Ford E-Bike: Koncept kola, které spolupracuje se smartphonem

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Richard Streit
redaktor
redaktor
Zařízení: Samsung Galaxy S4, iPad mini

Post by Richard Streit »

obrázek

Automobilka Ford představila na letošním autosalonu ve Frankfurtu velice zajímavý koncept nesoucí název E-Bike. Jedná se o motokolo, které využívá chytrého telefonu Samsung Galaxy S II. Bicykl má v předním kole ukrytý elektromotor a baterii s kapacitou 9,2 Ah. Za pomoci elektromotoru je E-Bike schopen dosáhnout rychlosti až 25 km/h, údaje o dojezdu výrobce neuvádí. Další zajímavou vymožeností je řetěz z uhlíkových vláken. Díky speciálně vytvořenému softwaru lze na displeji smartphonu upravovat odpružení vidlice či sledovat aktuální stav akumulátoru. Samozřejmě se nabízí i možnost využití běžných aplikací jako jsou například Google mapy, Compass, nebo Speedmeter. Vzhledem k tomu, že se jedná o koncept, nelze počítat s komerčním uvedením na trh. Ford E-Bike je velmi názornou ukázkou toho, jak lze využít potenciál dnešních smartphonů. Operační systém Android se těší stále větší oblibě, proto se můžeme domnívat, že v budoucnu se začne objevovat i v ostatních produktech napříč všemi segmenty.

obrázek

Zdroj: AndroidAndMe
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Iphone 7 128 black

Post by tompec »

Krasne kolo.... :)
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

Z mého pohledu je to hnus. Kolo je dobrý možná tak pro nějaký ho profi sportovce na Tour de France :tlem:
AlienMatej
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy S2

Post by AlienMatej »

Áno pretože si tak lenivý že na bike ani nechodíš a furt sedíš za počítačom. A na Tour de France to asi nebude keď tam je ten motor ktorý by mu uľahčoval šliapanie do kopca :-D
ozzfranta
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Sony Ericsson Xperia Play

Post by ozzfranta »

To pohání dual core? :wink:
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

AlienMatej wrote:Áno pretože si tak lenivý že na bike ani nechodíš a furt sedíš za počítačom. :-D
Kolo vlastním a do konce na něm i občas jezdím, ale líbí se mi úplně jiný design kola.
Jako je třeba toto:
Image
Skywall
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Skywall »

Moc hezké kolo :)

Cleric: Jsi mi připomenul choppery z OCC (Orange County Choppers). Moc hezké ale vpodstatě neovladatelné.
shvecik
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Galaxy S

Post by shvecik »

no ten tvuj čoprbajk je mozna na pohled hezke kolo, ale prakticky tak mozna dobre nekde na vesnici, pro rohliky a zpet. Bych te chtel videt na tehle srande jet nekde do kopce nebo dokonce kdyby jsi mel jet rychle z nejakeho vetsiho kopce, to musis ridit jak autobusak, a nedej boze jak by jsis spatne sedl :-D si spalis p*d*l o tu zadni pneomatiku :-D by me ale zajimalo, kolik ta sgs II vydrzi v terenu

-- doplnění předchozího příspěvku (ned zář 18, 2011 8:45) --

jinac to ford kolo je hezke, ale konstrukci mi pripomina libertu :-D takze to asi nebude urcite zadne zavodni kolo... ikdyz jsem videl "libertu" v remejku :) a melo to prehazovacku uvnitr zadniho naboje, celkem jsem koukal...
PetrP7
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Desire Z

Post by PetrP7 »

Tak jako citybike je to pěkný... a o sportovní nástroj tu přeci nejde. Ovšem na způsobu uchycení mobilu se moc nevyřádili, tohle vypadá jak odfláknutá dodělávka... :smile: :P
Choppery jsou pěkný, ale dobrý tak někam do rovinatejch americkejch měst, kde je fůra místa... 8-)
Post Reply

Return to “HTC telefony”