Nedostatky androidu
Re: Nedostatky androidu
Rozmyslam ze kolko aplikacii ma normalny clovek v telefone a kolko z nich skutocne vyuzije. Ja ked som zacinal s androidom tak som instaloval ako divy a ukazoval kamaratom ze co vie tato blbost a tato blbost. Fakt to boli blbosti. Nakoniec som skoncil mozno pri pocte 10 aplikacii ktore skutocne vyuzivam kazdy den. Uprimne zas_at si telefon blbostami a potom sa cudovat ze nieco nefunguje je na palicu. Uni v tom co pises mas pravdu mam iphone ako primarny telefon nic neriesim pred troma mesiacmi som aktivoval cez itunes a hotovo staiahol som hafo aplikacii vymazal a znova stiahol ako sekundarny telefon mam android do ktoreho som natiahol co potrebujem a za posledne dva tyzdne som ho dva krat daval do tovarenskeho nastavenia lebo sa mi spustili nejake procesy ktore nesli normalnym sposobom zastavit a neuveritelne cucali bateriu.
-
Starbuck
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire HD, SG Note
Nedostatky androidu
No já se musím přiznat, že nejsem zastáncem Androidu a spousta věcí mi na něm vadí, ale musím říci, že s instalací aplikací a stabilitou systému nemám problém. Natožpak obnovení továrního nastavení - to už vůbec ne.
Spíš mi vadí to, že v mobilu je hned hromada aplikací, které nikdy používat nebudu a které se navíc samy spouští. Tím zabírají místo aplikacím, které tam chci - jak pro instalaci, tak pro běh.
Spíš mi vadí to, že v mobilu je hned hromada aplikací, které nikdy používat nebudu a které se navíc samy spouští. Tím zabírají místo aplikacím, které tam chci - jak pro instalaci, tak pro běh.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nedostatky androidu
A tady je dalsi hrozba Carrier IQ.. http://www.mobilmania.cz/clanky/carrier ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;je toho i více, Android začíná být pro svou děravost oblíbeným terčem nekalých aplikací, Market a jeho zabezpečení...no..., pak hrozba, že si přes něj stáhneš kdo ví co. Je toho poměrně dost.
Nedostatky androidu
Dovolil bych si pro srovnání odpovědět z jiného úhlu pohledu - z pozice programátora.
Myslím, že tento pohled se v konečném důsledku týká i uživatelů.
V této oblasti se střetává několik operačních systémů, použivaných i v desktopových aplikacích.
Apple, MW a Linux. Vyjímku tvoří Symbian OS. Apple a Symbian jsou vázány na výrobce mobilů-
HW. Já tedy budu vázaný také na tyto mobily. Jak se povede výrobce, tak si povedu i já.
Pro mě zůstává MS a Linux - Android. Oba OS jsou diametrálně odlišné už svou filozofií.
Nebudu ji rozpitvávat
. Nicméně Android je mnohem stabilnější a to i na chyby nás - programátorů.
Zatím co Microsoft se snaží svého bunbrlíčka nacpat do mobilu a zajistit jakous takous stabilitu, je Linuxové jádro
Androidu malé a proti naší blbosti chráněné. Linuxové jádro obsahuje ovladače právě pro ten typ mobilu, který používáte.
Jestliže má mibil rozlišení 600x400 je zbztečné do něj cpát supergrafiku. Jestliže mobil neumožňuje,
z hlediska velikosti připojení periferních zařízení na co mít USB - host ?.. To se netýká tabletů a tam již k dispozici je.
Z toho vyplývá svižnost a stabilita systému.
Z hlediska uživatele to však vypadá jako roztříštěnost
Jenomže vlastní jádro se skoro nemění. Vždy se jen přidá další část podle požadavků výrobců.
Kromě toho je Android otevřený systém - openGL. Moje finanční náklady jsou mnohem nižší.
Co z toho pro uživatele vyplývá
Tak jako já uvažuje spousta programátorů. Z podstaty věci bude pro Android vždy mnohem více, mnohem levnějších aplikací než pro ostatní OS - jde jen o to vybrat si odpovídající mobil, resp. Tablet
Myslím, že tento pohled se v konečném důsledku týká i uživatelů.
V této oblasti se střetává několik operačních systémů, použivaných i v desktopových aplikacích.
Apple, MW a Linux. Vyjímku tvoří Symbian OS. Apple a Symbian jsou vázány na výrobce mobilů-
HW. Já tedy budu vázaný také na tyto mobily. Jak se povede výrobce, tak si povedu i já.
Pro mě zůstává MS a Linux - Android. Oba OS jsou diametrálně odlišné už svou filozofií.
Nebudu ji rozpitvávat
Zatím co Microsoft se snaží svého bunbrlíčka nacpat do mobilu a zajistit jakous takous stabilitu, je Linuxové jádro
Androidu malé a proti naší blbosti chráněné. Linuxové jádro obsahuje ovladače právě pro ten typ mobilu, který používáte.
Jestliže má mibil rozlišení 600x400 je zbztečné do něj cpát supergrafiku. Jestliže mobil neumožňuje,
z hlediska velikosti připojení periferních zařízení na co mít USB - host ?.. To se netýká tabletů a tam již k dispozici je.
Z toho vyplývá svižnost a stabilita systému.
Z hlediska uživatele to však vypadá jako roztříštěnost
Jenomže vlastní jádro se skoro nemění. Vždy se jen přidá další část podle požadavků výrobců.
Kromě toho je Android otevřený systém - openGL. Moje finanční náklady jsou mnohem nižší.
Co z toho pro uživatele vyplývá
Tak jako já uvažuje spousta programátorů. Z podstaty věci bude pro Android vždy mnohem více, mnohem levnějších aplikací než pro ostatní OS - jde jen o to vybrat si odpovídající mobil, resp. Tablet
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
Nedostatky androidu
ComTech: Dám ti další pohled od vývojáře. iOS měl jednu obrovskou výhodu pro vývojáře. Natvrdo vyžadoval instalaci iTunes a připojení zařízení pro aktivaci. Tím se 100% uživatelů chtě nechtě muselo podívat něco "aha, nějaký SW obchod, no podívám se do ně". Zatímco u Androidu prakticky nic nenutí se zabývat Marketem a tak ho jistě i nemalé procento (zvláště ti, co nepoužívají gmail) prostě minou. Nyní už to bohužel neplatí, iVěc se dá aktivovat bez nutnosti iTunes, resp. nevím, zda je tam stále nějaký nutný krok iTunes v mobilním zařízení navštívit.
Faktem je, že Symbian padl s Nokií (ale jeho provázanost s HW Nokie je nesmysl, byl to Open source, provozovatelem byl Symbian Foundation). U iOS je to jasné, jak padne Applí trh, padne i iOS. No nicméně, nic tomu nenasvědčuje a o řády větší obraty v této platformě jasně ukazují, kde nyní leží zlatý důl:-).
Faktem je, že Symbian padl s Nokií (ale jeho provázanost s HW Nokie je nesmysl, byl to Open source, provozovatelem byl Symbian Foundation). U iOS je to jasné, jak padne Applí trh, padne i iOS. No nicméně, nic tomu nenasvědčuje a o řády větší obraty v této platformě jasně ukazují, kde nyní leží zlatý důl:-).
Nedostatky androidu
Poslední dobou jsem byl s člověkem co má v iPhone a dělal tytéž věci co já s androidem a já osobně bych šel do jablka. Proč? Hlavně kůli detailům. Uvedu jeden příklad. Sednu si do McDonaldu, připojím se na wifi, musím spustit prohlížeč, přihlásit internet a teprve pak můžu na net přes jiné APP. Jablíčko to při spuštění APP samo zobrazilo, okno prohlížeče pro připojení a pak člověk mohl fungovat dál. Takže sice detail, ale ušetčí čas. Další je určitě výdrž, jablko vydrželo déle.
Edit: Ještě bych doplnil jednu nevýhodu Drouida. V marketu se může objevit APP, který může poškodit zařízení nebo může být škodlivá, než jí někdo "nabonzuje" prostě tam je. V marketu od jabka se toto téměř nestává, protože developer nemůže být každý tak jednodužše jako u "Android marketu".
Edit: Ještě bych doplnil jednu nevýhodu Drouida. V marketu se může objevit APP, který může poškodit zařízení nebo může být škodlivá, než jí někdo "nabonzuje" prostě tam je. V marketu od jabka se toto téměř nestává, protože developer nemůže být každý tak jednodužše jako u "Android marketu".
To máš potom nejaký divný telefón 
Postup čo popisuješ som tuším ešte nikdy nikoho nevidel robiť.
Postup čo popisuješ som tuším ešte nikdy nikoho nevidel robiť.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nedostatky androidu
Co to je za nesmysl??Uvedu jeden příklad. Sednu si do McDonaldu, připojím se na wifi, musím spustit prohlížeč, přihlásit internet a teprve pak můžu na net přes jiné APP.
-
Bobanovicz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Na internet u Mc se připojíš jen přes přihlašovací stránku v prohlížeči. Než to uděláš žádná aplikace využívající připojení ti nepůjde, protože sice budeš propojen na wifi, ale bez přístupu na net.
Aha už chápem, to je tým že idem väčšinou cez internet v mobile, verejné wifi neobľubujem 
systemy chytrých telefonů
Tak při pročítání těchto fór mě tak napadá, k čemu tyto telefony jsou!? Tak bych maximálně řekl. že pro hračičky,neboť to k ničemu nšní, Skoro. Není možné bez jakýchkoli problému nastavit vyzvánění k jednotlivým kontaktům,vyměnit vyzvánění za jakékoliv mnou určené v jistých kontaktech pro odlišení mezi spoustou jiných vyzvánění ostatních telefonů lidí. mezi kterými se nacházím a tak.Pořídil jsem si drahý telefon, v domnění že mi to bez problémů půjde a prd(houby)! Stále s tím něco štelovat a jiný blbiny.Stále něco přeinstalovávat,dokupovat jakési aplikace.Tak mi někdo prosím povězte, k čemu to vlastně je dobré? Zahodit do šuplete, oprášit starou dobrou nokia 6230i a prostě jednoduše si zavolat, a nebo vyzvednout hovor a podle zvuku si ho poznat v záplavě vyzvánějících mobilů třeba v metru,obchodech a tak. Moc mně tyto typy telefonů nenadchli.Furt s tim experimentovat a dokupovat na nějakých marketech spousty blbin.
- HanysR
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Řešení znáš tak to tak udělej a máš klid. Pokud přemýšlíš nad N6230i, pokročilejší stroj pro tebe fakt není. Proč se máš trápit.
Odesláno z mého GT-N7000 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-N7000 pomocí Tapatalk
Tak ja si na svojom telefóne môžem zmeniť zvonenie na aké chcem, sám používam na každého člena rodiny iné zvonenie (viem kto mi volá ešte pred tým ako vytiahnem mobil z vrecka), pracovné a cudzie kontakty to isté.
Ostatné čo spomínaš, netuším, ja svoj mobil používam, na hranie nemám čas.
Jedinú vec, čo som na androide postrádal, bola hlasová voľba ako som ju mal na wm a starom sony ericssone. To som vyriešil kúpou programu tuším za euro...nič drahé, ale aj tak si myslím, že to malo byť už súčasťou systému.
Ostatné čo spomínaš, netuším, ja svoj mobil používam, na hranie nemám čas.
Jedinú vec, čo som na androide postrádal, bola hlasová voľba ako som ju mal na wm a starom sony ericssone. To som vyriešil kúpou programu tuším za euro...nič drahé, ale aj tak si myslím, že to malo byť už súčasťou systému.
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Nedostatky androidu
Osobně než kupuju telefon, tak si o něm něco zjistím. Kdybys to udělal, tak nemusíš bejt pak tak překvapenej. Ale těch pár úkonů co zrovna popisuješ dovede nastavit i můj 65letý otec a to fakt žádnej hračička s telefonama fakt není. 6230i bude pro tebe ideální.