Samsung Galaxy Note

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Re: Samsung Galaxy Note

Post by kome »

GreenArrow wrote:
HanysR wrote:Jo je to nálož! Mám tady Dell Streak který je paráda ale vedle tohodle je to dědeček. Ten displej bude naprosto gigantický. Ty 0,3 palce budou hodně znát a to rozlišení je fakt mazec. Na Streaku se muselo Zoomovat jen sem tam, tady nebude třeba vůbec. Stylus vypadá taky zajímavě a hlavně, má své místo v těle přístroje! Velice chválím.
Streak nemá 5",veškerá zařízení ktery maji označeni 5" maji vždycky 4,8",takže zvětšení bude o pul palce

Streak ma 4,95"
avalanche8
nováček
nováček
Zařízení: SG Note

Samsung Galaxy Note

Post by avalanche8 »

No me se Note fakt libi,ale mam obavz z dislaye ne rozliseni ci matice,ale vypalovani obektu,myslim jako u S2,ale neni pouzit amoled plus,tudiz treba se obavam nadarmo,snad 2,5 ah akumulator udrzi zarizeni v chodu cely den pri velkem vytizeni.Jsem zvedav
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Samsung Galaxy Note

Post by mike-biker »

O tomto přístroji vím již z dřívějška:
zde trochu více:
http://www.mobilmania.cz/clanky/samsung ... fault.aspx.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4135.

Co se mi jeví jako negativy:
1) Android 2.3 - nemusím
2) Plackoidní tvar - něco více delšího a užšího by bylo elegantnější. (Už kvůli filmům a netu).

Co jako pozitivy:
1) Kvalitní velký a jemný displej
2) Solidní kapacita baterky - konečně
3) Dobrý foťák - zdá se
4) Barometr, Gyroskop
5) Radio
6) Možnost dvou barev
7) S-Pen!
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Samsung Galaxy Note

Post by GreenArrow »

Proč se nedělají smartphony ve více barvách? Zrovna tohle je zařízení,které bych si šel klidně i koupit,ale černá mě už z iPhonu nudí a bílá je pro holky nebo metrosexuály...proč se nedělají smartphony třeba v šedé,viz třeba nokia E7
Jinak note dostane brzy update na 4.0,takže 2.3 bych nebral jako nevýhodu...jako nevýhodu beru ale to,že to má nápis Samsung...dlouho jsem přemýšlel co se mě na něm nelíbí...Dell streak neměl žádný nápisy a byl orientován na šířku,tohle má nápis a tím napísem je to orientované na výšku...to mě štve
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Samsung Galaxy Note

Post by mike-biker »

Jj, také už jsem četl, že je slibován ICS. Jediný problém, který zde vidím je ještě ta prokletá nadstavba od Samsungu. Ale to se dá odstranit, ne? ;-)
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by HanysR »

Řešit nadstavby, barvu přístroje nebo to, jestli má nápis horizontálně/vertikálně/vepředu/vzadu... Přijde mi to zbytečné. Vybírám si přístroje podle důležitějších věcí. Myslím, že pro člověka co je nakloněn Androidu je Note totální strop. Jsem zvědav na zkušenosti. Vypadá to totiž moc dobře. A že má chyby? Který přístroj nemá.
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Z Ultra, BB 9800

Samsung Galaxy Note

Post by aeon101 »

Jinak na Phonearena.com dostal Note pekne na zadek co se tyka recenze...u mne je ocekavany vyber dalsiho pristroje (temer po roku, coz je fakt vykon) prave Note, nebo Galaxy Tab 7 Plus. Nemuzu se rozhodnout, ale davat temer 3 litry navic za Note oproti Plusku a mit navic stylus a mensi displej, se mi moc nechce. I kdyz bych s 5.3 umel v pohode zit.
Jak to tu uz nekdo psal, od doby Streaka pres tablet jsem si silne zvykl pouzivat prave na sirku a Note je v tom takovej hybrid trochu..
Navic mi k Plusku zbyde z puvodniho temer veskere prislusenstvi, coz by pri Note znamenalo investovat dalsich 2,5 tisice na doplnky (i kdyz co jsem koukal, tak obal a drzak vypada opravdu luxusne..).
Z vas se nikdo nerozhoduje mezi Note a GtP?
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

HanysR wrote:Řešit nadstavby, barvu přístroje nebo to, jestli má nápis horizontálně/vertikálně/vepředu/vzadu... Přijde mi to zbytečné. Vybírám si přístroje podle důležitějších věcí. Myslím, že pro člověka co je nakloněn Androidu je Note totální strop. Jsem zvědav na zkušenosti. Vypadá to totiž moc dobře. A že má chyby? Který přístroj nemá.
To že se note neumi preklopit na šířku je docela velké omezení...já ale porad doufám,že s tím prijde i někdo jiny nez jen samsung,treba dell u streaku 2(myslím se stylusem)
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Já myslím že použití landscape/portrait bude dáno jen Launcherem. Půjde to řešit jako téměř vše. Toho se nebojím. Dnes ho možná budu mít ;-)
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by Bobanovicz »

Proc by nemel jit pretocit na sirku? To je prece vlastnost Androidu.
A pokud to nepujde u launcheru tak to urcite pujde jak pise Honza pouzitim altetnativniho.
mino
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy i7500,Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsung Galaxy Note

Post by mino »

mike-biker wrote: 1) Android 2.3 - nemusím
2) Plackoidní tvar - něco více delšího a užšího by bylo elegantnější. (Už kvůli filmům a netu).

čo by si chcel? je to 16:10 s filmami nieje problem....alebo chceš 21:9? na to filmynezoženieš

inak mal by byť v tmavo modrej

aeon101: jednoznačne note (niečo iné by bolo ak by si chcel 7.7, tam by som váhal)
Lucifero
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Desire HD/Sensation XL/ONE X/ONE X+/NOTE 10,1/SXTZ

Samsung Galaxy Note

Post by Lucifero »

Já jsem také zastáncem užívání přístroje z 95% na šířku. U note mi teda vadí stejné věci a nadstavba samsungu je jako za trest. Určitě by se tam dal nechat čistý ICS ale otázkou je potom jak na to budou reagovat ty vychytávky se stylusem. ICS se mi zdá, že jsem někde četl, že má nativní podporu stylusu, ale samsung má určitě ty své vychytávky na práci se stylusem soft. určitě trochu odlišný. Tak by mě zajímalo, co se stane při odstranění touchwitz.
to Aeon: Taky jsem přemýšlel nad tab 7.0 nevíš kdy má přijít na trh, trochu mě tlačí čas na výběr nové hračky pod stromeček :tlem: U tabu 8.9 je velký nedostatek absence GPS a 3G
7.0 bych bral větší velikost mi nevadí, když bude vykoupená pohodlnější prací, USB host atd. Potřebuji nějakou univerzální mašinku. Trávím většinu času venku, tak je pro mě priorita relativně velká pracovní plocha, snadné psaní, sms i e-maily (proto je pro mě režim na šířku výhodnější) správa multimediálního obsahu, převážně foto. GPS a hovory. Proto je pro mě velikost velkých tabletů nepřípustná a naopak přístroje velikosti do 4" nedostatečné. Zatím to vidím na HTC sensation XL nic mě zatím tak neoslovilo, když nepočítám ten tab 7.0 ale kdy ten bude?
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Zlatý Touch wiz proti Sense od HTC. Ten sežere polovinu paměti a ještě má x omezení. Každá nadstavba jde ale zrušit a jak říkám tohle není argument k výběru. Navíc každý výrobce má nadstavbu a všechny jsou nic moc. Některá víc, některá míň. To už si pak jedině koupit nexus. Pro mne je Note parádní nástupce Dell Streak.
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Samsung Galaxy Note

Post by aeon101 »

To HanysR: Jestli to neni tajemstvi, kde ho kupujes?
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Samsung Galaxy Note

Post by aeon101 »

T lucifero: Nekde jsem cetl, ze je pres e-shop jiz skladem (zahranici). Jinak by tu mel byt do 2 tydnu maximalne. Nemuzu se za boha rozhodnout chlapi jestli Note, Nebo Plusko........
P.S. XL neni take spatna volba, ale bila barva a hlavne omezena pamet je pro mne zabijak...takze E-E
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Samsung Galaxy Note

Post by milennium »

Mně osobně se taky Note hodně líbí, ale nevím... Ta velikost je na telefonování už pro mně docela "ultimativní"... Takže spíš počkám na nástupce SGSII a nebo nový Nexus.
HanysR
smartguru
smartguru

Re: Re: Samsung Galaxy Note

Post by HanysR »

aeon101 wrote:To HanysR: Jestli to neni tajemstvi, kde ho kupujes?
Koupil jsem ho náhodou od jednoho pána co ho dotáhl z Německa. Prodává telefony a záruku mám taky takže OK. Jinak už ho mám, před půl hodinou ho přivezl kurýr. Je to šílený stroj :-D displejem jsem nadšen. Nemám na to čas, uvidím večer. Jinak ad velikost, fyzická je skoro stejná jako Dell Streak s kterým jsem v poho existoval. Displej co je o 0,3" palců větší je větší o dost :-) udělal jsem dobře.

Milennium: Jardo ty se s velikostí popasuješ, o tebe se nebojím ;-)
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Samsung Galaxy Note

Post by milennium »

Kurňa, Honzo... To jsi mně překvapil (mile), že už Note máš... To bude snad poprvé, co ti budu psát o rady a výzvědy... Tak čerpej a nasávej novotu Note... Fakt jsem zvědavý jak se ti bude líbit... :-)
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Samsung Galaxy Note

Post by aeon101 »

Nevite chlapi, kdy bude u nas ofiko v obchodech?
Lucifero
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Desire HD/Sensation XL/ONE X/ONE X+/NOTE 10,1/SXTZ

Samsung Galaxy Note

Post by Lucifero »

to Aeon: Otázkou je, co více preferuješ, jestli pracovní nasazení tak tab. jestli mobilnost tak Note. Pro mě má tab. výhodu v tom, že bych nemusel nikde tahat noťas. V klidu bych tam strčil nějakou velkou kartu + vzít do baťohu externí disk a můžu si kdekoliv stáhnout fotky z foťáku a protřídit je. Když přidám lepší práci s excelem a určite výraznější komfort při práci s maily a textem celkově .... . No ještě uvidíme.
Teď mě docela láká ošahat si to HTC.
Nevím proč se tady neustále omílá že je sense žrout paměti ... ? Mám DHD, v něm kupu fotek, videi, spoustu souborů z Office, nějaké PDF, občas spustím nějakou tu hru, používám na sport aplikaci SportyPal, FB, maily, sms non-stop, dvoje počasí s častou aktualizací, všechny plochy mám plné wingetů, ale že by se mi někdy DHD zpomalilo nebo kouslo to se mi ještě nestalo. Pouze za celý rok 2x jsem dělal restart, z důvodu pádu programu ,,třetí strany". Takže i kdybych měl v paměti volných třeba jen 10MB je mi to fuk, pokud všechno jede tak hezky plynule.
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”