Užitečné aplikace - Robert Varga

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
jira80
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Uzitecne aplikace - Robert Varga

Post by jira80 »

Neměl by někdo chuť udělat aplikaci na hlídání cen akciového portfolia? Na marketpace toho je relativně spousta, ale žádný soft neumí přistupovat na ceny akcí z pražské burzy, nebo RM-systému. Přijde mi to celkem ideální pro využítí live tile - problikával by tam celkový výsledek i jednotlivé tituly...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Ahoj, nainstaloval jsem si app Svátky (verze 1.4.0.0) a nechápu, proč ráno po zapnutí telefonu (vypínám jej na noc) není na HomeScreen v dlaždici aktuální údaj. Ten se změní až po spuštění aplikace, anebo po nějakém čase (cca 15 - 30 min). Taktéž i Počasí se neaktualizuje po zapnutí telefonu. Neočekávám, že by to bylo okamžitě, ale mohlo by to být hned po načtení dat. Čím je to způsobeno?
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Ahoj,
většina nahlášených problémů s nefunkčními dlaždicemi je způsobená tím, že jsou doma lidi na Wi-fi, bez datového připojení nebo zaplého GPS, anebo že lidi nespouštění aplikaci alespoň 1x za 14 dní (změnu dlaždice si můžu naplánovat maximálně 14 dní dopředu).

A co se týče problému jménem Wi-fi... Wi-fi se v rámci úspory baterky při vypnutém screenu vypíná, a zapíná až při odemčení screenu - pokud tedy člověk vypíná na noc data (nebo datový tarif nemá vůbec), Wi-fi mu v noci neposviští.

Myslíš, že je jedno z toho i tvůj případ? Tohle jsou příšiny, které jsem za poslední čtvrtrok identifikoval postupně u dvou kolegů a táty.

R
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Ano, to by tak mohlo být, protože jsem doma na Wi-Fi, ale při tom mám zároveň povoleno 3G v telefonu a GPS také (mám datový tarif u Vdf). Jen nechápu, proč se údaje neaktualizují po zapnutí telefonu třeba do 1 minuty nebo tak. Proč to trvá desítky minut? Takže ti nedokážu odpovědět korektně, zda jsem tebou uvedený případ. Aplikaci ale nemám ještě ani týden.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

No pokud jak říkáš máš vedle Wi-fi (která se v noci vypne) zapnutá data i GPS, pak je to vskutku divný a jednoznačně ti to nefunguje tak jak má.

Fungovat to má tak, aby jsi žádná omezení nepocítil. Musíš tam mít něco nestandardního :-/
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Telefon mám cca 10 dní, originál Mango, neodemčený. Vypínám jej vždy na noc, vypínám vlastně vše, tedy i router a modem. Zkusím místo vypínání tlf dávat do leteckého módu, ale stejně je to divné, když používám datový tarif. Dalším faktem je to, že ráno nejprve zapínám router/modem a pak teprve telefon. Data jsou tedy tahána z domácí sítě. I tak mi to nezní moc logicky, v každém případě vždycky na nějakém připojení jsem. Uvidím, jak to dopadne, když tam dám letecký mód.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Ahá, vy na noc vypínáte telefon? Potom je to jasné... Změna dlaždic se tedy po zapnutí přístroje projeví do max 30 minut. Rychleji to nejde.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Ano, vypínám, psal jsem to hned v prvním příspěvku. Jsem tedy zvědav, co to udělá v letovém režimu, ale silně se obávám, že to bude totéž. Jinak děkuji, že se mým problémem zabýváš :-)
StepanP
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, Lumia 800, Microsoft Surface RT

Post by StepanP »

Dneska můj táta, který má Androida narazil na velmi zajímavou a užitečnou aplikaci, kterou ocení všichni řidiči. Ta totiž najde nejbližší benzinové pumpy a ukáže jejich aktuální ceny benzínu. Aplikace se jmenuje Pumpdroid. Myslím, že něco takového by určitě uvítali aji všichni s Windows Phone

Jinak Roberte myslíš, že by bylo možné v aplikaci Dopravní info, aby uživatele sami mohli přidávat uzavírky a nehody na silnici? Zrovna před pár dny jsem měl kousek za barákem uzavírku, ale aplikace mě tvrdila, že v okrhu 30 km nic není. I tak je to, ale hodně užitečná aplikace a děkuji za ní :-)
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Zajímalo by mě, kde ta aplikace bere ty ceny benzínu. O žádném zdroji opravdu aktuálních cen totiž nevím. Aktuální ceny nejsou dokonce ani na serverech sledujících spotřebu, např. spotreby.cz. Prostě je tam na počet benzínek tak relativně málo přidaných tankování a benzínky tak často hýbou s cenou, že na aktuální cenu tam narazíš zřídkakdy. Pokud samozřejmě někdo takový zdroj najde, byla by to super aplikace :-) Už to vidím: Najdi mi benzínku s nejlevnějším naturalem v okolí 10 km :-)
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Post by miramares »

No nevím, já bych to asi nepoužil. Jezdím k ověřeným pumpám, než ušetřit 3 koruny a pak někde zadřít ;-) leda by u té pumpy byla i informace, kolik platili ČOIce na pokutě :-D
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Jasně, já taky. Ale ověřených značek mám víc, takže v cizím městě je mi fuk, jestli zajedu k Shellu, Agipu nebo OMV, ale možnost podívat se, která z dobrých značek je levnější, by nebyla špatná.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Benzínky a ceny benzínu - geniální nápad na novou záložku do Dopravního Infa...

Teď je na cestě update s kamerami a možností free pohybu a vyhledávání na mapě.

Ještě tak 20 hodin budu dobouchávat kamery (zatracená práce zjišťovat přesnou GPS pozici a dedukovat ze street view :-D), to stihnu akorát než vám přijde update, tak pak se hned vrhnu na ceny benzínu. Zdroj jsem našel.
Switch007
nováček
nováček
Zařízení: _LG_

Post by Switch007 »

Ceny benzínu včetně vývoje na spousta čerpacích stanicích jsou na http://www.ceskybenzin.cz/vyhledat_ceny_benzinu.php" onclick="window.open(this.href);return false;, možná ale používáš stejný zdroj :-)

Kamery jsi vzal z TSK Praha, nebo jsi našel i způsob, jak získat dálniční kamery od ŘSD (dopravniinfo)? ;-)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Ceny benzínu mám tuším od reginy (iregion/regina, teď nevím) a kamery budou pro prahu (TSK+DP), Brno a dálnice.

Update s kamerami (a volným pohybem na mapě) je na cestě, kamery na serverové straně postupně ručně přidávám. Cílem je do konce příštího týdne mít všechny dostupné kamery (uživateli budou přibývat samy jak je postupně budu ukládat na server).
Krusty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64GB

Post by Krusty »

Opravdu bych ocenil aplikaci (podle mě lehká na naprogramování) Rozrh hodin (škola) Prostě Aplikace kde bych měl rozvrh na každý den něco jako kalendář+ že bych si mohl pod každou hodinu napsat třeba od kolika do kolika je kdo vyučuje a zda-li mám nějáký úkol na tento předmět (+ upomínka úkolu) (už jsem to psal na jedno téma ale to se zdá být dead)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Vyhledej si v marketplace "timetable", je tam pár aplikací na toto téma a zdají se být na první pohled docela dobré.
Krusty
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Krusty »

Bohužel většina aplikací je stavěna na Anglické (?) rozvrhy (po,ut,st,čt,pá,SO) a nejdou nastavit odpolední vyučování + pinování úkolu nemožné...
VNavrátil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

Post by VNavrátil »

Zkus aplikaci Schedule
http://wp7.apphab.com/schedule-by-shapovalov-vladimir/
Můžeš si nastavit přesně kdy ti jaká hodina začíná a končí, týden je rozdělený na sudý a lichý, aktuální týden a hodina je barevně zvýrazněná a můžeš mít až 10 hodin myslím.
Krusty
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Krusty »

Opět rozvrh i se sobotou bez možnosti přidat úkoly nebo změnit časy hodin v určitý den (například první hodina na devět v úterý) Ale díky za snahu
Post Reply

Return to “Aplikace a software”