Ja bych sam sebe charakterizoval jako fandu do moznosti a funkci nezavisle na OShtcjirka wrote:Nejsem fanda zadneho OS.
Spekulace: Skončí Samsung příští rok s Windows Phone?
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
htcjirka: To já si nedovoluji hodnotit danou platformu jen na základě vlastních dojmů a pojmů. Platformou se zabývám více než na úrovní "vlastní píseček". Ani nemám šanci osobně obsáhnout komplexně platformu (byť mé nároky na ni jsou vysoké). Tedy na "nekorporátní" sféru. Nebo máme jiné vnímání pojmu perfektně (takto bych si nedovolil označit ani můj oblíbený Palm OS, od kterého mi přijde, že jde vše jen z kopce (user experience)).
to bkf1 :
Zrejme jsi jeste v puberte,nebo dost mlady a...nezraly,nebo moc stary.911 tku si norm.clovek nekoupi,je to na hov...,nejsi li milionar a nemas to jako image.Jako konicek drahe,neprakticke auto.Sam jsem mel sport.Nissana zhruba 300koni,de fakto 2 mistne auto-ty zadni placky pro ani ne dite nepocitam.Kvuli tomu je nutnost mit i jine auto pro rodinu,nebo cesty na lyze,resp.celou zimu.Je to zbyt.a drahe.Dnes chci velke pohodlne auto,nejl.4*4.Funkcni,prakticke,rychle a vsude pouzitelne.To je i s mobil.OS.Mam HD2 s WM,umi min stejne ne li porad vic nez Android,ale ta doba,nez jsem na to prisel,vyladil,nastavil,byt to ted funguje.Vyzkousel jsem na ni i WP a i Androida jsem zkusil.A zodp.prohlasuji,ze uz nikdy nehodlam nic ladit,resit,hledat,restartovat,koumat.Proto Androida ne a ani 911tku ne-i kdyz bych si lehce ojetou koupit mohl.Nic neni drazsi a dulezitejsi nez cas,a ten travit ladenim je promrhany.Casem na to prijdes.A nejsem ani mlady pubertak ani deda pred duchodem-pro info.Je to jen muj nazor,ale cas je cas.A spousta lidi nevidi nic zabavneho v ladeni a vycucavani maxima mozneho z cehokoli-ani mikrovlnky ci zrcadla s nahledem pocasi
Zrejme jsi jeste v puberte,nebo dost mlady a...nezraly,nebo moc stary.911 tku si norm.clovek nekoupi,je to na hov...,nejsi li milionar a nemas to jako image.Jako konicek drahe,neprakticke auto.Sam jsem mel sport.Nissana zhruba 300koni,de fakto 2 mistne auto-ty zadni placky pro ani ne dite nepocitam.Kvuli tomu je nutnost mit i jine auto pro rodinu,nebo cesty na lyze,resp.celou zimu.Je to zbyt.a drahe.Dnes chci velke pohodlne auto,nejl.4*4.Funkcni,prakticke,rychle a vsude pouzitelne.To je i s mobil.OS.Mam HD2 s WM,umi min stejne ne li porad vic nez Android,ale ta doba,nez jsem na to prisel,vyladil,nastavil,byt to ted funguje.Vyzkousel jsem na ni i WP a i Androida jsem zkusil.A zodp.prohlasuji,ze uz nikdy nehodlam nic ladit,resit,hledat,restartovat,koumat.Proto Androida ne a ani 911tku ne-i kdyz bych si lehce ojetou koupit mohl.Nic neni drazsi a dulezitejsi nez cas,a ten travit ladenim je promrhany.Casem na to prijdes.A nejsem ani mlady pubertak ani deda pred duchodem-pro info.Je to jen muj nazor,ale cas je cas.A spousta lidi nevidi nic zabavneho v ladeni a vycucavani maxima mozneho z cehokoli-ani mikrovlnky ci zrcadla s nahledem pocasi
- bkf1
- smartmaniak

TO iceman:
Zas argumenty uplne mimo... to ze se mi libi 911ka neznamena, ze bych si ji koupil...
Zas argumenty uplne mimo... to ze se mi libi 911ka neznamena, ze bych si ji koupil...
to bfk1: tak to sorry,napsal jsi favorit-favoritni veci si casem koupim,snove ne-u mne z aut F458 Italia.Ale s pouzitelnosti a funkcnosti by to nemelo nic spolecneho,coz nemel ani muj stary Nissan-krome toho ze jsem temer vse predjel,oslnoval kluky a "hloupe barbiny".A termin smart ma celkem jasny vyznam.A souvisi to s funkcnosti-coz nepopiram,funkcni je kazdy OS,ale kazdy jinak.Ja Nissana taky ladil,lestil,vylepsoval-k hov... ,v zasade.Kdybych vedel,koupim treba subaru forestera a staci tam lit palivo a sem tam servis a mycka.Tak jsem se rozhodl zit ja,vcetne OS.2 roky ladeni WM 6.5 mi stacily.Ani wokna doma neladim,nainstalim,nastavim x pico... neresim. Tak si to tak neber.Je to jen muj nazor.Takovy htcjirka bude argumentovat tisicem funkci,prizpusobeni,nastavenim apod.Bohe,k cemu,ano,potrebuje je asi.Ja vsechny ne.I ve WM mam kupu funkci,ale vetsinu jsem jen jednou zkusil a nepouzil.Treba vy ladici je potrebujete a vyuzivate.Tot vse.Ja chci rychlost,stabilitu,provazanost,funkcnost ihned bez ladeni.Kdyby isrot mel normalnejsi homescreen,nemel jeden hnusny telefon s prtavou obrazovkou,zvazil bych i jej.
- bkf1
- smartmaniak

TO iceman:
To ja si vezmu OS, stravim nejaky cas ladenim/nastavovanim k obrazu mem a pak jen pouzivam. Doma i v praci na Win7 to same, ale tam mi to trva DALEKO dele (+ zaloha na DVD, kdyby mi OS sezral vir nebo proste se neco stalo), ale vysledek stoji za to... samozrejme pokud clovek nevidi rozdil mezi klasickym puvodnim OS bez uprav a mymi optimalizacemi (na Win7 delam vcelku hodne rozsahle zmeny) tak to asi moc neoceni.
To ja si vezmu OS, stravim nejaky cas ladenim/nastavovanim k obrazu mem a pak jen pouzivam. Doma i v praci na Win7 to same, ale tam mi to trva DALEKO dele (+ zaloha na DVD, kdyby mi OS sezral vir nebo proste se neco stalo), ale vysledek stoji za to... samozrejme pokud clovek nevidi rozdil mezi klasickym puvodnim OS bez uprav a mymi optimalizacemi (na Win7 delam vcelku hodne rozsahle zmeny) tak to asi moc neoceni.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
To samé jsem chtěl napsat, ale pak jsem to smazal. U iPhonu mi fanatici nevadili, resp. měl jsem se komu smát, ale pokud moje "vlastní" platforma je nositelem fanatiků, trochu mi to vadit začíná. Holt MS odstranil mass storage a 90% možností, což uživatele se sklony k zaslepenosti přitahuje. Je tu už jen jediný filtr - lidi, co mají rádi omalovánky a kravinky zůstanou u iPhone.bkf1 wrote:Uzivatele WP7 mi stale vice pripominaji fanatiky kolem Apple.
Asi děláme něco špatně, když nám to funguje - tohle přece není normální...htcjirka wrote:Ono ani neni co komentovat ,neni co "rozbijet".Dukazem pro me je dany OS ,ktery kazdy den pouzivam a funguje nadmiru perfektne a spolehlive.Kdyby nebyl stabilni uz ho davno nepouzivam,na to jsem dost velky puntickar a haklivy.Neresim kolik telefonu vystridam,kolik za ne utratim,hlavne musi fungovat.Nejsem fanda zadneho OS.asi nelze komentovat. Ale rozbíjet bublinu ti nebudu.
Mám jednoho blízkého kamaráda, a tomu Android nefunguje. Naštěstí kamarád nežije v tunelu, a ví, že koupil velmi šuntový telefon s Androidem, takže mu fungovat stejně dobře jak např. mně Dell Streak nikdy nebude. Kdyby byl trochu hlupáček, odsoudí celý Android, ale je inteligentní, tak ví, že na kvalitu výsledného dojmu z OS působí minimálně tři proměnné, takže sebeomezující zapšklost u něj nehrozí. Narozdíl od místních řvounů.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Za pul roku jsem nemel jedinny zadrhel,restart,ci zamrznuti ci jakoukoliv necekanou hlasku o chybe,samovolne vybiti apod.Pak slovo prefektne je na miste.To ze jsi zrovna mel Andoid na zarizeni ,ktere vyrobce zaplacal svym nenazranym Sneze ,ktere navic ma zahrnuty sve aplkace na bluetooth,sms,emaily,dialer a jine systemove veci a par radne nefunguji neni chyba Androidu ale HTC.HTC napr. neskutecne "do.rdal" posledni update na HTC Desire Z.Vetsina problemu nejen na Desire Z je zpusobena vychvalovanym omalovankovym Senze.Nebo máme jiné vnímání pojmu perfektně
No hodnotit platformu na urovni nevlastnich dojmu a pojmu je prave to zminovane plkani + zavadejici nesmyly jak je Android sekaci a nestabilni.Nevlastni dojmy = jedna pani povidala nebo Franta rikal..To já si nedovoluji hodnotit danou platformu jen na základě vlastních dojmů a pojmů.
- bkf1
- smartmaniak

Asi spatne pocitam, ale mam jen dva: vyrobce OS a vyrobce telefonu. Pak je tu NEKDY jeste faktor "operator" aneb kdyz vyrobce telefonu dodrbe OS, ktery byl na zacatku zcela v poradku, tak se jeste nekdy prida operator a zmrsi ho jeste vice (asi nejlepe to umi Vodafone aneb jeho legendarni zmrseni SGS1)Standa wrote:Kdyby byl trochu hlupáček, odsoudí celý Android, ale je inteligentní, tak ví, že na kvalitu výsledného dojmu z OS působí minimálně tři proměnné
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
htcjirka: to jsou tady zase úlety..... Já jasně napíši, že je platforma nestabilní, za což dílem může OS, dílem výrobce zařízení a dílem 3rd aplikace, ale ty prostě máš potřebu oponovat, že tomu tak není a pak napíšeš: "HTC napr. neskutecne "do.rdal" posledni update na HTC Desire Z.Vetsina problemu nejen na Desire Z je zpusobena vychvalovanym omalovankovym Senze."
Tak já nevím, má to zde vůbec smysl???
Tak já nevím, má to zde vůbec smysl???
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Bkf1: ja do stability OS zapocitavam tri pusobici faktory: OS samotny, optimalizace OS s hardwarem (vyrobce) a uzivatel (jak vidno, casto nejslabsi clanek retezce).
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Presne tak,prave ten uzivatel byva bohuzel nejslabsim clankem..Senze do.mrdalo bohuzel HTC a nikoliv Google.HTC si dela vlastni nadstavbu a zasahuje hluboko do systemu.To ze neumi a udela HTC nestabilni nadstavbu neni problem Google.Cisty Android v te same verzi nebo s jinou nadstavbou od jineho vyrobce ,ktery narozdil umi udelat nadstavbu bezi naprosto bezproblemove a perfektne.
-
biscuit84
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Tentokrat musim suhlasit s htcjirkom. DHD, ktore vlastnim= neustale zabugovane,permanetne padajuce Sense a akutny nedstatok RAMky aj pri behu len zakladnych aplikacii. O tom, ze uz raz bolo reklamovane ani nehovorim. Oproti tomu taky Nexus S, SGS2 a LG Optimus Black bez akehokolvek problemu. Takze nie Android, ale prave samotne HTC je na vine...
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Tím spíš je dobré, když samotný OS má tak dobrý uživatelský interface, že do něj OEM výrobci nezasahují anebo ani nesmějí zasahovat ne?