Čekání na Mango update

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

Dnes jsem se v tom vrtal a zjistil, že AllowMaxSideloadApps na detekci telefonu nástrojem pro devunlock nemá vliv. A tak jsem zkusil udělat ProvXML s AMSA 7ff... a adresami serverů "". Tentokrát jsem ho ale hodil do HTC ProvXML Deploy a deploynul odtud. A hurá, funguje to. Limit je zbořený a Zune ho po připojení nevrací a telefon je přitom detekovatelný nástrojem pro devunlock. Jupí!
Takze dotaz, lze HTC telefon bez rollbacku na NoDo primet k instalaci interopservices aplikaci? Protoze MaxSideloadApps nenastavim, pokud nemam pristup k registrum, a ten ziskam jen nastavenim te hodnoty po pristupu k registrum :(
Kositch
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Čekání na Mango update

Post by Kositch »

Moc tomu nerozumím, zeptám se tedy přímo - znamená to tedy, že po přechodu na Mango mi například nebude fungovat Navigon, který jsem instaloval na dev unlocked NoDo z xap souboru? Nebo se v případě Navigonu nejedná o interopservices aplikaci, která využívá nativní kód a bude tedy fungovat i na Mangu?
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

Necroman: To, co jsem dělal, jsem dělal na NoDu, viz podpis. Cílem bylo udělat oficiální devunlock, ale zvýšit limit a zabránit jeho snížení po připojení k Zune takovou metodou, aby kvůli tomu zásahu s telefonem nepřestal komunikovat oficiální nástroj pro devunlock, což se mi hned dvěma jinými metodami stalo (pokaždé hardreset). To by pak znamenalo, že pokud by se mi při aktualizaci na Mango tlf zamkl, odemknout bych ho mohl jen oficiálně, ale na to by byl třeba hardreset a navíc právě kvůli interopservices bych už nemohl ten limit zvýšit, dokud by se neobjevil nějaký nový trik. Takhle budu jen doufat, že aktualizace telefon nezamkne a pokud ano, tak nezmění počet sideload aplikací. Tak či onak mám teď načisto nainstalovaný ProvXML Deploy s tím správným ProvXML, kdyby bylo třeba limit zvyšovat.

Kositch: Co využívá Navigon, nevím, ale tak či onak pokud už to máš nainstalované, tak ti to zůstane a bude dál fungovat. Jestli jsem to správně pochopil, v Mangu aplikace využívající interopservices nejdou nainstalovat, ale použít snad bez problému. Kdyžtak mě někdo opravte, v praxi jsem to zatím netestoval. Čekám na oficiální Mango :-)
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

Tak či onak mám teď načisto nainstalovaný ProvXML Deploy s tím správným ProvXML, kdyby bylo třeba limit zvyšovat.
Takze pokud tomu rozumim spravne - Jit na NoDo, Dev unlock, pripravit si ProvXML soubor pro nastaveni AllowMaxSideloadApps 0x7fffffff, pomoci nejakeho file manageru presunout do slozky Windows, dat update na Mango beta2 nebo final pres Zune, potom znova dev unlock, provest HTC connection setup, cimz se odemknou InteropServices? A pokud by ten limit nekdo opet stahnul dolu, tak staci opet pustit Connection setup s tim souborem, ktery snad nikdo nesmaze? To zni dobre :)
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

V podstatě ano, akorát to má háček. Nevím, jestli to tak bude opravdu fungovat :-D Vlastně nikdo ani neví, jestli se telefon po updatu na Mango zamkne nebo ne apod. Jen jsem se snažil odhadnout pravděpodobnost a vytvořit si co nejpřijatelnější výchozí pozici před upgradem, abych se pokud možno vyhnul návratu na NoDo, nebo dokonce šachování s ROMkama apod.

A jinak ProvXML zavádím ne Connection Setupem, ale přímo aplikací HTC ProvXML Deploy, což je XAP, který obsahuje aplikaci a potřebné knihovny Connection Setupu. Na PC do něj vložím CustClear.ProvXML s potřebnými hodnotami registru, deploynu, na telefonu spustím, zmáčknu tlačítko a je to.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

A jinak ProvXML zavádím ne Connection Setupem, ale přímo aplikací HTC ProvXML Deploy, což je XAP, který obsahuje aplikaci a potřebné knihovny Connection Setupu. Na PC do něj vložím CustClear.ProvXML s potřebnými hodnotami registru, deploynu, na telefonu spustím, zmáčknu tlačítko a je to.
Pokud ale HTC ProvXML Deploy pouziva interopservices a update na Mango je vypne, tak ti to fungovat nebude - jedinou moznosti vidim to originalni Connection setup, coz je povolena apliakce, ktera sice saha na registry oklikou, ale funguje i v Mangu
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

To je právě to, co nevím. Aplikace využívající interopservices v Mangu nejdou jen instalovat, nebo nejde používat ani ty už nainstalované? Já měl dojem, že už nainstalované fungují dál.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

Pokud cely zakaz instalace spociva v tom, ze si pristroj pri instalaci kontroluje, zda ma manifest capabalitu interop services nebo ne, tak by to mohlo fungovat... no, brzy to uz zjistime :)
Jinak mam ten pocit, ze pri update na Mango probiha i relock zarizeni a vsechny homebrew se smazou tak jako tak, kdyztak me opravte.
Kositch
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by Kositch »

Hmm to by nebylo příjemné, kdyby se např. Navigon při updatu na Mango smazal a poté již nešel nainstalovat :???:

Jinak to s tou češtinou stále platí? Že když se přidá do registrů klíč Czech, tak se stáhne Mango s CZ lokalizací? A česká klávesnice zřejmě přítomna nebude, jestli jsem to z jiných diskuzí pochopil správně.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Čekání na Mango update

Post by dwbmb »

Nainstalované aplikace s interopservices zůstanou, ale nebudou fungovat (nespustí se, jen probliknou).
Kositch
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by Kositch »

A odinstalovat jdou?

Jinak jsem četl na XDA, že Navigon použivá tu interopservices věc, takže po přechodu na Mango fungovat asi nebude. No nezbývá nic jiného než počkat na oficiální release na Marketplace...
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

Kositch wrote:Jinak to s tou češtinou stále platí? Že když se přidá do registrů klíč Czech, tak se stáhne Mango s CZ lokalizací? A česká klávesnice zřejmě přítomna nebude, jestli jsem to z jiných diskuzí pochopil správně.
Mango update obsahuje uz v sobe vsechny jazyky, vcetne cestiny a dalsich exotickych, akorat se v telefonu nezobrazi na vyber, jenom ty, co tam byly pred tim. Tou upravou se prida do vyberu moznost prepnout i na cestinu.
femx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia 7 Tango

Čekání na Mango update

Post by femx »

Tak me tak napada... kdyz je oficialne potvrzene ze AT&T zacne distribuovat Mango 27/9 nemelo by to znamenat ze, my
co mame nebrendovane telefony bychom se meli aktualizace dockat ten stejny den, nebo lepe jeste drive? Pokud me pamet neklame Microsoft vzdycky tvrdil ze nebrendovane telefony doustanou update jako prvni.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

dobra otazka, a co tedy nebrandovane telefony? Ja mam take takovy :) Nebo kdy ma vypustit Mango cesky Vodafone? :)
Kositch
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by Kositch »

Dopručuji sledovat tuto tabulku, jakmile ji MS zaktualizuje, tak každý bude vědět, kdy mu Mango přistane v Zune...
femx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia 7 Tango

Čekání na Mango update

Post by femx »

Necroman wrote:dobra otazka, a co tedy nebrandovane telefony? Ja mam take takovy :) Nebo kdy ma vypustit Mango cesky Vodafone? :)
Doufam ze cesky Vodafone s tim nema nic spolecneho. Pokud vim Vodafone zadny WP7 telefon v nabidce nema, takze updaty by mely prijit okamzite jak je MS pusti.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Čekání na Mango update

Post by dwbmb »

Všiml jsme si, že tu chybí tenhle rumor :)

"Mango update coming to Deutsche Telekom tomorrow"

http://wmpoweruser.com/wait-is-over-man ... -tomorrow/" onclick="window.open(this.href);return false;
MartinJ
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920 white (GDR3)

Čekání na Mango update

Post by MartinJ »

"Old Windows Phone updates are turned off in preparation for Mango"

http://tinyurl.com/64lh9we" onclick="window.open(this.href);return false;
Fixie
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Čekání na Mango update

Post by Fixie »

na WPCentral je potvrzeno, že Mango pro AT & T bude dnes, což je dobrá zpráva. Můžu to tedy chápat tak že pro nebrandované telefony to bude ve stejný den?
kecirij
nováček
nováček
Zařízení: DELL Venue Pro

Čekání na Mango update

Post by kecirij »

Nevím jestli se nezačíná něco pomalu dít :-D zune mi nedokáže zkontrolovat aktualizace :-D
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”