Mango aktualizace je tady (27.9.): Všeobecná diskuze
-
server8
- nováček

- Zařízení: Apple iPhone 5s
Zdravím, neví někdo kde seženu aplikace od Samsungu co byly normálně v nodo? nebo alespoň v marketu, teď je tam nevidím, hlavně mi chybí aplikace na úpravu fotek. 
Já jsem svůj Optimus 7 updatoval včera večer a zatím jsem si hrál. Mango jako takové mi připadá super, ale jsem zklamaný z toho, jak k tomu přistoupil microsoft. Ve jiném vlákně jsem psal, že mi nejde přidat karta komerční banky, přičemž mi bylo na hotline zděleno, že o tom vědí a že se na tom pracuje (mám obavu, že to je naučený kec toho kluka na hotline), to že jsem přišel o všechny aplikace při změně země z uk na české taky není zrovna nejpříjemnější záležitost a hlavně by mě zajímaly důvody proč tomu tak je (mimo toho, že si ms přivydělá). co mě ale sejří asi nejvíc, je totálně podceněná infrastruktura, nebo si aspoň myslím že to je tím. Spousta věcí nefunguje, nebo fungují na druhý, třetí pokus - třeba napojení na fb chat mi včera večer hlásilo chybu, ráno už se přihlásilo, překlad u bing vision funguje také na čestné slovo a dost často prostě zahlásí chybu a za chvíli už vesele překládá. nebo zkuste v xbox live extras prohlížet blbosti pro avatara, víc než by komukoli bylo milé hlásí chybu připojení sítě. přitom podotýkám, že jsem na stabilní wifi, případně na 3g. snad to dají dohromady...
-
Eowen
- můj třetí příspěvek

- Zařízení: HTC HD Mini-Samsung Galaxy S I9000-HTC HD 7
Prosim vás už mam všechno přuhlášeny ale pořád mi to nenabízy update nevíte čim to je ?htc hd 7 když klinu na sync options a tam dam update píše mi to you phone is up to date ?? už nevim co mam udelat prosím poradte
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Neni treba se znepokojovat,Microsoft to napsal jasne v prvni vlne bude uspokojeno 10% uzivatelu.
-
janac_marek
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7
Tento tvoj pohľad mi je známi.Standa wrote:Tvůj názor je pochopitelný, to samé se totiž stalo mé známé, která si koupila jistý, velmi kvalitní, domácí spotřebič. I přestože přístup k funkcím byl opravdu jednoduchý, z důvodu více možností je nepochopila, spotřebič prodala a koupila úplně základní. Zvládne sice jen půlku toho co chtěla (nebo toho co udělá práci pohodlnou), ale protože nemusela na začátku přemýšlet, přizpůsobila se mu a je teď spokojená.janac_marek wrote:WP 7.5 je tým najlepším systémom (z hlavných troch) dnes na trhu. Verím, že niekoho môže lákať prehnane otvorený Android.... widgety nie su Live Tiles a nikdy nebudú - prečo? otvorenosť, priveľká voľnosť.
A to samé je Android - buď jej pochopíš, a v tu chvíli se ti stane perfektním pomocníkem, nebo nepochopíš a nezvládneš, a pak ti přijde zmatený. Člověk holt musí vybírat podle svých schopností.
A je smutné, že to tak vnímaš.
Neraz som ti už povedal, že u mňa absolútne nejde o nepochopeniu Androidu. Pracujem v IT. Neviem kde ty. Ale rozumiem mu myslím dosť dobre.
Niektorí moji kamaráti ako výhodu Androidu dávajú to, že môžu pre neho programovať v multiplatformovej Jave.
Myslíš, že toto vnímam ako výhodu aj ja? Nie. Prečo? Pretože java .NET-u nesiaha ani po členky. Ja môžem celú multiplatformovosť okašľať...
A prirovnať Android nejakému kvalitnému spotrebiču s mnoho funkciami a napriti tomu postaviť WP7.5 ako hlúpy spotrebič, ktorý vie menej vypovedá len a len o tom, ako si zaslepený. WP 7.5 má proste aj také funkcie, ktoré Android nemá a po zaintegrovaní Skype pribudnú aj funkcie, ktoré Android ani nikdy mať nebude.
A nehovorím to preto, aby som ťa urazil, hoci tvoje výroky často urážajú mňa. Len proste absolútne sa mi nepáčia tvoje reakcie kam zaraďuješ používateľov WP 7.5 a Androidu.
Veď Android má ešte viac lama userov ako WP7 nakoľko je dostupný v mega lacných modeloch a mnoho osôb s Androidom ani nevie, že ho majú.
Myslím, že by bolo celkom na mieste, ak by si sa niekedy nad svojimi výrokmi trocha zamyslel.
PS: Po "zrušení WM" existuje podľa teba iný plnohodnotne použiteľný a kvalitný mobilný operačný systém napojiteľný na firemný exchange ako WP7.5 a BlackBerry?
Nie. Neexistuje.
iOS a Android sa len pokúšajú a z pochopiteľných dôvodov nebude integrácia nikdy na plnohodnotnej úrovni.
Ja viem, źe ty to možno nepoužívaš a celý Exchange a Sharepoint ti je na nič, ale mohol by si aspoň vziať na vedomie, že proste existujú firmy a používatelia, ktorým tieto technológie uľahčujú biznis a používajú tieto služby naozaj na slušnej úrovni.
Jednoducho dnes je WP7.5 pre business špička.
Je to easy to use a funkcionalita je perfektná (aj keď netvrdím, že nič nechýba).
Okrem toho tak dokonalé odčlenenie súkromného a firemného na jednom zariadení nemá iOS ani Android.
-- doplnění předchozího příspěvku (stř zář 28, 2011 16:27) --
Rád by som porozumel výhode toho, čo navrhuješ. Je vôbec nejaká?GreenArrow wrote:Pokud to budu soudit nestraně,tak mi to přijde trošku na nic,nevidím důvod mít twitter,facebook,icq a skype v jedné aplikaci,mě by to způsobovalo strašnej čurbec,ale dobře když se to někomu líbí,já raději pro každou službu jednu aplikaci
Veď je to smiešne sa prepínať medzi app, ak chcem s niekym písať. Ja chcem písať a je mi jedno, kto je na akom protokole a ak sa chcem z nejakého protokolu odhlásiť, tak sa odlhásim. Toto dnes najlepšie umožňuje Trillian a ja dúfam, že aspoň časť toho (WLM a Skype - hoci by som bol rád za ICQ, GTalk, Yahoo, ....) sa integruje časom priamo do systému.
-
james_wp7
- mám jeden příspěvek

- Zařízení: Samsung Omnia 7
Mám už 7720.68, (přes NoDo na Dev Beta 1, Beta 2 oficiálně, pak RTM neoficiálně), Zune mi nabídnul "Samsung Windows Phone update". Chtěl bych vědět, když provedu oficiální aktualizaci na Mango, bude telefon stále odemčený??
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
janac_marek: Budeš se divit, ale já s tebou ve výhodách WP souhlasím
. Kdybych si myslel, že je WP tak špatný, tak si asi nekupuju už druhý telefon s tímto OS ne? Jediné o co mi jde, je přesně tvoje tvrzení, které jsem citoval - dávat jako nevýhodu přílišnou otevřenost je prostě o špatném pochopení. Protože jsou uživatelé, kteří tuto otevřenost umí využít k většímu pohodlí ovládání a získávání informací.
Až někdo vymyslí systém na úrovni uzavřenosti WP, ale který bude svým přístupem dostačovat každému, pak ano, otevřenost ztratí smysl. Ale zatím takový systém není a konfigurovatelnost je cestou, jak si to vyřešit sám.
Až někdo vymyslí systém na úrovni uzavřenosti WP, ale který bude svým přístupem dostačovat každému, pak ano, otevřenost ztratí smysl. Ale zatím takový systém není a konfigurovatelnost je cestou, jak si to vyřešit sám.
-
janac_marek
- smartguru

Ale teraz si to povedal inými slovami ako pred tým ;)
A s tou otvorenosťou...
Naďalej so svojho pohľadu na tom trvám.
Jednoducho otvorenosť prináša aj nedostatky. Hádam ich netreba menovať. Prináša ich strašne veľa.
Ide teraz o to, či pre niekoho sú tie nedostatky na miskách váh väčšie ako klady.
A vôbec nejde o to, či si to daný user dokáže uspôsobiť alebo nie.
Som vývojár a tvrdím, vývojári sú svine
Je to proste holý fakt.
Niektorí sa žiadnymi štandardami neriadia a pri prehnanej otvorenosti vznika obrovská rozmanitosť. Spôsobuje to celkom slušné problémy.
Zoberme si taký desktop. Kam sa to inštaluje taký Chrome? (ja viem, že ide o MS technológiu)
Ale jednoducho pokiaľ nebudú dodržiavané nejaké štandardy, systém zo seba nikdy nedostane to, čo môže, kým výrobca OS niektoré veci striktne neurčí (čo niektorí nazývajú obmedzeniami).
Windows 8 ide podľa mňa takisto správnym smerom, ale chce to ešte veľa odľaďovania k pohodlnosti.
A s tou otvorenosťou...
Naďalej so svojho pohľadu na tom trvám.
Jednoducho otvorenosť prináša aj nedostatky. Hádam ich netreba menovať. Prináša ich strašne veľa.
Ide teraz o to, či pre niekoho sú tie nedostatky na miskách váh väčšie ako klady.
A vôbec nejde o to, či si to daný user dokáže uspôsobiť alebo nie.
Som vývojár a tvrdím, vývojári sú svine
Je to proste holý fakt.
Niektorí sa žiadnymi štandardami neriadia a pri prehnanej otvorenosti vznika obrovská rozmanitosť. Spôsobuje to celkom slušné problémy.
Zoberme si taký desktop. Kam sa to inštaluje taký Chrome? (ja viem, že ide o MS technológiu)
Ale jednoducho pokiaľ nebudú dodržiavané nejaké štandardy, systém zo seba nikdy nedostane to, čo môže, kým výrobca OS niektoré veci striktne neurčí (čo niektorí nazývajú obmedzeniami).
Windows 8 ide podľa mňa takisto správnym smerom, ale chce to ešte veľa odľaďovania k pohodlnosti.
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Stando, až mi v Androidu půjde nakonfigurovat stejný design a ovládání všech aplikací, systém bude stabilní jako WP7.5, zvýší se výdrž na baterku, integrace Facebooku a Twitteru bude v celém systému (zprávy, kontakty, kalendář, chat, atd.), Facebook a WLM chat bude přiřozeně doplňovat SMS a MMS zprávy, budu moci přistupovat na SkyDrive a Sharepoint dokumenty, budu mít Office hub s kancelářskou sadou (Word, Excel, PowerPoint), OneNote poznámky, špičková Exchange podpora (včetně prohledávání emailů a úkolů), pak tu mizérii od Google znovu zvážím. Zatím leží Android 2.3.5 smutně v koutě, protože je funkčně nedostatečný (a graficky hnusný).
-
Standa
- smartmaniak

janac_marek: Ono právě jde o to, co si daný uživatel umí přizpůsobit - v tom je právě ta výhoda jeho otevřenosti. Díky tomu, že právě toto umím, jsem nikdy nemusel nadávat Windows Mobile a nikdy jsem nemusel nadávat na Android. A to jsem nemusel dělat kraviny jako upravovat registry, flashovat rom a podobně. Stačilo využít normální aplikace.
A chápu i uzavřenost z hlediska programátora, vždyť výhodou je, že WP je zatím nejstabilnější a nejrychlejší mobilní platforma. Ale beru to i z hlediska uživatele: je krásné, že oproti Androidu ušetřím jeden restart za 14 dní (cca 60s) nebo denně ušetřím 7 sekund kvůli rychlejšímu pohybu v menu, ale k čemu, když se pak nepřipojím k cizímu počítači, ze kterého chci nějaká data? Ano, mám sice superrychlý systém, ale skončím na tak jednoduché věci. Androiďák se připojí, velké pdf stáhne a jde. Pokud je počítač připojený k netu, pdf si pošlu, a pokud mám štěstí, že mám dostatečné FUP, za nějaký čas se stáhne a můžu číst i já. Ovšem minimálně o 10 minut později. A z tohoto hlediska použitelnosti narážím docela často.
Budu se zase opakovat, až bude 100% všude k dispozici nějaký druh neomezené bezdrátové sítě, a to i v mobilech všech lidí, a zároveň neubude mít WP svou sérii drobných nešvarů, budu moct říct ano, tato platforma je uživatelsky neomezující. Zatím to ale tak není a Android má stále výhodu.
EDIT:
Radek Hulán: 1000x píšu chápu. Já CHÁPU výhody WP7 - sám ho mám, vím co umí. Souhlasím i v tom, že (subjektivně pro nás) je GUI Androidu hnusné, ale to je pro mě i iPhone. Vždyť tady když přijde neznalý člověk na fórum, tak vidí jediné: WP a iPhone jsou nejlepší platformy na celém světě a Android je nehorší. Jenže to není pravda, každý má jiné potřeby a být trošku objektivní by neškodilo. Já už si tu pomalu začínám připadat jak na mabilních bulvárních serverech.
A chápu i uzavřenost z hlediska programátora, vždyť výhodou je, že WP je zatím nejstabilnější a nejrychlejší mobilní platforma. Ale beru to i z hlediska uživatele: je krásné, že oproti Androidu ušetřím jeden restart za 14 dní (cca 60s) nebo denně ušetřím 7 sekund kvůli rychlejšímu pohybu v menu, ale k čemu, když se pak nepřipojím k cizímu počítači, ze kterého chci nějaká data? Ano, mám sice superrychlý systém, ale skončím na tak jednoduché věci. Androiďák se připojí, velké pdf stáhne a jde. Pokud je počítač připojený k netu, pdf si pošlu, a pokud mám štěstí, že mám dostatečné FUP, za nějaký čas se stáhne a můžu číst i já. Ovšem minimálně o 10 minut později. A z tohoto hlediska použitelnosti narážím docela často.
Budu se zase opakovat, až bude 100% všude k dispozici nějaký druh neomezené bezdrátové sítě, a to i v mobilech všech lidí, a zároveň neubude mít WP svou sérii drobných nešvarů, budu moct říct ano, tato platforma je uživatelsky neomezující. Zatím to ale tak není a Android má stále výhodu.
EDIT:
Radek Hulán: 1000x píšu chápu. Já CHÁPU výhody WP7 - sám ho mám, vím co umí. Souhlasím i v tom, že (subjektivně pro nás) je GUI Androidu hnusné, ale to je pro mě i iPhone. Vždyť tady když přijde neznalý člověk na fórum, tak vidí jediné: WP a iPhone jsou nejlepší platformy na celém světě a Android je nehorší. Jenže to není pravda, každý má jiné potřeby a být trošku objektivní by neškodilo. Já už si tu pomalu začínám připadat jak na mabilních bulvárních serverech.
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Nechápeš. BLábol "to samé je Android - buď jej pochopíš, a v tu chvíli se ti stane perfektním pomocníkem, nebo nepochopíš a nezvládneš" je prostě blábol. To co jsem psal nemá Android ani jako vestavěné aplikace (základ Adnroidu neumí skoro nic), ani jako stažitelné, třetích stran. Špatně se pracuje s kontakty, sociálními sítěmi, emaily, dokumenty a kanceláří, prostě vším základním. Z mého pohledu je to příliš primitivní systém a proto leží pod stolem.. (hnusný vzhled a nestabilita je až druhutná)
A ještě hůře jsou na tom tablety - nedávno jsem si hrál s Galaxy Tab 10.1 a skoro jsem si začal vážit iPadu 2 ;)
A ještě hůře jsou na tom tablety - nedávno jsem si hrál s Galaxy Tab 10.1 a skoro jsem si začal vážit iPadu 2 ;)
Netušíte, proč když přes webový market place přidám hodnocení app, tak se nezobrazí v Zune u té aplikace?
- Tealc_EU
- přispěvatel

- Zařízení: Honor 7
Může mi někdo pomoci v čem je problém ? Snažím se telefon odemknout a upravit ten registr a udělal jsem všechno podle návodu "Jak odemknout zařízení" ale píše mi to pořád stejnou chybu. (viz příloha)
Prosím pomůže mi někdo kdo měl stejný problém ? Děkuji
Prosím pomůže mi někdo kdo měl stejný problém ? Děkuji
- Attachments
-
- Chyba.jpg
- (149.93 KiB) Downloaded 1 time
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Odemykáš telefon s verzí Windows Phone maximálně 7008?
-
Standa
- smartmaniak

Radek Hulán: Jasně, prostě pokud neuznám váš jediný správný pohled, že WP je nejlepší, tak nechápu nic. Je mi líto, ale já se na věci dívám objektivně, a prostě nemůžu říct, že WP je absolutně nejlepší a Android propadák.
Hele, váš fanatismus už není ani vtipný (vtipný je u iPhone, protože ho nevlastním) a s popularitou WP se začíná zvyšovat - poznal jsem to sám, když jsem si dovolil zveřejnit oficální twít o tom, že Dell neopraví fotoaparát - negativní zprávy se tu prostě neříkají. Nicméně já je říkat budu, zvykněte si
¨.
Tím pro dnešek končím v debatě o tom, jak je WP to nejlepší na světě pro všechny.
Hele, váš fanatismus už není ani vtipný (vtipný je u iPhone, protože ho nevlastním) a s popularitou WP se začíná zvyšovat - poznal jsem to sám, když jsem si dovolil zveřejnit oficální twít o tom, že Dell neopraví fotoaparát - negativní zprávy se tu prostě neříkají. Nicméně já je říkat budu, zvykněte si
Tím pro dnešek končím v debatě o tom, jak je WP to nejlepší na světě pro všechny.
- Tealc_EU
- přispěvatel

Mám verzi 7.0.7392.0Vlasta W. wrote:Odemykáš telefon s verzí Windows Phone maximálně 7008?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Verzi 7.0.7392 chevronem neodemknes.Musis udelat downgrade jak ti psal Vlasta na 7.0.7008
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Chevron umí odemykat max. do 7.0.7008. Buď flashni zálohu starší ROM ze Zune, nebo třeba někoho popros o developerský unlock přes vzdálenou plochu, abys mohl nainstalovat aplikace, které unlock udělají...
Pokud jsi student, situace vážně hodně a hodně usnadňuje možnost legálního unlocku.
Pokud jsi student, situace vážně hodně a hodně usnadňuje možnost legálního unlocku.
-
janac_marek
- smartguru

Ale tu ja nesúhlasím. Pretože Android proste neponúka to, čo chcem, aj keby som bol neviem aký advanced userStanda wrote:janac_marek: Ono právě jde o to, co si daný uživatel umí přizpůsobit - v tom je právě ta výhoda jeho otevřenosti. Díky tomu, že právě toto umím, jsem nikdy nemusel nadávat Windows Mobile a nikdy jsem nemusel nadávat na Android. A to jsem nemusel dělat kraviny jako upravovat registry, flashovat rom a podobně. Stačilo využít normální aplikace.
Proste Android neponúka tak kvalitnú podporu Exchange (áno, z pochopiteľných dôvodov...) -
Navyše celkovo podpora Exchange záleží aj na samotnom výrobcovi, čo je pomerne frustrujúce. Veď HTC Desire HD nepodporoval Exchange 2010 ani v dobe, keď to až taká novinka nebola.
Na to-do (tasky) môžem zabudnúť.
Mohol by som pokračovať.
Tých vecí, ktoré Android nevie je obrovské množstvo. WP 7.5 nie je len o FB a silnej integrácii.
Takisto Sharepoint rozbehávať na Androidu nie je na 2 minuty a tá kompatibilitá (áno, zase z pochopiteľných dôvodov) nie je ktovie aká.
Takže ja si stojím za tým, že dnes je pre biznis (po česky byznys
Navyše zahŕňa také tie ľudské (sociálne) funkcie, ako FB a podobne.
To spárovanie kontaktov je super (netrvdím, źe iné systémy to nevedia, ale tam to nie je ono ...).
Micrsofotu chýba už len to, aby obrázky ku kontakom syncovalo aj cez Exchange, nech to mám proste všade (ale toto zase porieši W8).
Fotky ku kontaktom tu máme dlhodobo. No až teraz to začína byť konečne použiteľné.
Máloktoré riešenie u Androidu je vyhovujúce. Napríklad také HTC to bastlí tak nechutne, že ku kontaktom do poznámky normálne pridá svoj XML tag, podla ktorého kontakty páruje. Proste humus (otvorenosť).
- Tealc_EU
- přispěvatel

Aha...tak to se s tím tady 3 hodiny zbytečně štvu
Tak OK můžeš tedy prosím napsat jak provedu tu "aktualizaci" v tom Zune zpět na tu poslední verzi ? Student už bohužel dáááááávno nejsem....spíš se pomalu valím k důchodu