Samsung Galaxy S III by mohl disponovat extrémně výkonným HW
-
vlasta
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Naprostý souhlas. Ale jak uvádíš ve svém podpisu - vhodná skladba SW dovybavení. Se současnou verzí Operou Mini je internet paráda - v rychlosti se těžko jiný prohlížeč vyrovná. A stačí připojení přes EDGE. Když si uvědomím, že procesor je stařičký INTEL taktovaný na 312 MHz, tak mi to nikdo ani neuvěří. Škoda, že se už podobné stroje nedělají.
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
No asi dost opěvných ód na Tréo 650:-) Ale nelze než souhlasit. Když jsem viděl ty zoufalce s WM... nikdy nezapomenu na momentku, kdy s jistou významnou celebritou v oblasti PDA/netu jsme šli nočním Brnem, já si v pohodě vydatlil SMS na klávce, což mi zabralo několik sekund. Za tu dobu jemu na Qtek S100 "už" spustil aplikaci Messeging, pak vytáhl stylus a jal se datlit do SW klávesnice s velikostí 2x2mm/klávesa. Ale dokázal bez mrknutí oka do očí říci, že mu to vyhovuje, respekt:-)
Též myslím, že by to už mohlo stačit k tomu, aby bkf1 pochopil, že i před Samsung Galaxy S 2 se vyráběly dobré smartphony. Akorát je neměl úplně každej jouda, tak si jich třeba jen nevšiml.
- matna folie sice degraduje barvy (otestovano na ipadu), nicméně si na to behem par hodin zvyknes a venku je to bezproblemove pouzitelne, odlesky se zredukovaly tak o 90 %, stejne jako doteky. Kolega ma ipad bez folie a je to hnus.javak810i wrote: Rozhodně bych ale na telefon nedávál nějakou matnou, či antireflexní fólii.. to strašně degraduje barvy. Ještě zmínka o displayi - SuperAMOLED na SGS2 už dávnou nejsou omalovánky, saturace tam jde totiž ve 3 krocích nastavit a na nejnižší hodnotu jsou barvy velmi věrné. S výdrží teda nejsem úplně skokojený - obzvlášť když vidím lidi, kterým vydrží klidně 2 dny (na což jsem se nedostal ani při malém používání) a některým i 8 dní (viz pár lidí na superforu)! Ti to prý používali jen na SMS, ale podle toho, kolik % si užírá telefon při "nicnedělání" bych si tipnul, že ten můj by tolik nevydržel ani ve standby.
- tezko rici, ja mel dva roky stare 3GS a kdyz jsem jen posilal smsky a sem tam nejaky kratky hovor, fakt malo, tak to vydrzelo cca 6 dnu bez nabiti (a bez vypinani na noc).
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Tak tyhle legendarni veci me minuly... ja jsem ve svete komunikatoru relativne od nedavna tj. od vydani A701ky, pro kterou jsem bezel do obchodu hned po naskladnenidwbmb wrote:Z těch, co jsem měl, považuju za (ve své době) naprosto božské kousky např. Motorola Mpx200 (dodnes funkční), nebo celou generace Palm Treo (mám ještě funkční 650 a 750).
PS: S Treem 650 jsem si hral, protoze ho mel znamy, tak jsem mu tam nahraval custom ROM... jinak ale Palmu jsem nikdy neprisel na chut...
No však proto jsem psal, že ty dobrý starý smartphony nepamatuješ spíš, než že by nebyly
Ono to sice není tak dávno, ale přesto to byla jiná doba, kdy smartphony nebyly masovou záležitostí a málokdo měl vůbec povědomí o jejich existenci (nebo prostě viděli kapesní počítač a v momentě, kdy sis ho dal k uchu a začal do něj mluvit, tě pokládali za blázna). Výsledkem slabé poptávky pak byla mnohdy vynikající kvalita za cenu blížící se hloupému telefonu. Dneska to je jenom zlatej důl, 15 000 za kus vrzajícího plastu není problém, zvlášť právě u Samsungu :D
- bkf1
- smartmaniak

Ja nemyslel, ze nakousnes casy naproste prehistorie aneb rok 2004dwbmb wrote:Ono to sice není tak dávno
-
uni
- smartmaniak

Nj, tak jako jsou nyní lidé masírování, že Android je schopnější iOS, bylo dříve stanovisko WM schopnější Palm OS. Dnešní situace není nic nového, jen opakování znovu pomýlení davů:-)
Ale pravdou je, že pravý boom nastal až s dotovanými MDA od T-Mobilu. Tréo bylo cenově posazeno jinde, tak jako nyní iPhone. A opět opakování historie, za kvalitu se prostě platí. Masy ať si mají levnější WM resp. Android;-)
Ale pravdou je, že pravý boom nastal až s dotovanými MDA od T-Mobilu. Tréo bylo cenově posazeno jinde, tak jako nyní iPhone. A opět opakování historie, za kvalitu se prostě platí. Masy ať si mají levnější WM resp. Android;-)
-
premikkoci
- smartguru

- Zařízení: iPhone 4S, iPad 2
Očekávám pro tento model i hru Call of Duty Modern Warfare 3... Jinak ten výkon nemá opravdu smysl.. :D
- bkf1
- smartmaniak

TO UNI:
Takze kdyz je neco predrazene a plni to moje potreby tak na 25% treba s 1% chybovosti, tak je to kvalita na rozdil od levnejsiho, co plni moje potreby tak na 75% treba s 15% chybovosti? Aha...
TO premikkoci:
Neco takoveho urcite prijde
Ja bych ale hlavne rad ZPATKY STYLUS (aneb Samsung Note ale mensi)!!! Pak by se zase vratily strategie a ne ty strategicke parodie s tragickym ovladanim (podekujme jablecne myslence "Finger-Only") 
Takze kdyz je neco predrazene a plni to moje potreby tak na 25% treba s 1% chybovosti, tak je to kvalita na rozdil od levnejsiho, co plni moje potreby tak na 75% treba s 15% chybovosti? Aha...
TO premikkoci:
Neco takoveho urcite prijde
-
uni
- smartmaniak

bkf1: jé, samozřejmě, nic nevyhovuje každému:-/ Ale věř, že hromada licí má Android proto, že je levnější než iOS. Ne že by uměl "něco navíc". Co je na tom nepochopitelného? Navíc jak kvalita souvisí s funkcemi?
Strategie neumřely na základě změny ovládacích prvků (viz. PC, tam myši zmizely?), ale trend jde prostě jiným směrem (takže Apple za to fakt nemůže). A osobně si nedovedu představit, proč by např. tahovým strategiím mělo jakkoli vadil "finger friendly" ovládání. Teď jsem po 23h 54min dohrál RPG Undercroft. Ačkoli jsem neměl šipky na pohyb ani kurzor na ovládání hry, naprosto perfektně a bez omezení jsem se hrou bavil (a to mělo naprosto shodné GUI jako dřívější hry tohoto typu).
Strategie neumřely na základě změny ovládacích prvků (viz. PC, tam myši zmizely?), ale trend jde prostě jiným směrem (takže Apple za to fakt nemůže). A osobně si nedovedu představit, proč by např. tahovým strategiím mělo jakkoli vadil "finger friendly" ovládání. Teď jsem po 23h 54min dohrál RPG Undercroft. Ačkoli jsem neměl šipky na pohyb ani kurzor na ovládání hry, naprosto perfektně a bez omezení jsem se hrou bavil (a to mělo naprosto shodné GUI jako dřívější hry tohoto typu).
- bkf1
- smartmaniak

Ano jasne to jsou lidi s telefonem do 5/6 tisic, ale o tech ja se nebavim. Ja myslim lidi, kteri maji penize na to, aby si koupili telefon za 12/15 tisic s tim, ze bude fungovat zhruba 1/2 roky.uni wrote:Ale věř, že hromada licí má Android proto, že je levnější než iOS.
To je zjevne moje subjektivni vnimani kvality, protoze ja beru kvalitu komplexne tzn. co to umi A jak to umi.uni wrote:Navíc jak kvalita souvisí s funkcemi?
Samozrejme se nebavim o nejakych tahovkach, ale o real-time a navic plnohodnotnejsiho charakteru, nez nejake jednoduche... hezky priklad je mnou casto zminovany Transport Tycoon... zkus si OpenTTD a za chvili bud budes nabihat do zdi nebo budes nabihat do zdi i s telefonem a nebo proti te zdi vrhnes telefon.uni wrote:osobně si nedovedu představit, proč by např. tahovým strategiím mělo jakkoli vadil "finger friendly" ovládání.
To myslis vazne? Vzdyt Undercroft je cosi jako Dungeon Master 2 (aspon me to podle screenu tak pripada s temi velkymi ovladacimi prvky).uni wrote:Teď jsem po 23h 54min dohrál RPG Undercroft. Ačkoli jsem neměl šipky na pohyb ani kurzor na ovládání hry, naprosto perfektně a bez omezení jsem se hrou bavil (a to mělo naprosto shodné GUI jako dřívější hry tohoto typu).
-
uni
- smartmaniak

ad kvalita: Tréo 650 mě stálo skoro 16 000, prý to neumělo plno věcí (z pohledu WM userů), hmm, tak jsem asi neměl kvalitu, no dobře, jsou to tvá měřítka.
ad TT (a variace) hmm, tuhle hru jsem hrál...více než velice. Jedno z kouzel této hry je koukání se na virtuální "kolejiště" z pohled "boha" na své dílo. Sorry, ale to mi při nejlepší vůli nějaké WVGA na 4" palcích tak jako tak neposkytne a honit nějaké hodnoty v tabulce... Prostor je u tabletů, ale zase to stejně stojí a padá na rozumné portaci, opět nevidím problém v Finger Friendly. Ale je zde obrovský prostor pro hry jako Civilizace, HOMAM, apod. kde opravdu nevidím v ovládání prsty problém a stejně ty hry nejsou. Tak v čem to asi vězí...
ad Undercroft. SAMOZŘEJMĚ že je to cosi jako Dungeon Master!:-) Ale iPhonisti naprosto bez potíží honí po displejích třeba i Final Fantasy, což má jako RPG k DM dost daleko, tak nevidím problém. Celá diskuse je stejně o ničem, mobilní hraní tak jako tak je o velkých kompromisech.
ad TT (a variace) hmm, tuhle hru jsem hrál...více než velice. Jedno z kouzel této hry je koukání se na virtuální "kolejiště" z pohled "boha" na své dílo. Sorry, ale to mi při nejlepší vůli nějaké WVGA na 4" palcích tak jako tak neposkytne a honit nějaké hodnoty v tabulce... Prostor je u tabletů, ale zase to stejně stojí a padá na rozumné portaci, opět nevidím problém v Finger Friendly. Ale je zde obrovský prostor pro hry jako Civilizace, HOMAM, apod. kde opravdu nevidím v ovládání prsty problém a stejně ty hry nejsou. Tak v čem to asi vězí...
ad Undercroft. SAMOZŘEJMĚ že je to cosi jako Dungeon Master!:-) Ale iPhonisti naprosto bez potíží honí po displejích třeba i Final Fantasy, což má jako RPG k DM dost daleko, tak nevidím problém. Celá diskuse je stejně o ničem, mobilní hraní tak jako tak je o velkých kompromisech.
Za 16k se tady možná opravdu prodával, ale tos nesmyslně platil českýmu distributorovi. Šedivka z UK (nebrandovaná) mě stála míň, jak polovic
Chci tím naznačit, že to sice byl velmi kvalitní model, ale zas tak moc vykoupené vysokou cenou to nebylo, alespoň ne výrobní.
- bkf1
- smartmaniak

TO UNI:
Bavme se o telefonech ne tabletech. Podle me je TT na 4" koukatelne i s rozlisenim WVGA (pravda zaslouzilo by si to lepsi rozliseni), s tim ja osobne problem nemam... jinak k Final Fantasy... to je dalsi tahovka a ja se bavim o realtime tzn. C&C, Transport Tycoon, Warcraft atd. Kdyz uz jsme u tahovek, tak zase pojdme na nejake narocnejsi jako je napr. Heroes, UFO atp. kde je more malych ovladacich prvku, ktere konec koncu delaji ze hry kvalitni, rekl bych mozna i profi, zabavu. Na PPC s takovymi hrami nebyl problem, ale byl problem s vykonem. Ted neni problem s vykonem, ale s ovladanim.
Bavme se o telefonech ne tabletech. Podle me je TT na 4" koukatelne i s rozlisenim WVGA (pravda zaslouzilo by si to lepsi rozliseni), s tim ja osobne problem nemam... jinak k Final Fantasy... to je dalsi tahovka a ja se bavim o realtime tzn. C&C, Transport Tycoon, Warcraft atd. Kdyz uz jsme u tahovek, tak zase pojdme na nejake narocnejsi jako je napr. Heroes, UFO atp. kde je more malych ovladacich prvku, ktere konec koncu delaji ze hry kvalitni, rekl bych mozna i profi, zabavu. Na PPC s takovymi hrami nebyl problem, ale byl problem s vykonem. Ted neni problem s vykonem, ale s ovladanim.
-
uni
- smartmaniak

dwbmb: Tak to si příliš nepamatuji, ale vycházel mi cca rozdíl v hodnotě DPH, tak jsem to neřešil, šedivky jsem si nikdy nepořizoval. Nevím na kolik je výrobní cena ukazatelem kvality (resp. přímá cena za materiály a montáž), rozdíl v kvalitě vznikne spíše u návrhu a vývoje a následné výstupní kontrole, což se pak musí samozřejmě zpětně zaplatit v marži. Kdo seká derivace jednu za druhou, pouští neodladěná zařízení a má vysoké procento poruchovosti si může dovolit menší marži, uvedení zařízení na trhu ho nestojí tolik investic a porouchaný kus se vymění, když to stojí na výrobu tak málo, že... Ale jak je spokojený uživatel je na druhé koleji.
bkf1: Já jsem psal o HOMAM (tvé Heroes) a Civilizaci, tedy ano, vím co je náročnější strategie:-). Nevidím důvod, proč by s vhodně poskládaným GUI (snadno dostupná podmenu a volby) nemělo nahradit "excelovské/stylus vyžadující" styl ovládání. Tedy není problém s ovládáním, ale s vývojem samotným. Vyvinout ve svém smyslu hardcore hru s na první pohled jasným smyslem je značně jednodušší, než "prostčí" principy typu Angry Birds, Cut The Rope apod. Byť to nic nesnižuje na jejich hardcorovosti.
Mimochodem, asi ti uniká, že mobilní hraní nakopl právě Apple, veškerá předešlá herní produkce se utápěla sama v sobě (v čele s Nokií).
Ne, opravdu mě nepřesvědčíš, že za úpadkem některých herních žánrů (bylo-li kam vůbec padat) stojí Apple, to je prostě ptákovina na entou. Problémy sou jinde. Telefon, tak jako např. konzole prostě pro nějaký typ (např. RTS) je prostě herní platforma na baterky. Stejně u té hry potřebuješ klávesové zkratky pro příkazy, šipky pro posun, kurzor pro povely....tohle dělat jedním vstupním zařízením (prst) je kravina.
bkf1: Já jsem psal o HOMAM (tvé Heroes) a Civilizaci, tedy ano, vím co je náročnější strategie:-). Nevidím důvod, proč by s vhodně poskládaným GUI (snadno dostupná podmenu a volby) nemělo nahradit "excelovské/stylus vyžadující" styl ovládání. Tedy není problém s ovládáním, ale s vývojem samotným. Vyvinout ve svém smyslu hardcore hru s na první pohled jasným smyslem je značně jednodušší, než "prostčí" principy typu Angry Birds, Cut The Rope apod. Byť to nic nesnižuje na jejich hardcorovosti.
Mimochodem, asi ti uniká, že mobilní hraní nakopl právě Apple, veškerá předešlá herní produkce se utápěla sama v sobě (v čele s Nokií).
Ne, opravdu mě nepřesvědčíš, že za úpadkem některých herních žánrů (bylo-li kam vůbec padat) stojí Apple, to je prostě ptákovina na entou. Problémy sou jinde. Telefon, tak jako např. konzole prostě pro nějaký typ (např. RTS) je prostě herní platforma na baterky. Stejně u té hry potřebuješ klávesové zkratky pro příkazy, šipky pro posun, kurzor pro povely....tohle dělat jedním vstupním zařízením (prst) je kravina.
- bkf1
- smartmaniak

Ano u tahovek by se to dalo resit ruznymi vlozenymi volbami a soupacimi okny a pak by to bylo vlastne jedno velke soupani a proklikavani seuni wrote:Nevidím důvod, proč by s vhodně poskládaným GUI (snadno dostupná podmenu a volby) nemělo nahradit "excelovské/stylus vyžadující" styl ovládání.
uni wrote:asi ti uniká, že mobilní hraní nakopl právě Apple, veškerá předešlá herní produkce se utápěla sama v sobě (v čele s Nokií).
Kdyz nemas vykonnou platformu, tak na ni asi tezko budes neco takoveho programovat, to je snad jasne ne?bkf1 wrote:byl problem s vykonem
Telefon je vlastne konzole a mys muzes do jiste miry simulovat stylusem. Prstem to jde taky, ale je to hodne nepresne a neohrabane. U RTS posun muzes resit prstem, ale na ovladani to chce stylus uz jen proto, ze stylus ti nezaclani. To by chtelo nazorne videt a hned by jsi zmenil nazoruni wrote:Telefon, tak jako např. konzole prostě pro nějaký typ (např. RTS) je prostě herní platforma na baterky. Stejně u té hry potřebuješ klávesové zkratky pro příkazy, šipky pro posun, kurzor pro povely...
-
uni
- smartmaniak

Tak Apple přišel s výkonou platformou (no...porovnej tehdejší PocketPC a první iPhone/iPod touch), ale stejně je ten špatný, protože při tom zabil (oni to vlastně udělali v té době výrobci zařízení se stylusy, tak nějak je zapomněli přibalovat/integrovat, že Samsungu apod.). No dobře, kdo chce hůl, psa si vždycky najde
Tak já jsem hrál a snad i dohrál např. Warfare na Palmu (320x320 dislej, stylus, dpad, klávesnice), takže asi něco tuším, tak jako tuším, že žánr FPS, RTS a např. simulátory jsou prostě mimo tenhle HW. Je to jako se drbat levou nohou za pravým uchem. Zato jiným vyloženě sluší. A díky bohu, že k tomu dnes nepotřebuji pravidelně se ztrácející stylus (ale byl to namaržovaný accesories pro prodej:-) ).
Tak já jsem hrál a snad i dohrál např. Warfare na Palmu (320x320 dislej, stylus, dpad, klávesnice), takže asi něco tuším, tak jako tuším, že žánr FPS, RTS a např. simulátory jsou prostě mimo tenhle HW. Je to jako se drbat levou nohou za pravým uchem. Zato jiným vyloženě sluší. A díky bohu, že k tomu dnes nepotřebuji pravidelně se ztrácející stylus (ale byl to namaržovaný accesories pro prodej:-) ).
- bkf1
- smartmaniak

To je bez debat.uni wrote:Tak Apple přišel s výkonou platformou (no...porovnej tehdejší PocketPC a první iPhone/iPod touch)
Ano to byla ta iPhone-manie, kdy zakladnim znakem vytvoreni podobnosti s iPhonem bylo zruseni stylusu...uni wrote:tak nějak je zapomněli přibalovat/integrovat, že Samsungu apod.
To myslis vazne?uni wrote:Tak já jsem hrál a snad i dohrál např. Warfare na Palmu (320x320 dislej
Tohle jsem nikdy nepochopil, jak nekdo muze ztratit stylus :-/ Pokud teda sam nevypadne z te diryuni wrote:pravidelně se ztrácející stylus
-
uni
- smartmaniak

bkf1: Nevím, zda jsi pochopil, v té době měla PocketPC zařízení 2x vyšší takt procesoru, GPU nyní neumím úplně porovnat, ale situace mohla být obdobná u iPhone/iPodu a PocketPC. Přesto WM umělo tento výkon dokonale prohospodařit. Apple nepřišel s žádným Hiend HW, byl to čistě průměr.
Nevím jestli jsi někdy měl v ruce jinak dobrá zařízení např. od Compaqu, ideální stroj na ztrácení stylusů. Přitom to šlo tak krásně a elegantně (viz Palm Tungsten T, apod.), čili magnetické uchycení. A šmejdy typu Acer apod. zase ze začátku neuměli kloudně ten stylus pustit, po ochození zase naopak držet.
Nevím jestli jsi někdy měl v ruce jinak dobrá zařízení např. od Compaqu, ideální stroj na ztrácení stylusů. Přitom to šlo tak krásně a elegantně (viz Palm Tungsten T, apod.), čili magnetické uchycení. A šmejdy typu Acer apod. zase ze začátku neuměli kloudně ten stylus pustit, po ochození zase naopak držet.