Aplikace, která zapne podporu pro Glonass družice
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Aplikace, která zapne podporu pro Glonass družice
V Marketplace se objevila aplikace "(Samsung) High Fidelity Position", která zapíná podporu pro GLONASS družice (ruský GPS systém). Po instalaci přibude nová položka v Nastavení / Settings.
GLONASS
to jsem ani nevedel, ze omnia obsahuje kombinovany chip pro GPS a Glonass
poznal nekdo rozdil kdyz to ma zaple? me to ukazuje polohu stale stejne
dokaze vubec GPS a Glonass spolupracovat pri urceni polohy?
// tak oprava kdyz to zapnu je urcovani polohy o takovych 10m nepresnejsi
poznal nekdo rozdil kdyz to ma zaple? me to ukazuje polohu stale stejne
dokaze vubec GPS a Glonass spolupracovat pri urceni polohy?
// tak oprava kdyz to zapnu je urcovani polohy o takovych 10m nepresnejsi
-
Radek Hulán
- smartstar

GLONASS
Ta "spolupráce" bude věc naprogramování software. Je docela zajímavé, že Marketplace aplikace může zasahovat do této nízké úrovně.
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
GLONASS
Omnia 7 a zatím všechny "normální" smartphony neobsahují chip který by dokázal spolupracovat s Glonassem.
Aby přístroj dokázal zachytit pozici s družic Uragan musí být na druhé straně patřičný hw...
Tudíš je aplikace zbytečná...
Aby přístroj dokázal zachytit pozici s družic Uragan musí být na druhé straně patřičný hw...
Tudíš je aplikace zbytečná...
-
Radek Hulán
- smartstar

GLONASS
Zjevně obsahuje a s Glonassem pracovat umí, jelikož se jedná o oficiální app Samsungu. Představa, že Samsung dá do Marketplace app, co zapíná Glonass podporu aniž by byla podporována chipem je, mírně řečeno, úsměvná.
GLONASS
Galaxy Note už ve specifikacích GLONASS má. Třeba Samsung chystá nový WP který má taky GLONASS čip a tuhle aplikaci tam dal předběžně. Nějak se mi nechce věřit, že by Samsung tuhle funkci zatajil.
Na druhou stranu nebylo by to poprvé, kdy by výrobci vypínali v telefonech různé funkce, aby je později mohli u překrytovaných modelů aktivovat a prodávat jako nové.
Na druhou stranu nebylo by to poprvé, kdy by výrobci vypínali v telefonech různé funkce, aby je později mohli u překrytovaných modelů aktivovat a prodávat jako nové.
-
Radek Hulán
- smartstar

GLONASS

Z popisu jasně plyne, že se zapíná GPS + GLONASS.
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
GLONASS
No jasně. Ale neodpověděl jsi mi, kde se dá ta aplikace stáhnout ? Pošli link.
Mám taky Omnii 7 a žádná zmínka o Glonass, na Marketpalce mi to nenachází tu aplikaci, takže kde je chyba?
Mám taky Omnii 7 a žádná zmínka o Glonass, na Marketpalce mi to nenachází tu aplikaci, takže kde je chyba?
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
RE: GLONASS
Aplikaci v MP take nevidim, aniz bych to nejak vyzadoval. Nicmene v Samsung Zone v MP jsem objevil Rubikovu kostku a vypada dosti hratelne.
-
geronimo_cz
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus 7
GLONASS
jestli ji nekdo chcete, tak ji mam stazenou ve verzi 1.0
-
geronimo_cz
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus 7
GLONASS
no pac to bylo jen pro samsung, tak sem si ji zkusil stahnout z 3Mktplace.. a prekvapite sla zapnout i na mym LG..
-
Tomula
- přispěvatel

- Zařízení: SE Xperia Active, Samsung Galaxy Tab 10.1
GLONASS
Rád bych přispěl také něco k této diskuzi.
Softwarové přidání podpory ruského satelitního systému GLONASS by NEMĚLO být možné, protože Samsung Omnia 7 běží na čipové sadě od Qualcommu Snapdragon QSD8250, která obsahuje starší verzi GPS čipu (konkrétně se Qualcomm zmiňuje o GpsOne Gen7), který podporu pro GLONASS neobsahuje. GLONASS je implementován až v nové sérii čipsetů Snapdragon, které obsahují novou verzi GPS čipu, GpsOne Gen8. Tudíž s GLONASS by měli umět komunikovat např. HTC Desire S, HTC Sensation a další telefony obsahující tuto a novější sérii Qualcomm čipsetů. Výrobci se ale o této podpoře nikde nezmiňují, takže buď je tato funkce softwarově blokována nebo jim to prostě nestojí za zmínku, protože běžný člověk ani neví, co vlastně přesně "GPS" znamená a jak funguje, natož aby potřeboval vědět, že jeho telefon umí komunikaci z dalšími desítkami ruských satelitů.
Kdo by měl potřebu "povrtat" se ve zdrojích, tak jsem vám jich pár našel.
https://developer.qualcomm.com/discover ... snapdragon" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/snapdragon/pos ... 5881143225" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdo by měl potřebu "povrtat" se ve zdrojích, tak jsem vám jich pár našel.
https://developer.qualcomm.com/discover ... snapdragon" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/snapdragon/pos ... 5881143225" onclick="window.open(this.href);return false;