Nová verze programu WP Bench je dostupná v Marketplace

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

obrázek

Český vývojář Robert Varga vydal vylepšenou verzi benchmarkovacího nástroje WP Bench 2, který je určený pro všechny telefony s Windows Phone 7. Připravena je celá řada vylepšení a přibyly dokonce i on-line žebříčky, díky kterým můžete výkon svého telefonu srovnat s dalšími. Zajímavé je, že se ve výsledcích objevila také položka s označením "Nokia XXX"; WP Bench provádí několik testů - procesor, displej, GPU, baterie a poskytuje velmi komplexní výsledky. Už teď se těšíme na příchod nových Windows Phone zařízení, které v programu WM Bench 2 budeme moci otestovat. Jistě bude zajímavé sledovat, zda se výkonově posunuly dále oproti starším modelům.

obrázek

Marketplace vám aktualizaci na novou verzi bohužel automaticky nenabídne. Po otevření Marketplace pro české vývojáře autor program přesunul pod nový (český) účet, takže si novou verzi musíte vyhledat ručně. Robert v Marketplace nenabízí jen program WP Bench, ale i několik dalších programů - Pobočky/Bankomaty a Radio CZ s databází online streamů českých rádiových stanic. Budeme rádi, když se v diskuzi podělíte o komentáře k aplikacím a autor jistě uvítá i případné nápady na další vylepšení.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w3XPLfdqVKk[/youtube]
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

Vim, ze to neni komentar uplne k teto aplikaci, ale rad bych aplikaci na prohledavani programu vsech kin v CR.
Take, treba STREAM player pro videa na stream.cz.
DubyDu
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Titan

Post by DubyDu »

co říct, bomba program :)
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

Zlaty cesky rucicky :-D
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Ahoj,
mrkněte do WP Benche na žebříčky, uživatel "tezawaly" postunl skóre z nového FujitsuToshiba IS12T - 84 bodů versus 64 u Omnie 7!

Robert
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

To je hodně slušný výsledek! Ta IS12T asi nebude žádné ořezávátko a jsem zvědavý, jak na tom budou další nové Mango telefony.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Zrovna si testuji svoji Omnii 7 a žádná sláva, jsem na 15 místě :-( .....co vše má vliv na výsledek u stávajících telefonů?
Program je jinak super :smt023 (už jsem naštvanej z ,,pomalého" founu....)
edit : SO7 (7720.68) - skore 61,34
preclik
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy Note

Post by preclik »

Omnia 7, Mango beta (7712) a skóre 58.07
Teda, nic moc :)
DubyDu
přispěvatel
přispěvatel

Post by DubyDu »

zas tak nenaříkejte, pomalý telefon haha :) hodně velký vliv na to má evidentně Mango, mám Omnii 7 (7.0.7392) a kupodivu "jen" 50.81
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

DubyDu : proto ty uvozovky u pomalý. Verze Manga má na výsledek 100% vliv. Možná lze ve finální verzi očekávat malilinký posun v číslech. Tedy.....na září jsem se tak už dlouho netěšil :-)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Mango má naprosto brutální vliv hlavně na Samsungy co do storage testu. Ale jsem rád že to jde touhle cestou - optimalizace namísto zvyšování frekvence CPU nebo přidávání jader každý měsíc...

Od známého jsem slyšel, že na Windows Phonu dělá údajně hodně vybraná sorta programátorů.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Pekne, jinak tip na vylepseni - hodilo by se zobrazovat i vysledky v benchmarku podle jednotlivych modelu, treba zda je vykon meho HTC HD7 v pohode proti dalsim HD7 vysledkum? A take pridat tabulku vykonu jednotlivych modelu, kde by se ukazalo, ze treba HTC Mazaa je nejrychlejsi a pod. :)

Jinak narazil jsem na jeden asi bug, v porovnani verzi mi to hlasilo, ze nejnovejsi zaznamemana verze telefonu je nejaka ver 7.0 7691, ale ve vysledcich ani jedna s timto cislem nebyla?
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

K tomu poslednímu - verze OS a názvy telefonů si do DB ukládám hned po spuštění aplikace aniž by uživatel musel publikovat skóre...

Typicky ta NOKIA "XXX", to asi někdo nechtěl abychom věděli že existuje, chtěl jen zjistit jaký má skóre a nechat si to pro sebe.

Ale třeba mně zajímá už i jen to, že takový telefon existuje. Stejně tak u OS. A proto to ukládám bez dotázání automaticky do separé tabulek...
DavidKrmela
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Galaxy S2, HD2, Omnia 7

Post by DavidKrmela »

Vyšší bodové ohodnocení Fujitsu Toshiba IS12T je dáno hlavně použitím grafické čipu Adreno 205, který má oproti Adreno 200 v současných zařízeních dvojnásobný výkon. Škoda, že tento čip nebyl přítomen již v původních zařízeních.. Desire HD, který se prodával od října již Adreno 205 měl. Vývojáři by se tak nemuseli při tvorbách her na WP7 tolik limitovat. :)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”