Čekání na Mango update

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
Post Reply
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

Ještě není podzim :-(
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Čekání na Mango update

Post by jacek »

Podzimu se dočkáme :-) .....moc nechybí.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Dalsi "rumor" datum je 23.9., ale objevuji se informace o tom, ze Omnia bude jeden z poslednich aktualizovanych telefonu vubec.

A neobvinujte Jirku, ze rozpoutal offtopic diskuzi - nad demenci a nepouzitelnosti WP7 a zune jsem se pohorsoval ja - tak me treba sezerte :-)
MartinJ
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920 white (GDR3)

Čekání na Mango update

Post by MartinJ »

Půjde pak mango "unlocknout", nebo to musím udělat před updatem? :)
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

To ti nikdo neslibi ani nezaruci, nejspsi budes muset unlocknout jeste pred NoDo. Ale uz se objevuji nastroje pracujici i s registry v Mango, takze mozna...
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Čekání na Mango update

Post by Radek Hulán »

Ty nástroje ale potřebují jedno:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\DeviceReg\Install]
"MaxUnsignedApp"=dword:7fffffff

Zdá se, že nestačí jen Developer Unlock, ale nastavení MaxUnsignedApp na tuto hodnotu (místo 10) se otevře podpora i pro neblokování ID_CAP_INTEROPSERVICES.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

MartinJ wrote:Půjde pak mango "unlocknout", nebo to musím udělat před updatem? :)
Pokud jsi student, tak si zrid studentsky dev ucet a mas unlock zdarma a oficialne, jinak muzes za 99$. Planuje se i unlock pro nevyvojare za 9$. Jinak samotne Mango odemknout Chevronem nejde, bez downgradu na NoDo.
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

Jak ale udělat, aby se developer unlock nevrátil po připojení k Zune zase na 10/3 deploynuté aplikace? Když udělám hack pro zabránění znovuzamčení, nástroj WP Developer Registration už se s tlf není schopen spojit a tudíž ho ani zamknout / v případě potřeby znova odemknout.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

Radek Hulán wrote:Zdá se, že nestačí jen Developer Unlock, ale nastavení MaxUnsignedApp na tuto hodnotu (místo 10) se otevře podpora i pro neblokování ID_CAP_INTEROPSERVICES.
Podpora ID_CAP_INTEROPSERVICES nesouvisi s poctem nahratelnych homebrew aplikaci (MaxUnsignedApp). Tato capabalita v Mangu podle vseho funguje jen u Samsung telefonu, kde se pri aktualizaci z NoDo na Mango nezaktualizuje deployovaci knihovna v telefonu, ktera je zodpovedna za blokovani interopservices u nepodepsanych aplikaci.
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Radek Hulán »

Se Zune 4.8 normálně synchronizuji 7720.68 telefon a nic se nevrací, hodnota "MaxUnsignedApp"=dword:7fffffff zůstává, takže mi fungují DiagProXML, WP7RootTools 0.7 a další nástroje. Nejedná se ani o "hack", jediné co jsem kromě oficiálního unlocku dělal bylo právě nastavení té jedné položky v registrech (MaxUnsignedApp).

-- doplnění předchozího příspěvku (pon zář 19, 2011 12:13) --
Necroman wrote:Podpora ID_CAP_INTEROPSERVICES nesouvisi s poctem nahratelnych homebrew aplikaci (MaxUnsignedApp).
Dle mého souvisí. Bez tohoto nastavení se na Omnii7 s Mango nespustí WP7RootTools, s ním ano.
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

Hmm, tak je to, jak jsem říkal. Devunlocknutý telefon se při spuštění nástroje pro odemknutí okamžitě hlásí, že je odemčený. Pokud na HTC zařízení přes ProvXML změním ten klíč registru, po připojení k Zune si to zavolá domů a zjistí, že mám nepovolený počet možných sideload aplikací a vrátí to hodnotu na 3 v mém případě studentského unlocku. Pokud nastavím klíče pro volání domů na "" nebo "127.0.0.1", telefon se nedovolá, ale nástroj pro odemykání už se s ním nespojí! Tzn. mám sice neomezený počet aplikací, ale už nemám legální developerský unlock. Po aktualizaci na Mango tohle nastavení zůstane, ale tlf se zamkne a už nepůjde odemknout, protože Chevron na Mangu nefunguje a oficiální unlock se v tomhle stavu s tlf nespojí.

Jediná možnost tedy je zkusit ten hack provést až po připojení k Zune s vědomím toho, že bude jednorázový. Pokud si ale vzpomínám, je pro jeho použití potřeba restart tlf, takže to asi taky nepůjde.
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Radek Hulán »

Vlasto, já dělal Developer Unlock až na NoDo (nahrával jsem čistou NoDo ROM), instaloval ProvXML, nastavil MaxUnsignedApp, udělal postupně upgrade až na Mango 7720.68 a poslední verzi Zune 4.8, aplikoval ProvXML, MaxUnsignedApp stále na maximu, a aktivace stále telefon vidí a je schopna jej deaktivovat (což samozřejmě dělat nebudu, ale mohu) - "This Phone has already been registered":

Image

Každopádně Omnia7 16GB byla za 5t Kč zatím moje nejlepší telefonní koupě :)
Kositch
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Čekání na Mango update

Post by Kositch »

No popravdě chlapci nevím, o čem se bavíte :-) Ale zajímala by mě pouze jedna věc - když jsem telefon pomocí Chevronu odemkl na 7004, udělal ochranu proti znovuzamčení a na 7392 jej mám stále ještě odemčený, je už někde (XDA, tady, jinde...) návod pro to, co udělat, aby se telefon nezamkl při aktualizaci na oficiální Mango, které během několika dnů, týdnů nabídne Zune k aktualizaci?

Nebo to mám chápat tak, že až teprve vyjde, tak různí vývojáři začnou zkoumat, co se má udělat, aby lidem jako já zůstal unlock i po této oficiální aktualizaci?

Díky za objasnění :smile:
Radek Hulán
smartstar
smartstar

Čekání na Mango update

Post by Radek Hulán »

To teď nikdo nemůže vědět. Ale současné "triky" na 7720.68 by měly fungovat i na RTM, což ostatně asi bude identická verze od MS, jen s doplněním firmware /driverů výrobce.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Čekání na Mango update

Post by dwbmb »

Já sem si Omnii Chevronem odemykal prakticky jen kvůli češtině na budoucím Mangu. Ale po tom, co tady čtu, si ho nejspíš Chevronem zase zamknu, však změněná hodnota registru (kvůli té češtině) by se měla zachovat, není liž pravda. Jinak žádné homebrew aplikace nepoužívám a ani v plánu to nemám. A i kdyby, tak mám teď čerstvě studentský developer unlock. Má moje úvaha nějaké trhliny?
Tealc_EU
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Honor 7

Čekání na Mango update

Post by Tealc_EU »

Radek Hulán wrote:Vlasto, já dělal Developer Unlock až na NoDo (nahrával jsem čistou NoDo ROM), instaloval ProvXML, nastavil MaxUnsignedApp, udělal postupně upgrade až na Mango 7720.68 a poslední verzi Zune 4.8, aplikoval ProvXML, MaxUnsignedApp stále na maximu, a aktivace stále telefon vidí a je schopna jej deaktivovat (což samozřejmě dělat nebudu, ale mohu) - "This Phone has already been registered":

Image

Každopádně Omnia7 16GB byla za 5t Kč zatím moje nejlepší telefonní koupě :)

Mám dotaz,
na jedné akci WUGu stran WP7 bylo řečeno že odemčení telefonu je možné pomoci tohoto prográmku i bez uhrazení aktivačního poplatku. Mě to ale neustále píše že nemám v profilu (App Hub) vyplněné všechny údaje :-( Nevíš v čem by mohl bít problém ? Nemám v úmyslu dávat aplikace na trh ale rád bych udělal pár užitečností pro uzavřenou skupinu uživatelů. Nemohu ale zatím nahrávat do telefonu k odzkoušení...jen přes ten simulátor :-(
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by Martin Suchan »

Ve Francii uz operatori uvolnili Mango ke stazeni!
http://wp7lab.com/news/mango-rolling-fr ... rrier-sfr/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kositch
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Čekání na Mango update

Post by Kositch »

Já tedy z toho pochopil, že jej mají teprve připravený k vypuštění, ale MS ještě nedal "zelenou"...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Čekání na Mango update

Post by Jiří Hrma »

Ještě neuvolnil. Pouze potvrdil, že je vše připraveno pro zahájení distribuce aktualizace, nicméně asi se stále čeká na potvrzení ze strany Microsoftu. Ještě to chvíli potrvá :)
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Čekání na Mango update

Post by jacek »

Zákazníkům Vodafonu zítra začne podzim, Mango dozrálo, je čas sklizně :-) : http://www.wpcentral.com/vodafone-group ... t-tomorrow" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”