Užitečné aplikace - Robert Varga

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Uzitecne aplikace - Robert Varga

Post by Robert Varga »

Pro ty, které zajímá kino... Tak konečně nějaký zdroj svolil (Informuji.cz) a tak jsem zamakal na appce Program Kin. Právě jsem ji odeslal do Marketu, objeví se tam podle mně ve středu/čtvrtek (dám pak vědět).

Pro radost vlastní pocity: zatím můj nejsvižnější kousek, nejvíc dbá na kvalitu a způsob (progress bary, chybové hlášky) zobrazených dat. Největší výzva bylo ovládání, a to se povedlo skvěle: aplikace má jen dvě obrazovky ("kina", "filmy") a dvě podobrazovky ("detail kina", "detail filmu"). Na jeden klik vím, co večer hrají v nejbližším kině, a na dva kliky kdy mi v něm hrají vybraný film. Pokud uživatel nechce hledat podle polohy, může si nastavit alternativu: kraj.

Stejně jako u nové verze Počasí, i Program Kin si ukládá do paměti každou úspěšně načtenou GPS pozici, a pokud při dalším spuštění appky máte GPS vyplé či nemáte signál, předchozí pozici aplikace z paměti automaticky načte a použije.

No, milovníci tisíce tlačítek a obrazovek budou zklamaní :grin:
Aplikace Program Kin vám umožní prohlížet si aktuální programy a filmy hrané ve vybraných kinech po celé ČR. Vyhledává nejbližší kina ve vašem okolí, ale umožňuje hledat i v ručně vybraném kraji.

Uživateli je automaticky na každé obrazovce a v každém seznamu nabízen jen obsah relevantní pro jeho okolí či zvolený kraj. Kina jsou navíc řazena dle nejbližšího či abecedy a filmy dle nejhranějších. Veliký důraz byl při vývoji kladen i na rychlost aplikace a maximálně jednoduché ovládání.

Zdrojem denně aktualizovaných dat je server Informuji.cz.
ImageImageImageImageImageImage
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Nadhera,nemam slov..
danik6
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8s

Post by danik6 »

Kiežby existovala aj slovenska verzia :) ..podľa screenov vyzerá veľmi dobre
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Pekne, to mi tady chybelo :)
Kdyztak napis oznameni i do toho vlakna v "napadech na aplikace"

Jinak neslo by tuto app provazat i s dalsimi aplikacemi, treba s IMDB? Nektere aplikace treba mohou rozsirovat funkci obrazku v pictures hubu, neco podobneho funguje snad i pro knihy a filmy?
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Napsal jsem to tam. Slovenská verze - proč ne, ale zase je to o zdroji dat, kdo dá svolení...

No, jestli vás mimo Program Kin napadá další "enabling" aplikace, sem s ní!
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Jeden kamarad rikal, ze by treba rad videl na mobilu "hitparady" radii, songu a tak podobne :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Supr, a stihneš to do pondělí? :-D;-)
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Ja hitparady urcite delat nebudu - premyslim ted na tou komiksovou aplikaci, jak ji sikovne a univerzalne pojmout, mezitim si zarizuju byt, kam jsem se pred dvema tydny prestehoval, v praci mame za dva tydny deadline projektu a predevsim hraju Skyrim, takze na poradne programovani neni moc casu :wink:
Jo, kde jsou ty studentske casy, vid Tomasi 8-)
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5, Galaxy S3, Nokia X, iPad mini

Post by Tomáš Slavíček »

Nojo, studentské časy... :) Ale teď musím dopsat bakalářku, dořešit státnice, bude GDS a MS Fest... Taky teď moc času mít nebudu ;)
danik6
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8s

Post by danik6 »

Robert Varga wrote:.. Slovenská verze - proč ne, ale zase je to o zdroji dat, kdo dá svolení...
jediny obsiahlejší zdroj dát a'la informuji.cz je asi http://www.kamdomesta.sk/kina" onclick="window.open(this.href);return false; no neviem ako je to s povolením ...
largeberkoni
nováček
nováček
Zařízení: nokia lumia 950xl, surface pro 3, band 2

RE: Uzitecne aplikace - Robert Varga

Post by largeberkoni »

Roberte, co takhle pridat do pocasi smogovou situaci, ted je to aktualni nejen u nas v ostrave : )
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Tak tos zabil :-D Njn, v Praze taky humáč...

Necroman: Skyrimu zatím zuby nehty odolávám, naštěstí odlítám na dovču tak vim že nemá cenu to rozehrávat :-D Ale je to hráčova povinnost, takže chápu že priorita oproti aplikaci Hity je někde jinde :-P
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...

Post by amentma »

Ako to skoncilo s aplikaciou pre evidenciu tankovania a prevadzky auta? Ja momentalne pouzivam Mileage Log, super by bola ceska/slovenska verzia... pripadne trosku obohatit o dalsie karty, ktore maju ine aplikacie - napr. servisne zaznamy, vymeny oleja, atd...
http://www.windowsphone.com/en-US/apps/ ... b8062712e2" onclick="window.open(this.href);return false;
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Roberte, jak to vypadá s aplikací "PROGRAMY KIN" ? Teď jsem se díval a v Marketu ještě není...
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Post by miramares »

amentma wrote:Ako to skoncilo s aplikaciou pre evidenciu tankovania a prevadzky auta? Ja momentalne pouzivam Mileage Log, super by bola ceska/slovenska verzia... pripadne trosku obohatit o dalsie karty, ktore maju ine aplikacie - napr. servisne zaznamy, vymeny oleja, atd...
http://www.windowsphone.com/en-US/apps/ ... b8062712e2" onclick="window.open(this.href);return false;
Taky by mě zajímalo, jestli někdo něco chystá, protože jinak si budu muset něco napsat sám, když všechny aplikace jsou speciálně jen pro auto :-/
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

milennium wrote:Roberte, jak to vypadá s aplikací "PROGRAMY KIN" ? Teď jsem se díval a v Marketu ještě není...
No to jsem pred nejakym casem resil s Robertem, ale rika ze je to neprustrelne, protoze zadny web pry neposkytuje info zdarma 3 strane.

Roberte,
tu aplikaci na Kina jsi jeste neudelal, ze ?

Dik za info.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Už jsem našel zdroj, podepsal "smlouvu" a appka čeká (již neuvěřitelný sedmý den) na schválení:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 50#p231925" onclick="window.open(this.href);return false;

Očekávám, že zítra jí už snad schválí... Mají asi nával jako ďas...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Co jsem se bavil na MS Festu s vývojáři, tak těch sedm dní je prý ve spoustě případů zcela normální... asi trochu nestíhají :(
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

Robert Varga wrote:Už jsem našel zdroj, podepsal "smlouvu" a appka čeká (již neuvěřitelný sedmý den) na schválení:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 50#p231925" onclick="window.open(this.href);return false;

Očekávám, že zítra jí už snad schválí... Mají asi nával jako ďas...
Trikrat hura, konecne bude aplikace na CZ/SK Kina.

Roberte, ktery zdroj ti ji nakonec poskytnul, tedy pokud mi to muzes rici a neni to zakazane ve "smlouve" ?
Ja jsem ti posilal nejmene 3.

Dik za info.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Informuji.cz... Kin mají dost a minimálně všechny multikina. Program sedí, testuji již druhý týden...

V aplikaci zobrazuji jen ta kina, která mají aktuální program. Nikdy se tedy nestane, že se uživatel bude proklikávat kiny bez programů. Ani kraj ve kterém není kino s platným programem nedávám do kombíčka...
Post Reply

Return to “Aplikace a software”