Zune vs WP7 nahravni souboru
-
pdatomas
- přispěvatel

- Zařízení: Blackberry Passport,SPro 3 -i5 128 Gb, SPro4 i5,
Zdravim, prosim o pomoc
pri nahravani videa cca. 700Mb film do windows Phone 7 pres Zune mi trva neskutecne dlouho.
Pri pretahovani hudby neni problem, pokud ale chci pretahnout film, trva to i 10 min a objevi se 1 procento.
Nevim kde delam chybu.
pri nahravani videa cca. 700Mb film do windows Phone 7 pres Zune mi trva neskutecne dlouho.
Pri pretahovani hudby neni problem, pokud ale chci pretahnout film, trva to i 10 min a objevi se 1 procento.
Nevim kde delam chybu.
Je to pravdepodobne preto, že zune konvertuje film do svojho mp4 formátu a optimalizuje pre telefon 
-
pdatomas
- přispěvatel

existuje tedy nejakej konvertor pro upravu filmu pred vlastnim nahranim? z avi do Mp4 diky
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Ano, ale proč bys to chtěl dělat, když to Zune udělá optimálně za tebe?
-
pdatomas
- přispěvatel

Vlatsa W. : noto je prave ono, on to zune sice udela ale trva to neskutecne dlouho, jak to tedy delas ty, je v zune nejaka funkce?
-
Vlasta W.
- smartstar

Dělal jsem to asi jednou v životě a to ještě na Zune přehrávače, ne na Windows Phone, jinak si klidně počkám, než to udělá Zune za mě... Ale svede to libovolný program pro konverzi videa... Třeba Microsoft Expression Encoder má v profilech pro konverzi přímo předdefinovaný formát pro Zune přehrávače 2. generace. Když pogooglíš, najdeš spoustu použitelných programů. Z hlavy ti bohužel žádný neřeknu.
Nechci zakládat kvůli tomu nové téma, tak se zeptám zde.
U jednoho PC provedu sync (hudba, video, fotky) s tím, že se nějaká hudba nahraje do telefonu a naopak nějaké fotky a video do PC. Poté připojím telefon k druhému PC, kde ta nově nahraná hudba chybí a zároveň tam nejsou ty fotky a video, co se stane? Smaže se mi ta nově nahraná hudba z telefonu včetně fotek, protože v tom druhém PC nejsou?
Podle jakých pravidel se řídí synchronizace v Zune. Telefon je primární a vždy se synchronizuje podle něj, nebo je primární PC a když v PC smažu nějakou hudbu, tak se smaže i v telefonu s tím, že pokud telefon připojím pouze k PC kde ta hudba není, tak to bude brát jako že je smazaná a z telefonu mi ji smaže též?
Trochu v tom mám zmatek. Díky za objasnění...
U jednoho PC provedu sync (hudba, video, fotky) s tím, že se nějaká hudba nahraje do telefonu a naopak nějaké fotky a video do PC. Poté připojím telefon k druhému PC, kde ta nově nahraná hudba chybí a zároveň tam nejsou ty fotky a video, co se stane? Smaže se mi ta nově nahraná hudba z telefonu včetně fotek, protože v tom druhém PC nejsou?
Podle jakých pravidel se řídí synchronizace v Zune. Telefon je primární a vždy se synchronizuje podle něj, nebo je primární PC a když v PC smažu nějakou hudbu, tak se smaže i v telefonu s tím, že pokud telefon připojím pouze k PC kde ta hudba není, tak to bude brát jako že je smazaná a z telefonu mi ji smaže též?
Trochu v tom mám zmatek. Díky za objasnění...
-
Vlasta W.
- smartstar

Telefon je spárován jen s jedním Zune SW a na jiných počítačích se připojuje jako host, takže synchronizace sama od sebe neproběhne.
Aha díky. A když bych chtěl jiné PC nastavit jako hlavní, se kterým bude spárován a nebude host než to, které mám nyní jako hlavní? To jde udělat jak?
Převést video do optimálního formátu pro WP7 umí i základní windowsácká Windows Live Movie Maker. Tam je akorát problém, že v tomto přednastaveném schématu videa ořezává tak, aby byla přes celou obrazovku.
-
Vlasta W.
- smartstar

Na kartě Telefon - Souhrn (Zařízení - Souhrn) je pod velkým obrázkem zařízení tlačítko Změnit vztah synchronizace.Kositch wrote:Aha díky. A když bych chtěl jiné PC nastavit jako hlavní, se kterým bude spárován a nebude host než to, které mám nyní jako hlavní? To jde udělat jak?
Pozor, každé zařízení může být spárováno jen s jedním Zune SW. Pokud ho tedy spáruješ s jiným, bude se tvářit jako host na tom původním. Synchronizovaný obsah však při změně vztahu v zařízení zůstane, čehož se dá využít, nebo se dá prostě smazat v Nastavení - Zažízení - Možnosti synchronizace, tlačítko Vymazat veškerý obsah.
Aby se to nepletlo, tak naopak každý Zune SW může být spárován s více zařízeními, logicky. Pokud jich je připojených víc naráz, zobrazuje se při přetahování souborů na ikonku zařízení vlevo dole balón, kde lze data upustit na potřebném zařízení.
Díky. A když změním na tom prvním PC vztah synchronizace a udělám z telefonu "guesta", ztratím tím body obnovení, které se mi vytvořily při aktualizaci 7004 - NoDo? Nebo se k nim budu moct nějak vrátit či je přenést na to druhé PC?
A když tedy toto, co radíš, provedu na tom prvním PC, tak pak když připojím telefonu k tomu druhému, které chci mít jako hlavní, tak se obsah ze zařízení nahraje do PC, kde vlastně teď nic není (Hudba atd.) nebo se mi naopak vše z telefonu vymaže?
Edit: Teď koukám, že pod obrázkem telefonu na kartě Souhrn nemám takové tlačítko? Mám tam pouze "Zobrazit možnosti synch." a ne Změnit...? Mám Zune 4.8 v CZ. Viz screenshot v příloze. Jediné co mě napadá, tak dát "Zapomenout tento telefon", pak ho připojit k jinému PC a tam by již jako host být neměl, že?
A když tedy toto, co radíš, provedu na tom prvním PC, tak pak když připojím telefonu k tomu druhému, které chci mít jako hlavní, tak se obsah ze zařízení nahraje do PC, kde vlastně teď nic není (Hudba atd.) nebo se mi naopak vše z telefonu vymaže?
Edit: Teď koukám, že pod obrázkem telefonu na kartě Souhrn nemám takové tlačítko? Mám tam pouze "Zobrazit možnosti synch." a ne Změnit...? Mám Zune 4.8 v CZ. Viz screenshot v příloze. Jediné co mě napadá, tak dát "Zapomenout tento telefon", pak ho připojit k jinému PC a tam by již jako host být neměl, že?
- Attachments
-
- Screenshot Souhrn-Zune
- zune.jpg (33.42 KiB) Viewed 3044 times
-
Vlasta W.
- smartstar

Body obnovení neztratíš. Ještě lépe si je zazálohuj... Najdeš je v c:\Users\jmeno_uzivatele\AppData\Local\Microsoft\Windows Phone Update - Tam je složka pojmenovaná řetězcem čísel a písmen, kterou celou zkopíruj pryč a v případě, že budeš chtít tuhle zálohu obnovit, prostě ji vrať do tohoto umístění a spusť v Zune obnovu. Mělo by to jít stejně provést i na jiném počítači.
Obsah ze zařízení se do jiného PC sám nenahraje. Ručně můžeš kliknout pravým a vybrat Kopírovat do mé kolekce.
Pokud tam to tlačítko nemáš, koukni se ještě do nastavení Telefon - Možnosti synchronizace. Pokud necháš zařízení zapomenout a připojíš ho k jinému Zune SW či znovu k tomu původnímu, měl bys dostat dialog pro spárování zařízení.
Obsah ze zařízení se do jiného PC sám nenahraje. Ručně můžeš kliknout pravým a vybrat Kopírovat do mé kolekce.
Pokud tam to tlačítko nemáš, koukni se ještě do nastavení Telefon - Možnosti synchronizace. Pokud necháš zařízení zapomenout a připojíš ho k jinému Zune SW či znovu k tomu původnímu, měl bys dostat dialog pro spárování zařízení.
Ani tam to tlačítko není. Chápu li to správně, tak pokud připojím telefon k PC, dám zapomenout, odpojím jej a připojím jej k tomu druhému PC, tak na něm bude jako hlavní a pokud se zpět vrátím k prvnímu (kde jsem dal zapomenout), tak tam se stane jako guest? Tedy získám tím to samé, jako bych změnil vztah synchronizace?
A tu složku pojmenovanou různými znaky a obsahující body obnovení mohu nakopírovat do nového PC poté co k němu přidám telefon v Zune a jakoby se mi ty body obnovy "přenesou" do jiného PC?
A tu složku pojmenovanou různými znaky a obsahující body obnovení mohu nakopírovat do nového PC poté co k němu přidám telefon v Zune a jakoby se mi ty body obnovy "přenesou" do jiného PC?
-
Vlasta W.
- smartstar

Odpověď na oboje by měla být Ano. Tak na 90 %. Není to zrovna věc, kterou člověk dělá každý den a pochopitelně ani nechce zkoušet