Samsung Galaxy S III by mohl disponovat extrémně výkonným HW

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

bkf1: Nevím jestli jsi někdy porovnával GPS v nějakém telefonu a Qstarzku s MTKII chipsetem. Má to jednu nevýhodu, další krabička, co potřebuje nabíjet/nahrávat aGPS data. A teď si dlouze můžeme povídat o výhodách... Zjistíš, že interní GPS,pokud ji chceš fakt používat je o vetsich kompromisech. Dále pak SW klávesnice, nereaguje v rukavicích, v chladu, ve vlhku, blbě se s ní pracuje za pohybu...mě osobně to přijde opět jako o vetsich kompromisech. Apod. Já to zařízení prostě používám i mimo kancelář;-)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

uni wrote:Nevím jestli jsi někdy porovnával GPS v nějakém telefonu a Qstarzku s MTKII chipsetem.
Ja tehdy porovnaval s nejakym Garminem (cena kolem 7,5 tis.) a TomTomem (cena kolem 6 tis.) bohuzel jake tam byly cipy nevim (tipoval bych sirf3, ale fakt nevim) :-/ Jeste si pamatuju, ze me parkrat pobavilo, ze jsem mel fix paradoxne drive :-)
uni wrote:Dále pak SW klávesnice, nereaguje v rukavicích, v chladu, ve vlhku
Ano byl to vyborny napad davat kapacitni displeje do telefonu...
uni wrote:Apod. Já to zařízení prostě používám i mimo kancelář;-)
Ja taky :wink:

TO dwbmb:
Mno jo LG... :) Stejne mi to ale prijde trochu divny :-/ Nemas neco s nabijeckou? Nevypadava treba (pritelkyne mela ten samy problem)? A mas v poradku napeti ze zapalovace (pritelkyne mela taky ten samy problem)?
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Žádný jiný telefony s tim neměly a nemaj problém. No jo, to se řekne "Mno jo LG...", ale sežeň dneska telefon s normálníma tlačítkama :/
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

LG Optimus 2x S tímhle nemá problém, ale je to problém více telefonů, než jen LG...Nevim proč si lidi myslí LG=brak, HTC-super, ono za cenu okolo 4tis. se nedá očekávat žádná velká sláva.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Thompson wrote:LG=brak, HTC-super
Ja si myslim LG=brak, HTC=brak, Samsung=super (relativne :) )
Thompson wrote:za cenu okolo 4tis. se nedá očekávat žádná velká sláva.
Mno to mas pravdu... ja osobne bych ani nedoporucoval v takove cenove relaci uvazovat o Androidu :-/ To je tak na nejakou symbianovou Nokii...
Thompson
smartguru
smartguru

Post by Thompson »

Brát Samsung jako super mi příjde zcestné, pokud mluvíme o HW tak bych pochyboval, ale o tom ostatním to nemůžeš ani myslet vážně.
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Tak to než Nokii (která má dobré modely kolem 8k) bych se snažil v této cenové hladině o nějaký HVGA Android. Nebo bazar iPhone.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO Thompson:
Z tech vsech pseudo "top" zarizeni mi nejlepe porad vychazi SGS2 a to o NEKOLIK DELEK, takze pro me je ted Samsung TOP, coz se samozrejme muze klidne zmenit, kdyz SE zmeni procesory a updatovaci politiku.

TO UNI:
Ano bazar se da, ale pokud pujdeme cestou noveho telefonu, tak ja bych vybral C5-03, pokud bereme, ze uzivatel ma takove ty obecne bezne nebo trosku nizsi naroky (coz koresponduje i s tou cenou) tzn. GPS (offline samozrejme), Wi-Fi, nejake fotitko, obcas nejaka jednoducha hra na pobaveni (java staci)... mozna 5230ka o tisic levnejsi by byla i lepsi volba, protoze u C5-03 ta tisicovka navic neni moc poznat a navic u 5230ky je lepsi vydrz baterie, coz oceni ti, kteri se radeji vzdaji kvality fotek, ktere jsou stejne uz tak na spatne urovni :-/
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Tak celý zombie byznys kolem Nokie je poslední roky živeny navigací Ovi, kdyby nebyl jí, po Nokii by právem neštěkl ani pes. Krom oné navigace a příp.vcelku solidnímu Exchange napojení nemá co nabídnout.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Mno je to tak. Rikam... levny telefon s navigackou - Nokia. Kdyz Android, tak pojdme nekam na nejakych aspon 6 tisic.

PS: Tahle S3ka bude, podle me, tak za nejakych 15/16 papiru a zajima me, s jakym chabakem prijde HTC, ktere bude stat stejne :) Mno hlavne aby sla jeste dolu SGS2ka, protoze ta GPSka mi proste neda spat :-) Pravda kupovat novy tel. JEN kvuli GPSce (je fajn kdyz se clovek docte ve vsech recenzich ze SGS1 ma GPSku OK a pak v realu prd)... :???:
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Thompson wrote:Brát Samsung jako super mi příjde zcestné, pokud mluvíme o HW tak bych pochyboval, ale o tom ostatním to nemůžeš ani myslet vážně.
A co dneska považuješ za super? LG? To snad ne...jo Samsung má chyby,ale pořád je to jedna z nejlepších voleb co si dneska můžeš koupit,pokud nepočítám třeba Motorolu,která má prostě bezkonkurenční telefony(Atrix,Photon)
Thompson
smartguru
smartguru

Post by Thompson »

Ano LG přineslo HW velmi výkonné ( blízko k Samsungu) a kvalitativně dobré (lepší než Samsung, ale ne jak HTC) přístroje za rozumnou cenu.Když jsem měl Desire bylo to kvalitní zařízení, ale oproti SGS I HW slabší, ale u 2x rozhodně nemám pocit že je slabší v čemkoliv jak SII.A ať mě SGSáci ušlapou, ale tohle je pravda LG má Tegru, ale sice nezvládne fullHD v high profilu (nevim ani co to je) ale na všechno ostatní stačí a fullHD natáčí tak i tak a s Tegrashopem má víc her jak SII a Sensation.Neříkám, že SW nebyl zabugovaný, ale u kterého zařízení ne?Opravdu potom nechápu ty chvalozpěvy na Samsung když akorát dělá telefony podobné iPhonu s lepším HW, protože má vždy čas. náskok a kvalita konstrukce 0 a SW je většinou taky žalostný.

bfk: Jedinný argument pro tebe je rádoby výkonnější HW, víc ram, která je podle mě jen tak navíc a lepší displej, nemyslím zobrazení, ale podsvětlení.Mínus je cena, konstrukce a iPhone vzhled.SW Bugy vynechávám v téhle komunitě jdou mimo.

Greenarrow: Dneska je nejlepší koupit si iPhone, Jailbreaknout si ho a máš na 2roky 100% stabilní zařízení, s tunou aplikací, který je kvalitní, software se skvěle zálohuje.Upřímně kdybych se rozhodoval jestli dát 14 za SII nebo 17 za iP 5, dám radši 17.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Já bych neřekl,že iPhone má nějak víc app jak android,teda já android nemám,ale her má dost a aplikací taky,to máš tak velký nároky na mobil,že potřebuješ x stovek tisíc aplikací? Jediný co já na iP používám jsou hry a navigace(navigon) a ty hry co hraju na iP jsou i na androidu naopak mi na iphonu chybí různý launchery na úpravu témat,nastavení apod
A nehorázně mě otravuje diktarura HW(např velikost displeje)
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Zkusím "ocitovat" jednu z reakcí zakladatele kešky: "tato keš byla založena spíše jako test mého nového SGS II, mno upřímně řečeno oproti mému dosavadnímu HP....". Toto pro mě rozhodně není alfa&omega reakcí na Samsungy (mám trochu větší rozhled:-) ), ale jen jak ohlas "z lidu..." a jaksi potvrzení toho, co tu tvrdím.

GreenArrow_: nejsem si jist, o jaké diktatuře mluvíš, někdo dělá to, někdo toto, ty si vyber, že by někdo diktoval....

Pravdou je, že jsem měl pocit, že počet jader vyjadřuje pro mnohé "vyspělost" platformy, realitou ale asi spíše je, že toto zastupuje spíše uhlopříčka displeje. Jakoby velikost=kvalita. Proč, to absolutně nechápu (přenesení hodnot odjinud?). Pro mě osobně je vyspělostí spíše to, co nabídne ve své ceně (ne, co by mohl nabídnout). A když vezmu iPhone, který vzhledem ke svým parametrům nabídne naprosto špičkové parametry (rychlost, kapacitu, kvalitu zobrazení, kvalitu reprodukce, možnosti rozšíření, podporu výrobce,...) stále mi iPhone vychází jako těžký hiend. To, že někdo chce větší uhlopříčku s tím přeci nesouvisí.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Však já si vyberu v tom problém není,já reagoval na Thompsona,že nejlepší volba je dnes iPhone,podle mě není,podle tebe je,a o tom to je
Diktatura-prostě celej Apple no...vynikající SW,ale vždycky omezený HW,já třeba zbožnuju Mac OS,ale co mám dělat když mě jejich NTB prostě nevyhovují? Udělám si hackintosh a používám ho na windows NTB
Aby jsi nepochopil špatně,nechlubím se warezem,ale nechci být otrokem Applu a každý rok zvesela očekávat obměnu HW za novější intel procesory a ještě se dozvědět,že do 13" modelu nedají dedikovanou grafiku
Proč apple neuvolní Mac OS třeba pár firmám,aby dělali další typy notebooků,než dělá Apple? Já jim svoje peníze dávat nemusím,když je něchtějí!
To samé platí o iOS a jejich slavným 7" tabletu,kterej nechtěji udělat-když ho nechtějí udělat,tak ho koupím od Samsungu s androidem,já jim ustupovat nebudu
A to je to co mám rád na windows a androidu-někdo tomu říká rostříštěnost,já to považuju za pozitivum
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Apple v žádném případě není diktátor. Apple je vysvobozením pro všechny hlupáčky, kteří svůj život s WM prožili v registrech a flashování romek na WM v domnění, že jsou ti největší hackeři na světě, a pro celou tuto velkou slávu zapomněli svá pda používat. Až s Applem pochopili to, k čemu my jsme měli WM po celou dobu jejich IT puberty, a proto jsou mu zaslepeně a oprávněně vděčni. Apple sice nastavil užší mantinely, ale jen díky tomu se tito "hackeři" naučili svůj telefon používat... :-)
Samozřejmě nemluvím o té spoustě uživatelů, kteří iPhone prostě používají s otevřenou myslí, ale o těch zaslepených a věčně nazlobených 5% tady a na jiných fórech, kteří jsou tak strašně moc proti všemu, co není jako Apple. :-)
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

GreenArrow: no to máš tak. Apple prostě nechce řešit xyz milionů potíží (od mizerných řadičů pro SSD po nedostatečné napájení na předeních USB). Prostě má OS, vezme nějakou množinu HW, potestuje, poladí, vydá ucelený produkt, který neselže (pokud neudělá chybu) na mizerném ovladači nebo špatně udělaném firmware od výrobce. Prostě jiný přístup. Navíc jeho přístroje mají unikátní záležitosti (mag safe-ten bych zákonem nařídil všem, btw..., touchpad, unibody, ...), kvůli kterým mnohým stojí za to koupit právě Apple. Proč by tyhle zbraně měl dávat do rukou jiných?
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Standa wrote:o těch zaslepených a věčně nazlobených 5% tady a na jiných fórech, kteří jsou tak strašně moc proti všemu, co není jako Apple. :-)
Ja bych rekl ze tech 5% plati spise pro ty nezaslepene, kteri pouzivaji Apple, ne protoze to je Apple, ale proto, ze je to pro ne nejlepsi a uznaji, ze pro narocnejsi uzivatele to neni. Me Apple nevyhovuje, protoze ja mam dosti specificke naroky a chci si veci sobe prizpusobit, aby se mi co nejlepe pouzivali, ale uznam, ze vetsine se kvuli nejakemu prizpusobeni nechce do niceho vrtat a radsi zvykne na to, co je uz z vyroby a neda se zmenit (a uznam take, ze "neda se zmenit" muze byt i vyhodou protoze "neda se zmenit"="neda se uzivatelsky dodrbat").
Co ale neuznam je, kdyz nekdo rekne "tohle je nejlepsi pro vsechny".
Thompson wrote:u 2x rozhodně nemám pocit že je slabší v čemkoliv jak SII
A co displej? Jinak Tegra2 je podle me porad nejvykonejsi GPU, kteremu se blizi akorat tak Texas Instrument. Uvidime jak na tom bude GPU v SGS3, ale podle me zase nVidia urve prvenstvi, az vyda novou Tegru...
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

No kdybych měl soudit applisty (a teď pomalu už i WPisty) jen podle internetu, získám značně pochmurný výsledek, to jo. Ale když vezmu applisty co znám i z reálného života, jsou to všichno normální, rozumně uvažující lidé (možná mám na takové štěstí), kteří umí střízlivě uznat nevýhody svých jednoduchých platforem (WP, iOS). Takže z mého pohledu platí těch 5% jen pro ubečené ovce na fórech.
Ovčím applistům jsem se samozřejmě vždycky smál, ale je mi líto, že už se tito fanatici pomalu objevují i u WP7. Ale co nadělám, omezená platforma přitahuje omezené uživatele a to co se stalo iOSu, se nevyhne ani WP, budu si muset zvyknout :-).
bkf1 wrote:Me Apple nevyhovuje, protoze ja mam dosti specificke naroky a chci si veci sobe prizpusobit, aby se mi co nejlepe pouzivali, ale uznam, ze vetsine se kvuli nejakemu prizpusobeni nechce do niceho vrtat a radsi zvykne na to, co je uz z vyroby a neda se zmenit (a uznam take, ze "neda se zmenit" muze byt i vyhodou protoze "neda se zmenit"="neda se uzivatelsky dodrbat").
Co ale neuznam je, kdyz nekdo rekne "tohle je nejlepsi pro vsechny".
Naprostý souhlas ;-). Jen dodám, že dodrbání vlastní vinou by si tyto ovečky nikdy nepřiznaly, ačkoli hned ve vedlejším threadu na sebe nevědomky prásknou, že si neumí nastavit ani tak jednoduchou věc jako widgety :grin:.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

bkf1 wrote:ty nezaslepene, kteri pouzivaji Apple, ne protoze to je Apple, ale proto, ze je to pro ne nejlepsi a uznaji, ze pro narocnejsi uzivatele to neni.
cize ak hocikto vyhlasi ze je narocny uzivatel, nie je ovecka a ma zaroven apple tak je to zle a nerealne? :smt017 a moze to byt ktokolvek? vzdy ma udivovalo, ako nenapadne do svojich postov vsetkych uzivatelov iphoneu skatulkujes aj ked v predchadzajucej vete sa snazis povedat nieco ine... :wink:

inak ty ked napsies o niekom ze "uzna" u teba to znamena ze uznal tvoj nazor...ach
Post Reply

Return to “HTC telefony”