[app] Weather Tile / Počasí - v Marketplace

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Potom zbývá jediná možnost. Z pohledu vývojáře se to má tak, že jediná možnost jak přinutit systém aby vaši aplikaci držel "spuštěnou" v "pozadí" a mohli jste updatovat live Tile je zaregistrovat si background agenta... Tyto agenty pak můžou uživatelé najít v Settings>Applications>Background tasks.

Agent se spouští max 1x za 30 minut a to pouze v případě, že OS nedělá nic jiného, důležitějšího. To je limitace OS.

I mně se jendou stalo, že 3 dny všechny Live Tiles nebyly aktualizovány, nebo byly jen některé. Pak to začalo všechno samo fungovat z ničeho nic když jsem odjel do Boubína na víkend :-D Od té doby to jede furt...

Na Microsoftím MSDN WP fóru jde mimochodem o dost horký brambor.
bart_cz
nováček
nováček
Zařízení: LG Optimus 7

Post by bart_cz »

agenta mám a měl jsem "on"
shicola
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by shicola »

také mám agenta Zapnutého. ještě vyzkouším aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Jj, tak to znám. Zapnutý agent nic neznamená (to znamená jen že to mám správně já). OS ho přesto nespustí, protože má na práci důležitější věci. To je právě ten problém o kterém jsem psal... Lze to otestovat stažením Microsoftího sample projektu který každých půl hodiny otravuje hláškou. V tom stavu co máš mi nefungoval ani ten, a proto je to tak horký brambor. Ale ono se ti to rozchodí samo až se OS uskromní se svými aktivitami (u mně to trvalo dva dny).

Žeby důvod proč vlastní Microsoftí aplikace Weather nemá dosud Live Tile? :-)
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Nechápu, u sebe už dva týdny testuju LiveTile pro Meteoservis a nemám s BackgroudAgentem žádné problémy.
Tile se aktualizuje pravidelně a žádný zásadní problém jsem nezaznamenal.

[Developer notice]
Problém možná bude přímo v v OnInvoke metodě Agenta, kdy se z nějakých důvodů nezavolá NotifyComplete a nebo naopak se zavolá příliš brzo, ještě se než stihne udělat vše na pozadí resp. v GUI threadu. Taky jsem s tím chvíli bojoval a nakonec vyhrál a teď všechno šlape jak má... :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Čtěte ty příspěvky celé :) Jak jsem psal, nefunkčnost se týkala i oficiální ukázkové aplikace Microsoftu z jejich webu. A pak sama odezněla.

A jak jsem psal, problém se řeší na oficiálním Microsoftím webu pro vývojáře Windows Phone - někomu to někdy dělá, někomu ne.

A jak jsem psal, vysvětlení Microsoftu je takové, že "OS nezpracovává background tasky v případě, že má na práci zrovna něco důležitějšího". V dokumentaci je zároveň uvedené, že v případě přeskočení volání background tasku toto volání není odložené, ale opravdu přeskočené. Mně se background tasky odložily o dva celé dny, a může se to stát komukoli z nás.

Všem mým kolegům i mně to aktuálně funguje OK, ale všem uživatelům se může stát, že to někdy nebude fungovat, třeba i dva dny.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Tak fajn. Jen bych poprosil o odkaz na to forum kde se to řeší (problém se řeší na oficiálním Microsoftím webu). Díky.
Jarri
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4 a HTC Trophy 7

RE: [app] Weather Tile / Počasí - v Marketplace

Post by Jarri »

Bohuzel se Live Tile neupdatuje.Agent nastaven Ok.Nekdo tip?

Sent from my HTC Trophy using Board Express.
Rodsten
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC TyTn II Kaiser, HTC 7 Pro

Post by Rodsten »

Asi, zadny tip, bude treba asi pockat na update nebo jiny program... Dneska to mam 3 den a bez zadne zmeny...
Jarri
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4 a HTC Trophy 7

RE: [app] Weather Tile / Počasí - v Marketplace

Post by Jarri »

Presne tak, taky stale stejna ikona.Zkus Weather4Me.Funguje.

Sent from my HTC Trophy using Board Express.
Polanorka
nováček
nováček
Zařízení: Nokia lumia 820

Post by Polanorka »

dnes rano mi applikace nabidla aktualizaci sice nevim co vte aktualizaci bylo ale vypada ze dlazdice zacla fungovat :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Přesně tak, s minulým updatem jsem Live Tile zničil. S dnešním updatem je dlaždice zase funkční (a navíc cca 2x rychlejší než předtím).

Na žádost uživatelů zároveň aplikace neotravuje s hláškou o background agentovi :-)

A chystá se překvápko :P

EDIT:
Pro urychlení aktualizace aplikace platí klasický trik odinstalování a nainstalování znovu.
Polanorka
nováček
nováček
Zařízení: Nokia lumia 820

Post by Polanorka »

Funguje to ted opravdu super dik moc:)ale ta hlaska o agentovi me stale vyzkakuje:-/a nesla by odstranit taky u aplikaci svatky?
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Update na Weather Tile je venku: aplikace s počasím fungujícím všude po světě dostala grafický upgrade.

http://windowsphone.com/s?appid=1556afd ... 8dbfe0678a" onclick="window.open(this.href);return false;

Image
Post Reply

Return to “Aplikace a software”