Prajem pekný večer, mám jednu možno diletatntskú otázku:
-nakolko som zo Slovenska, live účet mám CZ,
-čo znamenajú údaje v Nastavení/oblast-jazyk/"miestny formát" a "miestne nastavenie systému".
-miestny formát - mám Slovenčina
-miestne nastavenie systému - mám Slovenčina
Je to tak správne pre bezproblémové fungovanie systému, Myslím tým Market a pod.
Pýtam sa preto, ako som už v predchádzajúcom spomínal, nefunguje mi HTC Watch. Ako keby to bolo regionom.
Viem už, že keď prepnem vyhladávač na ENG, tak sa mi zobrazia ponuky na hladanie. Viem, že sú mi na figu, lebo nie sú v našom regione podporované. Takže vrátim sa k otázke. To nastavenie je správne?
Prípadne čo znamenajú tie nastavenia?
Vďaka.
Nastavenie systémových proměnných (locale) na Slovensku
-
TomasSX1
- moderátor

- Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White
Nastavenie WM7
1. Je to WP7 (Windows Phone 7) a nie WM7 (Windows Mobile 7) 
2. region format: podla toho sa ti pudu zobrazovat udaje v telefone ako format datumu, casu, nazvy dni, atd.
mieste nastavenie systemu: toto by sa malo zhodovat s regionom kde mas svoj LiveID a podla toho su spristupnovane urcite sluzby..ako napr. Local Scout a Bing Music v Bing vyhladavaci a dalsie.. Velky vyznam to asi nebude mat lebo co nefunguje u nas tak to aj tak nema zmysel..napr. Local Scout ti aj tak nic nenajde a nevyhlada v tvojom okoli..ale zato Music ti fungovat bude, ten pesnicky najde ale nakupovat ich nebudes moct.
tak asi tak
2. region format: podla toho sa ti pudu zobrazovat udaje v telefone ako format datumu, casu, nazvy dni, atd.
mieste nastavenie systemu: toto by sa malo zhodovat s regionom kde mas svoj LiveID a podla toho su spristupnovane urcite sluzby..ako napr. Local Scout a Bing Music v Bing vyhladavaci a dalsie.. Velky vyznam to asi nebude mat lebo co nefunguje u nas tak to aj tak nema zmysel..napr. Local Scout ti aj tak nic nenajde a nevyhlada v tvojom okoli..ale zato Music ti fungovat bude, ten pesnicky najde ale nakupovat ich nebudes moct.
tak asi tak
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Display Language - jazyk systému (lokalizace)
Region Format - Formát data a času, jednotek apod. Klidně nastav Slovak.
System Locale - Umístění telefonu. Protože máš Live ID v Česku, musíš nastavit Česko.
Browser & search Language - Jazyk preferovaný při automatické detekci na webu, rovněž podmínka pro spuštění Bing aplikace (v podporovaných zemích) / Bing webu (v Česku)
Většina Bing služeb (Bing Scout, Music apod.) u nás dostupná není, ale nastavení na English (US) například má minimálně dva plusy: Bing aplikace se spouští rychleji než prohlížeč, takže při náhodném stisku lupy tolik nedráždí.
Navíc - ale tím si nejsem jist a nemám to, jak ověřit, Bing Vision např. v Česku funguje. Jako čtečka 2D kódů už se mi pěkně osvědčil
Může to prosím někdo s českým Live ID případně potvrdit?
Region Format - Formát data a času, jednotek apod. Klidně nastav Slovak.
System Locale - Umístění telefonu. Protože máš Live ID v Česku, musíš nastavit Česko.
Browser & search Language - Jazyk preferovaný při automatické detekci na webu, rovněž podmínka pro spuštění Bing aplikace (v podporovaných zemích) / Bing webu (v Česku)
Většina Bing služeb (Bing Scout, Music apod.) u nás dostupná není, ale nastavení na English (US) například má minimálně dva plusy: Bing aplikace se spouští rychleji než prohlížeč, takže při náhodném stisku lupy tolik nedráždí.
Navíc - ale tím si nejsem jist a nemám to, jak ověřit, Bing Vision např. v Česku funguje. Jako čtečka 2D kódů už se mi pěkně osvědčil
Ešte raz vďaka za info. V prípade, že si zmením Live ID na Slovensko, a v mobile Local systém tiež na Slovensko, bude to mať vplyv na niečo? Predpokladám, že by malo byť všetko o.k., t.j. Market a pod.
-
TomasSX1
- moderátor

- Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White
Tak market ok nebude..lebo na slovensku nie je este market spusteny.
Možno by som upresnil. Aktivoval som fon na ID CZ. Teraz keď zmením v live ID v nastaveniach" lokalitu" na Slovensko, má to nejaký vplyv na chod a služby fonu? Prípadne v tomto prípade keď zmením vo fone System locale na Slovensko, zmení sa niečo? Asi možno hlúpe otázky ale zaujíma ma to.
Tak som to urobil ako som písal. Aktivácia mobilu bola na ID CZ. Teraz som zmenil na Live ID v mojich nastaveniach lokalitu na Slovensko, v mobile nastavil System Locate na Slovensko. Len jazyk som ponechal na Česko a BING jazyk na ENG. Zatiaľ všetko funguje ako má. Suma-sumárum:
- na sprístupnenie služieb fonu postačuje prvú aktiváciu dať na ID Česko.
Týka sa to nových mobilov, prípadne po hardresete. Snáď to je takto správne. Slováci hor sa na WP. Tí debili v Redmonte nás budú asi ignorovať stále.
- na sprístupnenie služieb fonu postačuje prvú aktiváciu dať na ID Česko.
Týka sa to nových mobilov, prípadne po hardresete. Snáď to je takto správne. Slováci hor sa na WP. Tí debili v Redmonte nás budú asi ignorovať stále.