SkyDrive updates "no longer available"

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
RedBull
nováček
nováček
Zařízení: Omnia W, HTC TyTN II

Post by RedBull »

Microsoft se zase projevil ...

Někteří z Vás si možná všimli, že asi tak od konce října nefungují změnové updaty ze SkyDrive. Doteď to bylo tak, že jakákoli změna (dokument, foto, komentář, atd.) se projevila notifikací na Live Home a v Messengeru - jak na webu, tak i na WP7. Notifikace se týkaly i toho, co dělají vaši přátelé, nebo členové groups. Dalo se s tím docela slušně kolaborovat nad sdílenými (nejen Office) dokumenty.

Přišlo mi divný, že žádné notifikace už nějakou dobu nechodí. Po krátkém pátrání jsem na fóru Live zaznamenal, že i ostatní uživatelé mají stejný problém a ptají se TP co že to jako znamená. V podstatě vynucená odpověď TP je ohromující:
I'm sorry for the inconvenience that this issue have caused you. Sadly to say, SkyDrive updates that are appearing in messenger social is no longer available.

I have moved the thread to Windows Live Profile to properly categorize the issue.

Thank you.

Windows Live Roniel D.
Tuto odpověď dostali všichni tazatelé s obdobným problémem. Na otázku co to jako má znamenat - zda bude dosavadní systém notifikací nahrazen jiným, či to takhle zůstane TP Mrkvosoftu neodpovídá. Při širším průzkumu bylo zjištěno, že jsou omezeny i notifikace z groups.

V praxi to znamená, že Live sám sebe připravil o jednu z nejdůležitějších vlastností, která rozhodovala o (ne)použití Live platformy a hlavně SkyDrive. Od teď se nedozvíte co se děje s dokumenty vás a vašich přátel. Tento zásah je naprosto nelogický a nemá vysvětlení. Napadá mě jedině spekulace, zda to nemá být tlak na uživatele Live, aby přecházeli na placený Office 365. Právě možnost sdílení dokumentů na SkyDrive + sploupráce ve skupinách může být nechtěnou konkurencí pro 365. Pokud tomu tak je, pak se to děje velmi nevybíravým způsobem a je otázkou, zda uživatelé Live spíš než na 365 nebudou přecházet na konkurenční platformu.

BTW - něco podobného se děje s FB updaty v rámci WP7 a Live. Možná, že to má nějakou souvislost...
RedBull
nováček
nováček

Post by RedBull »

malý update z dnešního dne

na dotaz proč byla vlastnost zrušena TP dalo tuto odpověď:
"Based on our current information. SkyDrive updates from Messenger social due to majority of the users do not want this feature."
Opak je pravdou - uživatelé dávají na Live fóru najevo nevoli s tímto krokem. Navíc v settings Live účtu je možnost přijímání updatů ze Skydrive přes messenger social stále přítomná (i když nefunguje), což přináší další zmatení uživatelů.

Jak bylo řečeno už dříve - tato změna způsobuje, že se sice dozvíme, že Franta s Lojzou jsou přátelé :roll:, ale nedozvíme nic o změnách na Skydrive. To ale taky znamená mimo jiné znehodnocení People Hubu a Live Profile WP7, jehož podstatnou část tvořily právě notifikace ze Skydrive. Zrovna to bylo na spojení Live - WP7 jednou z velkých předností před konkurencí.

Docela by mě zajímalo co si o tom myslí Radek Hulán?

odkazy na Live fórum:
http://windowslivehelp.com/thread.aspx? ... 74e9189d77
http://windowslivehelp.com/thread.aspx? ... 29d5d1f5da
http://windowslivehelp.com/thread.aspx? ... 11141265fd
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Asi máš s tou službou jiné zkušenosti, ale vzhledem k zanedbatelnému rozšíření Windows Live v Česku a ještě menšímu tržnímu podílu Skydrive oproti řadě jiných funkčně obdobných služeb jsme zase tak o moc nepřišli. Rozhodně nesouhlasím s tím, že tím utrpěl People Hub, protože - ač mé okolí využívá Live relativně dost - troufám si tvrdit, že 99 % obsahu People hubu mi tvoří Facebook a Twitter. Aktualizací na Skydrive mám tak málo, že jsem je i v době před Windows Phone četl vždycky jednou za několik měsíců. Spousta lidí možná dává najevo nevoli, ale to je jednoduše tím, že ozývají se vždycky ti (říká se, že až 7x častěji), kdo nesouhlasí, než ti, kdo ano. Jinými slovy: Jaký poměr lidí tam mrmlá oproti počtu uživatelů té služby? Jedna desetimilióntina (Live má cca 300 000 000 uživatelů)?

Neříkám, že by bylo špatné, mít přehled o dění na Skydrive, ale z tohoto se svět nezboří. Osobně si myslím, že Live služby mají takové množství zásadnějších problémů, že tohle je fakt velbloud z komára. Zkoušels někdy například změnit svou Live ID adresu na jinou?
RedBull
nováček
nováček

Post by RedBull »

Je jasné, že ten kdo intenzívně nevyužívá Live/Skydrive, tak danou změnu moc nepocítí. Takovým uživatelům je vlastně jedno, na jaký OS si nechávají zobrazovat notifikace z FB a TW, že Franta s Lojzou jsou kámoši a Dáša má v profilu novou fotku...

Já jsem si pořídil WP7 právě z důvodu návaznosti na ostatní služby a aplikace od Microsoftu, protože široká integrace (Live, Exchange, Skydrive, Office, Hotmail, atd.) dovoluje značně navýšit pracovní produktivitu. Mám na Live několik grup a zrušení notifikací nad sdílenými dokumenty je zásadní rána celému konceptu spolupráce na Live. Proto mě přijde zcela nelogické, že si najednou Microsoft s*re do vlastního hnízda tím, že ořezává funkcionalitu vlastní platformy. Měl by vlastní produkty spíš prosazovat oproti konkurenčním.
Tutok
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by Tutok »

Priatelia, zrejme niečo nechápem, alebo sa mi nedarí. Chcem previazať dokumenty /Word,Excel/ v mojom NB cez SkyDrive tak, aby som ich videl vo fone. Synchronizácia dokumentov z NB na SkyDrive ide cez Live Mesh. Tam to vidím, ale vo fone nie. Dokumenty z fonu na SkyDrive idú tiež, nevidím ich v NB. Snáď pre oči zle vidím , alebo som pako a robím niečo zle. Alebo to vôbec neide. Bude to asi tým počasím.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Já mam za to, že LiveMesh má vlastní 5GB úložiště = nesynchronizuje se skydrive. Do skydrive to musíš v compu nahrát růčo.
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Post by Vlasta W. »

Ano, je to tak. Live Mesh má odděleé úložiště, kam Windows Phone nevidí.
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7

Post by rybar73 »

Caute, par lidem (vcetne me) se posledni dobou zkazila synchronizace dokumentu se SkyDrive proste pri synchronizaci selze s chybou:

Code: Select all

" Some things wrong, we encountered a problem and we can't complete this task"
Jedine reseni co jsem nasel je resetovat Office hub (setting -> application -> office -> resset), pokud by ale nekdo znal jine elegantnejsi reseni smele se podelte. Reset totiz spusobi smazani lokalnich souboru a prave znovunacteni SkyDrive.

To Tutok:
v Office 2010 je moznost "Save To Web", kde se ti nacte SkyDrive a tedy nemusis vyuzivat synchronizaci pres Mash a dokumenty mas tedy stale aktualni.
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Post by Vlasta W. »

Ano, smazání je jediný známý způsob řešení.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”