Jakou off-line navigaci používáte ve svém Androidu?

Zajímavé programy a aplikace pro Android
Post Reply

Jakou off-line navigaci PRIMÁRNĚ používáte ve svém Androidu?

Sygic Mobile Maps
15
8%
Sygic Aura
74
40%
NDrive
2
1%
Copilot Live
12
7%
Navigon
29
16%
iGO, NavNGO nebo MotoNav
19
10%
Čekám na TomTom "stále věřím, že bude"
10
5%
Jiná
22
12%

Total votes: 183

htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ja jsem dlouhodobeji prave testoval vsechny dostupne navigace a pak ae rozhodl zakoupit jednu jedinou,Navigon me nejen prekvapil ba dokonce nadchnul,ani jednouceloveho tomtoma ,ktereho mam jiz nevytahuji.
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7

Post by xtonda »

Ještě bych se vrátil k těm číslům popisným, může prosím někdo potvrdit přítomnost nebo absenci této schopnosti u ostatních softů (copilot, ndrive, sygic)? Dík.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Navigon cisla popisna ano,Sygic ne.
RSTEIN
nováček
nováček

Post by RSTEIN »

Asi jsem slepý, ale je na Android marketu ještě dostupná trial verze Navigonu? Našel jsem jen placené verze a poté neplacený update. Díky
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

Neni a nebude, pokud chces vyzkouset kup plnou, vyzkousej a do 15 minut muzes apliakci vratit, vim ze na navigaci je 15 minut malo ale to jsou pravidla marketu (obchodu) :-|
RSTEIN
nováček
nováček

Post by RSTEIN »

Už jsem koupil Sygic, který má alespoň 7denní trial. Tohle Navigon nějak nevychytal, za 15 minut se nedá vyzkoušet nic.
Stejně doufám, že bude už brzy TomTom pro Android.
Pacuta
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2 + LG P920- O3D ROM Proview_LGP920_v1

Post by Pacuta »

Sygic nemá čísla popisná????? a Aura taktéž ne??????

Co jsou tohleto za novinky :-))))))))))))) Aura v.2.1 (R-20021) má a jestli mohu trochu podotkmout tak např.v Praze zmatkuje zdaleka nejméně v husté zástavbě a při trošku svižnějším tempu jízdy než kterákoliv jiná :-) .

Sygic je taky výborná navigace (pochopitelně s popisnými čísly...nehledě s možností aktualizací jako v Auře.-))) ..)

Co upřednostňuju je jednoduchost a spolehlivost... Navigon se ale hodně zlepšil ....to je ovšem taky pravda.....
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Aura nahradila Sygic a Aura a cisla popisna jsou na tom spatne,temer mizive se tam vyskytuji..
Jinak u Aury je horsi a kolikrat nesmyslne planovani,tuto navigaci ani zadarmo.Hezke omalovanky ,tim to konci.
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by xtonda »

Pacuta, ono že tam jsou nějaká čísla neznamená, že tam jsou všechna popisná čísla ve všech obcích v ČR. Docela může napovědět velikost dat, POI soubor s adresami pro iGo 8 má cca 60 MByte, mapa Adresy ČR (speciální samostatná "mapa" obsahující jen adresní body) pro Garmin ještě více, tak matně si vybavuji nějakých 80 - 100 MByte.

A další dotaz - jak je to s aktualizacemi map ČR pro Sygic/Copilot/NDrive? U produktů předních značek (Garmin, Navigon, iGo, píši jen ty které sleduji) jsem zvyklý, že výrobci přebírají všechny aktualizace poskytovatelů map (Navteq, TeleAtlas, u iGo i lokální firmy), které jsou čtvrtletní a s pár měsíční prodlevou vychází mapy pro navigace, tj. aktuálně jsou v nehorším případě dostupné mapy ze 4. čtvrtletí roku 2010 a to pro celou (i východní) Evropu. Jak je to tedy s aktualizacemi map pro Sygic/Copilot/NDrive?
Pacuta
nováček
nováček

Post by Pacuta »

xtonda..... to samosebou s tebou souhlasím-ALE.... POPISNÁ ČÍSLA nemá 100% žádná navigace !! .....ale...a to je to ale .....ani jedna navigace neni nejlepší a ani jedna navigace neni nejhorší .....proto jich je dost na výběr -ale hanit to a nebo to, se mi nejeví ani trochu košer...jedině vyzkoušet která komu vyhovuje nejlíp !Jenom říkám že třeba zkusit takovýho Navigona třeba na Smíchově(v úzkých ulicích s vysokými domy) a nebo na Baranďáku když jedeš, je neporovnatelnej rozdíl v rychlosti vypočítvání trasy a řazení v pruzích(jezdim po Praze-tak porovnávám a kolikrát lituju mimopražský...) od Aury a co je ještě mnohem důležitější- si vypozorovat včasnost a srozumitelnost hlasových instrukcí a HLAVNĚ !!!!!!!!!!-to zdůrazňuju -zvyknout si na ten kterej systema to jak mi to srozumitelně podstrčí pod nos !!!! (a to nechci podhodnocovat Navigona-používám ho od doby taky co jsem vlastnil MDA I i II :-)))-to tenkrát byla hrůza neskutečná ale člověk byl z toho tak vyplesklej že se tomu dneska jen směju ..Aura je zas malinko slabší v možnostech nastavení (ale zase má dobrý jiný vychytávky)...a věř že vim o čem mluvim...o iGO -kde jsou nejlíp vydávaný mapy co se vých.evropy týče neni potřeba taky rozvíjet zbytečnou debatu myslim a s rychlostí vykreslení bych řekl -ale sám za sebe...že tak spíš lepší průměr.Myslim že NDRIVE a i ostatní jsou si dost podobný ..+ - .Nejlíp vyzkoušet..
Mluvim jen sám za sebe ...používám HTC SENSATION a HD2.ale trochu přiblížit bych určitě mohl na daleko větším počtu zařízení..ale spíš historicky to nemá tak nějak moc co říct do současnosti .

-- doplnění předchozího příspěvku (úte črc 12, 2011 16:46) --

Ještě malinko pro toho kdo se pídí po nějakým lepším popisu .....je to něco trochu podobného v tom smyslu , aby si člověk zvykl třeba na MENU v ovládání tevizoru či něčeho podného :-)))))) Ani jeden výrobce nemá stejnou filozofii ovládání,možností a vlastností :-)))))
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by xtonda »

Tak 100% nemá nikdo, vždycky se najde nějaká drobnost, která tam není. Ale je dost podstatný rozdíl mezi situací, kdy navigace má co existuje, tedy řekněme někde na úrovni mapy.cz, kde vyhledání adresy je poměrně dost spolehlivé, a situací kdy na to výrobce kašle (tuším stále TomTom), tj. má pouze čísla orientační, která jsou pouze ve velkých městech a to ještě ne všude.

Osobně navigaci na čp považuji za celkem zásadní věc. Když někam jedu, typicky mám adresu, ovšem když navigace nemá čp, tak můžu navigovat max na střed ulice, v obcích, které nemají ulice, na střed obce a pak dohledávat cíl klidně i stovky metrů vzdálený od místa kam mě dotáhla navigace.

Navigace pro různé platformy radši nesrovnávat, na Windows Mobile (což je MDA i HD2) jsem kdysi Navigon zkusil a bylo to opravdu pomalé naprosto neskutečně, navíc se verze pro různé platformy liší i funkčně. Dedikované navigace Navigon jsou přitom v pohodě (měl sem v ruce N40). Na WM moje volba bylo iGo, jako druhá volba Garmin.

Na Android bohužel není ani iGo 8 ani iGo Primo ani Garmin a tak hledám náhradu. A protože iGo i Garmin navigaci na čp umí, tak se toho nechci vzdát.

Všechno vyzkoušet je asi nejlepší, ale je to pěkná pruda, proto se snažím udělat si shortlist eliminací produktů, kterým chybí pro mě zásadní funkčnost nebo jejichž výrobce je laxní ve vydávání aktualizací map.
datel
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy NOTE II

Post by datel »

Souhlasím, škoda, že iGo 8 na Android neseženem... Neustále ji používám na klasické PNA v autě a super !!! Sehnal jsem do DHD Sygic Aura a můžu říct, nebo nasat vlastně, že není špatná !
Pedro111
nováček
nováček
Zařízení: HTC

Post by Pedro111 »

Zdravím. Potřebuji poradit. Používám navigaci NAVIGON. Po změně z 2.2 na 2.3. mi verze 3.5. NAVIGON nejde. Poradí někdo, jak to vyřešit? Či jinou navigaci, která má v ČR i čísla popisný. Dík všem za rady. Čus :P
Pacuta
nováček
nováček

Post by Pacuta »

No průďa to je :-))))))) taky od toho je nejlepší do kedlubny raději nahrnout deset recenzí než pak jak dřevák koukat třeba v Chorvatsku na svoje počínání a po hodině si uvědomit že se motáš v desetikilometrovým kruhu po divnejch cestách jak maďar v kukuřici :-)
Škoda že neni ještě jak Garmin tak iGo na andropoida no...to je jasný ...snad TOMTOM slíbil že bude ........uvidíme,ale zas -poslední verze map co jsem měl i soft samotnej-nic moc .......prostě je trochu pokročilejší doba .
Jinak na ty čp...nějak nepotřebuju aby mi to našlo popisný číslo v obci Dutá Hlava ..to mi stačí že mě to dovede na hlavní kapličku :-))),ale ocenim když v Římě nejsem uplně za totálního maušla z východu .-))) a cestou třeba na nord cap najdu ubytování velikosti zahrádky se selkou jako hostinskou a dvojicí chatiček s horkou vodou .-))).... proto říkám ---ZLATÁ AURA ...ZLATÁ(zaktualizovaná hned na první wifi:DDD )....... a to jsme měli puštěný navigace tři :.-))))
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Pedro111 wrote:Zdravím. Potřebuji poradit. Používám navigaci NAVIGON. Po změně z 2.2 na 2.3. mi verze 3.5. NAVIGON nejde. Poradí někdo, jak to vyřešit? Či jinou navigaci, která má v ČR i čísla popisný. Dík všem za rady. Čus :P
Pokud jsis navigon zakoupil musis mit davno verzi 3.6.1 ktera nejen ,ze je velkym skokem z 3.5,ale i pokud mas aktualni mapy je zatim nejlepsi navigaci pro Android.Cisla popisna jsou i v tech nejmensich mesteckach.Aura jsou hlavne omalovanky a oproti Navigonu i planovani hrozne.
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by xtonda »

No podle tohohle je Aura stejně historie

http://www.sygic.com/en/sygic-blends-mo ... navigation" onclick="window.open(this.href);return false;

Teď je jednoduše "Sygic GPS Navigation".
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ale porad Sygic,zmen nazvu u teto spolecnosti probiha uz po nekolikate..
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Jakou off-line navigaci používáte ve svém Androidu?

Post by Bobanovicz »

Me aura dela to, ze po nejake dobe ukazuje za kolik km a kam odbocit a naviguje hlasem,ale zmizi dojezd km a cas dojezdu jako kdyz neni signal a na obrazovce neni videt zadna silnice, jen sipka v poli.
Pritom mapovy podklad mit musi, kdyz porad naviguje a hlavne na zpatecni ceste v tom samem miste naviguje normalne.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Dnes opet nova aktualizace Navigonu na 3.6.2,uvidime co je opet noveho.Tato navigace zraje kazdym updatem,ktery vzdy prekvapi..
bobo8
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Desire

Jak je to s aktuálností radarů a upozorňováním?

Post by bobo8 »

Jak je to s aktuálností radarů a upozorňováním? Zkoušel jsem už dříve NDrive, ale po mnoha pokusech se mi tam externí POI radarů nahrát nepodařilo. U Aury byla použitelná vnitřní databáze, ale o aktuálnosti se mi nepodařilo nic zjistit a taky jsem zaznamenal nedostatky, ale obě jsem používal jen týden.
Když už se zmiňuji o Auře - při prvním pokusu trasy centrem Prahy udělala 4 chyby, nezvolila zdaleka optimální trasu, ukazovala na mapě odbočku vlevo a zpět vpravo, kde silnice byla zcela rovně, pak na odbočce vpravo hlásila "jeďte vlevo" no a nakonec mě dostala navedením do zákazu vjezdu (z Národní do Spálené). Pár dalších pokusů tak tragických nebylo, ale vždy něco šlo vytknout. Osobně bych tomu použitelná navigace neřekl, proto mě překvapuje řada poměrně kladných hodnocení.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”