Videorecenze mobilu - jak na to?

Volná diskuze na libovolná témata...
Post Reply
Jirkus
nováček
nováček
Zařízení: iPhone

Post by Jirkus »

Ahoj všem!

Chtěl by si zkusit vytvořit videorecenzi mobilu (aplikace) a chlěl bych vás poprosit o radu jak na to.

Protože bych chtěl natáčet i nějaká videa, ve kterých budu např. něco rozebírat, preferoval bych nějaký přístroj, který by mi noc nevadil ve výhledu a nebránil mi v rozebírání. :)

Co byste mi poradili?

Díky! :)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Ahoj,
asi bych doporučil inspirovat se od našeho šéfredaktora Jirky Hrmy, ten je v natáčení recenzí už hotovej profík, takže pokud mrkneš na několik recenzí, tak možná něco odkoukáš/odposloucháš.

Co se týče techniky, tak bych asi za sebe doporučil pořídit si nebo půjčit stativ, na který bys umístil kameru nebo foťák, kterým budeš natáčet, a stativ pak dát třeba zboku, nebo mezi tebe a zařízení. Záleží jestli budeš jenom předvádět aplikaci, kde ti vyčuhující foťák mezi tebou a stolem nebude vadit, nebo zda budeš něco rozebírat a potřebuješ se ke stolu naklánět a vidět si dobře na ruce.

Co jsem taky sám odchytil při přípravě videorecenzí, tak je dobrý hlídat si taková ta okna než třeba naběhne systém a rozhodně nesedět a nečekat potichu, abys mohl pokračovat. Rozvrhni si to tak, že třeba mezitím než telefon nabíhá, budeš popisovat konstrukci, tlačítka atd. No a poslední tip je - napiš si na papír pár základních bodů, kterých se budeš chtít držet. Nemusíš si vypisovat celou řeč slovo za slovem, ale stačí třeba bod 1) obecný úvod, 2) obsah balení, 3) konstrukce 4)..... , jen abys věděl, co příjde dál a neztratil se pak až budeš mít spuštěné nahrávání a budeš mít třeba lehkou trému. Pak se taky snaž obstarat dostatek osvětlení a vyhnout se veškerým rušivým zvukům okolí jako třeba v jedné recenzi jsem kdysi slyšel na pozadí cvrlikání papouška, splachování záchodu, rádio a další hluky. Odvádí to pozornost diváka a zbytečně to ruší.

Tak snad alespoň něco z mých tipů využiješ a přeju hodně zdaru, pak se pochlub, až budeš mít nějakou recenzi hotovou :wink:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ahoj, Ruslan to vystihl celkem přesně. Stativ ti hodně pomůže, pak není od věci si na plochu záběru umístit bílý papír (nebo můžeš trochu improvizovat třeba s prostěradlem, prostě co v domácích podmínkách půjde). Velkou výhodou je externí mikrofon, ale nevím, zda to budeš nahrávat profi kamerou nebo digitálním fotoaparátem. Určitě je dobré si dopředu připravit nějakou osnovu, podle které pak pojedeš. Tím se vyhneš hluchým místům. Kdyby si měl nějaké další dotazy, tak se klidně ptej.
Jirkus
nováček
nováček
Zařízení: iPhone

Post by Jirkus »

Děkuji za odezvu. Super! :wink:

Stativ mám a mikrofony (klopový i náhlavní) taky. Vzhledem k ceně bych spíše než videokameru preferoval foťák. A teď jde o to, jaký ...
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Ruslan Botsyurko wrote:asi bych doporučil inspirovat se od našeho šéfredaktora Jirky Hrmy, ten je v natáčení recenzí už hotovej profík
Jiří Hrma wrote:Ahoj, Ruslan to vystihl celkem přesně.
:grin:
Post Reply

Return to “Off Topic”