Windows Phone a synchronizace s Outlookem přes kabel
-
mino
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy i7500,Samsung Galaxy Tab 8.9
smutné, už to je ako u iPhonu, ak niečo WP7 nevie, tak to netreba vlastne je to aj výhoda
Nikdo tady nerekl, ze je to vyhoda, bylo tady receno, ze to mnozi uzivatele nepouzivaji a to je podstatný rozdíl.
souhlasím s xhandhi ale co mně vadí nejvíc a na co bych se chtěl taky zeptat místních guru...
proč MS s WP7 nepodporuje hovory po kabelu??, je to mnohem bezpečnější a třeba O2 to umí i s 20 let starým přístrojem TESLA!!???
Jestli to nebude implementováno ani v Mangu, budu muset i nadále hovory posílat po ozbrojeném messengerovi.....a můj DELL mi bude nanic..
proč MS s WP7 nepodporuje hovory po kabelu??, je to mnohem bezpečnější a třeba O2 to umí i s 20 let starým přístrojem TESLA!!???
Jestli to nebude implementováno ani v Mangu, budu muset i nadále hovory posílat po ozbrojeném messengerovi.....a můj DELL mi bude nanic..
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Synchronizace s outlookem nikdy nebude, protože outlook je klient. Na druhém konci je vždycky nejaký server a tak se nyní synchronizuje přímo s nim.
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Bohužel to někteří jedinci nechápou 
presne tak sa správajú iOvce a tu to je podobné...mino wrote:smutné, už to je ako u iPhonu, ak niečo WP7 nevie, tak to netreba vlastne je to aj výhoda
-- doplnění předchozího příspěvku (pon zář 26, 2011 0:36) --
správne si to napísal: Outlook je klient na príjímanie a odosielanie elektr. pošty /mimo iného kalendár, poznámky,úlohy,kontakty.../steelspace wrote:Synchronizace s outlookem nikdy nebude, protože outlook je klient. Na druhém konci je vždycky nejaký server a tak se nyní synchronizuje přímo s nim.
ALE JA sa bavím STÁLE o tom čo je napísané v zátvorke/kalendár,poznámky,úlohy ale hlavne kontakty/ a o týchto údajoch sa bavím JA CELÝ ČAS...
Každý mi tu vypisuje veci okolo Exchange a el. pošte...toto ja neriešim pretože táto komunikácia a súbory sú ešte aj vnútrofiremne šifrované....takže to môže "lietať" kade chce a ak sa s tým niečo stane je to problém našej firmy ...
ale ja si tieto súbory a "data" v notebooku /rozšifrujem,rozbalím/ a ukladám do napr. kalendára,poznámok alebo kontaktov...a tieto /rozbalené/ informácie sa nemôžu zasielať niekde na cloud...CHÁPETE UŽ KONEČNE?
JA ani vlastný tel. zoznam nemám nikde na cloud synchronizovaný a nieto ešte firemných partnerov a klientov...
nie som paranoik ale sú údaje ktoré JA DOBROVOĽNE poskytovať iným subjektom nemusím...
Svoje vlastné veci si riešim ako ja uznám za vhodné, napr. ja nemám problém mať na Picase 1GB mojich a rodinných fotiek ale CUDZIE ÚDAJE ?/napr. t.č., adresy,dátumy narodenia atd./ to si nikdy nedovolím a ani nemôžem...tomu sa hovorí ochrana osobných údajov a je na to aj ZÁKON č.428...
-- doplnění předchozího příspěvku (pon zář 26, 2011 0:38) --
a podstatný rozdiel je to MAŤ A NEVYUŽIŤ TO AKO NEMAŤ A POTREBOVAŤ....L4RRY wrote:Nikdo tady nerekl, ze je to vyhoda, bylo tady receno, ze to mnozi uzivatele nepouzivaji a to je podstatný rozdíl.
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Obávám se, že pokud si po firmě posíláte šifrované offline seznamy kontaktů, patříš asi mezi promile uživatelů Windows Phone, kteří něco takového dělají. Každá normální firma má poštu, kontakty, kalendáře na Exchange serveru, odkud se s telefonem synchronizují OTA. Je pak jen na nastavení bezpečnostních politik, jak s nimi zaměstnanci a zařízení nakládají. Nicméně offline distribuce šifrovaných údajů je jen jiný výraz pro paranoiu kříženou s neschopností IT oddělení.
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
RE: Windows Phone a synchronizace s Outlookem přes kabel
Xsarahdi: Sorry, ze to napisu jeste jednou jako pro blbecky, ale opravdu jsi tak nechapavy nebo ti to tady mame psat v kazdem prispevku, ze nemas pouzivat velka pismena?!
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
RE: Windows Phone a synchronizace s Outlookem přes kabel
K tem dotazum- nechapu, co furt resite. Proste to berte jako fakt a tecka. Pokud vam to nevyhovuje, tak pouzivejte stare WM a mate po problemu. Take stale dokola neresim, proc nema iphone HW klavesnici. Proste nema, zabrecel jsem si a je to. Horsi nez decka ve skolce 
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
To je moc hezká pohádkaxsarahdi wrote:Každý mi tu vypisuje veci okolo Exchange a el. pošte...toto ja neriešim pretože táto komunikácia a súbory sú ešte aj vnútrofiremne šifrované....takže to môže "lietať" kade chce a ak sa s tým niečo stane je to problém našej firmy ...
ale ja si tieto súbory a "data" v notebooku /rozšifrujem,rozbalím/ a ukladám do napr. kalendára,poznámok alebo kontaktov...
Re: Windows Phone a synchronizace s Outlookem přes kabel
To je pekne cteni tady
Ale musim upresnit jednu polopravdu. Pokud je mysleno synchro mobil-outlook primo a se vsim (slozky, ukoly, poznamky) tak jak to bylo ve WM5/6, tak tohle Android NEUMI. A je spousta lidi jako jsem ja, kteri presli od WM k Androidu a tohle bylo prvni sklamani a kazdy to vyresil bud imapem nebo presmerovanim na gmail.
-
Radek Hulán
- smartstar

Samozřejmě, že to Android neumí. Dodává to jen HTC jako dodatečnou aplikaci pro své telefony, a v hodně případech nefunguje:
http://www.htc.com/cz/SupportViewNews.a ... ews_id=918" onclick="window.open(this.href);return false;
Samotný Google to nenabízí. A ani to není nutné, majitelé lepších emailů, co mají sice veřejně emaily, soubory v nich a citlivá data, ale s kontakty neběhají ozbrojení kurýři po firmě to nepotřebují ;)
Ta pohádka od xsarahdi prostě pobavila
http://www.htc.com/cz/SupportViewNews.a ... ews_id=918" onclick="window.open(this.href);return false;
Samotný Google to nenabízí. A ani to není nutné, majitelé lepších emailů, co mají sice veřejně emaily, soubory v nich a citlivá data, ale s kontakty neběhají ozbrojení kurýři po firmě to nepotřebují ;)
Ta pohádka od xsarahdi prostě pobavila
už som sa tu nechcel vôbec prihlásiť ale dnešná diskusia na mobil cz mi nedala...asi niesom sám kto rieši podobne "stupídny problém" a to offline synchronizáciu s Outlookom...
http://mobil.idnes.cz/diskuse.aspx?iddi ... amsung_ada" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mobil.idnes.cz/diskuse.aspx?iddi ... amsung_ada" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Radek Hulán
- smartstar

Já myslím, že ten stupidní problém řeší hodně lidí, kteří nechtějí pochopit, že když si koupili telefon z roku 2011, není běžné do něj ládovat email od Seznamu z roku 1998, který neumí sync kontaktů a kalendáře.
Do moderního auta taky nedávám olovnatý benzín.
Řešení, několikrát napsané, je ale opravdu snadné - založit si zdarma Hotmail, přesměrovat na něj ten Seznam.cz, a používat online služby z roku 2011, ne 1998. Hotmail umí emaily (25GB), kalendář, kontakty, messenger, Skydrive (25GB) a další. I na vlastní doméně.
Řešení, několikrát napsané, je ale opravdu snadné - založit si zdarma Hotmail, přesměrovat na něj ten Seznam.cz, a používat online služby z roku 2011, ne 1998. Hotmail umí emaily (25GB), kalendář, kontakty, messenger, Skydrive (25GB) a další. I na vlastní doméně.
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
To stejně nepochopí, nemá to cenu.
Já xsarahdi chápu, řešil jsem podobný problém. Proč bych měl platit někomu za datový paušál jen proto, abych měl údaje aktuální, když přece máme dráty? Tenhle vývoj je podle mě slepá ulička. Trochu jsem pátral a našel jsem tohle : http://mobile.itek.cz/stolni-telefony-k ... X-TS620FXW Byla s tím spokojenost. Kontakty to taky umí a funguje to na starém dobrém drátě - nemusel jsem nikomu nic platit, moje paranoia z nezabezpečených cloudů taky pominula. Jednoho večera ale vypli elektřinu a telefon byl rázem k ničemu. Musel jsem tedy pátrat dál a našel tohle http://aukro.cz/telefon-klasicky-stary-i1835891040.html. V kombinaci s http://sesity.heureka.cz/ivory-poznamko ... -x-140-mm/ a http://kulickova-pera.heureka.cz/propiska-trumtrumf/ dostaneme telefon s kontakty, kterej funguje naprosto pořád, včetně výpadků elektřiny. A pokud budete zápisník s propiskou nosit stále s sebou, budete mít kontakty dokonce aktuální! Bez elektřiny, bez datových paušálů a podobných nesmyslů ,které jen tahají peníze a jsou k ničemu! Tohle žádnej novej pseudomoderní nablejskanej mobil nedokáže, ať si tady ti kluci říkaj, co chtěj. Určitě je, xsarahdi, nenechte se vám vysmívat, oni vůbec nevědí...
Ďakujem za vysvetlenie ale ja som riešil iný problém....Radek Hulán wrote:Já myslím, že ten stupidní problém řeší hodně lidí, kteří nechtějí pochopit, že když si koupili telefon z roku 2011, není běžné do něj ládovat email od Seznamu z roku 1998, který neumí sync kontaktů a kalendáře.
TEN,že výrobok MS nieje schopný spolupracovať s app. TOHO ISTÉHO výrobcu teda MS...je to NELOGICKÉ
keby to tak bolo ako tu píšete,že je to už prežité tak potom prečo ostatné OS to podporujú??? a WP7.5 ako jediný nie??? keby nebol Outlook tak rozšírený a používaný tak nepoviem ani slovo
to ako keby najnovší Android 4.0 nepodporoval Google maps...veď sú aj iné alternatívy ....NELOGICKÉ
alebo ako keby Mercedes prestal montovať do svojich áut airbag alebo ABS aj keď je to ich vynález lebo je to IN, ale ostatný výrobcovia by to montovali ďalej...NELOGICKÉ
Ja netvrdím,že netreba posúvať hranice ďalej dopredu ale prečo nedať na výber? kto chce nech si používa CLOUD a komu to vadí tak OFFLINE...ale mať na výber ako u ostatných OS...radšej mať a nepotrebovať ako nemať a potrebovať...ľudová múdrosť platná stále...
Povedzme si otvorene, kolko domacnosti ma zakupeny Outlook (drviva vacsina domacnosti, ktora ma Outlook, tak ho "ukradla")? Kolko firiem ma Outlook bez exchange servera? Alebo inak, naco je niekomu doma Outlook (vacsinou aj tak kradnuty) bez exchange, ked je kopec fungujucich free alternativ?
Jen tak pro zajímavost: které jiné platformy umí Kabelem synchronizovat offline obsah z Outlooku kabelem z PC do telefonu?
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Lidi, všichni tady mluvíte o tom, jak je synchronizace přes kabel strašně archaická. Dobře, ale na to se tady xsarahdi neptal.
Jednoduchá odpověď: ne, přímo přes kabel synchronizovat Outlook a WP7 nejde. Oklikou to jde třeba přes cloud (Hotmail Connector), ale ty ho odmítáš; co pak s tebou?
Vysvětlení: MS s tímto způsobem přenosu zřejmě do budoucna nepočítá a ani ho neplánuje přidat, aspoň podle toho, co vím já.
Ještě trochu odbočím k (ne)podpoře vlastních řešení: co vím, MS měl ve svých službách (zejména online!, u desktopu to nebylo tak zlé) vždy nějakou formu schizofrenie; jedna divize neví, co dělá druhá, služby si vzájemně nerozumí, nejsou tak dobře propojené apod. Musím však říct, že se to pomalu lepší.
Na obranu říkám, že třeba čistý Android bez prográmků od různých výrobců synchronizovat s Outlookem také neumí. iOS tu možnost má.
Jednoduchá odpověď: ne, přímo přes kabel synchronizovat Outlook a WP7 nejde. Oklikou to jde třeba přes cloud (Hotmail Connector), ale ty ho odmítáš; co pak s tebou?
Vysvětlení: MS s tímto způsobem přenosu zřejmě do budoucna nepočítá a ani ho neplánuje přidat, aspoň podle toho, co vím já.
Ještě trochu odbočím k (ne)podpoře vlastních řešení: co vím, MS měl ve svých službách (zejména online!, u desktopu to nebylo tak zlé) vždy nějakou formu schizofrenie; jedna divize neví, co dělá druhá, služby si vzájemně nerozumí, nejsou tak dobře propojené apod. Musím však říct, že se to pomalu lepší.
Na obranu říkám, že třeba čistý Android bez prográmků od různých výrobců synchronizovat s Outlookem také neumí. iOS tu možnost má.