Desire Z: Vaše postřehy, tipy a zkušenosti + HW klávesnice

Diskuze o HTC Desire Z se systémem Android a vlastní hardwarovou klávesnicí
blood-vampire
nováček
nováček
Zařízení: HTC desire Z

Post by blood-vampire »

dravím mám problém první den používán mobilu bylo skvělé klávesnice třeba i držela když jsem ležel a měl mobil nad hlavou prostě super!Ale dnes už má minimální odpor a když ho dám na sebe klávesnice se zavře ale když klávesnici vysunu(a ještě trochu zatlačím)tak už držím,ale pak jde špatně zasunovat zase! A nejhorščí vada horní díl(s diaplayem atd) se vyklá Nahoru/Dolu asi v rozmezí 2 mm poradte někdo prosím
dusic24
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire Z

Post by dusic24 »

giggy wrote:Prosím vás, kde jste ten upgrade našli? A když ho udělám, budu mít pořád v telefonu všechny kontakty, češtinu, osobní nastavení atd?
A další dotaz, a dopředu se za něj omlouvám (je to můj první android). Jak se v telefonu dostanu na obsah paměťové karty? :tlem:
Menu/ Nastavení/ Info o telefonu/ Aktualizace systémového softwaru
Po upgradu mi telefon zůstal v tom stavu, v jakém byl předtím, nezmizelo nic.
Na kartu nejlépe správcem souborů, já používám ASTRO z Marketu.
giggy
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire Z

Post by giggy »

dusic24 wrote:
giggy wrote:Prosím vás, kde jste ten upgrade našli? A když ho udělám, budu mít pořád v telefonu všechny kontakty, češtinu, osobní nastavení atd?
A další dotaz, a dopředu se za něj omlouvám (je to můj první android). Jak se v telefonu dostanu na obsah paměťové karty? :tlem:
Menu/ Nastavení/ Info o telefonu/ Aktualizace systémového softwaru
Po upgradu mi telefon zůstal v tom stavu, v jakém byl předtím, nezmizelo nic.
Na kartu nejlépe správcem souborů, já používám ASTRO z Marketu.
Děkuji moc. Upgrade proběhl bez problémů. ASTRO staženo a vyzkoušeno. :grin:
mist
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus

Re: Desire Z: Vaše postřehy, tipy a zkušenosti + HW klávesni

Post by mist »

Tak nevim nevim. Telefon mi pripada o neco pomalejsi a obcas mi padne homescreen - zacne se jakoby znovu nacitat jako pri rebootu.
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

tohle mi delal jeden task killer kteryho jsem zkousel, nez jsem zjistil ze zadneho nepotrebuju :-D
mist
přispěvatel
přispěvatel

Post by mist »

taks killer nepouzivam ... na androidu nevhodne diky sdilenym knihovnam.
robben19
nováček
nováček
Zařízení: samsung

Post by robben19 »

já nevím jestli tady píšu do správnýho tématu, ale chtěl bych se zeptat, že jaký máte skušenosti se Samsung galaxy Ace? protože můj přítel si koupil takýto mobil a pořád mu dělá problémy wifi.. nekdy se mu prostě nepřihlásí na internet. já jsem taky uvažoval nad tím, že bych si koupil takovýhle mobil, ale tyhle problímy mně odradily. není to právě nejlacnější mobil, proto si nechci koupit nic špatnýho.. jaký máte skušenosti?
mist
přispěvatel
přispěvatel

Post by mist »

Pises do fora HTC Desire Z, takze ano, pises spatne :-) nevim, jestli tu bude mit nekdo zkusenost se samsungy, kazdopadne za sebe muzu rict, ze jsem s wifi u Desire Z nemel ani jednou problem.
iaieiuuo
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Dell Streak, Palm Treo Pro

Post by iaieiuuo »

Arcao wrote:Bacha! Po nainstalování OTA aktualizace neexistuje způsob, jak rootnout Desire Z. A před aktualizací je nutné udělat unroot.
neviete, ci je nieco nove ohladom rootovania telefonu s nainstalovanym OTA, teda ci je to uz mozne?
pozeral som aj na uvadzanom odkaze na xda.developers, ale moc som sa v tom nevyznal ...
zaujima ma to, lebo zrovna uvazujem o kupe tohoto modelu ako svojho prveho Android fonu a zatial nie som rozhodnuty, ci by som zostal pri origo alebo nasadil customizovanu ROM.
prip. ak teda je moznost volby, co by ste mi v tomto case odporucili pri novo zakupenom telefone (s ohladom na blizke uvolnenie aktualizacie na Android 2.3.3, moznej aktualizacie na HTC Sense 3.0, ...)?
mist
přispěvatel
přispěvatel

Post by mist »

Osobne pouzivam celou dobu stock rom. Na predchozim tp2 melo smysl flashovat jine rom, protoze byly vyrazne lepsi, ale na desire z jsem se stock rom spokojeny a neni duvod menit. Zalezi asi na tvyh potrebach a chuti si hrat :-) za nedlouho vyjde upgrade na 2.3.3, ale sense 3.0 bych tam necekal - podobne jako dhd ho nema. Pokud by sis ho chtel zkusit, nezbyva nez root. Jiste vim, ze nejsnazsi je flashovat z rom 1.32. Pokud mas 1.72, tak se da downgradovat. Jak je to s aktualni 1.82 ale nevim.
iaieiuuo
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Dell Streak, Palm Treo Pro

Post by iaieiuuo »

diky za reakciu :) kedze je Z-ko zatial priebezne aktualizovane (resp. je to v plane), flashovanie by som urcite nechal na neskor, az ked by ma k tomu nieco donutilo. precital som o telefone snad vsetky cz/sk recenzie, zopar anglicky a pozrel vela videorecenzii a nazorov na forach, co ma nan este viac navnadilo .. no ak moc neotravujem, mohol by si sem este napisat, aky mas nazor na klavesnicu a jej mechanizmus po pol roku pouzivania a ako to s odstupom casu vidis ty: zvolil si spravne, alebo si si mal vybrat iny model z vtedy dostupnej ponuky?
mist
přispěvatel
přispěvatel

Post by mist »

Co se tyce mechanismu, tak ja s nim nemam zadny problem. Naopak mi naprosto vyhovuje. Na klavesnici se mi pise dobre, protoze pisu bez diakritiky. Vim, ze lide pisici hacky a carky maji s ovladanim problem, protoze musi matlat po displayi. Bal jsem se absence sipek, ale ty nahrazuje opticky dpad a dokonce je i sikovnejsi nez sipky. Ke klavesnici zkratka nemam vyhrady. Oblast kde me Z zklamal je fotak (dela tradicni htc ruzove fotky) a reproduktory, jejichz kvalita mi neprijde nijak valna. V ostatnich aspektech mi telefon naprosto vyhovuje - napr tlacitko pro fotak - to dnesni telefony moc nenosi... takze kdyz htc predstavilo sve novinky, jen me to ujistilo, ze jsem koupil spravne.
djblond
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Touch Cruise

Post by djblond »

Dobrý den,
již delší dobu uvažuji o koupi tohoto telefonu. Cena šla za poslední dobu razantně dolů, tudíž je již dostupnější.
Mám načtených pár recenzí, ale potřeboval bych spíše dojmy z delšího používání telefonu.
Asi jedna z největších věcí, která mě trápí je použití mechanizmu otevírání klávesnice. V recenzích se píše že otevírání jde až velmy z lehka a že při delším používání by se mohla objevit vůle. Může někdo pospat dojem například po půl ročním používání. Také mě velice mrzí, že packy které drží celou klávesnici jsou z plastu, spíše jsem čekal kovové. Mám strach že po například 3 letém používání se packy mohou zlomit.

Předem děkuji za Vaše reakce.
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

Mám telefon od prosince 2010, klávesnici používám denně několikrát, plastových pacek se neboj, že jde telefon lehce otevřít záleží spíš v jakém úhlu (poloze) ho držíš, nikdy se mi nestalo že by se mi sám v kapce nebo batohu otevřel. A jinak myslím že 3 roky u jednoho telefonu stejně nevydržíš :-)

Každopádně Zetko je super foun který za ty prachy (a teď hlavně) opravdu stojí.
mist
přispěvatel
přispěvatel

Post by mist »

Kdyby nekdo vahal s koupi telefonu, tak jsem sepsal par veci, ktere jsem mel na srdci a na ktere se zde uzivatele casto ptaji: http://www.nuc.cz/proc-htc-desire-z-pro ... -smartphon" onclick="window.open(this.href);return false;
djblond
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Touch Cruise

Post by djblond »

Děkuji všem za názory. Teď už jen sehnat obchod kde ho mají skladem :-P
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Ad mechanismus, mám jednu z prvních várek, tedy než se změnil výrobce (a přidalo se na tuhosti). Vakl je poměrně výrazný, na to, že telefon (v té době) za 12000,-, poměrně otřené zpracování. Dále se velice nehezky sloupal povrch krytu baterie, reprezentativní přístroj to rozhodně není. Ale jiné alternativy zde není (do příchodu SE Pro), takže spokojenost tak nějak musí být...:-)

EDIT: díky za odkaz na onen blog, konečně jsem se dostal pořešit šipky (via buttonremapper) a zase jsem s Z o kousek spokojenější. K tomu mi navazuje téma, dá se nějak editovat, jaké alternativní znaky se zobrazí po podržení klávesy?
Post Reply

Return to “HTC Desire Z”