Co všechno už víme ohledně termínu uvolnění Manga pro WP?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by Miroslav Havlíček »

Přes půl roku toužebně očekávaná aktualizace pro mobilní telefony s Windows Phone 7 už se blíží mílovými kroky. Už dříve se objevily dohady, že by mělo být Mango uvolněno v půlce září. A přestože Microsoft zatím stále neprozradil žádné oficiální datum, na internetu se to zase hemží novými více či méně relevantními „důkazy“ o tom, že bychom se nové verze systému měli dočkat už během dneška nebo zítřka. Začněme australským Vodafonem, který na svém blogu uvedl seznam mobilních přístrojů, u nichž pracuje na aktualizacích firmwaru. Mezi zástupem Androidů byla schována i jedna vlaštovka ze světa Windows Phone 7, a sice HTC 7 Trophy, u kterého byla uvedena poznámka, že je testování Manga dokončeno a operátor s vypuštěním čeká už jen na zelenou od Microsoftu.

obrázek

Dále přišla zpráva z Taiwanu, kde bude tamní výrobce HTC od zítřka provádět aktualizaci zařízení svých zákazníků. Ta však nebude probíhat systémem OTA (over-the-air) jako ve zbytku světa, ale majitelé telefonů se budou muset dostavit přímo do jedné ze 60 prodejen HTC, kde jim novou verzi systému nainstaluje personál. Celý proces má trvat zhruba 20 minut s tím, že si mají zákazníci své smartphony doma předem zazálohovat.

Se zajímavým úlovkem se pochlubil i server WPCentral.com, kterému do redakce dorazil tip od anonymního čtenáře. Tomu prý přišlo emailové upozornění od Microsoftu, aby si downgradoval své zařízení s Mangem pro vývojáře zpět na předchozí verzi a připravil se tak na vypuštění oficiální aktualizace.

obrázek

Všem dohadům nakonec nasadili korunu pánové Joe Belfiore a Brandon Watson z Microsoftu. Ti včera v noci prostřednictvím svých profilů na Twitteru upozornili všechny vývojáře, že právě teď je ta pravá chvíle aktualizovat jejich aplikace za použití SDK 7.1, což jim zajistí mimo jiné podporu multitaskingu v nové verzi operačního systému. Tímto prohlášením snad už definitivně zahnali poslední zbytky pochybností a nám nezbývá než v Zune co chvíli zkoušet klikat na tlačítko „Zkontrolovat aktualizace;-).

Pokud snad ještě nevíte, co všechno má aktualizace Mango přinést nebo jste prostě jenom netrpěliví stejně jako my, můžete si dlouhou chvíli alespoň trochu zkrátit naším videopohledem na novou verzi systému.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3sD7qNDM6IE[/youtube]

Aktualizace (16.9.2011, 0:15): Joe Belfiore právě na svém Twitteru popřel všechny dohady o tom, že by 15. 9. mělo být datem uvolnění Manga. "Říkali jsme >>na podzim<< a ten ještě nenastal!" Takže si asi ještě nějaký ten pátek počkáme.

Zdroje: Vodafone Australia, ILoveWP, WPCentral, @JoeBelfiore, @BrandonWatson
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Osobně bych konkrétní datum už neřešil.. Vše naznačuje, že v dalších dnech dojde k aktualizaci mango. Už se rozjíždějí updaty aplikace psané v SDK 7.1.. Tyto dny bych využil na rozloučení s NoDo (pro ty co ho ještě mají) :D...
h8me
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: nokia e71

Post by h8me »

Pekne napisane ..ako o opravdoveho fanušika WP7 :)
Len škoda že neje slovenská lokalizácia :/
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

,,Říkali jsme na podzim!" .....takže čistě teoreticky hledíme vstříc 22.12.2011 :wink:
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

23.9.2011 https://twitter.com/#!/joebelfiore/stat ... 4654139393" onclick="window.open(this.href);return false;
StepanP
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920, Lumia 800, Microsoft Surface RT

Post by StepanP »

Takže při troše štěstí, příští pátek 23.8 instalujeme Mango. A nebo jak psal jacek tak 22.12 :-D
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

A nebo od 23.9. budeme jak ko**ti každej den kontrolovat aktualizace až do posledního dne podzimu :D
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Post by TomasSX1 »

příští pátek 23.8
Ty ho mas uz skoro mesiac a nic nepovies?? :D

A nech to uz vydaju lebo by som si milerad kupil toho Titana lebo ta vydrz baterky na HD2 je katastrofa :s
StepanP
přispěvatel
přispěvatel

Post by StepanP »

HTC Titan by se měl začít prodávat příští měsíc. Taky nad ním uvažuji, ale rozhodující bude cena. Baterie má sice větší kapacitu, ale otázka jestli to nevyjde stejně, protože je zase větší displej a rychlejší procesor, takže bych řekl, že spotřeba bude srovnatelná s HTC HD2 či HD7
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Post by TomasSX1 »

Tak to tak asi bude ale moja HD2 s WP7 vydrzi tak max pol dna a cosi takze minimalne 2x dene nabijam (s WM to bolo den, sem tam aj dva) no a nehovoriac o prehrievani sa (hlavne pri navigacii, neda sa nabijat). Takze dufam ze to pri Titane bude odladenejsie a aj z tejto strany budem spokojny s WP7 ako som bol spokojny s WM
StepanP
přispěvatel
přispěvatel

Post by StepanP »

Mně vydrží HD7 tak 12 hodin provozu. Ráno sundám z nabiječky a večer tam telefon skoro vybitý vracím.
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

dwbmb wrote:23.9.2011 https://twitter.com/#!/joebelfiore/stat ... 4654139393" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomu bych moc nevěřil, protože https://twitter.com/#!/joebelfiore/stat ... 0762509312" onclick="window.open(this.href);return false;. :(

Jinak mně vydrží baterka v Trophy klidně celý týden, jenom ten telefon nesmím zapínat. ;-) Jakmile to udělám a začnu ho trochu víc používat, tak je do deseti hodin po něm.
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

To je divný. Já jsem napíchnutý na email (exchange), facebook, twitter. Mám stále zapnutou wifi i BT, kontrast mám na high a Trophy mi vydrží celý den. Používám ho jako pracovní nástroj, takže dost telefonuji.
Pro extrémní případy mám zapnutý battery saver a ten se mi zapnul, za měsíc co mám Mango, asi dvakrát. S tím to vydrží další den.
Je pravda, že se v telefonu zase až tak nehrabu. Takže spíš telefonuju, napíšu sms nebo mail, mrknu na kalendář, na people hub ale nehraju hry, nejsem stále na webu. Problém nastává při spuštěné navigace, to je za dvě hodinky vysoslý.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Ja tiez nemam s Trophy problem dosiahnut 2-3 dni.
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

Zkoušel někdo aktualizaci přes SDK?
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

U mě to dělá asi hlavně poslech hudby, když někam jedu vlakem. Jinak normálně ten den při zapnuté wifi, sem tam GPS na 4SQ, pár hovorech a emailech jakžtakž vydrží. Já mám ještě NoDo, Mango je asi v úspoře energie dál.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

Miroslav Havlíček wrote:
dwbmb wrote:23.9.2011 https://twitter.com/#!/joebelfiore/stat ... 4654139393" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomu bych moc nevěřil, protože https://twitter.com/#!/joebelfiore/stat ... 0762509312" onclick="window.open(this.href);return false;. :(
viz můj příspěvek ze 7:48 :)
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Hmm, asi to tak vypadá. :-( To je horší jak vánoční čekání na zazvonění u stromečku. :-)
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

Na vánoce mi aspoň zavolaj, že za hodinu bude zvonit zvoneček, abych stihnul dojít z hospody :D
mino
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy i7500,Samsung Galaxy Tab 8.9

Post by mino »

Tak baterka je do večera fuč u každého smartphonu, ak to niekto používa na hard režim(v skuse na webe a bežiaci sync).
Tam pmôžu len lepšie väčšie baterky a nejaká nová technológia v displejoch.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”