Dell streak 7
Dell streak 7
Dobrý den... Přemýšlím o koupi tohoto tabletu, má s ním někdo zkušenosti? Nebo může mě někdo poradit nějkou alternativu? Chtěl bych 3G verzi, takže tím odpadá například iconia A100, android 3, takze odpada samsung galaxy tab... Doufám, že někdo poradí.. Díky
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
Dell streak 7
Iconia A101 má 3G. Rozlišení jen 800x480 bych na 7 palcích nebral. A nový Galaxy Tab 7.0 bude mít Honeycomb.
Dell streak 7
Praveze si na zahranicnich forech na ten displej zas tak nestezovali, spis si stezovali na vydrz baterie, tak se prave ptam, jestli nema nekdo zkusenosti, jestli problemy s baterii prechod na Android 3 nezlepsil. Jinak nevim jestli verit znacce Acer, co si pamatuji, tak jejich drivejsi notebooky nestaly za moc... Ma nekdo zkusenost s Acer Iconia A101? A novy galaxy tab bude urcite drahy
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
Tak rozlišení je jasně daný technický parametr, když si to někdo vědomě vybere, tak nečekám, že si na to bude stěžovat.
Já mám klasický pětipalcový Streak, od sedmi placů bych prostě chtěl víc. Samozřejmě záleží jak to chceš používat, ale ještě si to promysli, 800 x 480 je celkem málo a 7 palců těch 1024 x 600 v pohodě snese.
Já mám klasický pětipalcový Streak, od sedmi placů bych prostě chtěl víc. Samozřejmě záleží jak to chceš používat, ale ještě si to promysli, 800 x 480 je celkem málo a 7 palců těch 1024 x 600 v pohodě snese.
Dell streak 7
A jak je an tom s vydrzi petka? Chtel bych to pouzivat na net, psani textu, sem tam na film... A na to me petka prijde mala... Nehlede na to, ze ma stary android a novy nebude, ne?
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
Mám k pětce extended baterii a ta je k neutahání, s defaultní moc zkušenost nemám. Na net, na filmy i na psaní je samozřejmě lepší sedmička ale aby to mělo smysl tak s větším rozlišením než má ta pětka aspoň těch 1024 x600. Pokud ti sedmička nedělá problém rozměrově ber sedmičku. Chápu, že je to i o penězích, ale rozdíl v použitelnosti WVGA a WSVGA mi přijde natolik významný, že to za nějaký ten případný peníz navíc prostě stojí. Si zkus na PCčku browsit webem v okně zmenšeném na 800x480 a 1024x600 a poznáš ten rozdíl.
Chápu, že WVGA cpou číňani do těch nejlevnějších 7" tabletů, ale u Streak 7 mi to přijde docela jako lapsus.
Chápu, že WVGA cpou číňani do těch nejlevnějších 7" tabletů, ale u Streak 7 mi to přijde docela jako lapsus.
Dell streak 7
A muzu se te jeste zeptat, jestli myslis, ze rozdil mezi androidem dva a tri je hodne poznat? Protoze ted jsem diky tomu displeji zacal premyslet i o Galaxy pad 7 3G... A jeste co si myslis o tom aceru iconia 101?
-
Jirka Ch
- nováček

- Zařízení: Dell Streak Cherry Red (Froyo); Asus A686 (WM 6.0)
Dell streak 7
Pokud 7", tak bych volil jedině tablet s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Dell 7" s 800x480 to byl pořádný úlet, a zaslouženě díky tomu a nepodpoře, s tablety zkrachoval. Nepatrně menší body než na 5" jsou ziskem, namísto 187, má 216 PPI, a mírně nenudlovitý display je též příjemnější (jediné co Aplu závidím je poměr stran 4:3). Huawei MediaPad nebo 7,7 Samsung Galaxy Tab 7.7 (PPI 197). Pokud nespěcháš, počkal bych až bude na takový tablet ICS, "3" sice funguje, ale byl to jen na rychlo udělaný mezistupeň.
Dell streak 7
Ten huawei vypada velmi dobre, je u nej i oficialni ceska podpora? Jinak cekat bych mohl, ale jakekoliv nove zarizeni bude dost drahe, ne? Zvlast s Androidem 4...
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
No těch 216 ppi u 1280x800 na 7" mi přijde už docela dost. Někde je to jistě přínos, ale stoprocentní zobrazení webu na něm určitě spoustě lidí přijde příliš drobné. Rozhodně přínos oproti 1024x600 zdaleka nebude tak zásadní jako přínos 1024x600 oproti 800x480. Za mě když 1280x800, tak 10".
Huawei Mediapad papírově nevypadá špatně, cena kolem 10 kKč je rozumná, je otázka jak si ten Qualcomm bude stát oproti Tegře, 1,2 GHz dualcore by ale nemusel být špatný, nejspíš lepší než to co je v P1000. Cena Galaxy Tab 7.7 (přes 15 000) je úlet.
Sedmipalcové Samsungy se u nás jmenují "Galaxy Tab" (ten starý, model P1000) a "Galaxy Tab Plus" (nový, model P6200). Je legrační, že na webu Samsungu se cena liší jen o 200 - 11 999 a 12 199, reálně je P1000 od 7 500 (to nejlevnější sou skoro určitě šedivky), P6200 začíná kolem 12 500. Iconia A101 začíná kolem 8500.
Podle mě o P1000, A101 i Mediapadu má cenu uvažovat, a už je to na podrobnější průzkum a o individuálních preferencích a finančních možnostech co si vybrat, čtení recenzí a diskusí, může být zbodaný nějaký detail, HW i SW, který zařízení shodí.
Rozdíl mezi Androidem a 2.2/2.3 a 3.2 bych neviděl nijak dramaticky. Samozřejmě při jinak shodných parametrech bych bral 3.2 (ale ne 3.1/3.0, ty ještě nemají dobrou podporu pro dvojkové aplikace)
A101 jsem si nelustroval, ale nedávno jsem projížděl 10" tablety a A500 mi vyšel jako favorit. Z různých stran slyším, že Acer se v poslední době snaží a jde nahoru, rozhodně bych se oprostil od předsudků.
Huawei Mediapad papírově nevypadá špatně, cena kolem 10 kKč je rozumná, je otázka jak si ten Qualcomm bude stát oproti Tegře, 1,2 GHz dualcore by ale nemusel být špatný, nejspíš lepší než to co je v P1000. Cena Galaxy Tab 7.7 (přes 15 000) je úlet.
Sedmipalcové Samsungy se u nás jmenují "Galaxy Tab" (ten starý, model P1000) a "Galaxy Tab Plus" (nový, model P6200). Je legrační, že na webu Samsungu se cena liší jen o 200 - 11 999 a 12 199, reálně je P1000 od 7 500 (to nejlevnější sou skoro určitě šedivky), P6200 začíná kolem 12 500. Iconia A101 začíná kolem 8500.
Podle mě o P1000, A101 i Mediapadu má cenu uvažovat, a už je to na podrobnější průzkum a o individuálních preferencích a finančních možnostech co si vybrat, čtení recenzí a diskusí, může být zbodaný nějaký detail, HW i SW, který zařízení shodí.
Rozdíl mezi Androidem a 2.2/2.3 a 3.2 bych neviděl nijak dramaticky. Samozřejmě při jinak shodných parametrech bych bral 3.2 (ale ne 3.1/3.0, ty ještě nemají dobrou podporu pro dvojkové aplikace)
A101 jsem si nelustroval, ale nedávno jsem projížděl 10" tablety a A500 mi vyšel jako favorit. Z různých stran slyším, že Acer se v poslední době snaží a jde nahoru, rozhodně bych se oprostil od předsudků.
-
Jirka Ch
- nováček

Dell streak 7
PPI: Samsung Note má 285 (pár majitelů na Smartmánii již je), Retina 326... Začínal jsem s 114 (3,5" QVGA), rok Streak, a chci víc:-), příští zařízení bude větší display a PPI nad 200 (Qualcomm Mirasol 5,7", 4:3, PPI 225). xTondo, vždyť 216 není tolik, HP iPAQ 214 má 200, pokud dobře počítám
Zobrazení webu: používám Operu, na zmenšené stránce najdu část, kterou si chci přečíst, poklepáním se stránka zvětší a je čitelná.
Huawei: na nějaké zahraniční diskuzi jsem zahlédl nářky na malou výdrž
Zobrazení webu: používám Operu, na zmenšené stránce najdu část, kterou si chci přečíst, poklepáním se stránka zvětší a je čitelná.
Huawei: na nějaké zahraniční diskuzi jsem zahlédl nářky na malou výdrž
Dell streak 7
Tak nakonec vybiram mezi iconia 101 a starsim galaxy tab 7...
Co myslite? Pro samsung hraje baterka a displej, pro iconii hraje pro me hezci desing a Android 3....
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
Právě, že iPAQ má 200 PPI a už to bylo docela dost, respektive musel jsem si v opeře mini nastavovat větší font než sem míval na předchozím zařízení s 3,5" QVGA (114 ppi), čímž docházelo k nevyužití toho displeje - na VGA 4" displej sem si nedal čtyřnásobek informací oproti 3,5" QVGA, protože to bylo malé a já musel zvětšovat. Ještě předtím jsem měl Sony Clié s displejem 320 x 320 a 2" x 2", tj 160 ppi.
Čili pro mě je hranice někde okolo 180 ppi, když se jde přes, tak to pomáhá kvalitě zobrazení ale už to neumožní zobrazit více informací bez podstatné ztráty komfortu. Samozřejmě pokud má někdo hodně hodně dobrý zrak, tak ten limit může mít výrazně výše, to si musí každý vyzkoušet.
Čili pro mě je hranice někde okolo 180 ppi, když se jde přes, tak to pomáhá kvalitě zobrazení ale už to neumožní zobrazit více informací bez podstatné ztráty komfortu. Samozřejmě pokud má někdo hodně hodně dobrý zrak, tak ten limit může mít výrazně výše, to si musí každý vyzkoušet.
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
Jak sem psal, rozhodnout se mezi P1000 a A101 už chce udělat si podrobnější rešerši, na základě parametrů výrobců nejsem schopen s čistým svědomím říct ber ten nebo ten a dělat tu rešerši se mi nechce, sedmipalcový tablet kupovat nehodlám.
Jen tak ze zvědavosti, proč si vyřadil Mediapad?
Jen tak ze zvědavosti, proč si vyřadil Mediapad?
Dell streak 7
Nelibi se mi moc designove, takze opravdu jen podle pocitu. Ale jeste nevim, zase ma lepsi displej a o dost vetsi baterii... Nemuzu se vubec rozhodnout, galaxy je cca vice nez o 2000 levnejsi, ale zas ma starsi android a horsi procesor. Moc uz nevim podle ceho se rozhodnout...
Muzu mit jeste jednu otazku uplne mimo? Kdyz tablet nabizi usb nebo mini usb, je mozne do nej pripojit externi disk?
-
Jirka Ch
- nováček

Dell streak 7
"Kdyz tablet nabizi usb nebo mini usb, je mozne do nej pripojit externi disk?"
USB accessory and host modes are directly supported in Android 3.1 or newer platforms. http://developer.android.com/guide/topi ... index.html
USB accessory and host modes are directly supported in Android 3.1 or newer platforms. http://developer.android.com/guide/topi ... index.html
Dell streak 7
Diky za info... Nakonec jsem nasel Huawei Mediapad za 340 euro, dodavka do ceske republiky zdarma, takze asi vemu tento tablet... Myslim, ze ta cena je docela slusna.
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
A odkud? Aby ti nenapařili DPH.
Dell streak 7
Tak to netusim, je to http://www.simplyelectronics.net.." onclick="window.open(this.href);return false;. Jak prosimte zjistim, jestli mam platit dph? Jsem v tomhle uplny novacek... Diky moc za radu...
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Dell streak 7
Pokud dodává firma z EU, DPH by již měla být započtena v ceně. Pokud dodává firma mimo EU (typicky Čína nebo USA) a cena zásilky je přes 22€, tak to prostě pošta zadrží a kontaktuje tě a začne řešit proclení, osobně sem to neabsolvoval, ale v diskusích je toho celkem dost. Vyměří ti clo (to bývá obvykle nulové nebo velmi nízké) a DPH 20% a 200 Kč za vyřízení (a nebo si to vyběháš sám).
Jediná adresa na tom shopu je HongKong, na webu sem našel pár negativních referencí, tak snad budeš mít kliku.
Jediná adresa na tom shopu je HongKong, na webu sem našel pár negativních referencí, tak snad budeš mít kliku.