, maily mi chodia ihneď, maximálne s minútovým omeškaním. Akonáhle mám zapnuté WiFi, maily nechodia vôbec, musím synchronizovať manuálne, prípadne synchronizácia prebieha nepravidelne. Doteraz som mal nastavenú synchronizáciu každú hodinu, ale fakticky to synchronizovalo nepravidelne a maily som sledoval aj tak manuálne... čo mi zrovna praktické nepríde.
Keď mám WiFi vypnuté a zapnuté len mobile data, všetko funguje úplne bezproblémov... Akonáhle sú mobile data vypnuté a je zapnuté len WiFi, tak je synchronizácia nepravidelná.
Všimol som si, že akonáhle telefón uspím, tak sa wi-fi odpojí, s čím pravdepodobne súvisí aj to, že mi nechodia push notifikácie... na Windows Mobile sa dalo nastaviť, či bude wi-fi pripojená aj v standby režime, je možné toto nastaviť na WP?
Internet mi na WiFi funguje bezproblémov. Máte niekto s takýmto správaním skúsenosť, prípadne by ste mi vedeli pomôcť s nájdením riešenia? Ďakujem moc
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ano,kdyz se zarizeni uspi,wifi se odpoji - umyslne,protoze jinak by behem par hodin byla vysata baterie.Všimol som si, že akonáhle telefón uspím, tak sa wi-fi odpojí, s čím pravdepodobne súvisí aj to, že mi nechodia push notifikácie... na Windows Mobile sa dalo nastaviť, či bude wi-fi pripojená aj v standby režime, je možné toto nastaviť na WP?
Jinak odpoved zni - ne nelze nastavit ,aby wifi fungovala i v tomto rezimu.
- MichailusB
- nováček

Uhm, takže správne rozumiem, že keď mám zapnuté WiFi a vypnutý mobile data, tak sa mi telefón nebude synchronizovať na pozadí?
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Ano, pochopil jsi to správně. Jediná výjimka nastává, když je telefon na nabíječce; v takovém stavu se dá taky synchronizovat Zune přes Wifi. edit: + k tomu fungují náročnější úlohy na pozadí, které si aplikace mohou nastavit
DOPLNĚNÍ: Tak momentíček, přidávám mírný update k hlavnímu tématu této diskuse: když jsou mobilní data (3G, EDGE) vypnuta, pak Wifi zůstává zapnuté i při vypnutém displeji. Aspoň teda u mojí Omnie 7.
DOPLNĚNÍ: Tak momentíček, přidávám mírný update k hlavnímu tématu této diskuse: když jsou mobilní data (3G, EDGE) vypnuta, pak Wifi zůstává zapnuté i při vypnutém displeji. Aspoň teda u mojí Omnie 7.
-
htcjirka
- smartmaniak

MichailusB wrote:Uhm, takže správne rozumiem, že keď mám zapnuté WiFi a vypnutý mobile data, tak sa mi telefón nebude synchronizovať na pozadí?
Pochop, ze to vysava baterku na kazdem OS, takze uplna zbytecnost.
A Paulos spravne upozornil na tu nabijecku.
Je to jedno z mnoha stupidních a zbytečných omezení mobilních Woken 7. Přitom na Androidu tohle funguje naprosto v pohodě a samo si to bez problému přepíná mezi známými WIFI a 3G a baterku to nijak extrémně nezatěžuje...
- MichailusB
- nováček

Neviem, ako zbytočnosť sa mi to nejaví. Keď som v zahraničí, konkrétne doma na Slovensku, tak mám mobile data vypnuté a fungujem výlučne na WiFi... takže mi neostáva nič iné, než len pravidelne checkovať príchodziu poštu manuálne... Myslím si, že nemôže byť problém, aby sa systém v čase, kedy má synchronizovať, na Wi-Fi pripojil, zrealizoval sync a zas by Wi-Fi odpojil, ak už stále pripojenie na WiFi je taký žrút. Rozumiem, že push notifikácie by nechodili, keďže to vyžaduje stále pripojenie... ale aj tak sa mi nechce veriť, že stále pripojenie na 3G žerie batériu menej, ako stále pripojenie na WiFi...
-
htcjirka
- smartmaniak

Tak to je sakra rozdil ve spotrebe wifi a 3G,nechce se ti verit,ale je to tak.
-
Paulos
- stálý přispěvatel

Vzpomínám si, že zrovna tohle bylo i jedno z "mnoha stupidních a zbytečných omezení" Woken 6.5, kde se sice dalo nastavit, aby se odpojily mobilní data, když se vypne obrazovka, ale dostat se k takovému nastavení k Wifině už chtělo malou věštbičku od XDA fóra...Petulinek wrote:Je to jedno z mnoha stupidních a zbytečných omezení mobilních Woken 7. Přitom na Androidu tohle funguje naprosto v pohodě a samo si to bez problému přepíná mezi známými WIFI a 3G a baterku to nijak extrémně nezatěžuje...
Doplním: A to ještě nemluvím o tom, že ten systém byl schopen si sám Wifinu zapnout pro synchronizaci s Exchange serverem, když nenašel jinou alternativu, takže telefon byl celou dobu žhavý a pomalu mu docházela energie. A pak, jakmile jsem zapnul displej, jsem se někdy nestačil divit, proč mám zapnutou Wifi.
-
htcjirka
- smartmaniak

V pripade pouziti push to je ziravina na kazdem OS.si to bez problému přepíná mezi známými WIFI a 3G a baterku to nijak extrémně nezatěžuje...
-
Paulos
- stálý přispěvatel

Tak momentíček, přidávám mírný update k hlavnímu tématu této diskuse: když jsou mobilní data (3G, EDGE) vypnuta, pak Wifi zůstává zapnuté i na pozadí. Aspoň teda u mojí Omnie 7.
- MichailusB
- nováček

Ale joo... ona je zapnutá, ale nie je pripojená na sieť. Vždy, keď telefón zobudíš, tak jednak prebieha animácia pripájania WiFi do siete a pokiaľ si dosť rýchly a vôjdeš rovno do settings tak si všimni, že status WiFi je "connecting". Takže WiFi sa fakticky odpája... ale určite Ti budem vďačný, pokiaľ by si to odtestoval - nastavil by si si nejaký interval synchronizácie mailov a nechal by si zapnutú len WiFi a odsledoval, či ten interval je dodržaný... pretože možno chyba je u mňa.
-
Paulos
- stálý přispěvatel

Během této půlhodiny jsem to právě odtestoval a ta Wifina mi opravdu zůstala zapnutá (po zapnutí displeje byl telefon stálne připojen na Wifině, nikam se znovu nepřipojoval, a změny na mailu byly vidět). Ale má to tu podmínku, že mobilní data musí být vypnutá v nastavení. (Jestli to bude tak automaticky fungovat v roamingu ti neřeknu, tak blízko hranic nejsem
).
Možná to ještě závisí na nastavení intervalu přijímání zpráv. Zkoušel jsem 15 minut, ať to můžu otestovat dvakrát, tak teď dám 30 minut.
Možná to ještě závisí na nastavení intervalu přijímání zpráv. Zkoušel jsem 15 minut, ať to můžu otestovat dvakrát, tak teď dám 30 minut.
- MichailusB
- nováček

To je zaujímavé... ja práveže som na nesynchronizáciu prišiel v čase, keď som mal vypnuté mobile data... pretože práve alternatíva mobile data vypnuté a wifi zapnuté ma doviedlo k tomu, že Omnia mi vydržala aj tri dni. Ale napríklad dnes ráno som si všimol, že mail nebol synchronizovaný 8 hodín, pričom interval som mal na hodinu. Tak som zapol interval "as items arrive" a posielal som si maily a nič... a keď som zapol mobile data a vypol WiFi, tak mi maily chodili hneď, jak som ich odoslal.. ale ďakujem za Tvoju ochotu, budem rád, ak to odsleduješ 
-
Paulos
- stálý přispěvatel

Popravdě mám podezření na nějaké dočasné nastavení, které tohle dělá a které mi umožňuje mít Wifinu zapnutou donekonečna, takže jsem telefon raději restartoval a už jsem ho nepřipojoval k nabíječce, jen k Wifi. Jsem zvědavý, jak si poradí teď.
- MichailusB
- nováček

Vypol som mobile data a zapol som wifi. O 22:29 som si nastavil 15min interval synchronizácie. 22:38 som poslal z uplne ineho mailu, ktory nemam v telefone uvedeny, správu. Pozrel som si mail... "last updated 20 minutes ago"... Akonáhle som však zapol mail, ukázalo mi, kedy bolo naposledy synchronizované a automaticky spustilo synchronizáciu a prišiel mi mnou poslaný mail... takže u mňa po starom.
- MichailusB
- nováček

Ako dodatok... o tom istom sa píše na tomto odkaze:
http://www.madhuinc.com/windows-phone-7 ... -to-sleep/" onclick="window.open(this.href);return false;
a dokonca na stránkach Windows Phone je možné hlasovať za návrh na zavedenie nepretržitého pripojenia WiFi v sieti, aj keď je telefón uspatý do ďalšieho update:
http://windowsphone.uservoice.com/forum ... phone-is-l" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.madhuinc.com/windows-phone-7 ... -to-sleep/" onclick="window.open(this.href);return false;
a dokonca na stránkach Windows Phone je možné hlasovať za návrh na zavedenie nepretržitého pripojenia WiFi v sieti, aj keď je telefón uspatý do ďalšieho update:
http://windowsphone.uservoice.com/forum ... phone-is-l" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Paulos
- stálý přispěvatel

Hmm, takže po restartu telefonu už se Wifi dále nezapíná pod vypnutou obrazovkou. Ta moje anomálie možná bude souviset s tím, že telefon byl pořád s něčím spojený, takže se Wifi nevypnula. Nicméně synchronizace proběhla automaticky asi pět sekund po tom, co jsem obrazovku zase zapnul; nevidím to tak zle. Ale hodilo by se, aby to MS do příštího updatu laskavě změnil.
- MichailusB
- nováček

Jj, presne ako hovoríš - telefón sa odomkne, hneď sa k WiFi prihlási a realizuje sync. Ale myslím, že je trochu blbé odomykať telefón kvôli tomu, aby som zistil, či mi prišiel e-mail... toš, ako som zistil elaborátnym googlením, je to všeobecný "problém" a užívatelia WP v USA celkom nadávajú, keďže mnohí fungujú výlučne na WiFi v domácnostiach a v práci... tak pokiaľ sa niekomu z vás, užívateľov tohto fóra bude chcieť, skúste zahlasovať za pridanie tejto funkcionality do niektorej z aktualizácií WP... je to na tomto odkaze http://windowsphone.uservoice.com/forum ... phone-is-l" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
To není jen po restartu. Wi-Fi se prostě na uspaném telefonu nezapíná. Nakonec tak to bylo i na WM 6.5, akorát tam bylo nastavení, kterým se dala Wi-Fi nechat zapnutá pořád. Wi-Fi se nevypne, pokud máte uspaný telefon v nabíječce. Je pravda, že třeba pro poslech streamované hudby by bylo fajn, kdyby šlo neodpojování nastavit. Na druhou stranu pro maily stačí i datové připojení, ne? Smartphone bez datového tarifu je asi jako auto bez volantu. Jede, ale má omezené použití, pojede jenom rovně.
Toto téma se tu ale řešilo před pár dny, zamykám.
Toto téma se tu ale řešilo před pár dny, zamykám.