[Samsung] Jak zachovat telefon odemčený i v oficiálním Mangu

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Dude
nováček
nováček
Zařízení: Omnia 7

Post by Dude »

Zdravím, kolegové. Od včerejšího večera netrpělivě pročítám zdejší fórum i xda a zatím z toho všeho nejsem moc moudrý, jelikož mnoho lidí píše, že se jim devunlock zrušil, jiní si jej zachovali.

Mohl by tedy někdo, komu unlock zůstal, popsat, jaký postup dodržel, z jaké ROM updatoval, atd? Mám Omnii-NoDo-Chevron, takže především za ohlasy Samsungistů bych byl velice rád, nicméně věřím, že i ostatní bude unlock/relock Manga zajímat. Díky :wink:
jk001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Mozart , Omnia 7

Jak zachovat telefon odemčený i po oficiálním Mangu

Post by jk001 »

všetko je tu
je copy z iného fora neviem či sa to smie ale čo už
Jak nahrát oficiální aktualizaci Mango a zároveň zachovat odemčení zařízení Samsung

Tento postup je zatím funkční pouze na zařízeních Samsung, která obsahují poslední, resp. předposlední aktualizaci systému (7.0.7390.0 (NoDo) nebo 7.0.7392.0 (NoDo+fix)), jsou odemčená pro instalaci neoficiálních aplikací a je zde aplikována úprava zabraňující opětovnému zamčení.
Před vlastní aktualizací zařízení je třeba nainstalovat aplikaci WP7 Root Tools v0.5.( mne nešlo musí byť verzia v0.7)
Dále "naistalujeme" aplikaci Diagnosis. Stačí jednoduše vytočit (jako telefoní číslo) kód ##634#, který Vám mezi aplikacemi zpřístupní zástupce "Diagnosis".
Poté si stáhněte přiložený XAP soubor a naistalujte jej do zařízení.
Otevřete WP7 Root Tools, přepněte se na kartu "Explorer" a vytvoříte novou složku s názvem "provxml" (nesmí být umístěna v žídné podsložce).
V Exploreru se proklikáme do "Applications/Install" a vyberete složku začínající "D19A80F2-1717....", tam najdeme soubor "unlock.xml", který zkopírujeme do nově vytvořené složky "provxml".
WP7 root tools ukončíte pomocí volby exit, jinak se nic neuloží!
Opět spustíme aplikaci "Diagnosis" (klasicky z nabídky programů) a vytočíme kód *#9908# (GPRS settings), kde se ujistíme, že se v nabídce nachází soubor "unlock.xml", ale nic zatím nevybráme. Aplikaci pouze uzavřeme tlačítkem "Close".
Proveďte klasický update na Mango (beta2), pomocí standardního postupu dle Microsoftu popsáného dále v tomto článku.
Po úspěšném nahrání Manga opět spustíme aplikaci "Diagnosis", vytočíme kód *#9908#, z nabídky vybereme položku "unlock.xml" a klikneme na "Save" - Provede se odemčení.
Vypneme aplikaci Diagnosis a restartujeme zařízení.
Hotovo, nyní máme v telefonu 2. betaverzi aktualizace Mango určenou oficiálně pouze pro vývojáře.
funguje aj na oficial mango, zdroj http://wmmania.cz/clanky/navody/jak-nah ... oje-s-wp7/" onclick="window.open(this.href);return false;
Attachments
new_sms_unlock.xap
(40.87 KiB) Downloaded 112 times
19roman97
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note II, Lumia 920, Nexus 7 16GB, Surface R

Post by 19roman97 »

Mam Beta Mango 7712 a nic som nemusel robit :) http://smartmania.cz/forum/download/file.php?id=5587
Faramir
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPad 2 3G 64 GB white

Post by Faramir »

Celkem by mne zajímalo, jak zachovat odemknutý telefon HTC 7 Trophy. Včera jsem Mango nainstaloval, ale telefon se zamknul, takže jsem šel hezky rychle zpátky na NoDo. Existuje nějaké řešení? Podotýkám, že telefon mám odemknutý Chevronem a aplikované zabránění zamykání.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Pro HTC zatím ne. Telefon se vždycky zamkne.
Faramir
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPad 2 3G 64 GB white

Post by Faramir »

Hmm :-( Tak holt zůstanu na NoDo, ono mi stejně vlastně nic moc nechybí :-) A s Mangem bych aktuálně spíš downgradoval, když nejde odemknout...
19roman97
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note II, Lumia 920, Nexus 7 16GB, Surface R

Post by 19roman97 »

Upgrade z Beta 7712 na 7720 oficial. Zune si aktualizaciu vyziadalo same, a po upgrade stacilo v diagnosis vytocit *#9908# a nastavit... samozrejme je potrebne mat vo fone vsetky vecicky na to...
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”