Někteří z Vás si možná všimli, že asi tak od konce října nefungují změnové updaty ze SkyDrive. Doteď to bylo tak, že jakákoli změna (dokument, foto, komentář, atd.) se projevila notifikací na Live Home a v Messengeru - jak na webu, tak i na WP7. Notifikace se týkaly i toho, co dělají vaši přátelé, nebo členové groups. Dalo se s tím docela slušně kolaborovat nad sdílenými (nejen Office) dokumenty.
Přišlo mi divný, že žádné notifikace už nějakou dobu nechodí. Po krátkém pátrání jsem na fóru Live zaznamenal, že i ostatní uživatelé mají stejný problém a ptají se TP co že to jako znamená. V podstatě vynucená odpověď TP je ohromující:
Tuto odpověď dostali všichni tazatelé s obdobným problémem. Na otázku co to jako má znamenat - zda bude dosavadní systém notifikací nahrazen jiným, či to takhle zůstane TP Mrkvosoftu neodpovídá. Při širším průzkumu bylo zjištěno, že jsou omezeny i notifikace z groups.I'm sorry for the inconvenience that this issue have caused you. Sadly to say, SkyDrive updates that are appearing in messenger social is no longer available.
I have moved the thread to Windows Live Profile to properly categorize the issue.
Thank you.
Windows Live Roniel D.
V praxi to znamená, že Live sám sebe připravil o jednu z nejdůležitějších vlastností, která rozhodovala o (ne)použití Live platformy a hlavně SkyDrive. Od teď se nedozvíte co se děje s dokumenty vás a vašich přátel. Tento zásah je naprosto nelogický a nemá vysvětlení. Napadá mě jedině spekulace, zda to nemá být tlak na uživatele Live, aby přecházeli na placený Office 365. Právě možnost sdílení dokumentů na SkyDrive + sploupráce ve skupinách může být nechtěnou konkurencí pro 365. Pokud tomu tak je, pak se to děje velmi nevybíravým způsobem a je otázkou, zda uživatelé Live spíš než na 365 nebudou přecházet na konkurenční platformu.
BTW - něco podobného se děje s FB updaty v rámci WP7 a Live. Možná, že to má nějakou souvislost...