Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Diskuze věnovaná smartphonům řady Samsung Galaxy (S7, edge, S6 a dalším…)
Post Reply
Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Sir Sprice »

Zdravím,

přemýšlím, jestli vyměnit HTC Evo 3D za Sensation. Hodně mě láká Super Amoled Plus, ale koukal jsem, že na druhou stranu SG2 má nižší rozlišení a tudíž menší jemnost displaye, na kterou si dost potrpím (Evo 3D - 256 bodů, SG2 217 bodů), když jsem měl HTC HD2, tak si pamatuju, že ten měl na displayi vidět rastr - kostičky při bližším prohlídnutí (jemnost nějákých 218 bodů) a když jsem ho vyměnil za HTC Desire (jemnost 256 bodů), tak v displayi nešla vidět ani kostička, tehdy jsem to přikládal technologii Amoledu.
Proto se chci zeptat, měl někdo možnost porovnávat rozlišení těchto mobilů ? (popřípadě Sensationa, kterej je identický), na internetu se tohle nikde neřeší. Je na Galaxy S2 vidět rastr??

2, jaký má SG2 zvuk ve srovnání s HTC?

Díky za info
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by NeoPlex »

zase pozor SGII jako jediny pouziva klasickou matici RGB, ostatni maji tu orezanou s 8 subpixeli. Takze sice ma nizsi rozliseni nez Sensation, ale rastr normalne nevidis a obraz je jemnejsi nez na klasickych 800x480. Jedina vyhoda displeje Sensation 960x540 je v prohlizeni internetu, protoze logicky ti nabidne vice informaci na jedne strance, na druhou stranu vsechny narocnejsi app bezi pomaleji, protoze musi vykreslovat vice pixelu. Jinak super amoled plus ma lepsi zobrazovaci uhly, lepsi viditelnost na slunicku a podle me je i vic kontrastnejsi a podani barev je taky jinde. Casto lide tohle dementuji nazorem, ze ma nerealne prepalene barvy, ale uz i tohle se da nastavovat u posledniho amoledu.

jinak zvuk.. co k tomu rict no, HTC je na tom se zvukem bidne, jak repro tak zvukovy vystup. HTC k tomuhle nikdy moc neprihlizelo a SGII jakozto cistokrevny multimedialni telefon je uplne jinde s kvalitou zvuku.
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Balrog »

Přesně SGS2 má skoro po všech stránkách lepší display,tedy až na to rozlišení. I když jsem měl možnost si změnit ty přepálené barvy nechal jsem to tak,líbily se mi více.I po vypnutí toho přepálení se mi zdáli věrnější barvy na Sensationu.
Jinak ten výstup je na EVU 3D neni tak špatný (ale na Sensationu se mi to zdálo ještě horší. Na SGS2 to určitě nemá)
NeoPlex
smartstar
smartstar

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by NeoPlex »

mne teda osobne se libi jeden takovy detailek, ktery souvisi se zobrazovanim cerne barvy, ktera je opravdu cerna a ne seda. A to ten, ze kdyz ma nejaka app cerne pozadi, tak neni poznat, kde displej zacina a konci tim jak je samsung cerny. Vypada to tak nejak legatne docela :) je to subjektivni detail, ale mne se to libi :)
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Balrog »

to je fakt,že černá na SGS2 je opravdu černá,na EVU je vidět kde začíná display a kde končí. ta černá je sice na SGS2 víc černá,ale na EVU to neni tak hrozné.
Udělal jsem pár fotek na EVU ve 3D a je to paráda (to se musí vidět) i když z toho trochu bolí oči (v rychlém návodu je i varování :-)
Nejlepší je si telefony osahat a porovnat oba spolu.Co se týče např. velikosti a tloušťky (EVO je proti SGS2 docela baculka)
Pepe86cz
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S2, Nokia N900

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Pepe86cz »

Mám SG2 a přemejšlím, že bych si k němu koupil za pár korun(od operátora co mi nabízí) jako druhý telefon HTC 3D EVO, ale slyšel jsem, že to 3d není nic moc. Má to vůbec cenu kupovat nebo si koupit nespolehlivé LG. A nebo se na to vykašlat, a počkat na další generaci 3d telefonů.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte srp 09, 2011 12:39) --

Ja nevim mam galaxy 2 a zadnou matici nevidim. Mne uz pred lety stacil jemnost displeje u N95 8Gb a , ze tam si lidi na to tenkrat stezovali jak blazni. Ja ty pixely proste nevnimam, nebo nad tim nepremyslim a nebo to proste nevidim. Galaxy ma spickovej displej. Ani mne nevadi ty prepaleny barvy, ktere jsem si nechal zapnuty. Na fotkach je trava misto zeleny toxicka zelen a britska modra kocka je zase na fotkach fialova. Ale zase na Galaxy clovek vyfoti brčál se splaskama ve znicenym lese a vypada to jak od profi fotografa co fotil na novem zelandu, nebo ve Finsku jezero v pohadkovem lese.
NeoPlex
smartstar
smartstar

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by NeoPlex »

tak uprimne na nic jineho nez na machrovani pred ostatnima to 3D asi nebude :) jeste mozna tak na foto, ale to je vse. Co jsem koukal, tak par her ve 3D je, ale tak asi jedina hra, kde to jakstak stoji za to, je Letsgolf 2 (a to nemluvim o tom, ze podporu ve 3D ma jen spetka her). Jinak to moc poznat neni. Rikam asi tak na ty fotky, nejake to video. Film ve 3D je blbost, protoze bude obrovsky. A na bezny chod systemu clovek stejne bude pouzivat klasicke rozhrani, jak kvuli rychlosti, tak kvuli tomu, ze 3D efektem se dost ztraci jas obrazu, kvuli aktivaci druhe "mrizkove" vrsty, ktera vytvari 3D efekt. Navic nevim jak EVO, ale Optimus 3D treba dela jen prumerne klasicke 2D fotky.
Jestli ma nekdo nejaky dobry napad, jak vyuzit 3D efekt, tak at ho napise, treba mi neco unika :)
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Balrog »

No ono je vlastně HTC EVO 3D ,,skoro´´ stejný jako HTC Sensation akorát má bonus to 3D.
Sensation se mi líbil (dlouho jsem se rozhodoval,nakonec jsem ho prodal a pořídil si EVO a vůbec nelituji), to 3D je paráda,ale moc využití nemá.Vlastně u EVA jen na focení a videa.
Na ty filmy asi NEE i v návodu varují na dlouhodobé koukání do display,že to může ničit oči:-)
Pepe86cz
nováček
nováček

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Pepe86cz »

Tak má cenu to 3d kupovat, nebo ne? :-)
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Balrog »

No za ty prachy určitě :-)
Pepe86cz
nováček
nováček

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Pepe86cz »

Ale jaky? Kdyz mne jde ciste o 3D? Vykon neresim to uz mam. Umi Htc ve 3d zobrazeni normalni prostredi SENSE, nebo ma 3D slozku jako LG. Muzes jeste prosim te napsat jestli je 3d efekt vystupujici z obrazovky, nebo je to spis akvarko. Diky. Jinak me docela prekvapuje, ze si galaxy vymenil a 3d evo a jeste si spokojenej. Na tom Evu neco bude :grin:
NeoPlex
smartstar
smartstar

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by NeoPlex »

myslim ze EVO nema zadne 3D menu, natoz Sense... to uz by sezralo pak snad 1gb pameti :D
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Balrog »

EVO nemá 3D menu jako LG a nemá ani SENSE ve 3D.
To 3D opravdu vystupuje s obrazovky,pustil jsem si video ve 3D na youtube, nějaký kluk s kulečníkem a fakt se přibližovalo a musí se to prostě vidět.
No s SGS2 jsem byl naprosto spokojen a chtěl jsem vyzkoušet to 3D a nelituju.Rychlost je menší než u SGS2,ale takový výkon nepotřebuju,display na sluníčku je také horší,ale dá se to,stejně je furt zataženo a ta konstrukce se mi líbí více než u SGS2 (i když neni tak úzký a lehký,ale designově je hezčí,hlavně ta zadní část - i když nevím jestli je to jen mým kusem,ale trochu se plasty po stranách občas prohýbají,přepínač 3D a foťák trochu drnčí když se s nima rychleji hýbe,ale nic strašného)
Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Tom Vysoudil »

Ja jen podotknu k tomu zvuku. Ono tvrdit, ze zvukovy vystup ma SGS II nekde jinde, je mimo misu. Ma ho dokonce horsi, nez stare SGS. Je pravdou, ze i tak je na tom porad lepe, než vetsina HTC.
Pepe86cz
nováček
nováček

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by Pepe86cz »

Tak ted nevim, jeste pockam na recenze kdo ma lepsi 3d funkce a hlavne zobrazeni a pak do neceho pujdu.
NeoPlex
smartstar
smartstar

Galaxy S2 vs. HTC EVo 3D

Post by NeoPlex »

o tom se vedou diskuze, SGI melo Wolfson chip a SGII ma Yamaha zvukovy chip. Nekdo tvrdi, ze ten wolfson je proste o tridu lepsi, ale co jsem zkoumal, tak to neni uplne tak pravda. Yamaha ma spis trochu problem s prevodnikem a tak sluchatka s nizsi impedanci nemaji tak dobry zvuk, ale kdyz jsem pripojil kvalitni sluchatka s vetsi impedanci, tak byl zvuk super. Ale musel bych oba pristroje mit vedle sebe na porovnani, abych to byl schopny i potvrdit, ale spis by me zajimalo, kde vy jste prisel na takove tvrzeni? Mel jste moznost porovnat? Nebo jste si jenom cetl kousek te diskuze na mobilmanii?
Post Reply

Return to “Samsung telefony”