Windows Phone 7 Marketplace se otevírá pro české vývojáře

Vše okolo vývoje aplikací pro platformy Windows Phone a Windows 10 Mobile
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5, Galaxy S3, Nokia X, iPad mini

Windows Phone 7 Marketplace se otevírá pro české vývojáře

Post by Tomáš Slavíček »

Chtěl bych připomenout, že ode dneška se už mohou čeští vývojáři registrovat do App Hubu na stránkách http://create.msdn.com/. Získají tak možnost nahrávání aplikací pro Windows Phone 7 do oficiálního marketplace (zdarma i placených), stejně jako možnost nahrávání her pro Xbox 360 v rámci Xbox LIVE Indie Games (ještě jsem nezkoušel, ale podle popisu by to mělo jít). Update: Nahrávat pro Xbox LIVE Indie Games zatím z ČR nejde. Navíc potřebujete mít zaplacený plný účet, ne ten studentský.

Roční poplatek za registraci stojí $99 USD, pro studenty s ISIC kartou je zdarma (ověření probíhá přes DreamSpark). Jak jsem teď zkoušel, ihned po registraci by vám to už mělo dovolit odemknout si telefon pro vývoj. Půjdou vám potom ladit aplikace přímo na zařízení. Případně si také budete moci do telefonu nahrát oficiálně aktualizaci Mango beta 2 (aktualizováno: čeští vývojáři se možná zatím k Mango aktualizaci nedostanou).

Image

Také bylo v rámci App Hubu provedeno několik změn, největší radost mám z takzvaného "Private beta Marketplace", budete moci distribuovat svoji aplikaci max. 100 zvoleným testerům, ta bude fungovat 90 dní a nejspíš nebude muset procházet certifikačním procesem. zdroj1 zdroj2

Podrobnější info najdete přímo na App Hubu.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Windows Phone 7 marketplace se otevírá i pro české vývojáře

Post by Martin Suchan »

Cool - ted jen otazka, zda registrovat ucet na sestru, kdyz uz ja nejsem studentem, nebo zaplatit tech $99 8-)
Take bych mohl oprasit to demo FIsh Fillets, co mi tu lezi v supliku :)
virtualvoid
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC HD7

Post by virtualvoid »

dufam, ze to bude mozne aj na SK ...
je to trapas a nerozumiem tomu preco to tak nieje (alebo nemoze byt ?)
patrikvogl
nováček
nováček
Zařízení: HTC Titan, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900

Post by patrikvogl »

Já bych měl na WP7 guru dotaz ohledně Marketplace... Předem díky hoši ;)

Dnes jsem místo iPhone 4 začal používat Omnia 7, systém se mi líbí, se vším spokojenost, jen MarketPlace nejde - mám prý za chvilku zkusit znovu, ale ... nic. Ráno se mi to povedlo jednou, ale dal jsem CZ region, ten tedy není podporován, takže jsem udělal hard reset s tím, že regnu jiný učet pro US region. Jak je to tedy teď? Funguje vám Market?
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Marketplace u mě funguje k plné spokojenosti....k tomu co popisuješ, stejný stav nastal i u mě po nahrání Manga, 2 x soft reset a market naskočil.
@tomasslavicek: Mango beta 2 je k mání přes Zune?
edit: nelze, v Zune není
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tomáš Slavíček »

Mango se dalo stáhnout přes pozvánku z Connectu, která přišla mailem. Odkaz byl ale vázaný na uživatelský účet. Koukal jsem ještě na to, ale pro český účet mi teď ten mail nepřišel, na tom Connectu jsem to také nenašel. Myslím si, že až vyjde další betaverze nebo RTM, mail s odkazem ke stažení by mohl přijít všem registrovaným (tj. i na ty nové české účty). Ale uvidíme... Možná si to Microsoft nechtěl moc komplikovat, pokud si s telefonem při updatu něco uděláte, dává tam určitou záruku. To by asi nemohl garantovat ve všech zemích.
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

Díky za odpověď, zdá se tedy, že nás neregistrované čeká až finální verze.....a ta blíží se rychleji než se zdálo :)
patrikvogl
nováček
nováček
Zařízení: HTC Titan, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900

Post by patrikvogl »

Stále to samé :(

"Service unavalible at the moment. Check again a little while" :(

-- doplnění předchozího příspěvku (úte črc 19, 2011 15:12) --

Tak oprava, Market funguje, dělal to čas - WP7 neumí automaticky čas, anebo mu chybí SIM a dělá to proto?

Opravil jsem čas na správný a funguje. Díky :)
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Měl bych malou otázečku. Chtěl bych zkusit vytvořit nějakou aplikaci pro WP7. Mohl by někdo znalý ve zkratce napsat co je k tomu potřeba ? Jaké nástroje atd. jsou pro začátečníka nejvhodnější ?
Díky.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Asi tady: http://www.microsoft.com/visualstudio/e ... oper-tools" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tomáš Slavíček »

@milennium: Můžete se podívat na tenhle článek v češtině, mohl by Vám pomoci: Vyvíjíme aplikace pro Windows Phone 7: Jak začít a co budeme potřebovat?

Případně na další články (hlavně o vývoji her pro Windows Phone 7) se můžete kouknout přes rozcestník odkazů na mém blogu.
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Jo, díky za rychlé info.
miaslaip
nováček
nováček
Zařízení: HTC

Post by miaslaip »

Dobrý deň.

Som slovák a chcel by som vyvýjať aplikácie pre WP7. Chcem sa spýtať, čo všetko je potrebné na to aby som mohol byť registrovaný ako developer cez ČR. Mám kamarátku, ktorá študuje v Brne a tak som rozmýšľal či by to šlo registrovať cez ňu. Zaregistrovali by sme ten účet na jej meno ako študentský účet (teda bez poplatku 99$) a ja by som jej odvádzal nejaký podiel z prípadneho zisku z predaja aplikácií. Ona ma ale slovenské občianstvo, no býva na internáte v Brne. Je potrebné české občianstvo? ISIC preukaz na brneskú univerzitu je samozrejmosť. Nebude taktiež problém so zdaňovaním príjmov?

Chcem to riešiť zatiaľ takto, pretože od Microsoftu čakať podporu predaja apps na Slovensku je dosť neisté.

Vďaka.
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tomáš Slavíček »

Rozepsal jsem dlouhou zprávu, jak jsme to řešili, když jsme si v lednu zařizovali účet v Anglii... Ale nakonec jsem ji smazal, bylo tam moc otazníků. Ještě pár dní vydržte, Marketplace je zatím v testovacím provozu. Až vyjdou oficiální informace, ujasní se víc věcí. Co jsem koukal, některé věci ohledně ověřování účtů se tam měnily, teď už to může být všechno jinak.

Každopádně - pokud to bude platit tak jako doteď, neměl by to být problém (zaregistrovat se na kamarádku studující v ČR a ověřit účet ISIC kartou, "Publisher name" do marketplace byste si mohl zvolit jakékoliv). Jediné, kde by mohl být problém, že byste si musel zařídit českou kreditní kartu pro vyplácení peněz.

Ohledně danění výdělků Vám neporadím, slovenské zákony neznám. V ČR nejspíš bude potřeba postupovat podle "dvojího zdanění", ale také to bude záležet na tom, jestli bude opět potřeba posílat do USA formulář W-8 apod. Věřím, že tohle se ale ještě všechno dozvíme.
miaslaip
nováček
nováček
Zařízení: HTC

Post by miaslaip »

Myslím že český bankový účet a k tomu karta by nemal byť problém. To by sme pre istotu zaregistrovali všetko na ňu a následne by sme to dali na starosť nejakej účtovníčke za pár korún a hotovo.

Jeden Android vyvojár takto riešil účet v Anglicku cez kamaráta (keďže predávať platené apps v ČR aj SR nieje možné), no on bol komplet angličan, zo všetkým čo k tomu patrí :).

Ešte ma zaujíma, či je developerská licencia na študentský účet bezplatná doživotne, alebo je potrebné každý rok potvrdiť status študenta.

Písal som email na český MS ale zatiaľ mi neodpísali, no predpokladám že nebudú tiež ešte vedieť všetky informácie takto predčasne, radšej počkám ako vravíš. Díky.
Hejlic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 7 Mozart, Kindle Fire (JB)

Post by Hejlic »

Super zprava! Tak az budou nejake ceske aplikace v Marketplace, tak hned dejte vedet. :)
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

Je skvělé, že se zapojují borci a borkyně z našich, aj Slovenských lesů a hájů :tlem: :smt023
SneakerXZ
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by SneakerXZ »

Nesetkal se někdo s následujícím problémem jako student? V DreamSpark jsem normálně ověřen a mohu stahovat, co chci, ale do AppHub se mi zaregistrovat nedaří.

we weren’t able to validate your dreamspark account.

Unfortunately, we weren’t able to verify that you’re a student with a DreamSpark account. This could be caused by two reasons:

You haven’t completed the DreamSpark verification process. If not, getting verified is simple and won’t take more than a few minutes. Visit DreamSpark now to get verified.

You aren’t signed in with the same Windows Live ID that you used to verify your student status on DreamSpark. Try signing in again with the same Live ID that you used to set up your DreamSpark account.
After you’ve successfully verified your student status on DreamSpark or signed in with the correct Live ID, try registering here again.

If you’re not a student, you’ll need to register as an individual or a business to continue. Go back to registration

update: Našel jsem toto vlákno htt­p://forums­.create.ms­dn.com/for­ums/p/8752­8/525800.a­spx#525800 (nesmíte být přihlášení na LiveID) a nejsem jediný s tím problémem a očividně i Microsoft o tom víc a pracuje na nápravě.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

Dá se k registraci jako student použít číslo studentského průkazu z VUT nebo to není považováno za ISIC?
SneakerXZ
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by SneakerXZ »

Ten účet se dá ověřit i tím, že ti pošlou aktivační mail na školní mail, ale nejsou tam všechny vysoké školy. Při ověřování vyber tu jinou možnost než ISIC a koukni jestli je tam VUT.
Post Reply

Return to “Programování a vývoj”