Notebook nebo auto?

Volná diskuze na libovolná témata...
Post Reply
Ingnition
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 520

Notebook nebo auto?

Post by Ingnition »

Zdravím,
poslední dobou řeším takovou věc. Momentálně si dělám řidičský průkaz a ke konci léta budu mít cca. 25 000 Kč. Mám dvě možnosti. Koupit si notebook a příslušenství do 25 000 Kč, nebo si koupit své vlastní auto do 25 000 Kč. Co by jste si vybrali vy? Mě by se hodně hodil notebook, protože ten můj současný je několik let starý a dosluhuje. Jenže zároveň mít své vlastní auto je něco úplně jiného a určitě i věc do budoucna. Ale děsím se toho, že auto za 25 000 Kč už moc nevydrží a za rok s ním budou jen starosti a peníze. Jenže zase zmarnit šanci mít své vlastní auto notebookem? Nevím. Notebook zase využiji podstatě více, protože nemá téměř žádné finanční náklady oproti autu.

No prostě jednoduše, do čeho by jste šli vy? Předem děkuji za názory.
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Notebook nebo auto?

Post by pavliicek »

nezlob se ale srovnavas jabka z hruskama:-).

Ja bych na tvym miste vzal notes za 15k+- a zbyetk soupnul bokem pro strejcka prihodu. Muzou se vzdycky hodit.

Za 25k poridis maximalne nejakou olitanou nebezpecnou herku do ktery budes sypat a sypat.
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Notebook nebo auto?

Post by dufulo »

Auto za 25 určite nie je vec do budúcna :)

Jediná istota budú výdaje na postupne odchádzajúce diely.
Ingnition
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Notebook nebo auto?

Post by Ingnition »

Nepletu jablka s hruškama :D Jsou dvě věci které chci a musím se rozhodnout kterou z nich. Já už jsem na 80% rozhodnutý, že půjdu do toho notebooku. Protože ty finance do toho jsou moc velké a já na ně nemám. A tou budoucností jsem myslel tak, že už se mi třeba nemusí naskytnout možnost koupit si své vlastní auto a až půjdu "za rok" do práce (jsem stále student), tak by se mi to třeba hodilo. Ale je fakt, že prostě se to dříve či později rozesere a bude to jen naškodu...
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Notebook nebo auto?

Post by Cleric »

Určitě si kup radši notebook. Budou to daleko lépe utracené peníze, než za nějakou plechovku za 25K. Navíc do auta za 25K nasypeš dalších minimálně 10K aby to vůbec bylo provozu schopný.
Řešil jsem stejný problém a pokud auto opravdu nepotřebuješ třeba na ježdění do práce, byla by to pro tebe jen kasička na peníze.

To co ti radí Focusx toho si nevšímej. Takové auto sice můžeš koupit, ale většinou se jedná o auta stará. Která když půjdeš přihlásit, zaplatíš dalších 10K navíc jen za to že to nesplňuje žádný EURO normy na emise.
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Notebook nebo auto?

Post by pavliicek »

Focusx: Nejde jenom o katalyzator, pokud vim, tak takzvana ekodan je odstupnovana podle roku roku vyroby (vzdycky vozy do nejakyho rv splnovaly nejakou normu atd), takze i kdyby to bylo treba 15 let stary auto s katalyzatorem, tak stejne zaplatis tu nejvetsi eko dan.
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Notebook nebo auto?

Post by rulezzzor »

Auto....

Nezkazis si oci
Zajedes si kde chces v plnem proudu leta...
A notebook mas tak co.....nema se sedet furt u pc a facebooku....
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Notebook nebo auto?

Post by jacek »

Co tě čeká při koupi auta:
- obecně platí...při koupi ojetiny si připrav +- 25% ceny na NUTNÉ opravy(tlumiče, spojka, rozvodový řemen, brzdy)
- zaplacení POV ručení
- na zimu povinně zimní gumy
- když už budeš jezdit, tak proč ne po dálnici=> známka
- kdy tě čeká STK - taky něco stojí + (viz. bod.1)
atd.atd...pokud ti auto nebude sloužit jako prostředek k výdělku, nejdi do něj.
a za 25.000...při vší úctě..no,nevím
Takže, já hlasuji pro naťas a s jeho pomocí si vydělej na luxusnější přibližovadlo :wink:
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Notebook nebo auto?

Post by dufulo »

A na pol ceste sa mu to auto rozsype a namiesto ťukania do klávesnice bude pod autom zašpinený od oleja :)
Ingnition
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Notebook nebo auto?

Post by Ingnition »

Děkuji za vaše názory. Já už se rozhodl pro notebook. Ty finance co se potom dají do auta je opravdu mnoho a peníze na to fakt mít nebudu. Zároveň si nemůžu koupit nějaký netbook, protože já jsem grafik a potřebuji dostatečný výkon (a občasný hráč her). Koupím si nějaký notebook do 17k a za zbytek si koupím nějaké kvalitnější příslušenství, které potřebuji.
Post Reply

Return to “Off Topic”