Android 3.x Honeycomb bude brzy podporovat roztažení obrazu

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Popularita tabletů s operačním systémem Android Honeycomb neustále stoupá. To samé se nedá bohužel tvrdit o počtu graficky optimalizovaných aplikací pro displeje s velkým rozlišením, kterých se k dnešnímu datu sešlo pouze něco okolo 300, což oproti více než 100 000 aplikací pro iPad působí poněkud úsměvně.

obrázek

Většina programů se sice dokaže roztáhnout na celou obrazovku při zachování funkčnosti, avšak tu a tam najdeme nějakého nezbedu, který s roztažením displeje nekamarádí a tak Google naplánoval přidat do příští verze Honeycomb možnost výběru mezi stávajícím roztažením a přiblížením na celou obrazovku. To bude probíhat tak, že systém si z aplikace vybere oblast o rozlišení displeje s malým displejem (320 x 480 pixelů) a roztáhne jej do režimu celé obrazovky. Nehezky pixelizovaný výsledek by pak měl alespoň zaručit funkčnost dané aplikace. Od Google se jedná o vstřícný krok, doufejme však, že se vývojáři dají do díl a tuto funkci budeme nuceni používat co nejméně.

obrázek

Zdroje: AndroidDevelopers, TabletPCReview
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

A pak se lidi lidi, proc nikdo tablety s 3.x nekupuje. Proc by to delali? :lol:
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Protože si můžou koupit tablet s win7,kde si roztáhne okno jak chce a nemá aplikaci dělanou pro jedno rozlišení?
yxyxyx
nováček
nováček
Zařízení: HTC desire 2.2

Post by yxyxyx »

Tak tablet s win7 se asi nedá srovnávat kvůli architektuře.. Je to úplně něco jiného.. Tablet s win7 bude mít horší optimalizaci pro dotykové ovládání, menší výdrž a náročnější chlazení (je to všechno se vším).. iPad a Android honeycomb jsou prostě jiná kategorie.. A i když androidu fandím a sám jej vlastním a měnit nebudu, tak do tabletu bych zvolil raději iOS... Přesně jak je psáno v článku - hlavně kvůli aplikacím, protože k čemu jsou chytré zařízení bez kvalitních a dobře optimalizovaných aplikací?

"A pak se lidi lidi, proc ...." :)))
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Měl jsem na vyzkoušení Asus EP121,Acer w500 a spoustu dalších-takže takhle
Ne,nebude mít horší optimalizaci pro dotykové ovládání,dotykové ovládání je na win7 boží a dokonce tenhle systém podporuje spoustu dotykových gest např pro vkládání textu apod
Menší výdrž ano-Acer w500 vydrží 6 hodin a mě to bohatě dostačuje,když jsem měl iPad,večer jsem se vracel s 85% baterky a když někam jedu,tak vždycky je ve vlaku nebo v autobuse nabíječka,ale jak kdo chce,třeba ten novej dell s i5 má vydržet 8 hodin,což už je dostatečná výdrž
Větráček ano,sice jsem ho slyšel jenom když jsem na tom hrál Dirt 3,mimo jiné nesrovnatelnou hru s žádnou iOS závodní hrou nemluvě o jiných hrách
yxyxyx
nováček
nováček
Zařízení: HTC desire 2.2

Post by yxyxyx »

Děkuji za otevření očí.. Měl jsem zato, že win7 tablety jedou na pomalém atomu a nemají žádnou lepší grafickou kartu.... Asus EP121 vypadá velice slušně, má asi vše, co by tablet mít měl + veškeré výhody klasického pc...
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Tohle je peknej tablet http://www.zive.cz/bleskovky/vykonny-ta ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Hlavně jak říkáš grafika Intel hd 3000,což ma i Macbook pro,zahrajes si i novější hry
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

GreenArrow wrote:Ne,nebude mít horší optimalizaci pro dotykové ovládání,dotykové ovládání je na win7 boží
Blabol. Mam pocit, ze narozdil od tebe jsem si dotykova Windows7, stejne jako aplikace, vyzkousel a jestli nekdo rika, ze je to "bozi", tak mam snahu pochybovat o jeho zdravem rozumu.
GreenArrow wrote:Protože si můžou koupit tablet s win7,kde si roztáhne okno jak chce a nemá aplikaci dělanou pro jedno rozlišení?
ROFL. To uz bych se vsadil, ze mezi lidi existuje mnohonasobne vice tabletu s Android 3.x, nez s temi s Windows 7.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Vidíš,já mám třeba snahu pochybovat o zdravém rozumu u člověka co si koupí iPad a taky ho neurážím
Já dostávám po 5 minutách s iPadem pocit,že bych to nejradši roztřískal,zato W500 je pro mě ideální tablet
Nevím,proč každýmu vadí ovládat win7 tablety,pro mě je to třeba radost(prstem,nemluvě o wacom peru),každej pořád píše,že je nepřízpusoben dotyku,ale mě zajímá jak?Jediný co jsem se dočetl je ukončování aplikací křížkem,ale já třeba používám ovladač,který umožnuje ukončovat aplikace vystřelením nahoru jako u playbooku
Co tam je dál aplikace? Nezlob se na mě,ale raději budu ovládat aplikace prstem,které jsou dělané pro myš,ale za něco stojí,než aplikace pro prst,který stojí za absolutní *****
A prosím nepoučuj tady o windows na tabletech,to,že si to neumíš přizpůsobit k obrazu svému tak,aby se to ovládalo líp jak celej iPad je tvá technická neschopnost,ne problém OS
Já jenom chtěl poukázat na to,že mi přijde absurdní přidělávat na 10" funkce,který se u jinýho OS berou jako základ
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

len skoda, ze tablety s w7 su davno mrtva vetva a kupia si ich naozaj lenb par ludi, kym neumru uplne a nebudu nahradene w8, ktory uz bude dotykovemu ovladaniu naozaj prisposobeny, nie ako ta parodia w7...ale ked je niekto ovecka a fanatik v jednom tazko mu vysvetlovat, to co je davno uz jasne...
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Pravdu díš! Už mi začínají v přemíře vadit ti, co neuznávají Applův pohled na svět. Proto apeluji na pána Smartmánie, aby zařadil do pravidel navždy poučení tuto:

"Ty, prostopášníku, kdož přicházíž sem bez víry v Apple, a odvažuješ se šířiti zde křivý světonázor svůj, jenž velkým Stevem nebyl ustanoven a v kámen vytesán, buď zpražen velkým antistylusoidním hněvem paže Jablečné Nápravy, kterážto tě naučí, jak uctívat tu cestu jedinou a pravou, kterou Ó velký Steve předurčil světu celému. Kdož nepodrobí se učení tomuto, za strašlivého blesku okulárů Steveových potrestán tuctem stylusů v p*del svou bude, a vykázání za Zlaté brány tohoto fóra diskuzního navždy se podrobí. Neboť Stevova je sláva, amen."

Děkuji.
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

_iNTERFACE wrote:len skoda, ze tablety s w7 su davno mrtva vetva a kupia si ich naozaj lenb par ludi, kym neumru uplne a nebudu nahradene w8, ktory uz bude dotykovemu ovladaniu naozaj prisposobeny, nie ako ta parodia w7...ale ked je niekto ovecka a fanatik v jednom tazko mu vysvetlovat, to co je davno uz jasne...
Samozřejmě,že je to mrtvá větev,kdyz systém nahradí novější,ale kdo mě nutí tu parodii na tablet používat,že? Kdyz si muzu přepnout na vzhled win7,navíc takovej Dell z win8 taky moc nadšenej asi není ,kdyz spichá,aby vydali tablet s win7
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

dell? to je tak ked je niekto odkazany na cudzi system, aby predal aspon jedno zariadenie...ale k teme, w7 nikdy nebol urceny na tablety, tak ako android ktory bez na samsung tabu a preto akykolvek tablet s w7 je presne podobna situacia ako s galaxy tabom...a ako som povedal, predaje a cisla ukazu kto kde je teba a tu parodiu w7 urcite treba nie je ked aj smaotny ms sa jej VZDAL...ach
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

To chceš jako aby výrobce HW dělal vlastní SW? Ty jsi pěknej kus vola s prominutím
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

nechcem, nech to robi kazdy, ako chce a uzna za vhodne...ale ak to niekto tak spravi, ma vyhrane na dlhe roky dopredu, ako je jasne vidiet...a ms by si urcite zasluzilo tablet svoj vlastny...ale az po prichode osmicky, potom to uz bude viacmenej uplne jasne...a preto presne preto ms sspravil osmicky aby mohol konecne ponuknut spotrebitelovi pouzitelny tablet...a hlavne predajny...to nie je moj nazor a nemusis s tym ani suhlasit, je to proste tak...ale ak ti vhohvuje cokolkvek, je to tvvoja vec, ale cim viac budes bojovat proti ipad like tabletom, tym viac sa ich bude predavat :wink:
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Já proti nim nebojuju,ať si každej děla co chce,kdyz jim to vydělává,já jenom říkám,že to není výrobek pro mě a nikdy si ho nekoupím,stejně jako si nikdy nekoupím Windows phone
Na Windows 8 se to dá vypnout,takže nemám problém
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

co sa da vypnut? myslel si ze sa daju spustit stare aplikacie, kym ich niekto neprepise do noveho dizajnu v starom prostredi...ci?
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Dá se vypnout metro UI a používat klasický vzhled win7,je to pouze dotyková nástavba,nikdo žádný aplikace přepisovat nebude,přece nechceš říct,že budeš ovládat metro UI na 30" monitoru s myší,stejně jako mi nechceš doufám říct,že profesionální program na stříhání videa se přepíše na metro UI,to by se s tím maximalistickym vzhledem skvěle pracovalo
Možná,že někdo napíše nové aplikace přesně pro metro UI,ale to je tak všechno
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

Ano, chcem to tvrdit...nic viac, snad len tolko, ze si zvykaj...
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Já si zvykat nemusím,jestli mě MS na*stve,tak si prostě nainstaluju na svůj tablet Mac os
Mimojiné jako já nevím,že to pujde vypnout tak ty nevíš,že to nepůjde vypnout,takže bych to už dále nerozebíral
Post Reply

Return to “HTC telefony”