Samsung i8700 Omnia 7 - potrebujem pár rád :)

Diskuze věnovaná telefonům společnosti Samsung s operačním systémem Windows Phone
Anderor
nováček
nováček
Zařízení: samsung omnia7,ericsson w980-len koli stye :D

Post by Anderor »

už dáky čas pokukujem po omnii7, máte snou dáke skúsenosti ? fon s winom som moc nemal ( pár dní som mal len omniu b7330, ale to som ho tak maximum zapol, a potom vypol, a medzitým skúsil foták, wifi a tak či to šlape )
ide mi o toto:
*FB musí íst bez problémou ( chat, statusy atd atd ), dobre by bolo keby tam fičal aj google+ ale to no ... je to zatial nové, tak moc neverým
*gmail nonstop prihlásený, ale v nastaveniach neviem či je možnosť synchronizovať mail len ked je pripojený na wifi ( na androide to tak pekne fičí ) a neviem či zvláda automaticky pripájať na wifi na ktorých som bol už pripojený ( práca, doma, kaviarne ) že by chitilo signál, tak sa automaticky pripojí.
*dosť mi tam lezie na nervy tá "úvodna obrazovka" či jak by som to nazval, proste tie kocky akože widgety, nieje možnosť to zmeniť ? dákou app, kludne aj platenou, to je jedno, len nech to vyzerá obstojne, a prehladne
*asi blbá otázka, FB hry to nezvláda určite, ale tak skúsit som mohol :-D
* a ešte jedno, dosť sa hovorý o Zune, s tým sa tým pádom nahadzujú aj veci z pc do fónu ? mass storage tam nieje ,takže asi len týmto spôsobom že ?
* ako to vyzerá z marketom na slovensku asi nemáte prehlad že ? viem že MS má CZ rád, ale na nás slovákou pekne z vysoka s... :lol:

prípadne poradiť app. ktoré sa hodia do telefónu ( napr. ked mám fón s androidom tak prvé čo nahodím tak je task killer atd ) proste ten základ aby tam nič doležité a podstatné nechýbalo

Rozmýšlal som GalaxyS (cena okolo 350-400€) ale tak fungláč omniu za necelé 2stofky komplet s krabicou a papiermy je dopohody cena, tak konkurz vyhrala ona. v podstate to má byť len mobil na bežné používanie, mail, fb ( nechce sa mi sedieť na pc, a notas štrajkuje permanentne :P ) a na volania aj tak mam služobný

diki moc
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

- FB jde naprosto bez problémů a jeho integrace do systému je špičková. Google Plus jde jen v omezené webové verzi.
- Gmail lze připojit nonstop, ale možnost syncu jen přes wifi jsem nenašel (co znalejší uživatelé?). na jednou připojené wifi se pak automaticky připojit umí.
- úvodní obrazovku nezměníš, tedy změníš, ale jen barvy :-)
- média a soft do telefonu jen přes Zune, mass storage bohužel není

WP7 je v podstatě hloupý telefon a je tak i uzpůsobený, takže vše nutné pro provoz samotný už WP má. Doinstalovat musíš jen aplikace dle svých potřeb.
Anderor
nováček
nováček

Post by Anderor »

hmm, takže permanentne sa bude updatovat mail ? no to nepoteší :???: uz vidim tie faktury :twisted:
noo takze vzhlad zmenit maximum farbu, a prehodit kococky, noo pekne, dizajnery sa asi nenadreli :(
ale nasiel som toto:
Windows Mobile 7 PocketPC

Code: Select all

http://windows7themes.net/windows-mobile-7-theme
je to len daka haluz, alebo sa da zmenit vzhlad ?

noo ved preto aj po nom pokukujem, ono s telefonmy robim, takze mi rukamy galaxy S ( pripadne SII ) presla par krat, ale win este nie, tam nepoznam dokopy nikoho kto by to mal, vecsina ficia na androidoch, resp. ios. ako super amoled je pecka, hoci super amoled plus je lepsie, ale tak GSII za cca 530€ ci dako tak je nakup to nedam :D aj tak ako sa poznam bud ho pokazim, alebo rozbijem :D

edit: noo praveze hotmail nechcem, na gmail mi chodi plno veci z prace, co je denne cca 80-100mailou, a vsetko si nechat presuvat na novy nechcem. :-(
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 7

Post by geronimo_cz »

haluz je to, ze to je jen tema pro windows mobile.. aby vypadali jako windows phone.. ;oD
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Anderor: Není zapotřebí migrovat na Gmail, protože Google účet lze bez obtíží přidat ;). Co se pak týče toho obrázku, Ano to je nehorázný haluz. Windows Phone mají neměnný design až na farby jak už psal výše Standa. Windows Phone vycházejí z nového rozhraní které se nazývá "Metro" - Metro je rychlé, čisté, ergonomické prostě UI zítřeka již dnes. Krom toho Microsoft hodlá zabudovat toto UI i do další verze Windows a Dashe Xboxu 360, takže nějakým vzhledům opravdu odzvonilo (pomineme-li Android).
Anderor
nováček
nováček

Post by Anderor »

morro: aha, super, no to že tam pojde gmail to viem, ale ako je to s tou synchronizaciou. Dá sa nastaviť aby skontrolovalo mail len cez wifi alebo to bude robiť pravidelne aj cez pripojenia cez SIM ?
android a ak sa nemylim aj ios to maju tak. ios to resp. skontroluje az ked sa otvory mail, tak sa pripoji na wifi a skontroluje co je nove, ak wifi nieje tak cez sim. :)

edit: jo a potom ako je to už s updatom ? viem že má alebo už vyšiel update asi 7.1 ( názou ma už nenapadne jak sa volal ). Je to už von final verzia, alebo len dáka beta skušobná ?
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Je možné nastavit časy synchronizace a také je zde možnost vynutí datových přenosů.
geronimo_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 7

Post by geronimo_cz »

proc se bojis stahovani mejlu pres data? vysokej ucet asi ne, dys balicek treba u o2 stoji 150 :o)
Anderor
nováček
nováček

Post by Anderor »

no lebo sukromny mam zatial Tmob. SK ... a tam su hajzlici co si najnovsie fakturuju za vsetko nehorazne palky ... staci mi aby som prekrocil SMS len dajme tomu o 20, a faktura uz nieje 20€ ale vyse30€ ... to nehovorym ked seknem minuty :D raz som bol par minut online a to mi na fakture dali +cca 7-8€ za asi 10-12min na nete :D preto zatial kym neprejdem do O2 by som nechcel to s fakturamy prehanat :D vies si domysliet keby mi to updatovalo mesiac mail, kolko by dosla faktura :D ale tak ten mesiac/dva este u nich prezijem :D
ako skusil by som to aj ja v predajni, mam tam omnie, ale keby som ju rozbalil, a zacal "pouzivat" na skusku, islo by to dole s cenou ... a to sa mi moc nechce :( kto kupi "pouzivany" fon za full cenu ze ? :P

-- doplnění předchozího příspěvku (pon srp 08, 2011 13:41) --

nechcem zakladat novu temu, tak to hodim sem>
Mam omniu 8GB, v telefone mam celkovo 4albumy, par fotiek ( cca do stofky ) ale pamet telefonu hlasy ze mam volne uz len nieco cez 1GB ... to 4GB si zobral sys ci co ? :tlem:

Code: Select all

http://img51.imageshack.us/img51/990/omnia7space.jpg
Kositch
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Post by Kositch »

Ahoj,
nechci zakládat nové téma, tak to dávám do nejpříbuznějšího sem.

Rád bych si koupil nějakou bazarovku, abych si mohl hrát s WP7 a nyní i Mango updatem. Primárně používám Android, ale při současné ceně telefonu si myslím, že se vyplatí investovat do Omnie na odzkoušení jiného OS.

Narazil jsem na tento inzerát - http://goo.gl/mMBII a chtěl bych se zeptat zkušenějších, zdali si myslí, že to bude nějaký podfuk za tu cenu, či to bude normální telefon od Tmobile za dobrou cenu? A také by mě zajímalo, zdali mi v tom Tmobile brandovaném telefonu bude fungovat Vodafone sim a poté zdali bude k dispozici i update na Mango, když nebudu mít sim od Tmobile.

Díky za radu!
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Brandovaný telefon s WP7 nekupuj..
Kositch
přispěvatel
přispěvatel

Re: Samsung i8700 Omnia 7 - potrebujem pár rád :)

Post by Kositch »

Diky za odpověď, ale mohla by byt obsáhlejší, jako proc ne atd.?
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

Můžou nastat problémy s opožděnýma aktualizacema...
kaspik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Post by kaspik »

Zrovna omnia jde docela jednoduse flashnout, ne? (sammfirmware)
Kositch
přispěvatel
přispěvatel

Post by Kositch »

A myslite, ze nove modely jiz nativne s wp7 budou v jiných cenových relacích nez jsou soucasne wp7 modely?
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

Ano jde.. Ale přeci jenom je lepší, když nemusíš nic flashovat :)
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Post by nocturneop15 »

Kositch wrote:A myslite, ze nove modely jiz nativne s wp7 budou v jiných cenových relacích nez jsou soucasne wp7 modely?
Ja se obavam, ze ano. Ted je cena nizko, aby se WP7 vubec zacaly prodavat - mam temne tuseni, ze az se do toho opre nokla, pujdou ceny zase nahoru a z WP7 se stane jeden z mainstreamu
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

Měl bych prosím dotaz ohledně nabíječky,téma jsem zde nenašel a jen kvůliu tomu nemá smysl jej zakládat a zde by to šlo :wink:
Omnii 7 16GB jsem kupoval použitou v pražské MP původem od německého T-Mobile pouze s nabíječkou novou neoriginální zn. Calliber Premium
Hned po přinesení jsem updatoval z WP7 na poslední WP7.5 Mango abych pak zase poslušně downgradoval na verzi 7004 provedl vše potřebné a měl telefon bez customizace s mangem a češtinou viz. mé příspěvky zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 6#p236176Z" onclick="window.open(this.href);return false;

Zeptal bych se pokud někdo máte telefon kupovaný nový či použitý vč. krabice,příslušenství a především nabíječky,jaké parametry nabíjecí adaptér má,co je uvedeno na štítku mohl by to sem někdo napsat prosím?

Na té nové neoriginální CALLIBER Premium co k ní MP dodává je jako outpout uvedeno 5V a 1A max. je to v pořádku tedy myslím nabíjecí proud,napětí je standard.
Jak dlouho nabíjení trvá ani nevím zatím jak jsem flashoval byl telefon připojen USB předtím kabelem k portu netbooku a předtím jsem nabíjel přes noc.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Ano je to v pořádku. USB porty obyčejně dodávají 500 - 900 mA, nabíječky obvykle o něco víc, běžně právě 1A.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

Dík moc vlastíku,víš MP je seriozní firma mám s nimi za těch skoro osm let ty nej zkušenosti stejně jako se servisem ale radši jsem se ujistil :wink:
Ještě tě okradu o minutu tvého času (jo a dík za rady ohledně unlocku a češtiny :wink: ),pokud Omáš či jsi měl potřebuji nějaké fajn pouzdro buď silikon nebo kůži třeba krusell na kůži jako takové ale netrvám tak třeba i koženku.
Omknia je fajn v ruce je perf pocit ji mít ale jak má kryty jako wave z kartáč hliníku v tomhle počasí má tendenci vyklouznout a občas ji tahám i do práce tak něco dobrého mezi 200-600kč já zatím mrknu v datartu tam mají v hostivaři celou stěnu regálů pouzder a pytlíků na founy a když najdu něco fajn písnu.
Post Reply

Return to “Samsung Ativ S, Omnia W a Omnia 7”