Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Bude to v nejakym baliku s jinymi zeměmi.
Miles
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by Miles »

Mám ted verzi firmwaru 2.3.6 s verzí jádra N7000XXKK9, CSC DBT.Stáhlo se mi to přes kies.Nevím jestli tam mám nechat CSC DBT nebo ji změnit na jinou zemi pres kod*#272*IMEI# v nabídce je XEU,XEO,XEF,KOR,ITV,CPW a DBT,které tam mám.Jde mi o to co je do budoucna nejlepší.Myslel jsem,že tam bude XEZ,ale není a nevím jestli bude.Volal jsem na samsung a tam mi řekli,že pro Českou republiku je v telefonu verze 2.3.5 pásmo I9220 XXKHA.A co je to za verzi XXKHA nevím.Co tedy v telefonu nechat či pozměnit. Děkuji :?:
risa1978
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note

Post by risa1978 »

Tak se po dnešku hlasim mezi čerstvé majitele. Velkou zásluhu na tom má Auron. Lukáši ještě jednou velký dík a pokud budeš mít zítra čas a chuť tak to mužem probrat.
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Miles wrote:Mám ted verzi firmwaru 2.3.6 s verzí jádra N7000XXKK9, CSC DBT.Stáhlo se mi to přes kies.Nevím jestli tam mám nechat CSC DBT nebo ji změnit na jinou zemi pres kod*#272*IMEI# v nabídce je XEU,XEO,XEF,KOR,ITV,CPW a DBT,které tam mám.Jde mi o to co je do budoucna nejlepší.Myslel jsem,že tam bude XEZ,ale není a nevím jestli bude.Volal jsem na samsung a tam mi řekli,že pro Českou republiku je v telefonu verze 2.3.5 pásmo I9220 XXKHA.A co je to za verzi XXKHA nevím.Co tedy v telefonu nechat či pozměnit. Děkuji :?:
S tím bych počkal až na to s jakým kódem se budou u nás note prodávat. Ale dbt ci xeo by meli patrit k lepsim variantam.
Miles
nováček
nováček

Post by Miles »

Děkuji Ti za názor
Skobik
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note, HTC Evo 4G

Post by Skobik »

Cau chlapy. Porad jsem nejak busy tak jeste porad nemam Note vyladene k moji predstave ale par postrehu a pripominek bych mel. S vydrzi baterie jsem zatim velmi spokojen. Sice toho ted zrovna moc nenatelefonuji ale s tim ze se v tom porad rypu mam nonstop zaplej Wi-Fi, maily se me synchronizujou co 30minut... tak me baterka vzdy vydrzela pres 20 hodin. Nejdele me vydrzela snad 30 hodin. Po predchozich skusenostech s HTC Evo 4G ktere melo obcas problem vydrzet 8 hodin a to i s extended baterii 3500mAh!!! jsem s Notem ohledne vydrze baterie velice spokojen. Velikost displey a rozliseni je take bez chyby. Ze by me jak nekomu chybeli pixely tak to urcite neni muj pripad. Pri beznem pouzivani je rozliseni displeje pro me vic jak dostacujici. A zkoumat to mikroskopem nemusim. Filmy v HD to zvlada perfektne alespon co jsem zatim skousel. Trochu me na Note chybi vystup HDMI. Dalo by se to dobre vyuzit hlavne na ty filmy. Jedina vyhrada k displeji je ze by se mohl dat klidne i vice ztlumit jas. I na nejmensi jas to v noci jeste porad dost sviti a zbytecne zere baterku. Alespon co muzu porovnat s HTC Evo. Pero je taky dobra vychytavka. Neni ale 100% presne. Nekdy to kresli docela mimo hrot. Co jsem vypozoroval tak zalezi take jak je pero naklonene k displeji. Co me vylozene vadi je ze se neda nikde vypnout aby tlacitko Home neprobouzelo telefon. Chybi me na nem notifikacni dioda (s timhle to fakt posrali). Take Power tlacitko by me vice vyhovovalo na vrchni strane pristroje a ovladani hlasitosti na prave strane pristroje. Dale me stve ze app. Samsung Kies me nefunguje. Porad to jen skousi spojit se s Notem a nic. Kdyz dam opravit spojeni (chybu) tak to zamrzne. Ani preinstalovani nepomohlo. Podobny problem jsem mel i s HTC Sync app. (na jinem PC). Me s tim serou neumi udelat nejakou spolehlivou aplikaci na synchronizovani telefonu s PC??? Nevite nekdo co s tim muze byt? To uz jsem se uchylil i k synchronizaci kontaktu.. s googlem ackoliv jsem se tomu dlouho branil a stejne kontakty porad nemam poresene. Mezi Notem a googlem se ty kontakty synchronizuji stejne nejak divne, ne uplne a ze by automaticky to uz vubec. Vite nekdo o nejakem dobrem kontakt a kalendar manazeru pro Android? Asi nejlepe co funguje dobre s googlem kdyz uz tam nakonec mam ty moje kontakty a kalendar. Jo a take co pouzivate na spravu fotek a videi a jakej video player. Z applikaci co pouzivam ja by vsem minimalne na vyskouseni doporucil tyto: Dropbox, Klavesnice MultiLing, Password Safe (Pro), Dolphin browser HD, Firefox browser (ten pouzivam jen na sync. zalozek z PC, ukazuje i stranky otevrene na PC), imo, Konvertor mien, ClipNote, Unit converter, Skype. Pro ty co porad vahaji s koupi Note. Nevahejte jdete do nej. Vyhody zjevne prevazuji nevyhody a zase tak velkej neni do kapsi vleze v pohode. Ale doporucuji belt pouzdro je to prece jenom bezpecnejsi. Ja jsem si objednal tohle http://www.amazon.com/gp/product/B0063Z ... 00_details pres Amazon z Honk Kongu. :) Sice jsem si nebyl moc jisty s tim jestli to vubec dojde ale doslo to a daleko rychlej nez slibujou. Neni nijak levne ale je kvalitni, prava kuze a dobrej belt clip. Mate nekdo uz ten flip flop screen dekl? Jak jste s tim spokojeni?
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

Skobik: díky za další uživatelský postřeh, Nota sice ještě nemám, ale včera si ho kolega kupoval, tak jsem si sním pár desítek minut hrál a jedním slovem paráááda :-) . Nepřítomnost notifikační diody .....luxusně ji supluje app. NoLed (na marketu)
Spanker
nováček
nováček

Post by Spanker »

Samsung Kies mi funguje úplně bez problému. Díky ní jsem si zatím natáhl kontakty z Outlooku a nějaké skladby na vyzvánění. Akorát nevím jak v základním nastavení změnit výchozí tón upozornění na zprávy na svoje, nabízí to jen jeho. V menu na skladbě to nabídne jen změnu zvonění a tónu budíku.
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

@ Spanker tady : http://blog.zarohem.cz/rubrika.asp?cislo=23" onclick="window.open(this.href);return false; + mnoho dalšího ;-) :
Spanker
nováček
nováček

Post by Spanker »

díky moc ;)
Skobik
nováček
nováček

Post by Skobik »

od jacek » čtv pro 01, 2011 6:49
Skobik: díky za další uživatelský postřeh, Nota sice ještě nemám, ale včera si ho kolega kupoval, tak jsem si sním pár desítek minut hrál a jedním slovem paráááda :-) . Nepřítomnost notifikační diody .....luxusně ji supluje app. NoLed (na marketu)

Tak jsem se na to dival ale nejak se me nelibi ze by mel byt porad zaplej displey. Stahnul jsem Vibration notifier tak uvidim jak to funguje. Hledal jsem na marketu take nejakou aplikaci ktera by upozornovala na udalosti pomoci podsvetlovacich ledek na hardvarovych tlacitkach (sice by to nebylo barevne ale aspon by to mohlo blikat) ale nic takoveho jsem tam nenasel. Se divim ze to jeste nikoho nenapadlo udelat. Nebo to neumim najit. :)
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

testni si missed message flasher umí blikat tlačítkama
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

co se týká Kies - musí být vypnuto ladění USB jinak to nefachá
risa1978
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note

Post by risa1978 »

Tak Note mam dnes druhej den a zatim max spokojenost az na dve veci. Nevyhovujici email klient: chybi me moznost oznacit vice prichozich zprav a pak dat jako prectene. Kdyby mel nekdo nejakej tip na klienta kterej to zvlada tak bych byl vdecnej. Presem sel z Desire HD a tam byl pro me dokonalej klient. Ten kdyby se tak dal nainstalovat.
No a za druhy: kdyz pripojim Nota k pc, potreboval bych nejak jednoduse a rychle zvolit jestli ho chci pripojit pro Kies nebo jestli jako velkokapacitni uloziste pro jednoduchy pretahnuti souboru. Co si pamatuju kdyz sem mel kdysi Galaxy 1 tak tam se v nastaveni dalo zaskrtnou zeptat se po pripojeni, tady sem to nikde nenasel.
Jo a jeste jedna malickost, carka na zakladnim zobrazeni klavesnice,prepinat do zobrazeni znaku kvuli carce je otravny.
Co se tyce Kies, tak na sluzebnim notasu kde mam xp to nekdy jde pripojit, nekdy ne. Spis ale ne. Na soukromym mam win 7 a tam je to uplne v pohode.
Jinak dnes test Navigon Brno Olomouc a zpet a na jednicku
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

kdyz podrzis tecku mas tam i carku
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Re: Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Post by Bobanovicz »

Email klient s podporou Exchange asi jen Moxier Mail nebo Touchdown, oboje placene, jinak treba K9.
Ten popup s vyberem pripojeni bohuzel neni, taky moc nechapu proc, kdyz to maji i lowendy od Samsungu.
Klavesnici si muzes nainstalovat jaka ti bude vyhovovat, nejlepsi jsou asi Thumb Keyboard s podporou tabletoveho layoutu a Smartkeyboard.
Skobik
nováček
nováček

Post by Skobik »

od Tomáš Kubec » čtv pro 01, 2011 12:18

testni si missed message flasher umí blikat tlačítkama

Tak jsem se na to díval. Neumí to blikat jen tlačítkama. Bliká to zároveň i s displejem. Někomu to takhle přes noc vyzdimalo baterku.
KarelMlha
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640 xl lte, note 4

Post by KarelMlha »

Samozřejmě záleží na nastavení - druhu upozorňování a jak se to má chovat v různých časových odstupech,
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

Tak tak :-)
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

tak ho mám doma. protože nemám do víkendu čas se s ním seznamovat, nevíte někdo z hlavy, kde se nastavují aplikace pro "odemykací kruh"? dík
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”