Co vám chybí a co byste vylepšili na systému Windows Phone?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

První verze systému Windows Phone 7 toho mnoho neuměla a mezi konkurenčními platformami to měla hodně složité, nicméně postupem času systém dozrál a díky chystané Mango aktualizaci na sebe opět začíná poutat pozornost. Řada uživatelů v našem diskuzním fóru neodolala a jakmile se objevila první beta Manga, ihned putovala do telefonů a začalo se testovat.

obrázek
Mango aktualizace konečně přinese podporu české lokalizace

Z tohoto důvodu jsme se rozhodli založit vlákno, ve kterém uvítáme komentáře a nápady, jak by se platforma Windows Phone dala vylepšit a jaké funkce vám v Mangu chybí? Pojďme si zaspekulovat nad funkcemi, které by Microsoft mohl přidat v další vývojové verzi Tango nebo v menších updatech. Mango přinese spoustu vylepšení, multitasking, českou lokalizaci, širší možnosti nastavení a personalizace, ale určitě se najde spousta věcí, které systému zatím chybí. Budeme také rádi, když do diskuze připíšete srovnání s konkurenčními platformami a podělíte se o názor, co vás přimělo přejít na Windows Phone 7. Příspěvky, jež budou podněcovat k flamewar, budeme bez milosti mazat.
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by raven_kix »

Používal jsem WM, Android a aktuálně jsem si pořídil hlavně ze zvědavosti HD7. WP7 je povedený systém jak po grafické stránce (vím, že je to subjektivní, ale Metro UI se mi hodně líbí), tak uživatelskou přívětivostí. Až na vyjímky lze všechno zvládnout opravdu na pár kliknutí a tahů prstem. HD7 mám pouze krátce, takže zatím převládají pouze pozitiva, ale přecejen bych jednu věc vytknul. A ta se týká zrovna té uživatelské přívětivosti. Bylo by dobré, kdyby Microsoft trochu zapracoval na telefonní aplikaci. Po jejím otevření mi chybí klávesnice, abych mohl hned začít psát jméno kontaktu. Musím nejprve přepnout na kontakty, pak kliknout na search a začít psát... to je snad jediná věc, která mi trochu vadí.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

WP7.5 je dle mého větší skok než iOS1 -> iOS4. Opravdu skvělý systém, to co člověk potřebuje - email, kontakty, FB, Twitter, Office, vše se používá opravdu dobře a je příjemně provázané. Pár trivialitek bych změnil (třeba T9 vyhledávání v telefonním modulu), ale hlavní věc, kterou bych rád viděl, nesouvisí přímo s WP7.5, ale navázanými službami - kompletní funkčnost Bingu, hlasového vyhledávání, map, atd., v CZ stejně jako v USA. Já vím, nemožné, ale bylo by to hezké :) První věc, kterou dnes člověk hledá na Marketplace, jsou paradoxně Google mapy (free app). Špičkové mapy samozřejmě v blízké budoucnosti nabídne Nokia / NAVTEQ, ale Bing vyhledávání zůstane asi jak je..

Druhá věc by asi byla oficiální povolení nativního kódu, klidně za poplatek (do US$10 / device).
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Hm, už jde nějak udělat odložení upomínek na jiný než defaultně nastavený čas? Teda ne že by to Android v základu uměl :roll:
pepe
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64GB, Blackberry 9900

Post by pepe »

já jsem spokojen hlavně se stabilitou systému, ale co mi opravdu vadí, je nemožnost přenosu dokumentů (office) z počítače do telefonu a naopak. Posílat to v přílohách mailů nebo uploadovat ne nějaký skydrive server je velice nepohodlné...
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Určitě bych uvítal toto:
1. Nativní RSS čtečku. A to se vším všudy. Import s interního prohlížeče, import s Google, automatický refreš kanálů (ne jenom při otevření aplikace). Možnost live tile, atd...
2. Ještě trošku rozšířit integraci Facebooku a Twitteru. Například automatický refleš nových zpráv v Timeline a možnost live tile.
3. Trochu urychlit integraci Skype
4. Integrovat Gtalk
5. Lepší mapy
6. Trochu urychlit vývoj samotného OS.
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by raven_kix »

2YAMATO: Ano, to už v mangu jde přímo ze zamčené obrazovky. Na Androidu mi to právě chybělo, často jsem potřeboval odložit událost například o den a musel jsem ji editovat v kalendáři. Dneska jsem poprvé ve WP7 odložil :).
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Já jsem se systémem velmi spokojen. Dle mého názoru je nejlépe graficky zpracován, ano google neumí napsat ani webovou stránku. Dále je strašně přehledný, sjednocený, stabilní. Zatím mi chybí takové věci, které člověk použije jednou za čas (wifi tethering, atd.). Naučit se používat místo mass storage skydrive či dropbox je jen otázka zvyku.
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Na Windows Phone 7.5 mi nechybí nic, bez čeho bych nemohl žít. S ohledem na Metro UI se Microsoftu podařila trefa do černého (těším se, až jej spatřím na Windows PC a Xboxu 360 - Metro) a když k tomu připočtu integraci všech nejmodernějších služeb (SkyDrive, Office, Office 365, Windows Live, Facebook, Chat, Internet Explorer 9, Twitter, Xbox Live, Zune, Bing, "Cloud") vidím velmi mocnou mobilní platformu, která tu je ovšem pouze zatím rok a i za ten rok mi předvedla, že jsem dobře investoval.
Jak už ale psal výše Radek Hulán, Microsoft by měl zapracovat a to na rozšíření služeb Bing. To je jediná moje výhrada.
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

1. FULL UNLOCK telefonu treba i za poplatek, ale myslim ze nepujde protoze by MS podporoval piratske programy
Casteny pujde pres novy ChevronWP7
http://pocketnow.com/windows-phone/chev ... -to-cost-9" onclick="window.open(this.href);return false;

2. Dulezitejsi je interni XAP installer po tom castem Unlocku. XAP soubor budu mit na telefonu, a jednoduse jako v WM si
ho nainstaluji bez PC a bez dalsiho stahovani z Marketplace.

3. Wifi tethering.

4. Flash support, ale nevim jestli je to treba kdyz ma IE9 v sobe integrovanou podporu HTML5 ?

5. Nativni RDP klient, ten bych vyuzil.

No moc toho neni co by mi v telefonu chybelo po Mangu.
platon
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2, HTC Diamond 1, Omnia 2

Post by platon »

Myslim, ze by mohli zjednodusit par veci, alebo vobec nechapem preco dobre veci zo starych wm neponechali. Vadi mi ked chcem telefonovat tak na starych wm som vytukaval cisla a uz mi davalo moznosti kontaktov, alebo som skryl klavesnicu a mal vsetky kontakty tam a tu sa musim pretukavat do kontaktov a zbytocne sa zdrzovat a nepohodlne hladat. Dalej mne ovela viac vyhovovala synchronizacia s PC cez ActiveSync ako teraz, bolo to rychlejsie, jednoduchsie.
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7

Post by rybar73 »

Za me kazdopadne BT prenos souboru(i kdyz to se asi nikdy nedockam), podpora Silverlight v prohlizeci a jiz zminovane "ficury" Binga.
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 7

Post by geronimo_cz »

za me urcite to rozdeleni hlasitosti pro media a vyzvaneni.. a za druhe podporu vlastniho vyzvaneni v lepsi kvalite, nez jak je to nastaveno ted.. 39s jeste akceptuju, s tim problem nemam.. ale ta kvalita a omezeni na jedno mega je celkem tragicky reseni..
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

TO YAMATO:
Moc dobre nechapu, co vlastne myslis s tou upominkou :) Uved nejaky konkretni priklad :wink:
onetux
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by onetux »

Na WP7 jsem přešel po několikaletém používání bezdotykových Symbianů. iPhone je moc drahý a Android se mi vzhledově hrozně nelíbí. Na WP7 se mi líbila jednoduchost a dle mého názoru nejlepší dotykové ovládání a panorama aplikací.

Co mi na WP7 chybí? (nechci odemykat telefon takže beru jen to, co je oficiální cestou)

1) Tethering
2) Vyhledávání ve zprávách (proč tam není stejně jako v emailech?!!! To mi hlava nebere :-/ )
3) Ukrutně malé rozšíření bing služeb v ČR
4) Nechápu proč není telefon ani bing na PC schopen najít v mapách ulici, když je má popsané..
5) Nemožnost uložení mp3 obsahu z internetu, jde pouze přehrát
6) Debilní přetáčení vida (v mangu je myslím předěláno?)
7) To, že aplikace při push, tile notifikaci neskáčou přímo na událost kterou notifikují viz FB.. (nedokonalost aplikací, nebo to systém neumí?)
8) Nemožnost udělat screenshot z telefonu

Jinak jsem s telefonem vylice spokojen :) Omnia 7 od února..
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

bkf1 wrote:TO YAMATO:
Moc dobre nechapu, co vlastne myslis s tou upominkou :) Uved nejaky konkretni priklad :wink:
Zazvoní upomínka, ale zrovna nemám čas, chci ji odložit. Ve WM bylo na výběr několik různých časů, ale Android nabízí jen odložení o 5 minut, je to nutné řešit aplikací (např. Calendar Snooze). A co vím, tak WP7 to měl taky tak nějak, co jsem ho ze začátku víc sledoval. Pro mě jsou takové věci dost základní (občas ještě teskním po fičurách z WM). To samé platí pro vytváření a editaci dokumentů - jako výběr je na Android velký (u WP7 nevím jak to je), ale zlatý Pocket Word z WM! A takhle bych mohl pokračovat, ale nechci vyvolávat flame a navíc je to zde OT.
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by sssugi »

1. Funkcia Speed dial v prehliadači alebo niečo na ten spôsob - nebaví ma stále ísť dvoma ťahmi do záložiek a potom kliknúť na stránku
2. Aby si prehliadač vedel zapamätať heslá
3. Kvalitný icq klient
4. Marketplace aj na slovensku
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Nikdy jsem WP7 v ruce nemel, nevim, co vsechno Mango prineslo, ale co vyuzivam na WM a vim, ze na WP nebylo je:
Souborovej manazer - mam rad svoje data roztrideny ve slozkach, skolu zvlast a praci zvlast
Mass storage - Skydrive sice pouzivam, ale v praci napr synchronizovat nemuzu a rad bych tam nejak ty soubory dostal
Sdileni internetu - pripojit k notasu a brouzdat
ICQ/FB/MSN chat - neco jako Slick na WM/Symbian
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na webu iStartedSometing se před chvílí objevil zajímavý koncept/nápad na vylepšení funkce vyhledávacího tlačítka (Search). Docela se mi to zamlouvá :-)

Image
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

TO YAMATO:
Mno ja te chapu :) Co se tyce Wordu tak na WP7 mi pripadal subjektivne hodne kompaktni ve smyslu pouzitelnosti (jak nejaka Javova verze, tim myslim proste primitivni), kdezto u Androidu mi verze, kterou nabizi ThinkFree pripadla vice uzivatelsky pokrocila (v nabehu ale pomalejsi nez Word na WP7)...
WP7 na me pusobi svym smyslem jako telefonOS, ne jako smartOS, kde by uzivatel chtel delat na nejake urovni ruzne "vzacnosti", nad kterymi deti nechapave krouti hlavou a klepou si na celo :)

PS: Kazdopadne kdo nemel WP7 v ruce, vrele doporucuji aspon kvuli te zkusenosti :wink:
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”