[app] Meteoservis - omezená Beta verze
-
hujer
- smartguru

- Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
• na ikonu aplikace se ještě mrknu, jenom pro zajímavost: co si přestavuješ (jak by měla podle tebe vypadat) pod pojmem "ikona v metro stylu"?
• grafy jsou tak schválně, jak jsem už psal, prioritou bylo/je dostat všechny hlavní údaje na oči bez zbytečných cavyků a zásahů uživatele. To že popisek občas koliduje s průběhem grafu se stane, pokud je hodnota na začátku v horní hranici grafu. Je to komponenta, moc to neovlivním. Hlavní graf je průběh teplot. Pro srážky v tomto přehledu tento náhled taky stačí a tlak je stejně pro mnoho "nevýznamá" veličina. Takže si myslím, že proporce jsou celkem optimální vzhledem k důležitosti versus rychlý přehled.
• Nechápu motání radaru, satelitu, synopse a dalších údajů. Jsou to samostatné veličiny a každý si může nechat zobrazit, které potřebuje. Zoomovat snímky lze již nyní. Později přibude geolokační kříž. V první verzi se s mapovými podklady pod radar nepočítá, později ano. To ale stejně jen pro ČR jelikož jinde to není dost dobře možné. A to nehledě na velikost dat, která je pro mnohé ještě pořád limitující. Změnu v této oblasti plánuju v budoucnu, zatím nemá smysl o ní více debatovat.
• divné, dost divné, já žádné x-sekundové zpoždění po návratu z nastavení do hl. okna nezaznamenávám. Ano, je tam prodleva, kdy OS natahuje stránku z cache atd., ale na mé Omnii7 je to necelá sekunda. Má ještě někdo podobnou zkušenost?
• grafy jsou tak schválně, jak jsem už psal, prioritou bylo/je dostat všechny hlavní údaje na oči bez zbytečných cavyků a zásahů uživatele. To že popisek občas koliduje s průběhem grafu se stane, pokud je hodnota na začátku v horní hranici grafu. Je to komponenta, moc to neovlivním. Hlavní graf je průběh teplot. Pro srážky v tomto přehledu tento náhled taky stačí a tlak je stejně pro mnoho "nevýznamá" veličina. Takže si myslím, že proporce jsou celkem optimální vzhledem k důležitosti versus rychlý přehled.
• Nechápu motání radaru, satelitu, synopse a dalších údajů. Jsou to samostatné veličiny a každý si může nechat zobrazit, které potřebuje. Zoomovat snímky lze již nyní. Později přibude geolokační kříž. V první verzi se s mapovými podklady pod radar nepočítá, později ano. To ale stejně jen pro ČR jelikož jinde to není dost dobře možné. A to nehledě na velikost dat, která je pro mnohé ještě pořád limitující. Změnu v této oblasti plánuju v budoucnu, zatím nemá smysl o ní více debatovat.
• divné, dost divné, já žádné x-sekundové zpoždění po návratu z nastavení do hl. okna nezaznamenávám. Ano, je tam prodleva, kdy OS natahuje stránku z cache atd., ale na mé Omnii7 je to necelá sekunda. Má ještě někdo podobnou zkušenost?
- Ikonku si představuju takovou, aby se její pozadí měnilo podle zvolené metro motivu. Navíc je opravdu nutné, aby na ni bylo napsané "meteo", když hned vedle ní je textový nápis "Meteoservis"?
- Pokud na těch ostatních grafech tak nezáleží, proč je teda nechceš udělat tak, aby byly větší a muselo se rolovat? Takhle to akorát kazí celkově pěkný design aplikace. A kdo se na ně bude chtít podívat tak jen posune prstem a bude je mít pěkně velké a přehledné ;)
- Zoomování je mi k ničemu, pokud nevím, kde přesně je moje město. Respektive vím, ale je to prostě moc orientační. Pokud tam ale přidáš ten kříž a pak v pozdější verzi mapu, tak to bude super.
- Mám taky Omnii 7, nainstalované Mango a je tam prostě malinká prodleva. Myslím, že se tím ani nemusíš vážně zajímat, rozhodně to není nějaký závažný problém.
- Pokud na těch ostatních grafech tak nezáleží, proč je teda nechceš udělat tak, aby byly větší a muselo se rolovat? Takhle to akorát kazí celkově pěkný design aplikace. A kdo se na ně bude chtít podívat tak jen posune prstem a bude je mít pěkně velké a přehledné ;)
- Zoomování je mi k ničemu, pokud nevím, kde přesně je moje město. Respektive vím, ale je to prostě moc orientační. Pokud tam ale přidáš ten kříž a pak v pozdější verzi mapu, tak to bude super.
- Mám taky Omnii 7, nainstalované Mango a je tam prostě malinká prodleva. Myslím, že se tím ani nemusíš vážně zajímat, rozhodně to není nějaký závažný problém.
-
hujer
- smartguru

Samozrejme zalezi,ale ne tak moc a pro prvotni rychly pohled na vyvoj pocasi se hodi mit vse prehledne pod sebou i kdyz treba tlak neni pro mnoho lidi dulezity. Pro detailni analyzu pro pokrocile planuju zvlastni obrazovku a take dalsi data k analyze a zde by to s grafy mohlo vypadat podobne jak pises.
Kazdopadne dik za nazory a namety.
Kazdopadne dik za nazory a namety.
Novoupravený background sa mi pozdáva, no podľa mňa tam 2 nápisy pôsobia trochu rušivo a taktiež je panoráma na môj vkus trošku široká. Pokúsil som sa obrázok narýchlo upraviť. Inšpiroval som sa Office hubom a toto je výsledok:

zmeny:
- iba jeden nápis
- pridané predeľovacie čiary na začiatok a koniec, aby pri prechode pozadie pôsobilo celistvo
- zúžené jednotlivé "ročné obdobia" so zachovaním ich proporcií (ich dĺžky niesu presne rovnaké, zužoval som iba od oka
)
Ešte mám jednu poznámku k tabu s predpoveďou po hodinách. Uviedol by som aj časový interval ktorý obsahuje aj "aktuálnu teplotu". To znamená, že ak je teraz 20:50 bol by zobrazený aj interval od 19:00.

zmeny:
- iba jeden nápis
- pridané predeľovacie čiary na začiatok a koniec, aby pri prechode pozadie pôsobilo celistvo
- zúžené jednotlivé "ročné obdobia" so zachovaním ich proporcií (ich dĺžky niesu presne rovnaké, zužoval som iba od oka
Ešte mám jednu poznámku k tabu s predpoveďou po hodinách. Uviedol by som aj časový interval ktorý obsahuje aj "aktuálnu teplotu". To znamená, že ak je teraz 20:50 bol by zobrazený aj interval od 19:00.
-
hujer
- smartguru

Je až obdivuhodné, kolik času dokážeme promrhat takovou drobností jakou je obrázek
Naštěstí existují i mnohem důležitější věci pro něž je tato aplikace vyvíjena.
Ale i tak díky za tipy a vaše názory.
Naštěstí existují i mnohem důležitější věci pro něž je tato aplikace vyvíjena.
Ale i tak díky za tipy a vaše názory.
Tohle naopak dělá tu aplikaci úplně stejnou jako všechny ostatnía je to jedna z věcí, která Meteoservis odlišuje od jiných (kromě té nejpodstatnější a tou je, že na rozdíl od valné většiny podobných aplikací, Meteoservis nečerpá ani nepřebírá údaje o předpovědi z jiných, často pochybných, meteo-serverů či webů, ale zpracovává a interpretuje výstupy numerických modelů)
Re: [app] Meteoservis - omezená Beta verze
Nechápem to zosmiešňovanie, naopak mal by si byť rád za takých užívateľov s konštruktívnymi návrhmi.
Robíš to počasie pre seba alebo pre ľudí?
Robíš to počasie pre seba alebo pre ľudí?
-
hujer
- smartguru

O čem to proboha mluvíš?
-
hujer
- smartguru

Tak to se šeredně pleteš.David12 wrote:Tohle naopak dělá tu aplikaci úplně stejnou jako všechny ostatní- veškeré předpovědi v ostatních zahraničních aplikacích fungují na stejném principu - automaticky to počítají z numerických modelů. Kvalitní předpověď se ovšem takto nedělá. Dobře je to vidět v posledních dnech. GFS nedokáže spočítat správně nízkou oblačnost nad Českem a tak tvrdí, že bude slunečno - což je nesmysl. Ve všech správně napsaných předpovědích (které jsou vytvořené nebo zkontrolované člověkem) je, že bude zataženo.
Téměř všechny zahraniční aplikace "přebírají" své informace ze známých meteo-webů typu wetteronline, meteoblue ci accuweather atp. Jen mizivé procento analyzuje data modelu podle "svých zkušeností" a nebo přidává něco navíc.
Až na vyjímky nikdo nepočítá údaje a netvoří např. ikony dle dat z num. modelu.
A co se týče problémů s předpověďmi v takových dnech, kdy panuje časti inverzní nízká oblačnost? Většinou ani člověk není schopen 12 hodin dopředu určit, kdy se druhý den rozpustí nízká oblačnost a kde to vlastně bude. Takže tato metodika je naprosto irelevatní a předpovědi "vytvořené člověkem" jsou často stejně v dupě jako ty polo-automatické.
Bohužel, a nic se s tím nedá dělat. Ostatně, i ten člověk (meteorolog) to dělá podle aktuálních výstupů +evt. informace o aktuálním počasí. A právě proto je v Meteoservisu i sekc "Aktuální stav počasí", aby si každý mohl sám udělat obrázek o aktuálním vývoji.
Tím se ovšem dostáváme ke zcela stejnému systémuTéměř všechny zahraniční aplikace "přebírají" své informace ze známých meteo-webů typu wetteronline, meteoblue ci accuweather atp. Jen mizivé procento analyzuje data modelu podle "svých zkušeností" a nebo přidává něco navíc.
Až na vyjímky nikdo nepočítá údaje a netvoří např. ikony dle dat z num. modelu.
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Zdá se, že někteří lidé by chtěli takovou aplikaci, která by jim ukázala i to, jak bude třeba zítra v jejich obýváku. Přestože asi nejserióznější předpověď se lze dozvědět na ČT, ani tam nikdo nedokáže určit, že právě zítra bude v Prďálovicích na Hané hezky nebo ošklivo. A pokud je nad územím rozsáhlá inverzní oblačnost, nedá se to opravdu nijak odhadnout, i když přeci jenom - pohledem z okna, to je nejpřesnější.
-
hujer
- smartguru

Ne, samozřejmě že netipují, ale "vykrádají" data a ikony z (meteo)webů a pak je prostě jen prezentují.David12 wrote: Tím se ovšem dostáváme ke zcela stejnému systému- wetteronline, meteoblue ci accuweather to počítají také z numerických modelů a ještě přesněji (mají mnohem větší rozpočty, servery, odborníky). Koncového uživatele celkem nezajímá, že to přebírají (tady jde o výsledek). Z tvojí reakce tedy vyplývá, že ostatní zahraniční aplikace jsou ještě přesnější
.
Meteoservis dělá vlastní analýzu a o informacích a ikonách atd. rozhoduje sám. Primárním a jediným vstupem je pro Meteoservis numerický model a nikoliv pokroucená interpretace nějakého meteo webu atd.
No právě, jde o výsledek. Takže proč jsou tyto zahraniční předpovědi typu "accuweather" tak hodně přesné a často úplně jiné? Takže ti uživatelé, co píší o svém překvapení, jak skoro na minutu začalo podle Meteoservisu pršet, jsou asi nesvéprávní a oni od jiných "rosniček" odešli k Meteoservisu protože byl stejný jako ti ostatní že...?David12 wrote: Jak by ty předpovědi jinak tvořili? Tipovali? Předpověď pro tisíce měst vždy vznikne automatickým výpočtem z numerického modelu. Že to jen přeberou od někoho, kdo to tak počítá, už je uživateli přeci úplně jedno.
-
hujer
- smartguru

Tak nějak.Flynn wrote:Zdá se, že někteří lidé by chtěli takovou aplikaci, která by jim ukázala i to, jak bude třeba zítra v jejich obýváku. Přestože asi nejserióznější předpověď se lze dozvědět na ČT, ani tam nikdo nedokáže určit, že právě zítra bude v Prďálovicích na Hané hezky nebo ošklivo. A pokud je nad územím rozsáhlá inverzní oblačnost, nedá se to opravdu nijak odhadnout, i když přeci jenom - pohledem z okna, to je nejpřesnější.
Ach jo, jen kdyby podobně smýšlejících a informovaných lidí, jež se "zabývají" počasím bylo víc než jen jehla v kupce sena..
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Že zrovna Radimoj chce někdo radit o počasí je docela směšné 
Re: [app] Meteoservis - omezená Beta verze
Asi som ten príspevok o riešení obrázku pochopil nesprávne, ale prišlo mi, že si konštruktívnu kritiku zobral moc osobne a ješitne, pritom chalani chcú mať aplikáciu vymakanú aj vizuálne.hujer wrote:O čem to proboha mluvíš?
Meteoservisu fandím od verzie na WM, teraz ho mám na androide a so záujmom sledujem vývoj WP verzie
-
hujer
- smartguru

Nic takového, podněty všech, a zejména těch co mají Beta verzi nainstalovanou, beru vážně a zabývám se jimi. Viz také anketa o onen obrázek atd. Ale možná za to mohla moje "nepatřičná" poznámka o mrhání času na "drobnosti" 
Drobností? Já bych spíš řekl, že pro OS takhle orientovaný na unifikovaný vzhled a přehlednost je to naopak klíčové.Je až obdivuhodné, kolik času dokážeme promrhat takovou drobností jakou je obrázek
Pro mě osobně je úplně jedno jestli to ukazuje počasí ukradené ze serveru nebo vypočítané z modelu, jakmile ta aplikace není pěkná a přehledná. Ale to je jen můj postřeh, koneckonců je to tvoje aplikace
-
hujer
- smartguru

Jasně, tak krásně omalovaná aplikace, která ale padá a/nebo nedělá dobře to co má je tvůj ideál? Z mého pohledu poněkud špatně nastavené priority. Neříkám, že vzhled není důležitý, ale u programů je jaksi důležitější jejich fungování. Jinak totiž nechápu, co chceš vlastně testovat ... ? 
-
premikkoci
- smartguru

- Zařízení: iPhone 4S, iPad 2
Ono je problém udělat pěknou aplikace, aby fungovala?
-
hujer
- smartguru

O tom nebyla řeč, nepřevracej diskuzi naruby - šlo o priority.
A vůbec, zdá se mi, že plodná diskuze se nějak vytrácí...
A vůbec, zdá se mi, že plodná diskuze se nějak vytrácí...