[app] Počasí - s českou předpovědí

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Odesláno
Maledict
nováček
nováček
Zařízení: Xiaomi Mi4C, Surface Pro 4

Post by Maledict »

Aplikace nelze stáhnout s US LiveID. Sice ji lze najít pomocí vyhledávání, ale při pokusu o stažení zahlásí: "marketplace není momentálně dostupný", přitom Svátky jsem nainstaloval před tím naprosto v pořádku. Mám Omnii 7, Mango, v češtině. Kód chyby: 805a01f4

EDIT: Po dvou restartech již aplikaci stáhnout šlo. Díky moc Robertovi za skvělé aplikace! :)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

To není problém aplikace, ale Marketplace, občas se s tím taky setkávám při stahování nějakých aplikací. Chce to chvíli počkat nebo zkusit restartovat telefon.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Hlásím že se mi dnes zasekl livetile, od rána do teď se nebyl schopen změnit. Nepomohlo spuštění aplikace, nepomohl restart telefonu, pomohlo až klepnutí na "uložit" v nastavení - to se to změnilo okamžitě.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

Roberte, mám problém s tím, že mi po ránu nevyskočí předpověď počasí. Location i data mám puštěné, flight mode nepoužívám... Nějaký nápad, čím by to mohlo být?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Oznamuji, že i mně přestala vyskakovat ranní předpověď. Vše je nastaveno tak, jak má být.
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Ahoj, jj, mně taky :-D Už se na to koukám.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Update 1.2 byl právě schválen:

- opraveno špatné plánování ranní notifikace s předpovědí
- pamatuje si poslední polohu (není nutné mít zaplé GPS při každém spuštění či aktualizaci dlaždice)
- při slabém GPS signálu načte předchozí polohu z paměti a urychlí načtení počasí
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Co je mi platná ranní předpověď, když na teploměru (laboratorním) mám už po dvě noci teplotu cca plus 3 st. a přes den včera až 7,5, ale dnešní ranní předpověď na dnešní den mi oznamovala teploty od -1 do +3 pro mou polohu.
Telefon na noc úplně vypínám a zapínám až ráno. V zápětí naskočí předpověď, která bohužel lže.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Jsou bohužel dny a situace, kdy "lžou" všechny předpovědi. Kdyby existovala možnost jak ti předpovědět počasí vždy se 100% přesností, tak bych se tu nezahazoval a svou Nobelovku slavil jinde :)

Odpověď je jednoduchá: za vše může inverzní charakter počasí a nízká oblačnost, která vniká nahodile na různých místech a stejně nahodile se přes den někde rozpustí a vy vidíte to avizované sluníčko. Někde ale setrvá po celý den, je kosa jak cyp, a místo sluníčka jen ocelová šeď nízkých mraků. A předpovědět místa kde se nízká oblačnost rozplyne je prakticky nemožné a současné numerické modely s tímto jevem skoro nepočítají. Proto předpovídají slunečno, protože v principu slunečno je, jenže vy to nevidíte. Tak hupku šupky třeba na kolo, vyjet o pár set metrů výše na nějaký kopeček a přesvědčit se, že je opravdu slunečno. A nebo mi hold musíte věřit. http://www.in-pocasi.cz/clanky/teorie/i ... oblacnost/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zásadní problém je ale v uživatelích aplikací typu Počasí, kteří mozek zapínají později než své mobily a nechápou význam slova "prognóza".
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

hujer wrote: za vše může inverzní charakter počasí a nízká oblačnost, která vniká nahodile na různých místech a stejně nahodile se přes den někde rozpustí a vy vidíte to avizované sluníčko
To je důvod, proč jsem zatím neřešil rozdíly mezi aktuálním stavem na webu CHMI / Robertovým počasím a Meteoservisem :-) Čekám s přesnějším porovnáním na nějaké předvídatelnější počasí... Takže asi do jara :-)
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

To je rozumné. Do jara snad čekat nebude třeba, stačí vyčkat na nějaké "normální" pevninské či oceánské proudění, což by už zhruba za týden mohlo nastat :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

I když mi možná mozek zapíná později, i když na jiném místě jsem reagoval na připomínky nespokojenců s beta verzí tvé další chystané aplikace a tys se mnou slovy "přesně tak" souhlasil, nic to stále nemění na faktu, že automatická ranní předpověď je mi k ničemu, když za chvíli pustím aplikaci a vidím tam předpověď zcela jinou, takovou, která se již blíží reálu. V praxi by to bylo asi takto: ráno vstanu, vyběhne na mě z telefonu předpověď, na jejímž základě se raději pořádně teple obléknu, přestože mi teploměr říká něco jiného. Potom se za půl hodiny v tramvaji podívám na předpověď v aplikaci a ejhle! ono má být teplo a mně nezbyde, než abych kožich ovčího pastevce nenápadně zapomněl na sedadle, neb se mi toto břímě nechce vláčet s sebou. Ale protože naštěstí nikam nemusím, neb kalendář mi zvěstuje neděli a navíc jsa penzistou, nad vším tím se usmívám a dívám se z nadmořské výšky 550 m a z balkónu západním směrem k Ještědu, který se tyčí nad mým městem.Image
hujer
smartguru
smartguru

Post by hujer »

Aha, tak to se omlouvám.
Pokud je na LiveTile zobrazena jiná předpověď a k obnovení (načtení nové) předpovědi dojde až po spuštění aplikace, tak je někde chyba. Na druhou stranu, byl-li telefon (přes noc) vypnutý (či Flight mode) načtena byla stále předpověď z předešlého dne, a aplikace samozřejmě nemohla nová data stáhnout. A bohužel se občas stane, že čerstvá předpověď je o dost jiná, než třeba ta z 12:00 UTC předchozího dne. S tím se pak nedá nic dělat...
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Flynn wrote:...
Vím jak to myslíš. Zpřesnit to půjde (asi o dost), díky za pošťouchnutí. V týdnu udělám update.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”