[app] Dopravní Info

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Ahoj,
po kratší odmlce spamuju s další aplikací: Dopravní Info. V Marketplace již byla před týdnem, ale špatně (všem uživatelům co mi psali emailem se ještě jednou omlouvám)...
Dopravní Info je vaším nejlepším pomocníkem na cestách po ČR. Ihned po spuštění najde všechny nehody, uzavírky, objížďky a další omezení dopravy ve vašem okolí (kyvadlový provoz, silný provoz, práce na silnici atd..)

Trial verze je časově neomezená.
Zdroj je Policie ČR - sami píší, že jsou největším zdrojem v ČR, s pokrytím více než 70% dopravních situací.

Zkušenosti po 3 týdnech používání: na objížďky a uzavírky funguje stoprocentně. Silný provoz je tak 50 na 50, nejhůře pokrytá oblast, rozhodně se člověk nedozví o zácpě, která je v danou hodinu na denním pořádku (na tohle zkouším získat komerční zdroj ŘSD, zdarma, tak uvidíme :-D). Nehody jsou samozřejmě stoprocentní, cca do patnácti minut po tom co se nehoda stane - velmi slušný.

Velmi zábavné mi přijdou policajtské komentáře k omezení provozu nebo některým nehodám. Např. "omezení provozu, POZOR, obrácený náklaďák přes celou silnici, !ječmenná kampaň!" :lol:

Stáhnout z Marketu přímo zde: http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... 23e7a04b23

Image
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] Dopravní Info

Post by matoman »

Pekne, zasa o krok pred ostatnimi vyvojarmi... :)
..Ja prave tiez cakam na zmluvu od RSD a pristup k datam, ale po uvodnej komunikacii sa velmi neozyvaju, tak uvidime.
femx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia 7 Tango

[app] Dopravní Info

Post by femx »

super aplikace, hned jsem podporil koupenim :) Hodne bych uvital kdyby bylo i mozne prohlizet seznam vech objizdek a uzavirek, ne jen tech novych, ale chapu ze asi nebude nejaky pouzitelny zdroj odkud tahat data :(
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Super nápad!
Rodsten
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC TyTn II Kaiser, HTC 7 Pro

[app] Dopravní Info

Post by Rodsten »

ano, Toto tam postradam. Je dobre vedet, ze je nekde v okoli nejaka nehoda, ale ze ve vedlejsim meste je uzavren most na hlavnim tahu a zprovoznem bude az pristi tyden, tam neni... Az pak to bude perfektni...
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Hotovo, odesláno.

Update 1.2
- 2 zdroje dat: Policie ČR (text) + nový Google ("traffic" vrstva na mapě)
- na mapu přidáno znázornění provozu na komunikaci
- záložka "uzavírky" s uzavírkami a objížďkami

Znázornění provozu na komunikaci - viz. obrázek. Zelená znamená průjezdná silnice, oranžová znamená zvýšený provoz, červená znamená zácpa, a černá "stojí to".

Image
femx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia 7 Tango

[app] Dopravní Info

Post by femx »

Tak to teda byla rychlost. Dik moc. Uz se tesim az bude na marketu.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

[app] Dopravní Info

Post by htcjirka »

Teda Roberte ty chrlis jednu zajimavejsi aplikaci za druhou..vazne pekne..vice takovych vyvojaru.
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Díky za uznání. Dlouho jsem přemýšlel, jestli to napsat... Popravdě, říkám si, že už by někdo mohl převzít štafetu. Po tolika aplikacích už nejsou moc nápady, jedna hlava prostě nestačí. Supr vývojáři tu jsou, SMS Jízdenka, Zrcátko... Super jednoduché ovládání i nápad, tak vypadá bomba aplikace pro mobil. Víc, víc, víc takových!

Podpořme všechny naše vývojáře, nemusí to být peníze, hodně potěší i feedback, hodnocení, cokoli. Je to pro dobro nás všech.

Musím se přiznat, že mně nejvíc motivuje zdejší parta, tohle fórum. Každý příspěvek. Jakákoli komunikace potěší určitě všechny vývojáře.
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Tak dnes ráno nová featurka "znázornění provozu na silnici" testována v Praze a funguje 100%. Dovolím si teď tvrdit, že verze 1.2 (ve čtvrtek bude v Marketu) je pro řidiče již stoprocentním zdrojem dopravních informací.

P.S.: Chystám alternativu pro Slovensko
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

[app] Dopravní Info

Post by sssugi »

Zo slovenskom si ma velmi potesil...uz mas schvaleny zdroj? V akom obdobi mozme ocakavat? :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Snad víkend. Bude to o mapě a znázornění provozu na komunikacích. Horší, ale stále vysoká přidaná hodnota. Bude to globální app s jiným GUI. Ozvu se.
19roman97
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note II, Lumia 920, Nexus 7 16GB, Surface R

[app] Dopravní Info

Post by 19roman97 »

Super! Uz sa tesim na slovensku.. Ak bude treba pomoc ozvy sa tu/ICQ :)
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

[app] Dopravní Info

Post by miramares »

Nešlo by to ještě vylepšit o obrázky z kamer? Třeba když se k ní člověk blíží? Nevím jak moc je využitelný provoz od Googlu v našich podmínkách - samozřejmě nepočítám Prahu a Brno :-)
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Nic na kamery jsem nenašel, ale "provoz od Googlu" mi přijde jako skvělý zdroj, možná jeden z nejlepších - sleduje i hlavní tahy např. v Pardubicích, Hradci Králové, nebo jelibo vesnici, tak v Horním Bousově. (víc jsem nezkoušel)
Switch007
nováček
nováček
Zařízení: _LG_

[app] Dopravní Info

Post by Switch007 »

Zatím nemám WP telefon, ale aplikace vypadá super! Až si nějaký WP telefon vyberu, bude tohle jedna z prvních aplikací, které si koupím :wink: Nešlo by na kamery pro Prahu využít tenhle zdroj? http://www.tsk-praha.cz/tskexport/rss/kamery" onclick="window.open(this.href);return false;

Pak už by mi do úplné spokojenosti chyběl jen seznam volných míst na P+R parkovištích :) Ale nevím, jestli by nestálo za to udělat na P+R samostatnou aplikaci :wink:
Alah
nováček
nováček
Zařízení: DELL Venue Pro

[app] Dopravní Info

Post by Alah »

Ahoj skvělá aplikace!!!
Hlášení odpovidájí realitě a vyhnul jsem se tak jednomu omezení (nehodě)v Ostravě, které jsem měl na trase...

dnes jsem testoval na trase Olomouc Ostrava a měl bych pár, možná zajímavých, postřehů do daších (doufám že budou) updateu:

1. Při refreši (změně polohy) se zazoomovaná mapa sama vrátí do nějakého základního měřítka - na dálnici to neva, ale ve městě je to nepoužitelné, zazoomoval jsem si část ostravy (za jízdy samozřejmě) a po pár vteřinách jsem zase viděl celou moravu...mapa by měla držet zvolené měřítko.
2. Možnost volby dopravních událostí které mne zajímají
3. Alespoň pro mne by ikony dopravních událostí mohly být menší (tak aby jich bylo cca 5-6 na prostoru kde jsou ted 3)-lepší přehled.
4. ocenil bych silent refresh (ted refresh probíhá tak, že na cca 2 vteřiny ikony DU zmizí a zase objeví aktualizované..display tak při jízdě neustále "bliká") - silent...ikony se "jen" přeskládají- jestli jsem se vyjádřil srozumitelně.

ale hlavně velké díky za tvou skvělou práci...:-)
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Ahoj, díky za nápady. Ještě víc budeš spokojený s updatem co přijde v pátek, ten layer průjezdnosti komunikací je fantastický a hlavně zatím stoprocentní.

"1. Při refreši (změně polohy) se zazoomovaná mapa sama vrátí do nějakého základního měřítka "

Tohle tímto beru jako prioritu #1, už mi několik lidí psalo email a i kolegové v práci mi pěkně vynadali. :-D Odhad: update s traffic layerem čtvrtek, update s touto změnou příští útarý/středu.

Dám tam nějaký toggle na "tracking ON/OFF"... Defaultně bude OFF, ale půjde to zase zapnout, přecijen někdo si telefon v autě někam položí a bude chtít aby se mu při cestě přenačítalo info bez nutnosti šmatlat na displej.

Megadík!
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

[app] Dopravní Info

Post by miramares »

Vyzkouším to na olomoucku a uvidíme :-) koukal jsem, že kamery nabízejí např. na dopravniinfo.cz. ale v datech, co pouštějí ven asi nejsou a nebo jsem slepý...
Robert Varga
smartguru
smartguru

[app] Dopravní Info

Post by Robert Varga »

Na kamerky se ještě podívám, očividně nějaké zdroje jsou. Moc dík za odkazy.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”