Zune software umí sdílet internet z PC do Windows Phone 7

Tipy, triky, neoficiální postupy a užitečné návody pro Windows Phone
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Synchronizační nástroje Microsoft ActiveSync a Windows Mobile Device Center umějí sdílet internetové připojení z počítače do zařízení se systémem Windows Mobile 6.x (a starší) skrze USB kabel. U Windows Phone 7 by se už téměř dalo předpokládat, že tahle funkce nebude potřeba, protože u zařízení s novým systémem redmondského giganta se už tak nějak očekává, že budete používat SIM kartu s nějakým datovým tarifem. Nicméně server PocketNow přišel se zajímavým zjištěním; Zune software tuhle funkci nabízí a aby ji bylo možné používat, je nejprve nutné přejít ve vašem telefonu do nabídky Settings (Nastavení) a aktivovat volbu Airplane Mode (letadlový režim). Pokud tak učiníte a následně telefon připojíte přes USB kabel k počítači s nainstalovaným Zune software, bude vám nabídnuta možnost sdílení internetu z počítače do zařízení. Teď už jen doufám, že se dočkáme i opačné možnosti sdílení připojení, tedy ze zařízení do PC, protože to zatím možné není. Neoficiální cestou toho lze docílit pouze na WP7 zařízeních od Samsungu, kde je tato možnost dostupná v servisním menu.

obrázek

Zdroj: PocketNow
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BB 9780

Post by khooca »

Tomu moc nerozumím. Znamená to tedy, že když chci využívat tethering, nemůžu být současně dostupný na GSM (řežim letadlo)?

Edit. aha, špatně jsem se podíval, je to z pc do telefonu. Nicméně otázka stále platí :)
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Post by pavliicek »

Takze se jako novinka prezentuje funkce, ktera je ve WM bezne dostupna a neni kvuli ni potreba aktivovat rezim letadlo. Ojoj, to jsme zase neco vyvinuli....
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Co se dívíš? Na znovuobjevování záměrně omezených funkcí obecně je založen marketing několika výrobců telefonů, posledních let. Měli bychom si zvyknout. :-D
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Haluz. Takze sa pripajam k nazoru khooca. To je co za kravinu,ze musim mat vypnuty telefon,ked chcem mat pripojeny net vo fone bez dat.SIM? Kazdopadne o cosi lepsie ako A2.1. Tam to vobec neni,alebo som to nenasiel. Ak nahodou to tam je,prosim dajte tipa,ako to rozbeham na Herovi. Ten mam totiz firemny bez dat.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

Microsoft to ovsem verejne neprezentuje! Mozna proto, ze chce dosahnout stejneho nebo podobneho stavu jako na WM a proste se to nestihlo :) Nebo to neni tak zadana (ve smyslu lidmi chtena) funkce, tak se o ni nemluvi.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Staré téma, ale v Mango 7712 stačí připojit zapnutý (tedy bez zmiňovaného flight-mode) telefon k PC se Zune 4.8 a je na internetu přes LAN.
bigben
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia7

Post by bigben »

Radku, moje Omnia7 s T.mobile.de brandem se nechce spojit se Zune, po připojení k PC se Zune otevře, ale nerozpozná mobil. Co s tím , nevíš ?

-- doplnění předchozího příspěvku (sob srp 06, 2011 11:44) --

Vyřešeno :tlem:

Nahrál jsem pomocí WP7 USB Image Downloader anglickou ROM XXXJL3 s verzí WP7 č. 7.0.7004 To mi ale ještě stále Zune mobil nerozpoznal, už jsem myslel že jsem v průšvihu, ale pak jsem nahrál z ROM XXKC1 soubory pro "Phone Boot", "Phone" a "Eboot" a pak už to šlo. Pak už jsem jen nechal Zune 2x upgradovat na WP7 č. 7.0.7392.0 .

Ale Mango mi chybí, už aby tu bylo ofiko. Ale já to asi stejně navydržím a nacpu si tam betu2 8-)

Radku Hulánovi děkuji za návod ! Bez toho bych byl asi bez funčního portu doteď .

Pro ostatní tady je odkaz na postup: http://www.mobilmania.cz/clanky/windows ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
culis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7

Post by culis »

Zdravím, při instalaci Zune na PC mi to stále hlásí "nelze nalézt instalační médium pro balíček Watson. Balíček je pravděpodobně neúplný nebo poškozený. Kód chyby: 0x80070002"

Stahoval jsem to už třikrát a stále stejný problém. Mám XP.

Prosím o radu, díky moc.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

To znamená, že ti v systému chybí nějaká součást či aktualizace, kterou Zune SW vyžaduje. Máš plně aktualizovaná Windows?
culis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7

Post by culis »

Ano, Windows se mi aktualizují pravidelně automaticky.

Bez Zune do tel. po kabelu nedostanu asi nic, ze?
Post Reply

Return to “Tweaky a návody”