Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Mám :oops: ...máš mě prokouklého - já fakt nevím proč na ni tak ulítávam :lol: Ale valný vliv to nemá, dal jsem i statickou jednobarevnou tapetu a žádná změna. Holt s takovým displayem se nepočítalo, chce to chvíli, než vývojáři zapracují (tedy jestli Frederico ještě vůbec něco dělá?) a taky si hodně slibuju od ICS.

Jak se mění LCD density? A co to vše změní?
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Mění to velikost grafických prvků a písma. WVGA zařízení mívají 240. Streak měl 160 a velikost prvku pak vychazela stejne jako na 4,3" displeji , diky tomu streak zobrazil vice informací. Note ma myslim 320. Změna se dá udělat bud programem z marketu, nebo prepsanim hodnoty souboru v build.prop souboru.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Hm, těch aplikací na to je koukám dost. Ale jaký hrozí riziko? Třeba těch 240? Může se něco pos...?
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by kome »

Zřejmě nic nehrozi. Některé aplikace nemusí jit spustit, ale těch bude málo.
white chameleon
nováček
nováček
Zařízení: samsung galaxy note

Post by white chameleon »

Mam v plane k telefonu kupit aj nejake lepsie sluchatka s mikrofonom. Pri mnohych modeloch je popisovana len kompatibilita s iPhone, ale nasiel som ETYMOTIC RESEARCH MC2 u ktorych je deklarovana podpora Androidu.
U tohoto modelu ale cesky obchod pise: " hrají relativně potichu, takže může nastat problém s jejich hlasitostí v případě méně výkonných přehrávačů - jako jsou například některé mobilní telefony. Potiíže s kompatibilitou se mohou ojediněle vyskytnout u některých mobilních telefonů - zejména značek Nokia či Samsung - možno řešit speciální redukcí - informujte se emailem" .
Viete mi nejak subjektivne povedat ci je zvukovy vystup na sluchatka dostatocne vykonny? Da sa to vobec nejako posudit? Lebo neviem ako to mam odhadnut. Pripadne si necham poradit nejake sluchatka k Notemu za +-50€
Vdaka
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Hm, tak jsem zkusil ADW launcher a jsem velice příjemně překvapen, není ani potřeba nějakých změn density, je rychlý, bez lagů, mnoho nastavení...jen ty widgety z LPP mi chybí...sehnat dobrý widget Twitteru a kalendáře je na první pohled hračka, ale není, kdepak...ten neumí to, jiný tohle, další je hnusný a tak podobně.

Hm, jeden problémek se mi vyskytuje...po restartu se nepřipojí k wifi - pomůže jen její vyonutí a zapnutí.
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Post by Bobanovicz »

U ADW si jeste v nastaveni vypni cache srollovani, bude jeste plynulejsi. Podobne widgety jako LPP ma Colorize Widget.
Ta wifi muze byt tim ROOTem jak jsi tady psal. Ja pouzivam ten prvni zpusob bez CWM a s wifi problem nemam.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Colorize Widgety jsou přesně to, co jsem psal...na první pohled super, ale - u kalendářního nejde rychle vytvořit novou událost, u Twitteru zas nefungují Messages.

Ten root by to v této versi dělat neměl...jenže možné je vše...ona ta wifi blbne jen občas, ne po každém restartu. Hm, betztak nemůžu najít unroot...
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Nejde vytvorit udalost? Tapnes na den a das new event. Jak jednoduseji bys to chtel.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Aha, jasně...já to mám v zobrazení událostí, kde je v LPP přímo tlačítko +. Zkoušel jsem AndroidProWidgets, ten má Twitter hodně dobrý, ale kalendář zas ještě horší...prostě my puntičkáři to máme těžký :lol: a tomu holomkoj Carnalesovi se LPP fakt moc povedl, škoda, že už na něm nedělá :-(

Jé, budík Alarm Clock je taky na nic...při buzení zobrazuje jen takové pidiokénko. Zas něco hledat.

Edit: ten budík od Samsungu kupodivu není úplně marný.
zpev
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Note 9

Post by zpev »

Zdrávíčko,
mám zálusk na tento stroj, který chci využívat jako tablet o co jde? Objednávky dělám v excelu a jde o to aby to pero fungovalo v excelu při psaní je možné to odzkoušet? / v podstatě mám dva sloupce v jednom název zboží a v druhém kusy/ a potřebuji odzkoušet psaní těch kusů? děkuji majitelům za odpovědi :-)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Bez obav, stylus funguje všude.

Zjistil jsem docela nehezký problém s videi - hnusné barvy, divné gradienty...jak v defaultním, tak v RockPlayeru, který navíc nepřehrává plynule.
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Alarm Clock Plus funguje v pohode.
Jirka75
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: N85

Post by Jirka75 »

Ahoj, můžete mi poratit kde se dá nejlevněji koupit tento telefon? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Díky za rady.
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by HanysR »

Yamato bez urážky ale já mám pocit, že ty najdeš problém na všem na co se podíváš ;-) já s barvama nemám problém vůbec žádný, vše vypadá super. Jsem zvědavý jak se k tomu vyjádří ostatní
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by kome »

já zkouknul pár dílů nějakých seriálů a youtube videi v hd 1080 a problém s tím nemám. Displej mám nastaven na standardní režim.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Nevím, zkusil jsem několik filmů a především tmavé scény jsou bídné...ale máš pravdu, že YouTube běží bez problémů a videa natočená SGS2 taky OK...

Problém vidím, protože když kupuji vysoce drahý přístroj, tak požaduji nejvyšší kvalitu. Poslední dobou mě už nějaké ladění a tak moc nebere, jenže nakonec to u něj stejně zkončí...

Mimochodem, už se mi cca 2 x stalo, že stylus začal psát víc mimo, tak půl cm, po restartu zas přesný...
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

já mám objednáno odsud
http://www.mobilplanet.cz/d-973-samsung ... -note.html

dotazoval jsem se jestli ho maj, prý ano, takže ho příští týden čekám, už se nemůžu dočkat :d
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Z Ultra, BB 9800

Post by aeon101 »

To YAMATO: Je pravda, ze ve filmech je ciro cerna trochu divna a malinko pixelata. Delal to ale i muj predesly Tab a az takovy detailista nejsem, umim s tim v pohode zit...
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by HanysR »

Problém je, že ideální zařízení neexistuje. Člověk si musí vybrat mezi tím špatným to nejlepší a prachy s tím bohužel nemají nic společného :-)
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”