SE představil Xperii neo V a upřesnil dostupnost aktualizací

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Michal Javůrek

Post by Michal Javůrek »

Pro všechny uživatele "letošních" telefonů z řady Xperia máme dobrou zprávu. Sony Ericsson včera oznámil datum plánované aktualizace na Android 2.3.4, která bude uvolněna v průběhu října. Update se bude týkat modelů Xperia PLAY, Xperia arc, Xperia neo, Xperia ray, Xperia pro, Xperia mini a Xperia mini pro (testujeme). S těmito telefony tak bude možné využít řadu vylepšení například u aplikace Facebook v telefonech řady Xperia nebo u fotoaparátu, který bude nově vybaven 3D funkcemi od Sony, díky kterým bude možné pořizovat 3D snímky a prohlížet si je ve 3D na televizi díky výstupu HDMI. Aktualizace platformy Android Gignerbread přinese také další možnosti ve využití služeb jako například Goolge Talk video chat.

obrázek

V souvislosti s oznámením aktualizace Sony Ericsson představil další telefon s označením Xperia neo V. Ten bude vůbec prvním modelem s novým softwarem, který umožní využívat zajímavých funkcí, jako například Google Talk video chat, 3D panorama či aplikaci Facebook rozšířenou o několik nových možností. Tento nástupce modelu Xperia neo nabídne nejnovější verzi platformy Android pro chytré telefony. Telefon Xperia neo V bude dostupný na vybraných trzích v posledním čtvrtletí tohoto roku. Aktualizace softwaru bude globálně zahájena v říjnu 2011 a postupně proběhne ve všech zemích. Majitelé telefonů Xperia obdrží upozornění a instrukce ke stažení softwaru prostřednictvím 3G nebo Wi-Fi sítě. Případně mohou také využít připojení k počítači a stáhnout aktualizace přes PC Companion.

obrázek

Klíčové novinky aktualizace
• všechny chytré telefony řady Xperia z roku 2011 budou aktualizovány na verzi Gingerbread 2.3.4 a získají tak nové funkce, včetně Google Talk video chat (platí pro chytré telefony s přední videokamerkou).
• vybavení telefonů zahrnuje také aktualizovanou verzi aplikace Facebook v telefonech Xperia s rozšířenými funkcemi pro sdílení a doporučování nových obsahů.
• chytré telefony řady Xperia představí jako první novou funkci 3D panorama od společnosti Sony.
• díky aktualizaci softwaru se telefony Xperia mohou stát mobilními mini počítači připojením myši, klávesnice nebo ovladače her k multimediální kolébce LiveDock. Možnost sledování obsahu telefonu na televizi je zajištěna prostřednictvím HDMI kabelu.
• funkce vkládání textu posunutím prstů – možnost psaní zpráv přesouváním od jednoho písmena k druhému.
• zachycení obsahu na displeji (screenshoty) – umožňuje dále sdílet jakýkoli obsah telefonu s ostatními.

Hardwarové parametry SE Xperia neo V
Operační systém: Android 2.3.4 + uživatelské prostředí Timescape
Procesor: 1 GHz, Qualcomm Snapdragon MSM8255, single-core
Displej: TFT, Sony Mobile BRAVIA Engine (Reality), 3,7", kapacitní, 480 x 854 px, multi-touch, ochranné sklo Gorilla Glass
Paměť: 512 MB RAM, 1 GB vnitřní paměťi, slot na microSDHC karty (až 32 GB, 2GB karta v balení)
Telefon: čtyřpásmový GSM modul (GPRS/EDGE třídy 12), 3G/HSDPA/HSUPA (900/2100 MHz)
Konektivita: Bluetooth 2.x (EDR, A2DP, FTP, OPP, PBAP), Wi-Fi 802.11 b/g/n, USB 2.0/micro USB, HDMI výstup
GPS: ano, 20 kanálů, podpora A-GPS, digitální kompas
Fotoaparát: 5MPx, 16x digitální zoom, autofocus, stabilizace obrazu, detekce scény, samospoušť, HD video (720p)
Rozměry: 116 × 57 × 13 mm
Hmotnost: 126 gramů včetně baterie
Baterie: 1 500 mAh
Barvy: bílá, modrá, stříbrná
Další informace: 3,5mm jack na sluchátka, FM rádio, gyroskop, pohybový senzor, proximity senzor, světelný senzor, Wi-Fi hotspot, DLNA, SRS efekt, HDM
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Kdyz se dívám na vzhled toho SE a na ten strašnej vzhled té omegy od HTC tak musím říct-SE umí
Kdyby takhle vypadala xperia duo,jen v 4,5" verzi,to by byla paráda
Grom51
nováček
nováček
Zařízení: ME75

Post by Grom51 »

Souhlas. Jinak Xperia mini tuším nemá frontside cameru že ? Já se osobně těším na Ray a test Active ;) .. A jsem zvědavý pak na porovnání s Xcover od Samsungu a Defy+ ;)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak tohle je fakt krasavec. Škoda, že stále nějak nemám k SE důvěru - holt dlouho ji získával, rychle ztratil a druhý pokus je pak o to těžší.
Adam K
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Sony Ericsson C702

Post by Adam K »

Vypadá to zajímavě, uvydíme jak dobrá ta aktualizace bude, zvlášť jsem zvědav na to 3D a taky jestli ten 16-ti násobný digitální zoom se oběví na původní Xperii Neo když je to jen softwarová záležitost.
Kot3l
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Evo 3D

Post by Kot3l »

Nemůžu si pomoc ale mě se ty SE-čka prostě nelíbí :D
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

YAMATO: nj, ale co koupit. HTC v poslední době až tak zajímavé modely nemá (resp. je dlouhodobě spíše nudný) a ty displeje...., Samsung nám pomalu zakazují a nic moc aktualizační politika (HTC ehm...), SE podobně, ale modely jsou zajímavé, LG dle mě až tak důvěru nemá,.... Motorola u nás prakticky nedostupná (díky bohu aspoň za Defy), Huawei je lowend. Takže ona z toho nakonec ta SE vychází nejlépe. Ale s klasikou, rootnout.
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

ja dufam ze konecne android dospeje a bude vyladeny natolko, aby krasne svizne bez problemov a rootovania bezal aj na starych 1ghz strojoch, tak ako vsekera konkurencia na trhu...lebo to je dolezity prvok konkurencieschopnosti a osobne priznavam ze tento update od SE, ako znacky ku kktorej prechovavam odpor velmi potesil a fandim pridavaniu funkcii, hlavne tej ktora spravi z telefonu desktop, je uplne ze najviac top...nepovedal by som ze niekedy toto napisem ale som prekvapeny a poteseny...este tu spominanu optimalizaciu, aby aj jednojadro bolo postacujuce na zaklad a dizajn, ktory je ale cisto subjektivny... :like: :wink:
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Já bych hrozně ocenil root v základu. Skoro na každém zařízení je nějaký jiný postup a připadá mi, že stále šílenější (např. Transformer přes bootovací CD s linuxem!!!).
marcelkorv
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPad3

Post by marcelkorv »

Interface: Já bych neřekl , že je nějaký problém s androidem v rychlosti, už můj sgs1 byl vylaďený a svižný, kromě 2.2 tam vše plynulý nebylo, ale teď mám sgs2 a tam to jede bez sebemenšího škobrtnutí a v porovnání s ipadem je to tak nastejno, paradoxně nějakou tu koninu občas vyvede právě ipad. A co jsem měl možnost vidět nové SE s andoidem tak jsou taky pěkně vylaďený a svižný.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Ale jo, systém je svižný. Ale jak naplníš nějaký kalendář událostmi, pár aktivních widgetů, složitější web stránka v prohlížeči....a výkon je v čudu. Např. než se obnoví zobrazení kalendáře....uf uf, to i Tréo 650 s 312MHz CPU bylo ZNAČNĚ svižnější.
marcelkorv
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPad3

Post by marcelkorv »

Tak to já nemůžu říct , zkoušel jsem zaplnit všech 7 obrazovek, spustil jsem asi 20 aplikací a na rychlosti to nebylo nějak znát, ale je fakt , že sgs 2 patří mezi nejvýkonnější, ten problém némá u sgs1 jsem o nikdy nezkoušel, takhle extrémě to stejně nikdo nepoužívá.
Peete
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 black

Post by Peete »

Stejný problém s důvěrou k SE mám také. Poslední jejich telefon jsem doslova miloval a byla to P1i :tlem: no a teď mám Nea a dá se říct, že mě dostal hlavně desingem, tak jsem mu dal šanci a "zatím" toho nelituji. Android mám delší dobu rád, ale to není důvod proč zatracovat Samsung bada :-)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Jo, P1i, to byly doby...stále ho mám v šuplíku :)
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2

Post by groovox »

..Peete, nechápu co máš na Androidu rád? to, že si nemůžeš zvolit, jestli nainstaluješ aplikaci na kartu nebo do přístroje?, to že nemůžeš přímo v telefonu zrušit stahování aplikace z marketu ale jde to jenom online?, zvuk sms, a další křeče, psal bych hodinu
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jak jinak chceš stahovat aplikace než online? Celý market je online aplikace...

Nech toho flamování, mnoho lidí má Android rádo a je snad jejich věc proč (včetně mě).
Peete
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 black

Post by Peete »

to groovox: Já nevím co bych Ti k tomu dodal, ale nejsem ten člověk co používá Android a tím pádem budu házet špínu na WP7, "nový" Symbian, badu nebo dokonce iOS. Mám zkušenosti se všema, ale tak Android použitelný přeci je a Neo není zas tak hrozný přístroj :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

že si nemůžeš zvolit, jestli nainstaluješ aplikaci na kartu nebo do přístroje?, to že nemůžeš přímo v telefonu zrušit stahování aplikace z marketu ale jde to jenom online?, zvuk sms, a další křeče, psal bych hodinu
A jaky je rozdil si aplikaci presunout na pametovou kartu po instalaci.Navic dnes uz vsechny OS se te napatji kam instalovat.Zvuk SMS?Kde je problem?Muzes si zvolit vlastni,jaky chces.Market?Tam mas co za problem?
Az si prolezes vsemi OS na trhu a trochu zmoudris,tak pak ty moudra sypej,treba na hodiny.
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Re: SE představil Xperii neo V a upřesnil dostupnost aktuali

Post by Radek Jahoda »

Tak hdmi spolu s usb host vypadá jako velmi nadějná kombinace. Přemýšlím jestli ještě budu potřebovat v práci notebook. Telefon připojím přes WiFi,zapojim hdmi monitor, klávesnice a myš přes bt, většinu aplikací používám přes terminál, akorát word Excel email a pdf. A procesor v sgs2 je silnější jak většina desktopu co v práci máme.
Post Reply

Return to “HTC telefony”