Co vám chybí a co byste vylepšili na systému Windows Phone?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
JamesGNR
nováček
nováček
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by JamesGNR »

Me osobne chybi jedina vec, kterou znam z Windows Mobile. A to synchronizace sms oproti Exchange 2010. Bylo to silne navykove cist a posilat sms z Outlooku 2010. Dále pak tethering, ten postradam docela "fest" :-) Na telefonu jsem uz mel Symbian, WM a Android. A mohu rict, ze WP7 jednoznacne vitezi. Rychlost a jednoduchost predevsim a hlavne nemusim porad hledat a zkouset stale nove ROMky :-)
ondrej84
nováček
nováček
Zařízení: SAMSUNG Omnia 7

Post by ondrej84 »

Pokud to dobře chápu, tak screenshoty z obrzovky telefonu WP7 by se měly dát pořídit pomocí free skriptovcího programu TouchStudio, ve verzi posledního update v2.0.
Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Mozart

Post by Gater »

Mně se na WP 7 líbí jednoduchost, funkčnost, rychlost, UI a vzhled. Člověk už nemusí řešit rychlost systému, kvůli nějakým nadstavbám, které to celé jen zpomalovali, třeba HTC Messaging ve WM 6.5 bylo něco úděsného. Docela mi chybí správa SIM karty a kontaktů na ní, Tethering (někdy bych ho i využil).
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 7

Post by geronimo_cz »

na co spravu kontaktu na sim? v dnesni dobe uz je to celkem zbytecna vec ne?
Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Gater »

To si nemyslim, kdyz potrebujes volat z "hloupeho" mobilu nebo z jineho telefonu, tak ty kontakty na SIM mit musis, jinak je neimportujes a kdyz si pridam ve WP7 nove cislo, tak ho chci rovnou pridat na SIM.
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Málokdo si koupí Smartphone začne používat synchronizaci kontaktů ať už s Windows Live, Google nebo Yahoo a pak se vrátí na nějaký "hloupý" mobil.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Ja som "sync" kontaktov a kalendara zacal pouzivat uz za cias hlupych SE telefonov (6-7 rokov dozadu) a odvtedy nemam na SIM ulozene nic (SIM je v takom stave, ako som ju dostal od operatora).
Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Gater »

morro wrote:Málokdo si koupí Smartphone začne používat synchronizaci kontaktů ať už s Windows Live, Google nebo Yahoo a pak se vrátí na nějaký "hloupý" mobil.
No jasně, ale někdy to situace prostě vyžaduje, s tim nic nenaděláš :wink: Je lepší to mít ještě na simce. Třeba se ti vybije mobil a chceš si od někoho zavolat a cislo si nepamatujes.
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

No jasně, ale někdy to situace prostě vyžaduje, s tim nic nenaděláš Je lepší to mít ještě na simce. Třeba se ti vybije mobil a chceš si od někoho zavolat a cislo si nepamatujes.
To se mi nikdy nestalo a na Mangu je funkce "Battery saver", takže už se mi to ani nikdy nestane ;). Já jsem radši pro jistotu všechny čísla ze SIM vymazal.
Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Gater »

Tak snad se ti to nestane :) Ale kdyby to tam pridali, tak by se snad nikdo nezlobil, ale stejne to asi vyresi nejaka aplikace 3 - ti strany.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

1) aspoň nějaký multitasking - z WM a Androidu jsem zvyklý dělat něco jiného, zatímco předchozí aplikace načítá např. data z internetu. U WP musím čekat, jakmile se totiž přepnu jinam a vrátím, aplikace případná data načítá znova.
2) řešení hlasitosti jako u Androidu - je to pohodlné, starost o hlasitost klesne aspoň na polovinu.
3) mass storage - ano, fríkulíni důležitě poznamenají, že oni používají DropBox a SkyDrive. Tyto služby nejsou nic nového (možná pro ony fríkulíny), dokud ale nejsou bezdrátové sítě v takové rychlosti a dostupnosti jak potřebuju, musím zbytek datově-přenosových služeb pokrýt jinak. Ač nerad.
4) přenos souborů přes BT - dokud nemají všichni kolem mě telefony s emailovým klientem a pořádným datovým tarifem, a zároveň není splněn požadavek č.3, je pro mě bluetoothový přenos nutným zlem.
5) určitě vylepšit mapy - na to, co jsem zvyklý z Androidu, je řešení Microsoftu ubohost.
6) Wifi tethering - nepotřebuju ho často, ale když už jo, jde o nutnost.
7) dokud existují kraviny jako "regionování" aplikací - chci instalaci xap. Do té doby mi MS diktuje co mám dělat, a na to je zvyklá jiná většina, pro mě je to důvod opuštění platformy.
8) pokud mi telefon nabízí služby Bing - tak je chci mít v adekvátní kvalitě, ne ten omlácený pahýl, co mi tlačí MS.

Pozn.: pokud má někdo nedorostlý problémy s tím, co chci, ať buď nabídne reálné technické řešení, které není v logickém rozporu s tím co píšu, nebo ať neříká níc - s čím je spokojená většina, mě nezajímá.

Pozn2.: jinak má platforma WP výborně našlápnuto, a v několika směrech výrazně přečnívá platformy ostatní. Z WP je cítit zbrusu nová svěží koncepce systému, která má potenciál.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Co mně chybí :
1) Historie volání - barevné odlišení ikony telefonu(voláno, přijato, nepřijato) - okamžitý, rychlý přehled
- pokud s někým telefonuji vícekrát, stačí aby byla vidět poslední akce, podrobnější přehled po rozkliknutí
2) Kalendář - týdenní náhled
- v měsíčním náhledu změnit to malilinkaté písmo v daném dni třeba na barevný trojúhelník a po najetí prstem zobrazit náhled
- aby kalendář na úvodní obrazovce zobrazil více, než jen jednu nadcházející událost

Jinak mě velmi těší posun ve vývoji WP7 :)
p.s. dají se naše tužby předat dál do MS?
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

notifikační dioda při sms/mailu
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

gulli: to je problém výrobce founu ne MS jako dodavatele softwaru.
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 7

Post by geronimo_cz »

Jacek - dyz uz si zminil tu historii volani, tak delku hovoru.. a nejlip nejaky celkovy pocitadlo hovoru.. clovek tezko takhle hlida volny minuty
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

geronimo_cz: proč ne + minutové pípátko trvání hovoru
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Tu notifikační diodu (extrémně praktická věc) právě může MS ovlivnit. Stejně jako přikázal nechat tlačítko foťáku, a zabránil tak jednodušeji ovlivnitelným uživatelům podřídit vše módě doteku.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

No však právě proto :lol:
herm
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Win->Android

Post by herm »

Mě chybí možnost šifrování mailů. To mi ostatně chybělo i v Androidu. Taky šifrování celého zařízení tu ještě není.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

herm: Pokud vím, tak zařízení s Windows Phone 7 jsou standardně celá šifrovaná (nebo aspoň jejich paměťové karty, které se kvůli tomu pak dají zformátovat jen v Nokiích).
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”