Co vám chybí a co byste vylepšili na systému Windows Phone?
Me osobne chybi jedina vec, kterou znam z Windows Mobile. A to synchronizace sms oproti Exchange 2010. Bylo to silne navykove cist a posilat sms z Outlooku 2010. Dále pak tethering, ten postradam docela "fest"
Na telefonu jsem uz mel Symbian, WM a Android. A mohu rict, ze WP7 jednoznacne vitezi. Rychlost a jednoduchost predevsim a hlavne nemusim porad hledat a zkouset stale nove ROMky 
Pokud to dobře chápu, tak screenshoty z obrzovky telefonu WP7 by se měly dát pořídit pomocí free skriptovcího programu TouchStudio, ve verzi posledního update v2.0.
Mně se na WP 7 líbí jednoduchost, funkčnost, rychlost, UI a vzhled. Člověk už nemusí řešit rychlost systému, kvůli nějakým nadstavbám, které to celé jen zpomalovali, třeba HTC Messaging ve WM 6.5 bylo něco úděsného. Docela mi chybí správa SIM karty a kontaktů na ní, Tethering (někdy bych ho i využil).
-
geronimo_cz
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus 7
na co spravu kontaktu na sim? v dnesni dobe uz je to celkem zbytecna vec ne?
To si nemyslim, kdyz potrebujes volat z "hloupeho" mobilu nebo z jineho telefonu, tak ty kontakty na SIM mit musis, jinak je neimportujes a kdyz si pridam ve WP7 nove cislo, tak ho chci rovnou pridat na SIM.
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Málokdo si koupí Smartphone začne používat synchronizaci kontaktů ať už s Windows Live, Google nebo Yahoo a pak se vrátí na nějaký "hloupý" mobil.
Ja som "sync" kontaktov a kalendara zacal pouzivat uz za cias hlupych SE telefonov (6-7 rokov dozadu) a odvtedy nemam na SIM ulozene nic (SIM je v takom stave, ako som ju dostal od operatora).
No jasně, ale někdy to situace prostě vyžaduje, s tim nic nenadělášmorro wrote:Málokdo si koupí Smartphone začne používat synchronizaci kontaktů ať už s Windows Live, Google nebo Yahoo a pak se vrátí na nějaký "hloupý" mobil.
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
To se mi nikdy nestalo a na Mangu je funkce "Battery saver", takže už se mi to ani nikdy nestane ;). Já jsem radši pro jistotu všechny čísla ze SIM vymazal.No jasně, ale někdy to situace prostě vyžaduje, s tim nic nenaděláš Je lepší to mít ještě na simce. Třeba se ti vybije mobil a chceš si od někoho zavolat a cislo si nepamatujes.
Tak snad se ti to nestane
Ale kdyby to tam pridali, tak by se snad nikdo nezlobil, ale stejne to asi vyresi nejaka aplikace 3 - ti strany.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
1) aspoň nějaký multitasking - z WM a Androidu jsem zvyklý dělat něco jiného, zatímco předchozí aplikace načítá např. data z internetu. U WP musím čekat, jakmile se totiž přepnu jinam a vrátím, aplikace případná data načítá znova.
2) řešení hlasitosti jako u Androidu - je to pohodlné, starost o hlasitost klesne aspoň na polovinu.
3) mass storage - ano, fríkulíni důležitě poznamenají, že oni používají DropBox a SkyDrive. Tyto služby nejsou nic nového (možná pro ony fríkulíny), dokud ale nejsou bezdrátové sítě v takové rychlosti a dostupnosti jak potřebuju, musím zbytek datově-přenosových služeb pokrýt jinak. Ač nerad.
4) přenos souborů přes BT - dokud nemají všichni kolem mě telefony s emailovým klientem a pořádným datovým tarifem, a zároveň není splněn požadavek č.3, je pro mě bluetoothový přenos nutným zlem.
5) určitě vylepšit mapy - na to, co jsem zvyklý z Androidu, je řešení Microsoftu ubohost.
6) Wifi tethering - nepotřebuju ho často, ale když už jo, jde o nutnost.
7) dokud existují kraviny jako "regionování" aplikací - chci instalaci xap. Do té doby mi MS diktuje co mám dělat, a na to je zvyklá jiná většina, pro mě je to důvod opuštění platformy.
8) pokud mi telefon nabízí služby Bing - tak je chci mít v adekvátní kvalitě, ne ten omlácený pahýl, co mi tlačí MS.
Pozn.: pokud má někdo nedorostlý problémy s tím, co chci, ať buď nabídne reálné technické řešení, které není v logickém rozporu s tím co píšu, nebo ať neříká níc - s čím je spokojená většina, mě nezajímá.
Pozn2.: jinak má platforma WP výborně našlápnuto, a v několika směrech výrazně přečnívá platformy ostatní. Z WP je cítit zbrusu nová svěží koncepce systému, která má potenciál.
2) řešení hlasitosti jako u Androidu - je to pohodlné, starost o hlasitost klesne aspoň na polovinu.
3) mass storage - ano, fríkulíni důležitě poznamenají, že oni používají DropBox a SkyDrive. Tyto služby nejsou nic nového (možná pro ony fríkulíny), dokud ale nejsou bezdrátové sítě v takové rychlosti a dostupnosti jak potřebuju, musím zbytek datově-přenosových služeb pokrýt jinak. Ač nerad.
4) přenos souborů přes BT - dokud nemají všichni kolem mě telefony s emailovým klientem a pořádným datovým tarifem, a zároveň není splněn požadavek č.3, je pro mě bluetoothový přenos nutným zlem.
5) určitě vylepšit mapy - na to, co jsem zvyklý z Androidu, je řešení Microsoftu ubohost.
6) Wifi tethering - nepotřebuju ho často, ale když už jo, jde o nutnost.
7) dokud existují kraviny jako "regionování" aplikací - chci instalaci xap. Do té doby mi MS diktuje co mám dělat, a na to je zvyklá jiná většina, pro mě je to důvod opuštění platformy.
8) pokud mi telefon nabízí služby Bing - tak je chci mít v adekvátní kvalitě, ne ten omlácený pahýl, co mi tlačí MS.
Pozn.: pokud má někdo nedorostlý problémy s tím, co chci, ať buď nabídne reálné technické řešení, které není v logickém rozporu s tím co píšu, nebo ať neříká níc - s čím je spokojená většina, mě nezajímá.
Pozn2.: jinak má platforma WP výborně našlápnuto, a v několika směrech výrazně přečnívá platformy ostatní. Z WP je cítit zbrusu nová svěží koncepce systému, která má potenciál.
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Co mně chybí :
1) Historie volání - barevné odlišení ikony telefonu(voláno, přijato, nepřijato) - okamžitý, rychlý přehled
- pokud s někým telefonuji vícekrát, stačí aby byla vidět poslední akce, podrobnější přehled po rozkliknutí
2) Kalendář - týdenní náhled
- v měsíčním náhledu změnit to malilinkaté písmo v daném dni třeba na barevný trojúhelník a po najetí prstem zobrazit náhled
- aby kalendář na úvodní obrazovce zobrazil více, než jen jednu nadcházející událost
Jinak mě velmi těší posun ve vývoji WP7
p.s. dají se naše tužby předat dál do MS?
1) Historie volání - barevné odlišení ikony telefonu(voláno, přijato, nepřijato) - okamžitý, rychlý přehled
- pokud s někým telefonuji vícekrát, stačí aby byla vidět poslední akce, podrobnější přehled po rozkliknutí
2) Kalendář - týdenní náhled
- v měsíčním náhledu změnit to malilinkaté písmo v daném dni třeba na barevný trojúhelník a po najetí prstem zobrazit náhled
- aby kalendář na úvodní obrazovce zobrazil více, než jen jednu nadcházející událost
Jinak mě velmi těší posun ve vývoji WP7
p.s. dají se naše tužby předat dál do MS?
-
gulii
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3
notifikační dioda při sms/mailu
- jacek
- smartmaniak

gulli: to je problém výrobce founu ne MS jako dodavatele softwaru.
-
geronimo_cz
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus 7
Jacek - dyz uz si zminil tu historii volani, tak delku hovoru.. a nejlip nejaky celkovy pocitadlo hovoru.. clovek tezko takhle hlida volny minuty
- jacek
- smartmaniak

geronimo_cz: proč ne + minutové pípátko trvání hovoru
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Tu notifikační diodu (extrémně praktická věc) právě může MS ovlivnit. Stejně jako přikázal nechat tlačítko foťáku, a zabránil tak jednodušeji ovlivnitelným uživatelům podřídit vše módě doteku.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
No však právě proto 
Mě chybí možnost šifrování mailů. To mi ostatně chybělo i v Androidu. Taky šifrování celého zařízení tu ještě není.
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
herm: Pokud vím, tak zařízení s Windows Phone 7 jsou standardně celá šifrovaná (nebo aspoň jejich paměťové karty, které se kvůli tomu pak dají zformátovat jen v Nokiích).