Všeobecná diskuze o Windows Phone 7 Mango
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Diskuze o Windows Phone 7 Mango
Čau Pavle, zrovna jsem si nedávno říkal, že jsem tě tady dlouho neviděl.
-
geronimo_cz
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus 7
zdravim, poradilo se nekomu rozjet v mangu facebookchat? primo ve zpravach? me to pise ze nikdo neni online, a kdyz dam settings, zapnu facebook chat, tak me to presmeruje na web, ale pise to The address is not valid..
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Aplikace neběží, tudíž není co uzavírat.Venca B wrote:Nema co delat? :-o
V Mango je to trochu jinak, aplikace se hned neukončí, ale je "zapauzovaná" - nemůže používat procesor.
Pokud je třeba, aby nějaký kód běžel na pozadí, lze vytvořit speciální část aplikace, které se říká "background agent" a tomu je umožněno pod dohledem systému určitou chvíli běžet a zabrat si něco paměti.
Pokud se už zapauzované aplikace nevejdou do paměti, dojde k jejich hybernaci ("tombstoning"), tak, jak je to na v 7.0.
Háček je spíš v tom, že uživatelé, kteří přešli z WM nebo Androida řeší problémy, které WP Mango vůbec nemá.
No me spis slo o to, mit ty live notifikace pod kontrolou, moct je uplne vypnout s tim, ze vypnu tu aplikaci, ktere patri, ne ze se budu hrabat v menu aplikace, abych selektivne povypinal ty notifikace...ze to vpodstate nic nezere a je to zapauzovany v pozadi je jasny. Ale to je asi fakt spis problem aplikaci, ne systemu.
Facebook chat ve Windows Phone 7 Mango
Co se týče aktivace Facebook chatu v beta verzi Manga, zkuste to podle tohoto postupu. Jinak vítám Pavla zpět 

-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Live Tile je odbavován právě tím "background agentem" - tj. update dlaždic se děje tak jako tak.BooT wrote:No me spis slo o to, mit ty live notifikace pod kontrolou, moct je uplne vypnout s tim, ze vypnu tu aplikaci, ktere patri, ne ze se budu hrabat v menu aplikace, abych selektivne povypinal ty notifikace...ze to vpodstate nic nezere a je to zapauzovany v pozadi je jasny. Ale to je asi fakt spis problem aplikaci, ne systemu.
Pro tyto agenty je v Mangu speciální položka v nastavení: Application / Background Tasks, kde bude možné sto nějak nastavovat.
Systém si bude hlídat spotřebu paměti a procesoru těch agentů a nedovolí jim na pozadí vysát baterii. Pokud bude telefon v battery saving tak se to všechno pozastaví.
Na rozdíl od jiných systému je tohle na Mangu docela vymakané.
Ani na Androidu to nedoporučují: http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-u ... h-android/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
geronimo_cz
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus 7
slape to.. diiky moc.. usetril si mi za nakup placenyho FIMu ;oP jinac nemusi se ucet ani odebirat.. staci na nem podrzet prst v nastaveni uctu a dat synchrozinovat ;oP
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Česká klávesnice nebude mít prediktivní zadávání textu 
http://windowsteamblog.com/windows_phon ... mango.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://windowsteamblog.com/windows_phon ... mango.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- jacek
- smartmaniak

Zrovna si na tento způsob psaní začínám zvykat a oni ho vyruší...sakra.
Můžu se ještě zeptat, bude mít Mango nějakou pořádnou navigaci?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Navigace i poradna jiste bude ovsem kdy to tak jiste neni..
-
jos24
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD7
http://gadgetfeel.com/garmin-launches-s ... ation-wp7/" onclick="window.open(this.href);return false; ...uz sa to zacina hybat aj v tejto oblasti
jakmile vyjde mango tak se bude dát update přeinstalovat přes "starý" ? čekám na Samsung OMNII 7 tak ať se pak nedivím že mi na tom mango nepojede? Díky za odpověd 
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
martinpgs: Až vyjde finální verze, budeš muset udělat "revert" na NoDo a až pak půjde Mango nainstalovat. Jen tak pro zajímavost, už se to tu řešilo 
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Další drobný poznatek. Nyní je možno v kalendáři vytvořit rychleji „další událost“. Po zobrazení kalendáře v hodinách je možnost kliknout k určitý hodině a okamžitě se nabídne možnost vytvořit „další událost“. Je však možnst přejít k hloubkouvější úpravě „další události“.
Docela těch změn, ale na první pohled nepovšimnutelných věcí přibívá
.

Docela těch změn, ale na první pohled nepovšimnutelných věcí přibívá

-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Hezké, těch maličkých (a příjemných) změn je fakt hodně
Jen tak pro zajímavost, to srdíčko u baterky vpravo nahoře, to je aktivní Battery Saver, viď? Nikdy předtím jsem to neviděl, ale smysl mi to dává.
- jacek
- smartmaniak

@Paulos: tak,tak...pravdu díš.
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Paulos, jacek: Ano je tomu tak pánové, jen doplním, že tento režim se dá aktivovat aniž by baterie překročila mez vybitosti.
-
rybar73
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Taky mam jeden zajimavy poznatek (nebo moji blbost 
Kdyz jsem mel Mango jak vyslo, tak v seznamu aplikaci se dalo vyhledavat i pres male nahledy pismen (podobne jak v People Hubu).
Protoze jsem delal flash telefonu a Mango jsem asi tyden zpatky nahraval znova tak tyto ctverce s pismeny ze seznamu aplikaci zmizly a list tedy vypada jak v predchozi verzi (ikonka s lupou zustala pro vyhledavani aplikaci zde je).
Takze bud jsem slepon a nevim kde se to zapina nebo mam nejaky build Manga ve kterem to zrusili? (OS version: 7661.WP7_5_Trial)
Kdyz jsem mel Mango jak vyslo, tak v seznamu aplikaci se dalo vyhledavat i pres male nahledy pismen (podobne jak v People Hubu).
Protoze jsem delal flash telefonu a Mango jsem asi tyden zpatky nahraval znova tak tyto ctverce s pismeny ze seznamu aplikaci zmizly a list tedy vypada jak v predchozi verzi (ikonka s lupou zustala pro vyhledavani aplikaci zde je).
Takze bud jsem slepon a nevim kde se to zapina nebo mam nejaky build Manga ve kterem to zrusili? (OS version: 7661.WP7_5_Trial)
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
Musíš mít nainstalovaný určitý počet aplikací (přes 40, konkrétní číslo neznám)...