Počasí na Windows Phone 7
Podla prvych snimok to vyzera viac ako dobre, mozno by som zvacsil/zvyraznil pismo pre "navigacnu" listu (Opava, Aktualne pocasie). Bude aj live tile?
-
hujer
- smartguru

- Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Ten font, když zvětšit, tak jen o minimum, rád bych aby se vešly 4 celé bloky předpovědi na 1 obrazovku - uvidíme.
LiveTile určitě bude, nicméně navím jestli už v první veřejné verzi. Možná to taky nechám až na Mango, kdy se celý ten humbug okolo Tiles zjednodušší a bude možno z aplikace vše měnit bez nutnosti mít Web servis atd., jako je tomu dosud.
LiveTile určitě bude, nicméně navím jestli už v první veřejné verzi. Možná to taky nechám až na Mango, kdy se celý ten humbug okolo Tiles zjednodušší a bude možno z aplikace vše měnit bez nutnosti mít Web servis atd., jako je tomu dosud.
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
RE: Počasí na Windows Phone 7
Vypada to moc pekne. Kdy bude mozno otestovat prvni verzi?
Jasne, asi by som s Live Tile tiez pockal na Mango. Este jedna otazocka, akym sposobom to mas v plane distribuovat?
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Doufejme, že to nebude v Marketplace jenom pro české Live ID 
-
hujer
- smartguru

První (veřejnou) Beta verzi bych snad mohl mít po prázdninách - málo času, dovolené a navíc do toho kompletní rekonstrukce bytu. Takže dřív než v září to nevidím moc reálně.
Distribuce bude určitě standardním způsobem, tedy přes Marketplace - free verze bude určitě k dispozici i jako XAP.
Z toho plyne, že budou zřejmě verze dvě. Jedna bude free, taková jednodušší a odlehčená. Ta druhá bude placená a bude samozřejmě obsahovat víc informací a možností atd. Cenu zatím neřeším, ale tak nějak rozumně.
Ono, Meteoservis už vyvíjím(e) skoro 3 roky (postupně) a i když sem tam někdo dobrovolně přispěje, náklady rostou a navíc počítáme s rozšiřováním služby, což předpokládá nějakou techniku navíc (asi nějaký vlastní webserver budem muset pořídit). Těch pár korun nikoho nezabije, ne?
Zpoplatněná bude i verze pro Android, kde to zatím naráží na nemožnost prodeje pro Česko - ostatně jako u WP, kde to ale na podzim už možné bude.
Tak snad jsem zodpověděl vaše zvědavé otázky
klidně se ptejte, budu-li mít čas, odpovím.
Distribuce bude určitě standardním způsobem, tedy přes Marketplace - free verze bude určitě k dispozici i jako XAP.
Z toho plyne, že budou zřejmě verze dvě. Jedna bude free, taková jednodušší a odlehčená. Ta druhá bude placená a bude samozřejmě obsahovat víc informací a možností atd. Cenu zatím neřeším, ale tak nějak rozumně.
Ono, Meteoservis už vyvíjím(e) skoro 3 roky (postupně) a i když sem tam někdo dobrovolně přispěje, náklady rostou a navíc počítáme s rozšiřováním služby, což předpokládá nějakou techniku navíc (asi nějaký vlastní webserver budem muset pořídit). Těch pár korun nikoho nezabije, ne?
Zpoplatněná bude i verze pro Android, kde to zatím naráží na nemožnost prodeje pro Česko - ostatně jako u WP, kde to ale na podzim už možné bude.
Tak snad jsem zodpověděl vaše zvědavé otázky
Jen drobná připomínka. Obecně to nejpodstatnější pro spoustu lidí je radar. Možná by bylo lepší kdyby byl naležato a zabíral až na hlavičku celý display
takhle je to škoda. Viz iphone verze
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Já jsem ochoten za dobré počasí zaplatit 80 - 100,-Kč. Pro spoustu uživatelů s telefony nad 6 tisíc korun je to sice "předražené", ale jsou to většinou "studenti", co nemají peníze... 
Ja by som tiez bol ochotny zaplatit dajme tomu 5 eciek, problem je v tom, ze oficialnou cestou nebudem mat taku moznost, takze u mna bude k dispozicii asi iba free verzia (teda pokial MS neprekvapi a nepovoli PayPal
)
-
hujer
- smartguru

Panorama control pro WP je stavěna pro Portrait, tedy na výšku. Možná to není patrné, ale v té zakl. obrazovce je zobrazen ten rad. snímek (skoro) v největší možné šířce. Teď jen nechápu, jak ho chceš zobrazit naležato, když je všechno nastojatoFixie wrote:Jen drobná připomínka. Obecně to nejpodstatnější pro spoustu lidí je radar. Možná by bylo lepší kdyby byl naležato a zabíral až na hlavičku celý displaytakhle je to škoda. Viz iphone verze
Nicméně, po "kliknutí" na radar/sat atd. se zobrazí detaily na nové stránce, kterou už samozřejmě bude možno natočit podle náklonu displeje a zobrazit tak radar na max. plochu. Ostatně, nech se překvapit - já budu ten první komu bude něco vadit, jelikož Meteoservis vznikl právě (původně) jen pro mou potřebu.
já vím, že to bude pro autora asi práce navíc......ale co tak udělat 3 verze?....free, lite a pro?...0€, 2€ a třeba 7€??...já meteoservis využívám několikrát za den, autor na něm neustále pracuje a komunikuje s uživateli....pro mne je volba jasná, jdu do verze pro 
-
hujer
- smartguru

To není zas tak špatný nápad, taky jsem o tom chvíli přemýšlel. Problém mám ale s jakýmsi rozlišením toho co bude ve verzi free/lite/pro. Dve verze tj. free/paid si predstavit umim i to o jaky obsah bude free verze ochuzena, ale s odlišením mezi lite/pro mám zatím problém...no uvidíme.
Taková opravdu hloupá otázka
Bude možné změnit pozadí z té modré na jinou (černou)?
Ne, že by se mi nelíbila
ale na Omnii si tu černou prostě tak nějak užívám a možná je takových lidí víc 
-
Vlasta W.
- smartstar

Alah: Ne že bych hujerovi chtěl upírat výdělek, ale tys moc na WP marketu ještě nenakupoval, že? 7€ = 10 USD a za 10 USD je tam jen málo aplikací a většinou složitějších a univerzálnějších než předpověď počasí (čímž nechci Meteoservis samozřejmě nijak znevažovat).
Hujere, myslím, že free a placená bude úplně v pohodě. Placená tak do 5 USD. Free bych koncipoval pro ty uživatele, kteří chtějí jen jednodušší předpověď z důvěryhodného zdroje a neocení desítky různých informací, kterým ani nerozumí
Hlavně neomezovat na České Live ID 
Hujere, myslím, že free a placená bude úplně v pohodě. Placená tak do 5 USD. Free bych koncipoval pro ty uživatele, kteří chtějí jen jednodušší předpověď z důvěryhodného zdroje a neocení desítky různých informací, kterým ani nerozumí
-
hujer
- smartguru

Díky za podněty. Cenu jsem si představoval tak kolem 100 CZK což je cca. 4€ resp. $5,50.
Ještě uvažuju o nějaké integrované reklamě. Samozřejmě ne tak, aby to bylo na každé stránce a zasahovalo do informací atp. Spíše jen třeba na nějaké About či Informační stránce tak, aby ten, kdo chce "průběžně" aplikaci ocenit nějakým "darem" měj tu možnost prostřednictvím reklamy. V současnosti je dost lidí co už přispěli stokorunou, ale je dost i těch, co posílají příspěvky opakovaně a vyjímečně to přesahuje i 1000,- Kč.
Ono se to nezdá, ale Meteoservis prostě vyžaduje neustálý "dohled" a úpravy atd. Teď nemyslím třeba jen aplikaci, ale celé to pozadí kolem: webový server (zprostředkovává data), dodavatelé dat a změny formátu atd. atd. atd.
PS.
Můžete mi objasnit co představuje: neomezovat na České Live ID
Ještě uvažuju o nějaké integrované reklamě. Samozřejmě ne tak, aby to bylo na každé stránce a zasahovalo do informací atp. Spíše jen třeba na nějaké About či Informační stránce tak, aby ten, kdo chce "průběžně" aplikaci ocenit nějakým "darem" měj tu možnost prostřednictvím reklamy. V současnosti je dost lidí co už přispěli stokorunou, ale je dost i těch, co posílají příspěvky opakovaně a vyjímečně to přesahuje i 1000,- Kč.
Ono se to nezdá, ale Meteoservis prostě vyžaduje neustálý "dohled" a úpravy atd. Teď nemyslím třeba jen aplikaci, ale celé to pozadí kolem: webový server (zprostředkovává data), dodavatelé dat a změny formátu atd. atd. atd.
PS.
Můžete mi objasnit co představuje: neomezovat na České Live ID
- starik
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 XL, Band 2
Asi bude přesnejší neomezovat na český marketplace (až bude). Spousta lidí se zatím musí tvářit, že jsou z USA, UK nebo jiné "podporované" země. A ti by si ji nemohli koupit, změna země v profilu jde udělat jen jednou za čas.
No.....na MP jsem nenakupoval vůbec, ale protože meteoservis využívám už dva roky, vím jakým vývojem prošel. Je to velice komplexní a kvalitní program se stálou podporou od autora. Myslím si že 150Kč t.j nějakých 6 euro není vůbec přemrštěná cena.Vlasta W. wrote:Alah: Ne že bych hujerovi chtěl upírat výdělek, ale tys moc na WP marketu ještě nenakupoval, že? 7€ = 10 USD a za 10 USD .....
Ale nebudu do toho autorovi kecat
a co se týká verze Lite a Pro...by se určitě našlo pár věcí, které by ve verzi LIte být nemusely...např. by nemusela obsahovat nastavení kompenzace teploty, nastavení num modelu a pod. ....
-
Vlasta W.
- smartstar

Tak tak, neomezovat na české Live ID = vydat na Marketplace celosvětově, nejen pro ČR. Změna locale v Live ID jde udělat jen jednou za rok, někteří (třeba já) ale tu změnu udělat ani nemohou (registrované Zune přehrávače, Zune points, neblahé zkušenosti se změnou parametrů Live ID v případě, že je používáno pro větší množství služeb (kromě Zune třeba TechNet Subscription, Windows Live Admin Center apod.) a obecně v USA registrované Live ID je potenciálně užitečná věc) 
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Tak jak to vypadá s Meteoservisem pro WP7? S Mangem už je WP7 víceméně použitelný, takže by to chtělo dospělé počasí... 
-
hujer
- smartguru

Verze Meteoservisu pro WP7 je již na spadnutí bude již brzo k dispozici. Předpokládám, že během měsíce října.
Tento týden ještě musím dokončit projekt co mě živí a pak už přijde na řadu dokončení první verze Meteoservisu pro WP7.
Ještě chybí drobnost v LiveTile, detaily snímků, pár drobností v nastavení a hlavně úprava webové části tj. vzdáleného serveru poskytujícího a optimalizujícího data. Snad to všechno do konce měsíce pořeším...
Tento týden ještě musím dokončit projekt co mě živí a pak už přijde na řadu dokončení první verze Meteoservisu pro WP7.
Ještě chybí drobnost v LiveTile, detaily snímků, pár drobností v nastavení a hlavně úprava webové části tj. vzdáleného serveru poskytujícího a optimalizujícího data. Snad to všechno do konce měsíce pořeším...