Samsung nesmí v Evropě prodávat modely Galaxy S, S II a Ace

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4

Post by Tom Vysoudil »

Grom: Koukam, ze tve tri komentare jsou opravdu prinosem.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

marcelkorv: ajaj, tady se někdo rozpálil:-) Samsung je samozřejmě větší výrobce telefonů, byl, je a bude. Apple ani nijak neusiluje o to být největším výrobcem (nebo tomu bylo doposud, pokud opravdu uvede levnější variantu iPhone) mobilních telefonů . A jediný titul, který tak Apple může mít jako "nej" je největší výrobce smartphonů. Komu by se tom snilo, po uvedení iPhone??? BTW. síla Applu-iPhone není v tom, kolik prodá kusů ale v tom, kolik mu tento segment trhu vydělává (spolu s prodejem SW) a věř, že ty čísla jsou neskutečný a všichni dohromady jen čučí. Nějaký titul největšího výrobce telefonů mu může být skutečně naprosto ukradený:-)
Anot, Galaxy Tab byl druhý nejprodávanější, logicky, byl iPad, dlouho předlouho nic, pak Galaxy Tab a pak krom čínských šuntů také nic. Takže ano, uznejme druhou Tabu druhou pozici, vybojoval si ji skutečně právem:-)
marcelkorv
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPad3

Post by marcelkorv »

Vím, že vidělává nejvíc na jednom telefonu, ale to je radost pro něj a ne pro tebe, nebo pro mně. Já jen tvrdím, že za ty prachy nenabízí nic navíc a proto iphone ne. Naopak ipad jsem si neváhal pořídit , tam je to za 11500 kč odpovídající. Sice mně trošku štve ten ios, ale tak to používám převážně na surfovàní a čtèní.
awacs
nováček
nováček
Zařízení: Sony Ericsson X1i

Post by awacs »

uni: Neříkej prosím iPhonu smartphone. Smartphony byly za dob WM a to co iOS je, je jen uzavřený systém jako Bada, nic vím, nic míň
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

awacs: heh, pojem "smart" je podmíněn možností rýpání se v registrech, kouzelné:-)
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

A čím je podle tebe telefon smartphonem? Pro mě počtem možností,co mi nabízí-např USB host,forma multitaskingu apod
Ty mi zase řekneš počtem aplikací-ta nutkavá potřeba všech jablíčkařů mít všechno ve 200 verzích,že? Opravdu je smartphone telefon,kterej nedokáže udržet druhou aplikaci v pořadí zapnutou? Podle mě ne
Pro mě byl poslední smartphone Nokia N900-přijít ten telefon v době kdy všichni válčili s HTC tytn apod(a to maemo opravdu bylo),tak smete všechny a to i v budoucnosti iOS,ale to je všechno kdyby!
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Pojem "smartphone" je zcela jasně definován, tedy zařízení, obsahující otevřený operační systém umožňující instalaci nativních aplikací třetích stran. To, že kde kdo chce kdejakou chujovinu od zařízení/OS je pak věc další a od toho slouží rozmanitý výběr zařízení na trhu. A jestli má něco OTG, registry nebo widgety, MT (btw. dokud nebudou na trhu multijádra s podporou OS pro multithreading se o žádném multitaskingu mluvit stejně nedá, jen aplikace dostávají v různých prioritách procesorový čas, jen na okraj) je úplně jedno.
"Opravdu je smartphone telefon,kterej nedokáže udržet druhou aplikaci v pořadí zapnutou?" dle tvé definice pojem smartphone tedy splňují jen zařízení WM a S60/UIQ, které neuměly korektně spravovat systémové prostředky (a často jich měli i nesmyslně málo) a obšťastňovali uživatele informací "nedostatek paměti" (MS měl dokonce tu drzost, že rozumě nedovolil v základu manipulovat s "běžícími" procesy). Gratuluji, toto mě osobně skutečně nechybí.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

uni wrote:awacs: heh, pojem "smart" je podmíněn možností rýpání se v registrech, kouzelné:-)
Kouzelná (a vysvětlující) je hlavně tvá první asociace k WM coby smartu - editace registrů. Je totiž naprosto jasné, co jsi s WM celou dělal. Pak se nediv, že jako spousta "tunerů" máš na WM špatné vzpomínky - ono se to totiž musí umět. Holt někdo si hrál s registrama, někdo v klidu používal :-)
uni wrote:Pojem "smartphone" je zcela jasně definován, tedy zařízení, obsahující otevřený operační systém umožňující instalaci nativních aplikací třetích stran. To, že kde kdo chce kdejakou chujovinu od zařízení/OS je pak věc další...
Ano, a další definice "zcela jasně" říká, že smartphone je telefon s pokročilými funkcemi. Což současné WP7 ani iOS rozhodně nejsou. I přesto - definice, kterou jsi někde vyhrabal mi v podstatě dává za pravdu - už delší dobu říkám, že současné "smarty" jsou jen high end hloupé telefony s možností instalovat aplikace, ale nic víc.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

hlupy telefon dostal moznost stahovat akekolvek aplikacie a byt zaroven stale online, surfovat hrat fotit a k tomu stacilo prist s dvoma vecami > s velkym dotykovym displaom, ktoreho uzivatelske pohodlie bude jednou z vaznych argumentov a jednoduchost bezneho hlupeho telefonu a za par rokov tohto konceptu mas dnesny smartphone...a iphone zial a samozrejme smartphone je, ale okrem neho a vdaka nemu su bezne aj ine smarptphony s odlisnymi moznostami...neustale fanaticke omielanie hluposti o iphone, ktore uz par rokov nemaju ziadne opodstatnešnie by som videl na dusevny problem, nez na to, ci iphone je alebo nie je smartphone...
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Zajímavé, že jsi do své vratké řeči nezapočítal i WP, který jsem zmiňoval taky. Ale odpověď je jasná - WP7 totiž spokojeně vlastním, a nezapadalo by to do tvé chaboučké argumentace fanatika a hloupostí.
Víš milé dítě, to že něco vlastním neznamená, že to budu automaticky vynášet do nebes. Na rozdíl od tebe si na vše vydělávám vlastní prací (nikoli pomocí rodičů jako ty), a mám velmi dobře opodstatněno, proč si co kupuju a jaké jsou výhody a nevýhody. A tak o nich budu i mluvit. Ale chápu tvůj nesouhlas děťátka, co s úžasem hledí na svůj nový božský bezchybný telefon, co dostalo pod stromečkem. Na začátku a bez zkušeností to tak viděl každý.
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Standa: klasický Standa, prostě mimo:-) Mimochodem, "Ano, a další definice "zcela jasně" říká, že smartphone je telefon s pokročilými funkcemi." je strašná ptákovina, pojem "telefon s pokročilými funkcemi" je tak vágní a co pár let by musela být redefinována (s rozšiřujícími se možnostmi krabiček). To co bylo před 3mi lety pokročilou funkcí je dnes standardem, tak ti to trochu skřípe:-)
Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tom Vysoudil »

Ja radeji budu mit telefon prazdny s moznosti si pomoci aplikace doinstalovat presne to, co budu chtit a ne plny balastu, ktery nikdy nepouziji. A argument, ze nekdy se to hodit muze, je jako argument sberace odpadu.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

uni: Ano, stejně tak i to, co bylo kdysi standardem dneska smartphony neumí ;-). Ale dobře, dejme tomu, že tebou vycucaná definice je ta správná. Protože i ta mi dává za pravdu:
uni wrote:Pojem "smartphone" je zcela jasně definován, tedy zařízení, obsahující otevřený operační systém...
A k otevřenému operačnímu systému mají dnes z hlediska uživatele blízko právě jen BlackBerry a Android. A to jsme u toho, co píšu už nějakou dobu ;-).

Tom Vysoudil: jo, přesně tak. To byl v podstatě jediný důvod, proč jsem kdysi přehrával romky - operátoři, zejména tmobile "zadělávali" systém obrovskou spoustou balastu. Dneska už to naštěstí dělá snad jen HTC se svým Sense.
Ale nemyslím si, že argument "někdy se to hodit může" je špatný. Já jsem přesně tak několikrát potřeboval např. wifi tethering nebo USB Host. A zrovna to jsou funkce, které nepotřebuju denně, ale když už jsem potřeboval, bylo to dost akutní :-).
Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tom Vysoudil »

Ano obcas se to stane a diky bohu obcas. V mem pripade jsem zavisly pouze na internetu, coz v dnesni dobe nastesti neni az takovy problem, kde doinstaluji vse, co je treba (samozrejme ne vse jde doinstalovat). Ale usb host jsem nikdy nepotreboval a z meho pohledu si ani nedokazu prestavit, na jakou konkretni situaci bych ho potreboval :-)

Z tohoto duvodu jsem za iPhone docela i rad. Je cisty (tady pozor - gamecenter, akcie a podobne vestavene aplikace bych vazne ocenil, kdyby byly smazatelne), neotravuje me milionem moznosti nastaveni. Mam ho ciste na volani (signal mi nepada :-) ani neklesa), hudbu a foceni. Zbytek veci, ktere potrebuji udelat v terenu i doma vyresi pocitac nebo notebook.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

To je přesně věc, proč je třeba BlackBerry "smart", a to nejen z hlediska otevřenosti OS: má spoustu nastavení, ale neotravuje s nimi, a telefon se dá pohodlně používat i bez toho, aby do těchto nastavení uživatel vůbec lezl. To už ale každý výrobce neumí. Applův iOS vůbec a Microsoftův WP zatím nesoudím. To se s jistotou uvidí tak do dvou let.
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”

Post by biscuit84 »

Standa: si voci iOS nejak moc zaujaty, ja som nikdy nepocitoval, zeby ma tento system nejak vyrazne obmedzoval, to ze nema widgety a podobne vychytavky nepovazujem za nejaky handicap. To iste aj s obmedzenou funkciou BT u iPhonu. Mimochodom, ak urobis JB, tak mas k dispozicii material svojou otvorenostou zrovnatelny s Androidom. K BB sa nemozem vyjadrovat, ale co viem z diskusii na SM, tak aj RIM ma nejake svoje handicapy, napr. neexistujuca offline navigacia a urcite by sa este nieco naslo. Ziaden OS nie je dokonaly a tvrdenia o iOS ci WP7, ze nie su smartphony povazujem ja osobne za pritiahnute za vlasy.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

standa je znamy fanatik, ktory nikdy neda prisetor nikomu a nicomu okrem seba a suverenne uraza vsetko, zas raz okrem seba...ak ti vadi ze na trhu nie je to co by si si prial, tak to je vina bud tvojich potrieb, alebo maleho zaujimu o dane zariadenie...a hoci aj jedna veta z tvojich tisicov, ktora niekoho uraza, je uplne zbytocna, lebo len ty sam mozes za to ze smartphony nemaju dpady, stylusy a 25cm sirku, kvoli baterke pre smskovanie v lese...a preto uz by bolo nacase, neskatulkovat nasilu jedno dve zariadenie, len preto, ze k tomu mas nejake citove prepojenie ale nechat sa rozhodut zakaznika, co povazuje za smart a co nie...a mojich rodicov si do pusy neber, ked mas problemy s komunikaciou ,nevysedavaj na nerdovskych forach najdi si zenu a spamataj sa...
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

biscuit84: stejně jako malý interfácek, taky jsi účelně zmínil jen iPhone, i přesto že kritizuju i WP, že? :-) Ale zkusme to jinak, mám ti sám najít, kolikrát jsem psal, že iP4 má výborný design? Že iPhone obecně je telefon naprosto perfektní pro svou cílovou skupinu? Že Steva beru jako velmi schopného chlápka? A všiml sis někdy, že jsem už několikrát kritizoval RIM, že pro něj neexistuje např. ofline navigace nebo i ostatní nevýhody? ;-)
Problém vás iphonistů je v tom, že nevidíte, co chválím, ale jen a výhradně to, co kritizuju - a v tom případě vidíte rudě. Interface je v tom sběhlý, už jednou dostal za své nenávistné výpady ban. To jsou ale vaše žaludeční vředy, ne moje.
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Standa: Ne, fakt tě nechápu. Dle tvé definice, Android a "smart"? No to snad ne, sice zmíníš, umí to WiFi propusť, je to smart, ale že to neumí základnější funkci a to BT propusť (běžná funkce i u dle tebe "NEsmart" iOS), to už nezmíníš. Opravu velice pokřivená definice;-)
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Pokud dobre vidim, tak k pojmu "smart" jsem vazal jen Blackberry a k otevrenemu OS ze se BB a Android pouze blizi. Jak rikam, zaslepenost vam brani videt veci tak jak je pisu.
Post Reply

Return to “HTC telefony”