Mango aktualizace je tady (27.9.): Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Tak se mi podařil konečně update. Nakonec jsem musel použít X61s. Ale povedlo se. No, předtím jsem měl 7720.68 a nestěžoval jsem si, poněvač jsem furt věřil, že ve finálu bude možné pracovat se skrytými sítěmi (což MS avízoval už snad od první bety). Ale bohužel, nestalo se. Takže MS opět nezklamal... Funkce obsažená v každém blbém mobilu v každém blbém jiném OS a na WP7.5 prostě není...
Takže, můžou tady probíhat debaty o tom jak je WP7.5 "nejlepší" a všechno ostatní je schit, ale tohle se prostě okecat nedá. Nemožnost pracovat se skrytýma sítěma, to je prostě základní chyba !
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Nekdo uz zde dnes popisoval jak na skryte wifi site,Mango to umi..
milennium
smartstar
smartstar

Post by milennium »

Ale samozřejmě, že to asi umí... Ale mně jako uživatele nezajímá nějaké "do-do"... Prostě tam v menu není ta funkce a tím pádem je to pro normálního uživatele nedostupné. Pokud se to musí různě upravovat a přizpůsobovat, tak kde to jsme ???
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nemusi se nic dodelavat,doinstalovavat apod..,nekdo to tu dnes popisoval.
milennium
smartstar
smartstar

Post by milennium »

Mrknu na to...
Jinak musím říct, že se mi WP7.5 líbí. Hodně líbí. Je to čisté a pěkně funkčně svázané.
Spojení sociálních sítí je opravdu na jedničku...
Pár věcí mi sice chybí, třeba ty skryté sítě a nebo nativní RSS čtečka. Ale jinak pěkný...
Na druhou stranu, nejsem fanatik. V žádném případě bych se neodvážil odsoudit Android. Jen kvůli tomu, že nemá tak důkladně zpravované sociální sítě. A nebo kvůli Exchange (který mimochodem dost používám).
WP7.5 je OS s velkým potenciálem...
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Standa, ale doteraz si nenapísal, čo má ten Android vlastne navyše oproti WP 7.5.

Mne na Android useroch (nevravím, že na tebe, ale na Android useroch) najviac vadí, že si myslia, akí je ich systém úžasný a ten druhý videli akurát tak na webovom videu neuvedomujúc si, že navyše nemajú v podstate nič.

Čo sa týka Mass storage.
Ok, existujú veci, ktoré Android má a WP7 nie. Priznám sa, tu nemôžem byť objektívny, pretože som už dlhodobo odporcom paskvilu typu "mass storage" a používam ho akurát tak na USB kľuč, keď už fakt iná možnosť nie je.
Ale organizovať hudbu cez Mass Storage, alebo cez neho nahrávať dokumenty, obrázky atď.... to už dlho nie je nič pre mňa.

Nevie si predstaviť už importovať videá z kamery alebo fotky zo zrkadlovky cez Mass Storage. Keby nepouźívam profesionálne riešenie, tak siahnem po Windows Live Photogallery (a nie, nejde o fanatizmus).
Jednoducho pre mňa je pohodlie a prehľadnosť na prvom mieste.

Už dlho neriešim veci zložito. Ak proste odfotím fotku na mobile alebo na zrkadlovke, tak stačí ak proste len pripojím kábel k PC (dokonca v prípade WP 7.5 nemusím robiť ani to) a už si proste tú fotku môžem pozerať na televízore, lebo sa automaticky nahrala a zazálohovala na domácom serveri a ja len zapnem TV kdekoľvek v byte a cez Media Center PC Extender si pohodlne tie fotky prezriem a pustím k tomu hudbu.

Kde sú tie časy, keď som musel ručne nahrať fotky cez kábel do PC, potom na USB kľúč, potom ten dať do prehrávača/TV a ručne spustiť....

Sieť, internet, DropBox, Skydrive, Live, .... proste cloud.
Ak si to človek celé poriadne nastaví, žije si pekne pohodlne bezohľadu na to, koľko má doma počítačov, notebookov, tabletov alebo mobilov.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Moje Omnia 7 teda skryté sítě umí. Avizuje však, že takové sítě mí přidat jen tři.

A pro nervní neschopy ještě dodám: je to normálně v menu Wi-Fi, samozřejmě bez přizpůsobování a úprav. Avšak četl jsem na WPcentral, že to zpočátku nemusí být přístupné na všech telefonech, podle chipsetu http://www.wpcentral.com/tethering-hidd ... e-art-thou" onclick="window.open(this.href);return false;
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Aaa to pak vysvetluje proc to nekdo ma a nekdo ne,zalezi na verzi chipu Broadcom,je mozne ze pro ty "dnes" nepodporovane vyjde solo aktualizace jak se pise na wpcentral.
19roman97
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note II, Lumia 920, Nexus 7 16GB, Surface R

Post by 19roman97 »

Prosim Vas. Ked mam Mango 7712, unlock cez chevron, tak ak som dobre pochopil tak sa mi aktualizacia ukaze... Hej? Ale ked chcem uchovat odomknuty a ,,ocestinovany´´ vymaze mi to vsetky data alebo ako?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř zář 28, 2011 19:19) --

Teraz som skusal a mango sa mi automaticky same vyhodilo v zune... (Mam betu 7712)... stale plati predosla otazka
Attachments
mango.png
(29.34 KiB) Downloaded 1 time
pajawww
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7, Samsung Ativ S

Post by pajawww »

marně se pokouším zprovoznit kameru a nedaří se :(
telefón mam odblokovaný chevronem mam mango CZ a z tohoto návodu jsem jaksi zmaten:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1238519" onclick="window.open(this.href);return false;

na telefonu si spusťte DiagProXML aplikaci a zde v menu "File Operations" proveďte "Move (from IsoStore)" souboru camerasettingsmanifest.0405.xml do \Windows\ ------ a tady jsem nepochopil jak to mám udělat :?: :?: :?:

DiagProXML aplikaci otevřu v telefonu najedu "Move (from IsoStore)" pod tím mam složku \applications\data\566814DF.......
a teď už si nevím rady.

poradí prosím někdo :cry:
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Tady to máš česky:
http://myego.cz/item/wp-7-5-cz-omnia-7- ... otoaparatu" onclick="window.open(this.href);return false;
pajawww
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7, Samsung Ativ S

Post by pajawww »

jasný ale pomocí odkazu na Ise Explorer mam možnost stáhnout na xda WPV App Data Backup a v tom se nevyznám a ise tool mě jen problikne a sehnat to isolated storage explorer co máš na obrázku se mi nedaří sehnat tak co stím tedy :(

hlavně nevím proč mi ta kamera nejde když jsem dneska kvůli tomu udělal hardreset a vše jsem dělal od začaátku včetně úpravy registru camerasettingsmanifest.0405.xml ještě před mangem, všechno jde i unlock telefonu je funkční jen to nastavení kamery prostě nejde :evil:
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Prosim vás jaký máte build? Já mám 7720.68, ale vidím, že má někdo i jinej. Mám Omnia 7
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

Mám 7.10.7720.68 pro jistotu můžeš mrknout ještě sem http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=26420" onclick="window.open(this.href);return false;
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

janac_marek wrote:Standa, ale doteraz si nenapísal, čo má ten Android vlastne navyše oproti WP 7.5.
Psal, a hodněkrát. Ale už mě to nebaví :-).
Hele, já tu na fórum nechodím proto, abych se s dalšími hošíky plácal po ramenou, jak mám skvělý mobil, a jak já jsem skvělý, že mám skvělý mobil. A nechodím tu proto, abych se hádal s jakýmsi brigádním prodavačem o kameře mého telefonu, který ten chudák vlastně ani neměl v ruce. Takže co se mě týče, příspěvky bez nahledu už budu dál jen ignorovat :-).
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

NEvím jestli jsem v tomhle nebo vedlejším vláknu napsal jednu blbost, čili že Mango neumí český našeptávač slov. Takže se opravím - umí. Akorát nezná žádná česká slova.
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Post by Radek Hulán »

Našeptávač se řešil, dokonce by byl i český slovník z Beta1, akorát není známá cesta, jak přepsat soubor v ROM v /Windows/ :( Ve WM to bylo snadné, nakopírovaný soubor měl přednost před stejným názvem v ROM, ve WP to nejde.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

Mno já to řeším tak, že průběžně přidávám slova, která píšu (maily, twitter, word atp.). Vždy napíšu celý text a pak jen poklikám na nová slova. Není to ideální, co si budeme povídat, ale alespoň něco. Po utvoření nějaké slovní zásoby mi to hodně ulehčí psaní.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Po téměř patnácti hodinách laborování s Mangem můžu zodpovědně prohlásit, že můj telefon odmítá spolupracovat s Marketplace. Po hardresetu v Mangu mi Marketplace automaticky nenainstaluje zakoupené aplikace, jakož ani nenajde aktualizace pro instalované aplikace výrobce. V případě takového HTC Connected Media či HTC Sound Enhancer Marketplace dokonce aktivně odmítá instalaci, protože neví, že mám v telefonu Mango.

Myslel jsem si, že je to tím, jak jsem se v telefonu různě šťoural a testoval různé unlocky apod., tak jsem dokonce obnovil zálohu 7008 vytvořenou v továrním nastavení hned po nákupu při aktualizaci na NoDo a z ní jsem postupně šel na NoDo, 7403 a Mango. Pokaždé jsem hardresetoval a testoval. Ještě pod 7403 mi po HR aplikace začaly samy naskakovat, v Mangu ale nic. Začínám z toho bejt dost zoufalej. Vzdávám to a počkám pár týdnů, jestli se to samo nesrovná třeba ve chvíli, kdy by můj telefon měl oficiálně dostat Mango (já jsem aktualizaci vynucoval).

Podobný problém hlásilo i pár lidí na podpoře MS a na XDA, ale zatím se k tomu nikdo nijak fundovaně nevyjádřil. Proč zrovna já?!
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Post by Radek Hulán »

Vlasto, i pokud nemáš app instalovanou automaticky, tak jdi v Marketplace do "Koupit" a systém to pozná a nabídne ti instalaci, ne znovu debet karty..
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”