Jak převést formát PDB do EPUB nebo TXT pro čtečku Freda?

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Post by kalmia »

Mám spoustu českých e-knih, které jsem měl nainstalovány na dřívějším Samsungu i8910 HD se Symbianem. Teď používám na WP7 čtečku Freda, která podporuje pouze TXT a EPUB formáty. Dva dny jsem zkoušel a hledal, jak PDB zkonvertovat do čitelné podoby ve Fredě a tady je řešení (možná to jde i jinak):
Stáhněte si z http://www.pepak.net/download/formaty-pdb/" onclick="window.open(this.href);return false; soubor pdb2txt-0.05.zip. Rozbalte jej do nějaké pracovní složky a do ní nakopírujte např. soubor Kafka-Povidky.pdb. Cestu nastavte na tuto složku a do příkazové řádky napište: pdb2txt.exe -utf8 Kafka-Povidky.pdb a stikněte Enter. Parametr -utf8 zajistí, že výsledný Kafka-Povidky.txt soubor bude čitelný ve Fredě.
Pokud chcete dále konvertovat do EPUB, použijte program Calibre například z adresy http://www.slunecnice.cz/sw/calibre/" onclick="window.open(this.href);return false; .
Spustíte Calibre, klikněte na Přidat knihy, zvolte váš TXT soubor. Pak klikněte na Převést knihy a jen se ujistěte vpravo nahoře, že výstup je do EPUB. Můžete samozřejmě provést před konverzí další úpravy. Dále si raději ještě klikněte vlevo na Vzhled a chování a ujistěte se, že řádek Kódování vstupních znaků je prázdný. Jestliže jste ale nepoužili parametr -utf8, pak musíte v Kódování vstupních znaků zvolit cp 1250.
Doufám, že to někomu pomůže. Pokud znáte jiný jednodušší postup, rád si jej vyzkouším.
ogarzlin
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Galaxy Note III, MacBook Pro

Post by ogarzlin »

Já myslím, že Calibre by to zvládl bez mezikroku, přímo pdb na epub. Je nutno nastavit správně kódování.
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by kalmia »

Máš pravdu, jde to a je třeba nastavit cp 1250. Na program Calibre jsem narazil až na konec pátrání a ještě jsem ho neměl dobře nastudovaný a už jsem si myslel, že jsem na něco přišel. :tlem: Díky.
Jimmik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG V20

Post by Jimmik »

Děkuji za návod, kdyby chtěl někdo alternativu tak lze použít http://ebook.online-convert.com/convert-to-epub" onclick="window.open(this.href);return false;
Nemusí se nastavovat nic jen vyberete cestu ke knížce a vyjede vám čitelný epub :)
vadrag
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Samsung Galaxy P1010

Post by vadrag »

Měl jsem podobný problém s převodem PDB do EPUB, ale na tabletu Samsung Galaxy tab P 1010.Při požití vstupního kódu cp 1250 se špatně zobrazovaly české znaky jako např.ě,š...Podařilo se mi zjistit,že pro tento případ je nejlépe napsat do řádku Kódování vstupních znaků: windows 1250.Pak už je převod perfektní :wink:
seterwohipikule
nováček
nováček
Zařízení: LG G2

Post by seterwohipikule »

2epub.com
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Prominte malinke OT, "seter" kde ty se tady beres chlape ;-)
seterwohipikule
nováček
nováček
Zařízení: LG G2

Post by seterwohipikule »

Rozšiřuju si obzory před koupí telefonu ;)
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by kalmia »

seterwohipikule wrote:2epub.com
Funguje to, ale při načtení ePUB souboru do Fredy se zobrazí místo názvu Index a místo autora Unknown, i když jsem před konverzí vše vyplnil. Tož nevím, co dělám špatně, protože tentýž soubor zkonvertovaný pomocí Calibre se zobrazí i s názvem a autorem.
Oprava: Už to nefunguje ani s Calibre, schválně jsem to znovu zkusil. 'Že by to bylo novou verzí Fredy? :???:
Post Reply

Return to “Aplikace a software”