Synchronizace kontaktů

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Tak jsem se prozvonil na svůj HTC Radar z jiného telefonu a zjistl, že i u mě je příslušný obrázek kontaktu značně nekvalitní. A není třeba se ani prozvánět, stačí u kontaktu přejít na úpravy a požadovat změnu obrázku. Proklikáním se dostaneme až do galerie obrázků a tam lze fotografii otevřít a zvětšit. Čili všechny fotky jsou takto nekvalitní. Možná by pomohla výměna v telefonu, ale obávám se, že při další synchronizaci se vrátí fotka, která je u kontaktu na účtu (u mě na GMail). :-(
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Synchronizace kontaktů

Post by Vlasta W. »

Když to v telefonu vyměníš, během pár dní se ti zase z Googlu sesynchronizuje ta zmenšená.
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Synchronizace kontaktů

Post by TomasSX1 »

A co z facebooku? Tam su preco tie obrazky tak zmensene?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Vlasta W: Ne za pár dnů, ale okamžitě. Zkoušel jsem dokonce vytvořit duplicitní kontakt, ale jen jméno a přidal jsem tam fotku s velkým rozlišením, jen jsem to uložil, odletělo to do GMailu a tento kontakt se tam objevil. Nechal jsem je v telefonu spojit, ale oba měly stejně již zkomprimovanou složku. Čili ani tudy cesta nevede. Všude se píše, že dokud Google nezmění kompresní poměr, nepůjde to nikdy. Není to problém jen u nás, evidentně to štve dost lidí.
Pokusil jsem se exportovat kontakty z GMailu (pak také z Outlooku) do HotMailu, ale ani v jednom případě se mi tam neobjevily fotky a navíc ani údaje u kontaktů (např. narozeniny), takže selhala i tato možnost.
FB údajně fotky nekomprimuje a v tel. to zobrazuje dobře, ale já ho používám málo až vůbec, a tak možnost synchronizace s telefonem jsem zavrhnul. GMail mi jinak vyhovuje a s telefonem komunikuje dobře.
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Synchronizace kontaktů

Post by Bobanovicz »

Synchronizace s Hotmailem komprimaci avataru netrpi, byl to jeden z duvodu, proc jsem na nej presel. Pravdou je, ze se avatary nezobrazuji ve webovem rozhrani Hotmailu, do telefonu se ale synchronizuji bez problemu. Facebook bohuzel komprimaci trpi taky.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Synchronizace kontaktů

Post by htcjirka »

Presne tak,Hotmail obrazek "neprzni" tez jsem na nej presel z google..
SirTom
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 / Surface RT

Synchronizace kontaktů

Post by SirTom »

tak, tak, stejný důvod. co ovšem nepochopím, je že se obrázky nezobrazjí na webu, ani je na webu nelze přidat. kdo tohle vymyslel (nebo spíš nedomyslel)?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Tak pokud se tam nezobrazují, ani tam nejdou vložit, tak se nemohou ani prznit. Ale odkud se tedy berou v telefonu? A jak je to s těmi dalšími údaji o osobě? Mám na mysli např. narozeniny. Když je tam exportuji, tak v souboru csv určitě jsou.
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Ty obrazky na serveru samozrejme jsou, takze se teoreticky komprimovat mohou, jen se to nedeje. Proc se neukazuji netusim, ale synchronizuji se i pres Outlook Connector do Outlooku v poradku. Ve webovem rozhrani se ukazuji akorat avatary z Facebooku pokud mas Live ucet s FB propojen.
Ty narozeniny netusim, delal jsem puvodni sync na Hotmail s Win Mobile a synchronizovalo se vsechno v poradku i s narozeninama.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by htcjirka »

Tak pokud se tam nezobrazují, ani tam nejdou vložit, tak se nemohou ani prznit.
Na server hotmailu se ukladaji,takze by se prznit mohly,ne jako u google.Kdyz zadas ucet na jinem telefonu automaticky se nactou i obrazky.To,ze nejsou videt na PC je sumak.Synchronizace i nacteni narozenin i u me tez korektni.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Tak jsem zkusil syncnout kontakty do mobilu z Hotmailu (vypnul jsem před tím sync s GMailem, hub Lidé byl prázdný), v průběhu synchronizace bylo vidět, jak se kontakty načítají, ale když se sync dokončil, v hubu Lidé se kontakty neobjevily. Vrátil jsem se zpět k synchronizování z Google, opět bylo vidět jak se načítají a když skončilo, kontakty tam okamžitě přibyly. Takže teď tomu už vůbec nerozumím. Ten hotmail je "nějakej divnej".
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by htcjirka »

Hotmail neni divnej,chodi jak ma.
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Presne tak. Bez problemu.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Synchronizace kontaktů

Post by chmeldas »

Synchronizace s Hotmailem funguje dobře. Chyba bude spíš u tebe ve filtraci kontaktů. Pokud máš nastaveno zobrazování kontaktů pouze z Gmailu tak se ti kontakty z Live nahrají, ale nezobrazí.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”