[app] SpyCam - ke stažení jako homebrew!

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Právě mám rozpracovanou jednu celkem ambiciozní aplikaci pro WP7.5 Mango - SpyCam - možnost používání mobilu jako živé webkamery - upload snímků na SkyDrive na zvolené místo, snímání v pravidelném intervalu po určenou dobu a to dokonce i se zamknutou obrazovkou (půjde někam narafičit jakoby vypnutý mobil, který mezitím snímá a odesílá do cloudu :-D ). Díval jsem se do různých marketplace browserů a nikde zatím žádná taková není, ani primitivní webcam, akorát jeden timer snímač na self portréty. Trochu váhám, zda to je kvůli tomu, že:
a) aplikaci s touto funkcionalitou lze napsat až pomocí Mango SDK 7.1 API a vývojáři se k tomu ještě neodhodlali, nebo
b) nikoho to zatím nenapadlo, nebo
c) Microsoft to nedovolí publikovat, protože to pracuje poněkud na hraně

Na aplikaci se teprve pracuje, očekávané dokončení teď o víkendu a vydání na Marketplace příští týden.

Osobně doufám, že to není ten třetí případ, ale i kdyby jo, tak jí vydam jako xap k instalaci...
Během vývoje a návrhu jsem řešil hodně problému, defakto jsem musel projít většinu dokumentace k novým Mango API, které umožňuje Mango, řešil jsem, co všechno lze řešit multitaskingem, který je slibovaný, a ono skoro nic - je tam jen fast app switching, možnost agentů v pozadí pro nějaké omezené operace, možnost stahování v pozadí, hraní hudby a notifikací a to je tak vše. Naštěstí lze použít trik nechat běžet aplikaci i po zmačknutí tlačítka na vypnutí, což se sice nemá u Manga už moc používat, ale zakázané to není.
Jak jsem již psal, mám trochu obavy, zda Microsoft schválí aplikaci, která umí snímat fotky při vypnuté obrazovce a odesílat je na web, nebo ukládat do media library... uvidíme :)
Zatím první screenshot nastavení, dnes jsem pár hodin zápasil s tím, jak získat dostupné kamery v mobilu a jejich rozilšení do nastavení - byla to válka s vlákny, asynchronními procesy a vůbec, nakonec to mám, takže si na své přijdou i lidé s přední kamerou (tj nyní odhadem asi tři lidé v ČR :) )

Image

Dejte mi vědět, co na tento nápad říkáte, co byste tam rádi měli a vůbec, může se takováto sranda stát killer app?
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

[app] nová killer app již brzy!

Post by jacek »

Já si myslím, že to bude app., velmi úzce propojená s fotoaparátem v telefonu a její funkce spočívá v tom, že po zaměření fotoaparátu do davu lidí, dle aury kolem hlavy spolehlivě určí potencionálního teroristu. Toho následně oslepí diodou fotoaparátu( koncentrovaným zábleskem)......co ty na to?
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

[app] nová killer app již brzy!

Post by Martin Suchan »

No, jsi kupodivu blizko :-D
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

RE: [app] nová killer app již brzy!

Post by p.a.Ť.o »

bude to hra, kde pomoci fotoaparatu budes zamerovat lidi a strilet je?
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

[app] SpyCam - používejte mobil jako webkameru!

Post by Martin Suchan »

Doplnil jsem info o mé tajemné aplikaci, dnes už jí nestíhám... přeci jen je trochu složitější, než SMS jízdenka. To hlavní ale už mám hotové - splashscreen a ikonky v různých rozlišeních :wink:
kaspik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Post by kaspik »

Tak a jeste tam udelat trigger nejaky hluk :)...

Aby ti to zacalo fotit, kdyz se tam nekdo pohybuje.

A jeste SpyMic :)
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

I když mám už tuto aplikaci téměř dva týdny skoro hotovou, pořád se nemám k dodělání. Můžete mě podpořit zde:
Who wants to test my new app for #WP7 - SpyCam? -> use your phone as a hidden camera :) If I get 25+ RTs, I'm gonna publish it this weekend!
https://twitter.com/#!/martinsuchan/sta ... 9517278208" onclick="window.open(this.href);return false;
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Post by nocturneop15 »

Co je to kolem WP7 za podivnou manii - vydam aplikaci/romku/navod pokud budete retweetovat/downloadovat/hodite donation? To mi neprijde uplne normalni - pokud chce vyvojar na aplikaci vydelat, pochopitelne chapu ze ji bude distribuovat jako placenou a nic proti tomu nenamitam, vsak kus prace je za sebemensi prkotinou. Ale tohle mi naprosto unika. Muzu se zeptat, co treba tebe k tomuhle vede? Neber to jako utok na sebe pls - beru to jako tvoje rozhdnuti, zajima me jen duvod.

Podobna situace vyustila v komicky incident na xda-dev, kdy cvoci ze samfirmware podminovali leak nove rom poctem stazeni stare, uz neaktualni - to bylo uz opravdu absurdni...
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Test možností crowdsourcingu, zkouška, kolik lidí na to čeká a zároveň i motivace pro mě, abych to konečně dokončil, doplň si sám :)
Jinak s vydáním to vypadá už dobře, včera jsem na tom dělal celý den, tak snad tento týden. Mám připraveno hned několik verzí, tak schválně, jak to to dopadne :)
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Post by nocturneop15 »

Diky za objasneni...sponzoring reklamou nebo rovnou placena aplikace by mi asi byly milejsi, takhle si pripadam vzdycky jako by me vyvojar nutil k necemu, co nechci .-)
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

SpyCam aplikace byla právě nahrána pro certifikaci! držte mi palce, ať jí schválí :)

Edit: Tak certifikace neprošla, ani na podruhé, sakra :(
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Post by Martin Suchan »

Vydal jsem aplikaci SpyCam jako homebrew k instalaci, ke stazeni zde:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1347833" onclick="window.open(this.href);return false;

Staci jen klasicky odemceny telefonu bud pro vyvojare, nebo pomoci Chevronu.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

premenuj to na timelapse shutter a posli to znovu :) samozrejme custom interval nie iba tri, a keby bola moznost to potom samo spojit do videa tak by to bolo super :)
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

RE: [app] SpyCam - ke stažení jako homebrew!

Post by kalmia »

Funguje skvěle, dobrá práce. :)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”