Windows Phone 7 - Otázky a odpovědi: Všeobecná diskuze
Windows Phone 7: Otázky a odpovědi (všeobecná diskuze)
mě to samé, ihned po synchronizaci s google účtem jsou všechny fotky u kontaktů rozmazané 
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Windows Live fotky se nemění. Google je komprimuje nechutně.
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Kdyby se fotky neměnily, tak bych je měl v zařízení normálně rozlišené tak jako když se natáhnout u kontaktů z Facebooku, nebo se pletu?
Myslíte že vyjde na WP7 něco jako na WM ( spb mobile shell ,cookie home tab editor) na vzhledu Android(na upravení podle sebe) nebo něco takového?..Na stažení s Marketu
-
Vlasta W.
- smartstar

Ne. Nakonec přizpůsobení WP7 vzhledu Androidu by byly asi tak tři kroky zpátky. Vždyť Android je v tomhle srovnatelný s WM6.
Určitě nic takového neudělají..ani s XDA?..jen jestly mám prodávat opět mobil..
nebo jestly je vubec možné to udělat v tomhle systemu..když tam není Root..moc tomu nerozumim

-
premikkoci
- smartguru

- Zařízení: iPhone 4S, iPad 2
No já doufám, že to ani nikoho nenapadá..
Jak jako nenapadá..měl jsem předtím HTC Diamond potom Diamond 2 s WM a chtěl jsem si koupit HTC HD2 s WM a hodit tam Android..ale měl jsem dobrou nabidku HD7čky tak jsem vzal ju pak jsem zjistil že má WP7..i tak jsem si vzal stím že tam snad do budoucna pujde Android WP7 se mi teda vubec nelibí když se podíváte na tohle tak nechapu člověka co řekne že WP7 je hezčí než tohle
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i9WbNkWQGxU[/youtube]
To je nádhera proto jsem chtěl mobil kde to mužu mít.. no nic kdyžtak pujde zas do světa..sakra

To je nádhera proto jsem chtěl mobil kde to mužu mít.. no nic kdyžtak pujde zas do světa..sakra
-
martindeveloper
- nováček

- Zařízení: Samsung Omnia 7
Existuje taková blbost jménem Droid 7, pro dobrý pocit to možná bude stačit.tomthai wrote:Myslíte že vyjde na WP7 něco jako na WM ( spb mobile shell ,cookie home tab editor) na vzhledu Android(na upravení podle sebe) nebo něco takového?..Na stažení s Marketu
O tom vím ale to s SPB nemá nic společného 
Každý máme svoje preference.tomthai wrote:WP7 se mi teda vubec nelibí když se podíváte na tohle tak nechapu člověka co řekne že WP7 je hezčí než tohle
Za sebe můžu říct, že ze Sense na Androidu bych zvracel.
Já sem ze Sense zvracel už na WM, na Androidu z něho už jen ublinkávám - což ale stále není moc žádoucí stav :D
-
chmeldas
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
To tomthai: ono to bude tím, že Metro má čistý, svěží a moderní design, stanovené požadavky na vzhled aplikací a práce s ním je daleko rychlejší než Sense. V době WM jsem ho používal taky (ukuchtěné ROM z XDA + ruzné další fičury) a říkal jsem si, jaká jsou WP7 designová katastrofa... No a kolem Vánoc jsem si pořídil na zkoušku telefon s WP7, WM šlo z domu a Android dostal zákaz 
Zdravim. Mel bych dva male dotazy. Kdyz necham zaple datove prenosy, vcetne 3G, a mam vyple jakekoli automaticke aktualizace a kontroly, bude mi telefon spotrebovavat FUP? Bude spotreba baterie vetsi? Co u GPS, bude taktez v zaplem stavu spotrebovavat energii kdyz ji zadny program nebude vyuzivat?
Spotřeba bude určitě větší a moc dat by to žrář nemělo, ale jistější je to vypnout. GPS žere baterii, pokud je používaná, jinak moc ne.
-- doplnění předchozího příspěvku (stř zář 21, 2011 18:36) --
Chtěl bych se zeptat, jak to je s ukládáním prolinkování kontaktů. Mám většinu telefonních kontaktu sync. s google účtem, poté mám FB atd. V People hubu jsem si dal práci s tím, abych jednotlivé kontakty z googlu, FB atd. prolinkoval. Myslel jsem, že se to prolinkování ukládá na windows live, ale neukládá, jelikož po HR se kontakty naimportovaly znovu a byl v tom zas guláš, tak jsem to musel dělat znovu. Nevíte, jestli jde nějak to prolinkování uložit na live ID nebo alespoň zazálohovat, abych to nemusel dělat příště?
-- doplnění předchozího příspěvku (stř zář 21, 2011 18:36) --
Chtěl bych se zeptat, jak to je s ukládáním prolinkování kontaktů. Mám většinu telefonních kontaktu sync. s google účtem, poté mám FB atd. V People hubu jsem si dal práci s tím, abych jednotlivé kontakty z googlu, FB atd. prolinkoval. Myslel jsem, že se to prolinkování ukládá na windows live, ale neukládá, jelikož po HR se kontakty naimportovaly znovu a byl v tom zas guláš, tak jsem to musel dělat znovu. Nevíte, jestli jde nějak to prolinkování uložit na live ID nebo alespoň zazálohovat, abych to nemusel dělat příště?
Ahoj smartmaniaci, vybírám nový smartphone a v hledáčku mám kromě několika telefonů s Androidem i Omnii 7. Hardwarová výbava je skvělá, zvlášť ve srovnání s čímkoli na Androidu v podobné ceně. Jen mám trochu pochybnosti o systému, proto na něj mám dotazů:
1) Rád bych si sdílel 3G internet s notebookem. Jak je to v Mangu s wifi tetheringem? Četl jsem, že by tam měl být, ale konkrétnějších informací jsem se nedopátral.
2) Geocaching - jak jsou na tom na WP7 programy, případně jaké máte zkušenosti s GPS v Omnii?
3) Přehrávač videa - dostanu do něj titulky? Jak běhají seriály ve standartní kvalitě?
4) ICQ klient - znám jen IM+, ale na ten byly víceméně smíšené reakce. Jak fungují v tomto případě notifikace? Pouze na hubu? Případně je na výběr něco jiného?
5) Poslední věc, ale ta nejdůležitější - ve škole máme wifi síť Eduroam, která vyžaduje celkem složité nastavení, stahování certifikátů atd. Spolužákovi s HTC Mozart se dosud nepovedlo telefon správně nastavit. Nadruhou stranu Androiďáci nemají problém. Máte někdo podobnou zkušenost?
Dosud jsem měl HTC Touch Diamond, láká mě hlavně rychlý a jednoduchý systém. Nic neobvyklého od telefonu nepožaduju, budu ho používat hlavně na net, hudbu, geocaching, případně prohlížení dokumentů. Výše zmíněné body jsou asi to nejdůležitější, co mě momentálně napadlo, budu vděčný za nějakou reakci.
1) Rád bych si sdílel 3G internet s notebookem. Jak je to v Mangu s wifi tetheringem? Četl jsem, že by tam měl být, ale konkrétnějších informací jsem se nedopátral.
2) Geocaching - jak jsou na tom na WP7 programy, případně jaké máte zkušenosti s GPS v Omnii?
3) Přehrávač videa - dostanu do něj titulky? Jak běhají seriály ve standartní kvalitě?
4) ICQ klient - znám jen IM+, ale na ten byly víceméně smíšené reakce. Jak fungují v tomto případě notifikace? Pouze na hubu? Případně je na výběr něco jiného?
5) Poslední věc, ale ta nejdůležitější - ve škole máme wifi síť Eduroam, která vyžaduje celkem složité nastavení, stahování certifikátů atd. Spolužákovi s HTC Mozart se dosud nepovedlo telefon správně nastavit. Nadruhou stranu Androiďáci nemají problém. Máte někdo podobnou zkušenost?
Dosud jsem měl HTC Touch Diamond, láká mě hlavně rychlý a jednoduchý systém. Nic neobvyklého od telefonu nepožaduju, budu ho používat hlavně na net, hudbu, geocaching, případně prohlížení dokumentů. Výše zmíněné body jsou asi to nejdůležitější, co mě momentálně napadlo, budu vděčný za nějakou reakci.
-
Vlasta W.
- smartstar

1) Měl by být v Mangu. Nikdo ale neví, jestli to na nebrandovaných tlf bude defaultně povolené, nebo skryté. Určitě budou neoficiální ROM, které to zpřístupní. Navíc, pokud se nepletu, Omnia umí tethering přes kabel už teď.
2) Použitelný je jenom oficiální klient Groundspeaku. Je to hezká a chytře vymyšlená aplikace, ale mnoho lidí má různé problémy s funkčností. Když jsem to testoval na warezu, šlapalo to jak hodinky, když jsem za to uvalil 10 (!) vdolků, mám problémy. Groundspeak navíc aktualizuje hrozně pomalu, nicméně slibují aktualizaci pro Mango.
3) Titulky tam nedostaneš, přehrávač je Zune - je součástí systému. Musel bys titule vrznout natvrdo do videa. Video běhá normálně, 720p přehraje v pohodě (aspoň to, co sám natočí).
5) Nemáme. Windows Phone je naopak jediné zařízení, které ŽÁDNOU extra konfiguraci na Eduroam nepotřebuje. Prostě vyhledáš sítě, připojíš se k Eduroam a zadáš přihlašovací údaje. Je to jednodušší než na desktopových Windows.
Rychlá a jednoduchá WP7 jsou, Zune je na přehrávání hudby super, dokumenty otevřeš bez problému v Office či v Adobe Readeru. Jen je třeba prostě myslet na to, že platforma je relativně mladá, a tak má ona i aplikace sem tam ještě nějaké dětské nemoci.
2) Použitelný je jenom oficiální klient Groundspeaku. Je to hezká a chytře vymyšlená aplikace, ale mnoho lidí má různé problémy s funkčností. Když jsem to testoval na warezu, šlapalo to jak hodinky, když jsem za to uvalil 10 (!) vdolků, mám problémy. Groundspeak navíc aktualizuje hrozně pomalu, nicméně slibují aktualizaci pro Mango.
3) Titulky tam nedostaneš, přehrávač je Zune - je součástí systému. Musel bys titule vrznout natvrdo do videa. Video běhá normálně, 720p přehraje v pohodě (aspoň to, co sám natočí).
5) Nemáme. Windows Phone je naopak jediné zařízení, které ŽÁDNOU extra konfiguraci na Eduroam nepotřebuje. Prostě vyhledáš sítě, připojíš se k Eduroam a zadáš přihlašovací údaje. Je to jednodušší než na desktopových Windows.
Rychlá a jednoduchá WP7 jsou, Zune je na přehrávání hudby super, dokumenty otevřeš bez problému v Office či v Adobe Readeru. Jen je třeba prostě myslet na to, že platforma je relativně mladá, a tak má ona i aplikace sem tam ještě nějaké dětské nemoci.
Chtěl bych se zeptat, jestli je lepší aplikace instalovat přes Zune nebo přímo přes Marketplace v telefonu?
Někde jsem četl, že při instalaci přes Zune se po HR aplikace samy do telefonu nahrají, v případě instalace přes Marketplace je nutné je instalovat ručně po jedné znovu.
A ještě jeden dotaz, existuje ve WP7 něco jako seznam mých aplikací?
Někde jsem četl, že při instalaci přes Zune se po HR aplikace samy do telefonu nahrají, v případě instalace přes Marketplace je nutné je instalovat ručně po jedné znovu.
A ještě jeden dotaz, existuje ve WP7 něco jako seznam mých aplikací?
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Řekl bych, že lepší způsob je přes Marketplace v zařízení, ale neměl by v tom být větší rozdíl
. Seznam tvých aplikací na Windows Phone není, ale Windows Phone 7.5 do značné míry pomáhá při vyhledávaní aplikací v seznamu nainstalovaných aplikací. "stačí jen čekat ;)"
Chci se zeptat je nějakej jinej program pro čtení pdf kromě adobe readeru,protoze to rucni pretaceni stranek me celkem stve.
A taky se chci zeptat,kdyz mam nodo update tak jestli telefon jde unlocknout bez toho abych to musel downgradovat.Chci si totiz telefon debrandnout.Abych nemusel na update cekat zase 2 měsíce po vydání ...
A taky se chci zeptat,kdyz mam nodo update tak jestli telefon jde unlocknout bez toho abych to musel downgradovat.Chci si totiz telefon debrandnout.Abych nemusel na update cekat zase 2 měsíce po vydání ...