Čekání na Mango update

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
femx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia 7 Tango

Čekání na Mango update

Post by femx »

V tomhle pripade asi ano, jeste ze nemam na zvukovy vystup takove naroky jako ty. Asi to bude jeste chvili tvat nez smartphone bude plnit i vsechny dalsi funkce krome tech zakladnich tak aby se rovnaly v pouziti se spickou primo zamereneho zarizeni, jako jsou klasicke fotaky, mp3 playery apod.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

Asi nějak nevidím ten problém...

Připojit telefon - jednorázově nastavit Zune SW adresáře - přetáhnout album na ikonku telefonu - odpojit - poslouchat.

Deset vteřin. Dvacet i s kopírováním.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Super napad. Ale:
- mam muziku roztridenou v adresarich v pomerne presne definovane strukture, provazane symlinkama (napriklad jedno album je v nekolika folderech zaroven. nicmene pres az nechutny poradek nemam u vetsiny z toho id3 tagy
- vetsina z toho je ve flac
- je toho hodne

Vysledkem je nekonecne cekani na proscanovani folderu s hudbou, ktere vede akorat tak k tomu, ze Zune toho nacte polovinu a z te poloviny je toho vetsina pod unknown artisit a unknown album. Zune postrada jakoukoli logiku ve scanovani, nedovede z adresarove struktury odvodit ubec nic a tupe spoleha na id3 tagy...Mohl bych zkusit ID3 doplnit, ale nenasel jsem zadny dostatecne schopny nastroj, ktery by to mohl otagovat automaticky - a necemu polovicatemu to nesverim. Nez pomrvene ID3, tak to je radsi mazu uplne a poradek dal drzim na urovni souboru...
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Čekání na Mango update

Post by Vlasta W. »

Ne, Zune logiku nepostrádá :-) Tvoje hudba postrádá ID3 tagy :-) Já mám hudbu roztříděnou i otagovanou a zdaleka takový problém, jako popisuješ, tedy nemám.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Dva ruzne nahledy na zaklade dvou ruznych navyku prace s pocitacem - ID3 tagy nepostrada ani moje hudba, ani ja. Nez prislo Zune, nepostradal je nikdo :-)
imaxik
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by imaxik »

Duvod proc nepujde cestina na soucasne telefony podle FB Windows Phone CZ
Windows Phone CZ wrote:Ohled na naše partnery (výrobce telefonů) nám nedovoluje zabíhat do podrobností, ale můžeme vás ubezpečit, že se nejedná o žádný marketingový trik a že problém je hardwarového rázu. To je všechno, co k tomu v tuto chvíli můžeme říct. Díky za pochopení.
POdle me je to uplny nesmysl.
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Čekání na Mango update

Post by Radek33 »

nocturneop15 wrote:Super napad. Ale:
- mam muziku roztridenou v adresarich v pomerne presne definovane strukture, provazane symlinkama (napriklad jedno album je v nekolika folderech zaroven. nicmene pres az nechutny poradek nemam u vetsiny z toho id3 tagy
- vetsina z toho je ve flac
- je toho hodne

Vysledkem je nekonecne cekani na proscanovani folderu s hudbou, ktere vede akorat tak k tomu, ze Zune toho nacte polovinu a z te poloviny je toho vetsina pod unknown artisit a unknown album. Zune postrada jakoukoli logiku ve scanovani, nedovede z adresarove struktury odvodit ubec nic a tupe spoleha na id3 tagy...Mohl bych zkusit ID3 doplnit, ale nenasel jsem zadny dostatecne schopny nastroj, ktery by to mohl otagovat automaticky - a necemu polovicatemu to nesverim. Nez pomrvene ID3, tak to je radsi mazu uplne a poradek dal drzim na urovni souboru...
No vysvětlím ti to jednoduše. Narážíš tady s dvacet let starým systémem na moderní systém. Adresářová struktura se v moderních systémech nepoužívá už nějaký ten pátek, nejen v mobilech, ale i v PC. Je to prostě přežitek.
Dříve byl smartphone (WP 6 a starší) stavěn pro lidi, kteří rozumí IT a v telefonu se hrabou. Takže tím, že si vytvořili svoji strukturu a potom si nastavili cesty programů k těmto souborům, neměli problém. Vím to, také jsem to tak dělal. Dnešní chytré telefony jsou určeny i pro lamy. To znamená, telefon toho musí umět hodně, ale musí to umět hodně jednoduše. Přesně jak píše Vlasta W., jednoduše přetáhneš a je to. Mobil i PC si s tím poradí za tebe a za tebe to roztřídí. Navíc výrobce nepeřdpokládá, že máš někde z černýho webu postahovanou hudbu, ale spíš předpokládá, že si koupíš originál CD, které si nakopíruješ se vším všudy (také automaticky) na disk.
Rada: Jestli chceš žít v dnešní době a nevzpomínat na éru komančů, tak se s tím smiř a zapomeň na adresářovou strukturu. Taky mi to chvilku trvalo, ale jde to.
Navíc Windows Media Player ti ty ID na webu najde, stačí se tomu jen chvíli věnovat. Měl jsem z dob svých studií spoustu hudby (na koleji se sežene cokoliv :-) ) a všechno samozřejmě bez ID, taky jsem si s tím chvilku hrál a dnes vše funguje na Zune, WMP i iTunes, všechno stejným způsobem.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Čekání na Mango update

Post by htcjirka »

Jestli chceš žít v dnešní době a nevzpomínat na éru komančů, tak se s tím smiř a zapomeň na adresářovou strukturu.
Prirovnavat eru "komancu" k adresarove struukture uz je opravdu hodne silne kafe.. :roll: To uz je opravdu sila co vsechno je nekdo schopny napsat k obhajobe osekaneho systemu.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Asi uz budu ve svych sedmadvaceti beznadejna vykopavka, kdyz chci mit v datech poradek a nespolehat se na to, ze nejaky pochybny program ho udela za me...
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Čekání na Mango update

Post by Radek33 »

Na věk se nevymlouvej. Je mi 35. Jak chceš žít v 60 když se odmítáš v 31 letech učit nový věci?
Nechápu tvůj problém. Já nepoužívám adresářovou strukturu, ale ve všem mám pořádek. Veškerá hudba je roztříděna, dle alba, umělce, žánru, roku apod. Můžeš si vybrat. Pokud si chci namýchat svoje album, tak si prostě udělám svůj list. Jednoduchý.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob zář 17, 2011 11:49) --
htcjirka wrote:
Jestli chceš žít v dnešní době a nevzpomínat na éru komančů, tak se s tím smiř a zapomeň na adresářovou strukturu.
Prirovnavat eru "komancu" k adresarove struukture uz je opravdu hodne silne kafe.. :roll: To uz je opravdu sila co vsechno je nekdo schopny napsat k obhajobe osekaneho systemu.
Ber to jako nadsázku. Žádný moderní systémy adresářovou strukturu nepoužívají. Ať se jedná o hudbu, emaily, databaázi čehokoliv. Je to prostě tak. Má to svoje výhody.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Kdyz je "novy" system evidentne neflexibilni, pomaly a funkcne omeznenejsi nez ten stary, opravdu se odmitam takovou vec ucit.
Kdyby Zune ideu multimedialni databaze dotahlo do hotoveho stavu, byla by to jina situace - ale takhle mi opravdu nema co nabidnout. Zatim je to polovicate cosi, ktere mozna zvladne nakpoirovat do telefonu mp3. To same umim u normalnich zarizeni za zlomek casu a bez toho, aniz by me nekdo nutil pouzivat mys nebo mi nejaky absolutne zbytecny middleware snufal po disku, copak to asi posloucham.
Ber to jako nadsázku. Žádný moderní systémy adresářovou strukturu nepoužívají. Ať se jedná o hudbu, emaily, databaázi čehokoliv. Je to prostě tak. Má to svoje výhody.
V tomhle bode s tebou musim naprosto souhlasit. Nicmene to neresi databaze drzena nicim jinym nez filesystemem samotnym - jakakoli jina databaze je totiz zbytecne duplicitni, protoze ty data musim stejne v nejake podobe na disk dostat. Ale to uz se dostavame k filosoficke otazce "kde je sakra uz pred tolika lety slibovany WinFS"
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by htcjirka »

Ber to jako nadsázku.
To se nedá brát ani jako nadsázka,ale uplně zcestné přirovnání i v té největší fantazii.
Žádný moderní systémy adresářovou strukturu nepoužívají
Nesmysl a blabol měsíce,tím pádem říkáš ,že to co má adresářovou strukturu je nemoderní.Omezování rozhodně není innovací, ale hloupé zpátečnictví a z OS to dělá půl OS..Uvažování některých je dnes omezené,takže chápu ,že se rádi nechají omezovat a vést.
Ještě,že takto hloupě nepřistupují všichni výrobci OS :roll:
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Čekání na Mango update

Post by morro »

To asi mluvíš za sebe co Jirko? :wink:, ale já s Radek33 do jisté míry souhlasím. Nepotřebuji vědět kde co je, když se o to systém postará, viz hudba, dokumenty. Základní věci chci mít cloudu (dokumenty, personalizace, apod) a tím pádem mi je jedno, kde se to na tom zařízení nachází. Když bude něco špatně a budu chtít zařízení opustit mám tam tlačítko reset, které vše za mě vyřeší. Ono zažité věci které jsou tu 16 let se očividně u některých nedají změnit :-).
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

morro: se mnou asi spis nesouhlasis, ja potrebuju presne vedet, kde co je .-)
morro
smartguru
smartguru

Čekání na Mango update

Post by morro »

Díky, nevšimnul jsem se od koho htcjirka citoval.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

morro wrote:Nepotřebuji vědět kde co je, když se o to systém postará, viz hudba, dokumenty. Základní věci chci mít cloudu
Blahova predstava, ze cloud je neco neznicitelneho :-)

http://imgs.xkcd.com/comics/the_cloud.png
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Čekání na Mango update

Post by htcjirka »

To je jasne,ze cloud nebude nikdy plnohodnotne reseni,je to jen nahrazka.Klasicky Mass Storage to neprekona.
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Cloud je fajn, ale dneska je to trendy technologie a cpe se vsude vsem jako spasa - pritom to neni naprosto nic noveho, nic uzasneho.
Na nekterych sajtach mam uz leta a leta DFS - coz neni v podstate nic jineho maly lokalni cloud-fileserver (v tomhle pripade obvykle co pobocka, to nod). Ze by to byl nejaky superzazracny lek na problemy, to ani nahodou - jenze o potizich samozrejme poskytovatele cloudovych sluzeb radi mlci a v tom objemu se nejaka za chybka snadno ztrati. Navic se po dnesnich paternich linkach takova chyba zreplikuje takovym fofrem, ze nam nezbyde nez ji prijmout za standard a p rohlasit, ze je to tak spravne...
morro
smartguru
smartguru

Čekání na Mango update

Post by morro »

htcjirka + nocturneop15: Já si zase myslím že jo... možná ne teď možná ne za 5 let, ale za nějaký čas ano... Před pár lety by lidé taky neřekli co budeme mít dnes za smartphone a to ještě není zdaleka konec :-). Myslím, že čím víc člověk povolí uzdu své fantazii tím více se přiblíží budoucnosti ;).
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel

Čekání na Mango update

Post by nocturneop15 »

Spasa v cloudu nebude nikdy - existovalo to mnoho let predtim, nez nekdo prisel a rekl "predstavime to znova verejnosti jako cloud" a udelal z toho hype dneska. Svoje misto takova technologie ma, urcite ma i mezery kde se nevyuziva a mohla by, ale nejde o zadny zazrak. Proste jen technologie ktera ma nekde vyuziti smysluplne a nekde se pouziva jen proto, aby se naplnil ocekavany zisk z hype...

Co se fantazie tyce, mas recht -ale to je presne duvod, proc doufam v databazove filesystemy a nespoleham na nejakou nahrazku v podobe mizerne fungujici radobydatabazemuziky v podobe Zune a podobnych legraci, o kterych je uz leta jasne, ze nedavaji smysl uz z principu. Parodovat budoucnost neni totez, jako na ni byt pripraveny.
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”